Vahva Voitto

lauantai 2. marraskuuta 2013


 Moi! Eilen pääsin koulusta aikaisin, joten ehdittiin pitää estevalmennus valosan aikaan ja vielä ihan meidän omalla kentällä. Oltiin valmistauduttu lähtemään maneesille, mutta jos kenttä on priimakunnossa niin miksipä ei hypätä kotona. Maneesilla ehtii ramppaamaan sitten lopputalven.. Jonkun verran on tullut palautetta siitä, että postauksissa on liian pitkästi tekstiä, mitä mieltä te olette? Minusta kun tuntuu aina etten saa mitään kirjoitettua ja blogissani ei koskaan ole kunnollisia tekstipainotteisia postauksia.

Voitto on ollut nyt suoraan sanoen vähän heikolla liikutuksella. Kisojen jälkeen juoksutin sen kunnolla, sitten lähdin helsinkiin jolloin  Voitto seisoi kaksi päivää. Olihan se tietysti koko päivän ulkona, joten siellä hoitanut itse liikuttamisen. Päivä ennen estevalmennusta eli torstaina oli tarkoitus ratsastaa Voitto kunnolla läpi, mutta kenttä oli ihan jäässä. Lähdettiin sitten maastoon, koska tiet olivat melko sulat. Voitto oli kyllä niin intopinkeenä ja heitti sellasia pukkeja, onneksi tajusin laittaa satulan;) Voitto kun ei edes pukita sillä tavalla, että sen etujalat on maassa, sellaisissa pukeissa on vielä helppo pysyä. Sen sijaan heppa hyppää ensin ilmaan ja kun kaikki jalat on ilmassa se potkaisee vielä taakse. Satulan kanssa ei ollut onneksi ongelmia, mutta ilman satulaa olisin varmasti maannut ojassa heti ekan riehumisen jälkeen.


Alkuverkkana hypätiin isolla pääty-ympyrällä pystyä molempiin suuntiin. Varsinkin oikeaan kierrokseen Voitto oli todella hankala ratsastaa, enkä saanut millään mitään apuja läpi. Laukkailinkin hetkene ihan sileellä, jotta saisin edes joten kuten avut läpi. Voitosta on tullut kiihtyessä todella vahva suusta ja se teki tänään sekä eilen maastossa sitä samaa pään nykimistä mitä kisoissakin. Ohjeeksi tulikin istua vaan napakasti kyydissä ja käskeä pohkeella, eikä nyppiä vastaan kuten vaistomaisesti olen tehnyt. Ympyrällä hyppäämisen jälkeen tultiin sarjaa melko tiukalla lähestymisellä, tämä tehtävä on jo videolla. Voitto oli tosi reipas, mutta oikeastaan paljon kivempi ratsastaa vähän vahvaa ja reipasta hevosta nyt kun on alkanut tottumaan siihen. Käännöksissä koitettiin kiinnittää huomiota ulkoavuilla kääntämiseen.

Seuraavaksi tultiin erilaisia tehtäviä. Aluksi Rosan rakentama tehtävä näytti tosi tylsälle, mutta kun alettiin hyppäämään se osottautuikin tosi kivaksi ja hyödylliseksi tehtäväksi. Videolla näette tarkemin minkälaisia versioita tultiin. Välillä paikat olivat vähän hukassa, mutta kun heppa oli vain innoissan menossa selvittiin niistäkin. Kuitenkin huomattavasti parempia paikkoja mitä muutamassa edellisessä treenissä. Yksi kielto tuli, joka oli ihan mun oma moka. Pinkiltä pystyltä piti ottaa neljä laukkaa kaarella sarjalla, minä sitten olin tulossa sitä ihan kolmella laukalla kun en tajunnut, että välissä pitäisi ottaa kiinni eikä vain mennä humputtaa. Seuraavilla kerroilla kun väli oli jo tuttu tajusin jarruttaa tarpeeksi, jotta mahdutaisiin hyvin väliin. Viimeisellä radalla Voitto jäi junnaamaan laukan kanssa paikoilleen varsinkin kaarteiden jälkeen. Videoltakin näkee kuinka koitan törkkiä istunnalla Voittoa eteenpäin, jotta päästäisiin parempaan paikkaan ilman paikallaan junnaamista. Loppuun tehtiin vielä kontrollitehtävää, joka ei videolta ehkä näytä kovin kauniilta mutta laitoin sen nyt silti siihen. Eli hypättiin pinkki pysty, sitten seis mahdollisimman nopeasti, jonka jälkeen peruutus ja uusi laukannosto ja linjan viimeinen este. En vaan osaa istua siellä kyydissä, pylly satulassa jolloin olisi huomattavasti helpompi jarruuttaa. Tietysti tuo Voiton takaisin riuhtominen vaikuttaa vähän myös siihen miten hyvin pylly pysyy penkissä. Jarrutukset on aina olleet mulle ja Voitolle vaikeita laukasta. Epämääräisillehän ne eilenkin näytti, joten koitetaan treenailla niitä nyt sileällä.

Ollaan muuten hankkimassa uutta putkea kameraan. Sigman 18-200 sanoi itsensä irti nyt melko lopullisesti. Ottaa kuvat todella hitaasti, eikä tarkenna enään hyvin automaatilla. Joten tarvittaisi tollainen lyhyempi putki, jotta saadaan videota. Canonin 70-300 putkella kun ei voi videoida ainakaan videopostauksia. Olisiko jollain heittää jotain ehdotuksia, mikä olisi hyvä? Tietysti olisi plussaa, että kyseisellä putkella saisi videon lisäksi myös hyviä kuvia, jottei tarvi koko aikaa vaihdella objektiiviä.

Voi ei kattokaa miten tyhmälle se näyttää tossa lyhyessä harjassa :D Miksen osaa leikata sitä ikinä sopivan mittaseksi.

116 kommenttia

  1. Hyvältä näyttää! Mistä ootte ostanut ton sigman objektiivin? :)

    VastaaPoista
  2. Oon tässä miettyny jo aika pitkään tätä painavaa kysymystä.... Mikä sun oikee sukunimi on ? Vai onko se se supmalinen? Tuleeko sukunimi suomalainen siitä että haluat kantaa kotimaasi nimeä hautaan saakka? Vai mistä tämä johtuuu ?? Voisitko vastata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ihmettä, Suomalainenhan se on? :'D Sori mutta nyt kyllä vähän nauratti tää.. :DD

      Poista
    2. Siis mitä? Pitääkö olla tyhmä vai vitun tyhmä? Jos tiian sukunimi on suomalainen,miksi siitä pitää alkaa muuntelemaan siitä jotai ihmeellistä. Tiian sukunimi sattuu nyt vain olemaan suomalainen,ja sen ei pitäisi sinun persettä kutittaa. Kuitti ja Moro

      Poista
    3. suomalainen on tosi yleinen sukunimi, niinkun myös suomi ! :Dd

      Poista
    4. On oikea ja nyt en ihan ymmärrä, sukunimet on yleensä kehitelty kauan aikaa sitten joten vaikea sanoa mikä sen idea on :D

      Poista
    5. Itsehän tunnen 6 Suomalaista, joista yksikään ei ole sukua toiselleen. Ihan normaali sukunimi siinä missä Turunen tai mikä tahansa muukaan:D

      Poista
    6. voitto on niin söpö. postaukset ovat sopivan pituisia ja niitä on huippukiva lukea

      Poista
    7. Itehän olen ruotsalainen sukunimeltäni :D

      Poista
    8. Mistä ostatte noi puomit ja kannattimet vai teettekö te ne itse. Vastauksia nopeasti

      Poista
  3. Hyvinhän teillä näytti menevän! :) Kauanko oot muuten ratsastanu, kun oot noin hyvä! :):):):):)

    - Pinja

    VastaaPoista
  4. Kiva lpostaus ! :) söpö voitto ;3

    VastaaPoista
  5. huuu ekan kerran pääsin ees ekan kymmenen joukkoon :D Mut hienosti teillä menee :) Mikä on korkein ikinä hyppäämäsi este? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Korkein este on joskus kaksi vuotta sitten hypätty 125cm, nykyään ei tule mitään korkeutta hypättyä:D

      Poista
  6. hyvin ratsastat! :))

    VastaaPoista
  7. Onko toi sinapin keltainen talo teidän joka siis näkyyy videolla ?

    VastaaPoista
  8. Tuli vaa mieleen, et onks sul ollu ennen Voittoa jotain toista hevosta? Jos on, niin minkä rotuinen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä Lilli oli Pinjan ja Tiian yhteinen ennen Voittoa. Vai?

      Poista
    2. Nykyään siskollani Pinjalla oleva Lilli oli aluksi meidän yhteinen :D

      Poista
  9. sä et myötää ohjista kauheesti ja piet sun käsiäs aika jäykköinä... älä suutu! ei ollu sit yhtään pahalla! muuten ketä huippuratsastajaa sä ihailet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjia ei tarvitse mitenkään löysäksi heittää hypyissä, joissakin kohti kyllä saatan olla vähän liian tiukilla ohjilla mutten ihan nyt ole kanssasi samaa mieltä :) Toki jokainen tykkää erilaisesta hyppytyylistä. Ihailen mm. Malinia ja sitten Sannaa, koska hänen metodeihin yms. olen päässyt lähiten tutustumaan huippuratsastajista. Talvioiden tyttöjen tyylistä pidän myös paljon varsinkin kun ovat niin nuoria.

      Poista
    2. Siis sulla ei oo kantapää kolmenkymmenen viiden asteen kulmassa suhteutettuna kentän koostumukseen ja AINAKAAN sun istunta ei ole keskellä pyhää kolmiyhteyttä 75 asteen kulmassa suhteessa kuuhun ja sun heppa on kaikenlisäks IHAN väärän värinen.

      Siis ihan niinku hirveetä, kun tää esteratsastushan on kumminkin tyyliarvostelulaji ja maailman huiput, esimerkiks Steve Guerdat voidaan laskee ihan alakastiin kun sekään ei - HUI APUA - roikkuohjamyötää?!?!

      Anteeksi mutta mua naurattaa osa näistä kommentoijista.

      Poista
    3. Hah ihanasti sanottu :DDDD<3

      Poista
  10. Se harja sopii Voitolle, ei ole yhtään mun mielestä hassun näköinen. Kiva postaus :). Kerranki 20 ensimmäisen joukossa :D.

    VastaaPoista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  12. Hienoa!! Liitytkö??
    my-life-as-horses.blogspot.com

    Jos liityt, niin tai sitten et, niin voitko käydä edes katsomassa ja antaa kommenttia??
    ja jos vaivauduit, niin laitatko sp??
    Venla.noppis@gmail.com

    VastaaPoista
  13. mun silmään teijän meno näytti paljo paremmalle kuin edellisissä valmennuksissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munki mielestä, ihan huikeen näköstä, vaikka tossa lopussa tulikin vähä ongelmia :))

      Poista
    2. Itsekkin olen ihan samaa mieltä :D Sannan valmennus nyt meni hyvin, mutta jos vertaa normikoti treeneihin.

      Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Toi harja sopii Voitolle tosi hyvin ja TIIA oikeesti nää sun postaukset on JUST sopivan pitusia, on just kiva ku kerrot kunnolla ja sitte kuvia ja usein videoita! :) osaat bloggaamisen salat...

    VastaaPoista
  17. Sulla on tosi kiva blogi muuten mutta mun mielestä esim tässä postauksessa oli liikaa tekstiä:( mutta oot tosi kaunis ja hyvä ratsastaan:)

    VastaaPoista
  18. Kiva postaus! Mun mielestä parhaita postauksia on sellaiset vapaamuotoiset teksipainotteiset postaukset, eli ei ole kovin pitkään selitetty juurikin esimerkiksi valmennuksen tehtävistä yksityiskohtaisesti, vaan enemmän sellaista rentoa "kuulumistekstiä" (esim. jos vaikka hepat on tarhassa tehnyt jotain hassua), joka ehkä tuntuu vähän tyhmältä kirjoittaa, mutta mun mielestä kiva lukea! :)

    Lisäksi mun mielestä kuvat ja videot olis parempi sijoittaa niistä kertovan tekstin alapuolelle. Usein täällä blogissasi tulee katsottua video ensin, ja tekstiä lukiessa huomaa että olis halunnut nähdä videon vasta sen jälkeen. Esim. kun kerrot kieltojen syyn, olis kivempi tietää se ennen videon katsomista, jotta siihen voi kiinnittää huomiota videota katsoessa.

    Tietysti oma blogisi, mutta etenkin tää jälkimmäinen on sellainen juttu, mistä varmaan muutkin tykkäisi. Siis että laittaisit tekstin ensin ja sitten siihen liittyvät kuvat ja videot. Niin ja objektiivina mulla on itsellä toiminut parisen vuotta Canonin 18-135mm f. 3.5-5.6, joka on mun mielestä tosi kelpo objektiivi jolla saa tarvittaessa hyvinkin laajaa kuvaa, ja toisaalta sopivasti zoomattua. Maneesissa kuvat on ihan okei, veikkaan että ainakin sinä saisit photoshoppia apuna käyttäen ihan kelpo otoksia maneesissakin. :)

    ps. Ihan sopivan mittainen tuo harja on! Näyttää varmaan susta vähän hassulle kun ehdeit jo tottua turhan pitkään harjaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos rakentavasta palautteesta ja tuon putken voisi pistä harkintaan, sopivan mittainen voisi ainakin olla:)!

      Poista
  19. Hyvin hyppäsitte, ja mielummin vähän lyhyempi harja kun sellanen ravuriharja :'D Hyppäätte aina tosi kivan näkösiä tehtäviä, vois itekkin kokeilla joskus tän tyylisiä tehtäviä :)

    VastaaPoista
  20. Kiva postaus!
    Eikä Voitto ny niin tyhmälle näytä, tuossa lyhyessä harjassa! :D Ja ainakin minun mielestä postauksissasi on ihan sopivasti tekstiä, ei yhtään liia vähän eikä liian paljon. :)


    Hyvää syksyä/ alku talvea teille kaikille!♥

    www.elukoitaaaa.blogspot.com

    VastaaPoista
  21. Voitto ei näytä tyhmälle! Hyvin Sä leikkasit :) Hyvin meette :)!

    VastaaPoista
  22. Hahaha Voitto on nii söpö kun se lämpenee tollee :DD miks Myssy ei tee noin:( anyway teidän meno näytti ihan tosi kivalta, sun istunta on kyllä parantunu ja sun myötäys on ihan huippuhyvä!

    Ja ei tuo tukka näytä hölmölle, kyllä se siitä tasottuu ;)

    VastaaPoista
  23. Erittäin hyvän näköistä menoa!
    Itselläni toimii Canon 55-250 mm IS.
    Huippu putki, huippu kuvia oikeilla asetuksilla. :)

    VastaaPoista
  24. kannattaa ensin nyppiä sitten leikata ja taas vähä nyppiä harjaa niin tulee hyvän näköinen!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitto ei tykkää yhtään kun sitä nypitään, joten oon suosiolla aina vaan leikannu sen:D

      Poista
  25. Sulla on jotenkin jäykkä hyppytyyli ja mun mielestä laskeudut liian aikasin takas satulaan. Tuo sun meno ei näytä kovin rennolta. Sä niinku jähmetyt siihen samaan asentoon siellä hypyssä.

    VastaaPoista
  26. Sehän sujui hyvin! :) Näytti tosi kivalta. :) Kuinka korkeita tuossa videolla hyppäsitte? :) En tarkoita mitään sellaista, että sen pitäisi olla korkeampi tms. olisi vain kiva tietää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) En osaa sanoa korkeutta kyllä yhtään jotain max 100cm ?

      Poista
  27. Minun mielestäni teksti on juuri sopivan mittaista nyt mitä olet aina kirjoittanut :) ei ainakaan lyhempää sillä minusta se teksti on pääasia :)

    VastaaPoista
  28. mun ielestä Tamronin 70-300 on ihan sika hyvä!Saa kuvattua hyviä videopostauksia ja tarkentaa hyvin ja kuvat ottaa nopeesti! :) suosittelen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanoin tossa nii ei tarvita saman mittasta kun meillä on jo tuo canonin versio :D

      Poista
  29. Voisitko joskus tehdä postauksen jossa kerrot kuvauskalustostanne ja mitä haluaisit ja mitä eroja on putkis yms. Ja sit et miten daa hyviä kuvia esim jos haluaa ottaa tietyssäpaikassa tiettyyn auringonpaisteen aikaan tms. Jos ymmärsit mut jtn ton tyylistä!ja kivasti meette jaja ihana banneri ja tausta ja kaikki!:) ja vastaa pliis ku en oo saanu vastausta viimeaikona ollenkaa !:/ mut ihana bligi kaunis sä ja söpö voitto!!!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin koittaa jotain tollasta postausta tehdä :) Kiitos!

      Poista
  30. Kun olen koira ja heppa ihminen niin olisi kiva lukea postausta teidän koirista vai oletko sellaisen jo tehnyt? :) mielestäni postaukset ei ole lainkaan liian pitkiä, juuri sopivan kokosia :)

    VastaaPoista
  31. No hei alkuvuodesta leikkasin Nuutille kunnon pottatukan, en tiiä jos näit jotai kuvii mun blogissa mut se oli ihan karsee :D En viitti kans nyppii ku Nuudelilla on niin ohut harja... Viime kerral onneks jopa onnistuin leikkaamises !

    Mun mielestä nää tekstipainotteisemmatki postaukset on kivoi ja mä ainaki jaksan lukea ihan ongelmitta :)

    Toi mun Sigman obba on kans ruvennu kenkkuilemaan, ja sama kaverin samanlaisen putken kanssa. Mä oonki nyt vannonu et jatkossa ostan "kunnon putket" vaan Canonilta, vaikka kalliimmaks toki tulee :D Tuolla ylempänä joku ehdotti tota Canonin 18-135mm f/3.5-5.6 niin sitä voin kyllä suositella. Mulla on ollu se monta vuotta, ja sen polttoväli on kyllä tosi hyvä. Ainoo mitä oon viime käyttökerroilla huomannu, ni sen että se ottaa sumeita kuvia, vaikka etsimestä katottuna näyttäis tarkentaneen ihan kohdalleen. En oo varma onko vika kamerassa, putkessa vai kuvaajassa, mutta ehkä pitää kuskaa noi vehkeet korjaamolle varmuuden vuoks... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep meilleki oli nyt suunitelmissa ostaa nyt vaan Canoneita tai sitten vaan kokeilla vielä kerran jotain sigmaa.. :D Pitääpä kokeilla tota kun tolla vois saada kyllä hyvää videooki kun pääsee tarpeeks lähelle, mutta voi myös sitte zoomailla!

      Poista
  32. Tosi kiva postaus!:) Sun ratsastus on niin ihailtavaa !
    Canon 55-250mm putki on tosi hyvä, suosittelen (:

    VastaaPoista
  33. Suosittelen Tamronin objektiiviä 18-270mm F\3.5- 6.3

    VastaaPoista
  34. oi vitsi noi kuvat oli tosi kivoja! :)

    VastaaPoista
  35. sun istunta näyttää paljon paremmalta ku et myötää esteen pääl :)

    VastaaPoista
  36. mistä oot ostanu sen sigmanin

    VastaaPoista
  37. sun istunta esteillä on nyt parempi mitä viime kotitreeneissä. enää yks kohta: nimittäin ne kädet :D joissakin, ehkä kahdessa kolmessa lähestymisessä otit taas aivan liikaa kiinni, siis todellakin liikaa. anna voitolle vähän enemmän tilaa hypätä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mietippä mitä kävis jos en ottaisi kiinni ennen estettä, ei tulisi ehkä kovin hyvä paikka? Vai tarkoititko hypyssä?

      Poista
  38. mulla on tamronin 18-200 ja oon tykänny kyseisest objektiivist tosi paljon! videosta en osaa sanoa et millasta saa ku omistan tälläsen antiikkirungon :-D suosittelisin tota pituutena vaikka ei sit tamronin ostaiskaa, mut tosi kätevää ku ei tarvi objektiivii kokoaikaa vaihella! =)

    VastaaPoista
  39. Tosi kivan näköistä tehtävää meette!:) Voitto on tosi laadukkaan ja hienon näköinen ja ootte ihan huippupari! Olenko ymmärtänyt oikein, että teillä ei ole koulusatulaa voitolla? Olisi kiva nähdä miten istut ja menette koulusatulalla, kun istuntasi on tosi hyvännäköinen estesatulallakin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja olen ihan samaa mieltä, että ei esteillä tarvi myödätä niin paljon. Itsellä ainakin on sellainen tyyli, että olen aika pystyssä, varsinkin pienillä esteillä, ja ainoastaan "istunnan" kautta myötään. Miettikää jos maastoesteillä hyppäisi ns. ilman ohjia niin eihän hevonen "voi" löytää tasapainoa esteen jälkeen!

      Poista
    2. Kiitos:)! Votella ei ole ollenkaan koulusatulaa vain tuo este, en osaa istua yhtään ainakaan Lillin koulupenkissä..:D

      Poista
  40. Just kiva tää postaus! Ja ite käytän Tamronin 70-300mm putkea ja oon ite tykännyt, ainoo on vaa et sil ei saa läheltä kuvattua... :D

    VastaaPoista
  41. Mun mielestä tekstiä on ihan sopivasti, nuoremmille lukijoille saattaa tuntua vähän ikävältä, mutta voithan aina välillä tehdä vähempitekstisiä postauksia heille. :--) kiva postaus !

    VastaaPoista
  42. kuinka iso teijän kenttä on? :)

    VastaaPoista
  43. Ratsastat kyllä tosi hyvin! Ite en uskaltas ees kokeilla tuota videon vikaa harjotusta :D

    VastaaPoista
  44. jaa minun kommenttia ei oo tullut tänne, tai sitte se on poistettu.
    musta näyttää että ´jähmetyt´ tonne selkään hypyn ajaksi, et elä sen hypyn mukana. jäät jotenkin siihen samaan asentoon ja istut melko aikasin alas.
    Sun kädet nousee melko ylös.

    VastaaPoista
  45. Moi! Mulla olis tämmönen kysymys mikä liity postaukseen laisinkaan. Tämä luultavasti on itsellä kohta ajankohtainen joten ajattelin kysyä jos osaisit vastata. Eli noin hintaa sille mitä jalan/jalkojen piikittäminen maksaa? puhutaanko sadoista euroista?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko nyt sanoa sun harmiksesi etten tiedä, kun vanhemmat hoitaa tälläiset raha-asiat. Mutta jos kyseessä on eka piikitys, pitää ensin tutkia mitä kohtaa piikitetään joten tulee varmaan jonkun verran kalliimmaksi mitä sitten jatkossa tehtävät piikitykset.

      Poista
  46. Minun mielestäni sulla on just sopivasti tuota tekstiä postauksissa, ajoittain voisi jopa olla aavistuksen enemmänkin! (: Itselleni on herännyt mieleen kysymys, että onko Voitolla ollut koskaan kankia/gramaaneja tai oletko itse ratsastellut kangilla/gramaaneilla? (: Sä kirjotat tosi hyvin tätä blogia, ja on ihanaa, kun postauksia tulee niin usein! (:

    VastaaPoista
  47. Minä voin suositella myös Tamronin 18-270mm F\3.5- 6.3! (: Meidän Canonissa kestänyt, vaikka on tippunutkin parisen kertaa lattialle, ja toimii edelleen hyvin :D

    VastaaPoista
  48. Postauksissa ei ole yhtään liikaa tekstiä, voisi olla välillä vähän enemmänkin. :)

    VastaaPoista
  49. Kuvaateko tänäkin vuonna joulukalenterin youtubeen? :) Viime vuoden joulukalenteri oli niin hauska! :))

    VastaaPoista
  50. Miksei hevonen saa hyppyrauhaa ollenkaan? Tietenkin valmentajasi tietää paremmin, mutta maiskutus esteen päällä yleensä vain häiritsee hevosen suoritusta.

    Todella hyvä esteistunta sinulla, mutta voisi myödätä hitusen enemmän suuta kohti. Ei toki niin, että heittää ohjat pyykkinaruille, vaan niin, että hevonen saisi kaulaa enemmän hyppyyn.

    Kivasti tuotat tekstiä, ja kirjoitusvirheitä ei ole enää juurikaan. Jos joku ei jaksa lukea, niin ainahan voi skipata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minkälaista hyppyrauhaa se nyt tarvisi? tai siis missä tilanteessa se ei sitö saa? Esteen päällä on pakko maiskuttaa jos haluaa, että se venyy sarjaväliin. Valmentajani tarkoitti sitä tuossa, ei tietenkään sitä että joka esteellä pitäisi maiskuttaa. Kiva kuulla:)

      Poista
  51. Hei! Kannattaa kokeilla nyppiä se hevosen harja ! Silloin siitä saa paljon paremman näköisen kun se samalla hieman ohenee kun se lyhenee ! kokeileppa joskus nyppimillä saa tosi hyvän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voitto vaan ei tykkää yhtään kun nypitään, niin siksi olen sen yleensä leikannut:)

      Poista
  52. Ois kiva sellanen postaus / video jossa opettaisit että miten voi tohon bannerin noi kuvat tuolta taustalta niinkun et miten ne saa tollee sumeeks ku sulla on tossa sun bannerissa ni se on tosi kivan näköne :)

    VastaaPoista
  53. ootteko hypänny koskaan voiton kanssa puhdasta metriä kisoissa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan, oon sijottunutki kahesti metrissä ja 105cm luokassa:)

      Poista
  54. Kiva postaus! :) Ootte niin ihana pari, ihailen aina teidän menoa, niin hienon ja helpon näköistä!

    VastaaPoista
  55. Meette hienosti! :)
    Mikä muuten sun horoskooppimerkki on?

    VastaaPoista
  56. Mun mielestä nää sun postaukset on just ihanan pitkiä:-)

    VastaaPoista
  57. Moikka! Tää ei nyt varsinaisesti kuulu tähä postauksee, mut kysyn nyt ja toivon että vatsaat :)
    Elikä: Tein blogin ja haluaisin sinne lukijapalkin, eli mistä voi liittyä lukijaks. Mistä saisin asennettua semmoisen? :o
    KIITOS ETUKÄTEEN . http://annas--life.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä jostain gadgeteista sen saa, en tiedä kun mulla on aina ollut valmiina..:)

      Poista
  58. Mikä toi iso keltanen rakennus teiän tallin/kentän vieressä on?:)

    VastaaPoista
  59. ootte niiin hyviä! ootan taas innolla seuraavaa videopostausta d: koska teillä on seuraavat kisat?

    && niiin ja ihan kivaltahan toi Voiton harja näyttää :D

    VastaaPoista
  60. http://www.gigantti.fi/product/kamerat/kameraobjektiivit/CAEF18200/canon-efs-18-200-mm-f-3-5-5-6-is-objektiivi
    Suosittelen tuota;)

    VastaaPoista
  61. Eikö sinua ärsytä kun saat kauhesti kaikkia ratsastusneuvoja? Ihmiset kommentoi niitä, jotkai eivät oikeasti tiedä edes puoliakaan teidän menosta? Neuvovat sinua postauksessa, missä sinulla on valmentaja kokoajan opettamassa.. Minusta tuo on jotenkin todella tyhmää, ja vähän ärsyttää sinun puolestasi.. Miten itse tähän suhtaudut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle on ihan sama kun en niitä ohjeita kuuntele, jos joku haluaa tulla neuvomaan ja pätemään luen kommentin mutta lähes aina totean mielessäni, että aha. Tosiaan kun tuohon hommaan meillä on valmentajat;)

      Poista
  62. Voitko joskus tehdä erikoispostauksen 6000 lukijan kunniaksi? :D

    VastaaPoista
  63. Ootko koskaan ajatellu mennä votella ilman kannuksia? Voitto voisi kulkea eh´kä paremmin ilman kannuksia. Ei millään pahalla.

    VastaaPoista
  64. ei nyt liity mitenkään tähän postauksen mutta onko tuo Niina Pulkkinen pitänyt sulle koskaan valmennusta tuntia tai jtm.

    VastaaPoista
  65. Mun mielestä tekstiä on just sopivan verran ja se on sujuvasti kirjoitettua, jaksaa hyvin lukea postaukset läpi :)

    VastaaPoista
  66. Mun mielestä on tekstit joskus vähän pitkiä mutta toisinaan taas ihan sopivan mittasia!

    VastaaPoista
  67. Minun mielestä näytä myös siltä että voisit myödätä vähän enemmän.

    VastaaPoista
  68. mulla ei oo muuta vinkkiä tuohon objektiiviin kun mahdollisimman suuri aukkonen eli siis esim f/2.8 ym koska niillä saa hyvii maneesi kuvia. ittelläni on f/1.4 ja no se on kiintee objektiivi, mut maneesihyppy kuvissa ei minkään näkösiä ongelmia.
    http://heidiwilma.blogspot.fi

    VastaaPoista
  69. Voisiks tehä sellasen estepostauksen, jossa esittelet sun lempiesteitä, mitkä on vaikeita ja mitkä hyödyllisiä? Tiiän et on jo toi estekalusto, mut sellane missä ois vinkkejä itelleki kotitreeneihi, kun hyviä ideoita aina kaivattais :) toivon tosiaan et voisit tehä sen kuhan vaan kerkiät!!

    VastaaPoista
  70. tee tänä jouluna sellanen joulu kalen teri että siinä on Sippe. ja repesin ku sanoit että Sini lähtee nyt vessaan!

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.