10 faktaa

torstai 30. tammikuuta 2014
1. Mun on pakko ottaa satulavyö aina molemmilta puolilta irti, vaikkei siihen mitään erityistä syytä olekkaan. Mua vain ärsyttää, jos se toinen puoli roikkuu ja törröttää rumasti, eikä ole siististi satulan päällä.

2. Hävettää ihan tunnustaa, mutta en osaa vieläkään oikein laskea esteiden välille tulevia laukkoja. Puomeilla tämä onnistuu ja kavaleteillä, mutta kun este on vähänkään isompi unohdan aloittaa laskemisen kun keskityn vaan hyppyyn ja laskeutumiseen. Sitten kun muistan, että ainiin piti laskea on pari askelta jo mennyt..

3. Kun puhdistan vasenta takakavioita Voitto ei suinkaan ns. revi jalkaa pois vaan se vaan suoristaa vuohisnivelen, jolloin kavio osoittaa alaspäin vaikka pidän jalkaa ylhäällä. Muilla jaloilla se ei osaa onneksi tätä tehdä!

4. Voitto ei osaa kävellä suoraan, kentällä se mutkittelee miten sattuu ja samaten maastossa. Matelee tien toiselta laidalta toiselle. Tietysti, sitten kun otan ohjat tuntumalle ja ratsastan tämä matoiluongelma katoaa.


5. Kun Voitto innostuu tai kiihtyy se vinkuu kun possu. Okei, en ole koskaan kuullut miltä possu kuulostaa, mutta aivan varmasti tuolle! Nyt pakkaskeleillä se vinkuu kun nostan ravin tai kun se viedään aamulla tarhaan, mutta normaalisti se vinkuu vain maastossa kiihtyessään ja joskus harvoin esteillä.

6. Voitolla on varmaan ollut ennen shettiskaveri, sillä se on ihan hulluna kaikkiin pikkuponeihin. Se haluaisi heti mennä rapsuttelemaan ja leikkimään niiden kanssa!

7. Voitto rakastaa takkien hihansuissa ja huipuissa olevia "muttereita", jolla takin tai hupun niiden kireyttä voi säätää. Kun se bongaa sellaisen jonkun takista, se tarttuu siihen heti hampaillaan.


8. Vaikka Voitto hyppää melko helposti isojakin esteitä, ei siitä sitä aina uskoisi. Se on melko kömpelö eikä aina hahmota missä sen turpa oikein menee. Joskus se lyö nenän aurauskeppiin maastoreissulla tai iskee pään oveen, kun en ole vielä ehtinyt avata edes sitä.

9. Voitosta on tullut vaativa poika. Kun se haluaa sisälle, heinää tai sillä on kylmä se hirnuu tarhasta sydäntäsärkevästi. Asiaa ei toki pahenna se, että äiti antaa sille aina sen hirnuessa ainakin leipää tai lämmintä vettä..;)

10. Kun Voitolla on kylmä tarhassa ja päällä on paksumpi ulkotoppis laittaa se korvat loimen sisään. Näyttää oikeasti niin huvittavalle kun hepalla ei näy korvia ollenkaan.


Mitä piditte tälläisestä? Tuliko uusia juttuja?

118 kommenttia

 1. Kivoja tämmöset postaukset. Oot niin kaunis

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva vähän voitto on söpö.

  VastaaPoista
 3. Hauska postaus, pidin ! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva tällanen :D Oli kyllä juttuja joita en tienny :D

  VastaaPoista
 5. Toivika postaus on kyl ihan paras! :3

  VastaaPoista
 6. Kiva postaus, alko kyllä naurattaa, kun luki ja katso kuvat! Varsinkin tuo viimenen kuva:D

  VastaaPoista
 7. Toooosi mukava postaus!

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus ja ihania kuvia! :) Tuohon, että Voitto ei osaa kulkea suoraan, niin hevoset kulkee luonnostaan vähän mutkitellen. Saavat sillä tavoin paremman käsityksen ympäristöstään ja näkee mahdolliset vaarat yms. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Lilli osaa kyllä kulkea suoraan..:D

   Poista
  2. huono tasapaino ja keikkuva ratsastaja jos herkkä painoavuille

   Poista
  3. Niimpä, vitsi kun en ole aikaisemmin tätä tajunnut...

   Poista
  4. Ootko koskaan testannut, että peruuttaako se ilman ratsastajaa suoraan?

   Poista
  5. Meinaan selkävikaiset ei pysty peruuttaan suoraan,. En nyt saa päähäni sen sairauden nimeä, mutta on tosi vakava. Mutta tuskimpa voitolla sitä on, kun näyttää ihan tyytyväisestk hyppäävän isojakin!:) tsemppiä teille tulevaa kautta varten!

   Poista
 9. Kiva postaus :) Voitto on ihan supersöpö tossa vikassa kuvassa ! :D

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva tämmönen!(: Ja vote on niin hönön näkönen tossa vimpassa kuvassa:D

  VastaaPoista
 11. Ihana tuo viimenen kuva :D Apua. Lisää tämmösiä postauksia. Oli ihan mahtava.

  VastaaPoista
 12. Tosi kiva postaus! Sydän ihan suli noita kuvia katsellessa, varsinkin tuo viimeinen! :D

  VastaaPoista
 13. hah, tää oli hauska postaus !:) toi esteiden välien laskeminen ei kans alkuun meinannut muistuu mun mieleen ikinä, nykysin se reeneissä onnistuu, mutta kisoissa että muistasin laskee kun keskittyy kaikkeen muuhun, turha toivo! :D

  Reeta
  niinkuhuomisteiois.blogspot.com

  VastaaPoista
 14. Kiva postaus, ja todella hauskoja ja ihania kuvia.

  VastaaPoista
 15. Tosi hauska postaus, ennestään en tiennyt melkein mitään noista! ja Voitto näyttää söpöltä tuossa kuvassa kun korvat ovat loimen sisällä!:D

  VastaaPoista
 16. Aahahaa, kymmenes fakta on paras! :D

  VastaaPoista
 17. Mulla on ihan sama toi 2. : )

  VastaaPoista
 18. Toi viimenen kuva on ihan paras!

  VastaaPoista
 19. ihan sika kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 20. Voitto näytti tosi hassulle tos vikas kuvas.

  VastaaPoista
 21. Tosi kiva postaus Voitto on tosi huvittavan näköne kun sillä on toi loimi päällä (ei siis millään pahalla)

  VastaaPoista
 22. tooosiii kiva postaus vika kuva oli ihanin xDDDD

  VastaaPoista
 23. Haha tosi söpö toi Voitto:3♥ kivoja tällaset postaukset!!:)

  VastaaPoista
 24. lisää tietoa faneille... no ainakin mulle tiedän että näät tän viestin heti melkein sillä oot vähän saman lainen kun mä mäkin stalkkaan kaikki ilmotukset heti ja päivitän juttuja! ;) voisitko vilkasta mun blogia tai vaikka liittyy lukijaks vaikka et sen aiheesta pitäisikään? :)
  havuvilla.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mä ainaki liityn lukijaks heti ku kerrot yhenki HYVÄN syyn miks pitäis liittyä jonku sellasen blogin lukijaks jonka aihe ei kiinnosta?! :DDD siis miks... ja selitykseks ei kelpaa et sul on vähä lukijoita tai et haluut enemmän, tee blogistas kiinnostava ni sinne kerääntyy sellasia lukijoita joita aihe kiinnostaa.

   Poista
 25. TÄLLÄSIÄ LISÄÄ!! Ihana vote ♥

  VastaaPoista
 26. Noin oli tosi kivoja:) vika kuva oli ihan hypersöpö<3 voiks tehdä my Dayn joku päivä? Ja vaikka oon ratsinu kohta jo n. 7 vuotta, siltin unohtuu se laskeminen siitä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut suunitelmissa, katsotaan innostunko vaikka huomenna kuvaamaan:)!

   Poista
 27. LISÄÄ TÄLLÄISIÄ! Tiia kirjotit tän niin ihanan iloisesti ja mulle tuli niin kiva fiilis, en tiedä mut tää oli niin kiva!:) :D <3 kuvat oli aivan mahtavan hienoja myös joka teki tästä postauksesta buenon<3 ää, mä en osaa sanoo oikeen miten tää oli vaan nii kivaxD

  VastaaPoista
 28. Haha toi ponijuttu on niin tuttua! Myös minun entinen pv-ruuna oli aina ihan innostunu ja ihmeissään, kun se näki esim. kisoissa pikkuponeja :)

  VastaaPoista
 29. Heh, kun opiskelin olin eräällä tallilla työssäoppimassa, ei kaikki hepat ollu nähny shetlanninponia ja monet isot hevoset pelkäsi tai kahteli ihmeissään kun tallille sitten tuli pikku shettis :D

  VastaaPoista
 30. tosi hauska postaus! minunkin heppa pistää korvansa kaulakappaleen sisälle, "hupuksi". kieltämättä se näyttää silloin vähän E.T:ltä...?

  VastaaPoista
 31. Ihan kun Voitto muka vetäisi korvat kaulakappaleen sisään... Toi kaulakappalehan on niin pitkä että hepparaukan korvat menee sinne kun se laskee pään alas js huppu muljahtaa siihen päälle. :D Se saattaa ärsyttää joitain hevosia (siis korvat hupussa), ilmenee pään heiluttamisena... Mutta älä nut hyväisä laita sille noin isoa kaulakappaletta, sehän hukkuu tonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eise ole enää noin iso, tuo on vanha kuva ja kun sinne lisättiin vanu väliin se ei enää valu noin pahasti. Voittoa se ei kuitenkaan häiritse, enneminkin se nauttii siitä eikä yritä kylmällä ottaa sitä pois.

   Poista
 32. Todella hauska postaus, varsinki toi viimenen fakta :D Osaako Voitto tosiaan laittaa ite ton kaulakappaleen tollei ku tos kuvas?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se loimi valuu korville niin se ei korjaakkaan sitä pois vaan antaa korvien olla siellä:)

   Poista
 33. Voitto näyttää ihan hemulille tossa vikassa kuvassa x)

  VastaaPoista
 34. Tosi kiva tää! :) noi kaks ekaa pätee myös muhun! :DD

  VastaaPoista
 35. Tuli uusia juttuja ja oli kiva :) laittaako Voitto siis itse korvat loimen sisään? miten se saa kaulalta sen korviinsa vai onko se loimi vaan niin lähellä korvia, että saa sen?? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se loimi valuu korville niin se ei korjaakkaan sitä pois vaan antaa korvien olla siellä:)

   Poista
 36. Ihana toi vika kuva! Ja pakko myöntää että vaikka suhteellisen hyvä ratsastaja olen en vieläkään oikein laukkoja osaa laskea... :D

  VastaaPoista
 37. Hyvä postaus! Ihania kuvia voitosta, ja kivoja faktoja!

  VastaaPoista
 38. miten oot saanu linkit tälläsiks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linkit on kyllä ihan normaaleja, että ennoo tainu ees muokata:) vai mitä linkkejä tarkotat?

   Poista
 39. Tosi kiva postaus ja hauskoja kuvia! ;DD Onko sinillä muutes blogia?♥

  VastaaPoista
 40. Itse olen vuokrahevosteni omistajilta (kahdelta eri ihmiseltä) saanut ohjeeksi, että satulavyö pitää ottaa kokonaan irti, eikä sitä saa säilyttää satulan päällä, ei tee hyvää satulalle.

  Tiedän tuon kun hevonen matelee mutkitellen, jotenkin todella ärsyttävää. Pellolla yrität mennä suoria uria (kun ei ole kenttää, mutta haluat mennä pellolla kuin kentällä) pitkin ohjin, niin hevonen mutkittelee miten sattuu.. ja maastossa sama homma.. Turhauttavaa, muttei nyt mitenkään niin vakavaa tai vaarallista :D

  ps. ihana tuo mutainen kaviokuva.. voi niin mielessä palata noihin mutaisimpiin keleihin, eikä tule kyllä yhtään ikävä, vaikka kaunis ja taiteellinen kuva onkin :D

  VastaaPoista
 41. Haha, mun tän hetkinen valkkuheppa tekee kanssa tuota vinkumista! :D Niin huvittavaa, kun se hyppää ihan kepeästi ainakin 110cm ratoja, mutta pieni melkein maantasolla oleva kavaletti aiheuttaa kauhean loikan ja vinkaisun :D

  VastaaPoista
 42. Tosi kiva postaus jälleen !! :)

  VastaaPoista
 43. Tosi hyvä postaus taas, paras blogi myös:):) ja söpö voitto.. <3

  VastaaPoista
 44. Hieman rasittavia nuo "Voitto ei osaa" -jutut. "Voitto ei osaa kävellä suoraan." No aivan varmasti osaa, et vain itse tee töitä, että se kulkisi. Tottakai se haahuilee, jos et pyydä sitä kävelemään sinne minne haluat. Eikä se tarkoita, että jos ohjat eivät ole kädessä, ettäkö hevonen ei voisi olla sinun istuntasi kontrolloimana. Jarrutetaanhan sitä hevosta istunnalla, ei ohjilla. Hevonen väistää pohjetta, ja herkemmät ihan vain istuinluutakin.

  Ja meinaatko oikeasti, ettei hevonen osaa tehdä noita samoja liikkeitä muillakin jaloilla? Se ei ehkä tee, mutta ei se silti tarkoita ettei se OSAA. Ehkä juuri siinä jalassa on jotain vikaa? Piikitykset yms. joiden takia sitten on tottunut suoristelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eihän se silloin OSAA kävellä suoraan jos autan ja ohjailen sitä. Luuletko etten tee niin vaan annan hevoseni aina luikerrella kun ollaan maastossa?:D

   No ei se muita piikitettyjä jalkoja suoristele;) Mutta tosiaan voi johtua irtopalaleikkauksesta, olen sen kyllä itsekkin tajunnut. Ei tarvitse tulkita kaikkea niin rankasti:D

   Poista
 45. tosi kiva postaus !! söpöin kuva oli ehdottomasti tuo kun voitolla oli korvat loimen sisällä :)) ja mulla on pari kysymystä, jotka askarruttaa itteäni :


  voitko tehä joku päivä mydayn?

  onko toi talli rakennettu silloin ku lilli tuli, vai onks se rakennettu niinku jo silloin, ku ette esim. tienneet että ostatte lillil?

  monissa kisoissa oot voiton kanssa ollut ?

  sori jos kyselen liikaa?:/ noi on jäänny vaa askarruttamaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teen mydayn heti kun ehdin ja jaksan.
   Rakennus rakennettu ennen Lilliä, mutta karsinat sinne vasta Lillin oston jälkeen.
   En ole laskenut :)

   Poista
 46. ää ihana vote :´) Voitteko joskus Pinjan kanssa tehdä toisenkin postauksen missä vaihdatte hevosia. (: Se oli nimittäin tosi kiva postaus <3 En muista milloin teitte sen mut joskus kesän lopuil vissiinki :/ Mut voitteko tehdä uuden koska se oli oikeesti tosi kiva :)

  VastaaPoista
 47. Voi miten ihana Voitto ja toi vika..:D♥

  VastaaPoista
 48. pidätkö meksikolaista vain siksi että se on hieno?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se mun mielestä ole sen hienompi kun tavallisetkaan, pidän koska Voitto on kivempi niillä :)

   Poista
 49. Ihana toi vika, ei vitsi, Voitto on aika fiksu ;)

  VastaaPoista
 50. Haha munkin ylläpito poni laittaa korvat hupun sisään tarhassa pakkasella ja sateella! on muuten huvittava näky!

  VastaaPoista
 51. Postaukseen liittymättömänä; miten teidän lanatala tyhjennetään ja kuinka usein? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne viedään joko pellolle lannoitteeksi tai meidän isompaan lantalaan:)

   Poista
 52. Hauskoja faktoja :)

  Minulle aina opetettu, että satulavyö (varsinkin nahkainen) pitää irrottaa molemmilta puolilta, koska jos vyön jättäisi toiselta puolelta kiinni ja vain taittaisi satulan päälle, vaurioittasi se vyötä. Vyö siis olisi ns. väkisin väännetty. Oliko nyt tarpeeksi epäselvästi selitetty :D

  VastaaPoista
 53. haha loistavia :DDDD voitto vinkuu samoin ku champpi ;)

  VastaaPoista
 54. Tykkäsin. Musta toi viime postauskin oli kiva, koska siitä huomasi, että ei hyvälläkään hevosella ihan noin vain hyvin mene. Muutenkin on kiva myös katsoa välillä sellaistakin missä kaikki ei mene aivan putkeen. Olet todella hyvä ratsastaja ja rakastan molempia sun blogeja. Ja sä oot muuten mun esikuva. Rakastan myös sun tekemiä my day -videoita! Tykkään tosi paljon. Minusta olette Pinjan kanssa molemmat todella kauniita, mutta mielestäni olet luonnollisempi, etkä käytä niin paljon/tummia meikkäjä kuin Pinja. Tai njaa, Pinjan meikit näkee paremmin, sinä olet luonnollisempi ja siksi hitusen kauniinpi! Mutta ei tässä kai muuta, ei tarvitse varmaan paljon Pinjalle mainostaa ; D

  VastaaPoista
 55. osa kesyhevosista mutkittelee enemmän ja osa vähemmän.

  VastaaPoista
 56. Ykkönen! Minullakin on semmoinen pakkomieli. Ärtyynnyn aina jos joku tulee ratsastamaan kanssani eikä irrota kokonaan satulavyötä ja sitte naseta satulan päälle.

  VastaaPoista
 57. Myö ei oikeen tiietä meijän hevosen aikasempia koteja. Edellinen omistaja vaa sano et se pelkää ihan sikana pikkuponeja. En tiiä et oisko sil ollu joskus joku vähän kiukkusempi poni kaverina. Ei oo onneksi vielä meillä joutunu kohtaamaan pieniä pelottavia poneja :D kiva postaus!

  VastaaPoista
 58. Tosi kiva postaus. Muute minkalaisia kokemuksia on Casco chaps kypärästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kypärä, mutta tuntuu ettei suojaa takaraivoa kovin hyvin, kun sillä kerran tipahdin :/

   Poista
 59. Kiva postaus, tykkäsin!

  VastaaPoista
 60. Hei meillä on toi kasi sama! :D Hevonen lyö turpansa oveen, ku ei suostu väistää ku avaa ja haahuilee maastossa niin, et varmasti osuu kaikkiin aurauskeppeihin :D

  VastaaPoista
 61. minkä ikäinen Voitto on? + ihana postaus

  VastaaPoista
 62. Moi :) sulla on todella kiinnostavia postaus videoita :D ajattelin kysyä käytkö koulu enää? T : tyttö saaristosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukion ekalla tällä hetkellä:)

   Poista
  2. Kiitos kun vastasit näin pian :)

   Poista
  3. ps. Oon seiskalla :D katokku mä aattelin et millon ootte tehny ne meikki videot;)

   Poista
 63. Vastaukset
  1. Ai siis käynkö koulua? Käyn, mutta nyt koeviikon takia on ollu lyhyitä päiviä:)

   Poista
 64. Haha voi että ihania faktoja Voitosta, Voitto muistuttaa luonteeltaan todella paljon omaa poniani ja näitä tälläisiä on aina hauska lukea! :D

  VastaaPoista
 65. katoin yht sun videoo se "Vuodelta 2009. Felix" tai jtn sinne päin, nii kuka se Felix oli??

  VastaaPoista
 66. laittaa korvat kaulakappaleen sisään? täällä päin ne vaan ovat sen verran pitkiä että joskus saattaa just tuolla tavalla valua korvien päälle, muttei hevoset sitä tarkotuksella tee. Onhan se söpöä mutta ihan vahinko:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin vahinko ehkä, että ne menee sinne, mutta Voitto ottaa ne lämpimällä kelillä heti sieltä pois, kun taas kylmillä keleillä antaa olla siellä:)

   Poista
 67. Ykkönen on mulla ihan sama! Pakko otta molemmilta puolilta irti vaikka on kovempi työ :D ja tää oli super kiva :)

  VastaaPoista
 68. minkä rotuinen Voitto on?

  VastaaPoista
 69. moikka kuinka vanha Lilli on ??????

  VastaaPoista
 70. tää oli tosi hyvä ja voitto on niin söötti ku sillä ei näy korvia:)

  VastaaPoista
 71. Mulla tuli tosta viimesestä kuvasta mielee hirvi :D Mut ihana tuo Voten irvistys kuva!

  VastaaPoista
 72. Toi vika kuva oli niin söpö. ♥

  VastaaPoista
 73. mulla on ihan sama juttu ton satulavyö-jutun kanssa varsinki jos on jäykkä nahkavyö niin se on aivan pakko :D

  VastaaPoista
 74. Voitto kuulostaa niin söpölle! :D Olis kiva jos joskus tekisit voitosta sellasen videon, jossa näkyis noita sen hauskoja tapoja esim. just toi hirnuminen kun se haluu jotain :)

  VastaaPoista
 75. ihana postaus oli kiva tietää votesta paljon!

  VastaaPoista
 76. Tuo mukittelu johtuu usein eteenpäin pyrkimyksen puutteesta. Se on oikeesti ärsyttävää jos on sellanen poni joka ohjat tuntumallakin mutkittelee. Mut onneks vote tajuu sillon lopettaa.:) ;)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.