Pinja ja Voitto

perjantai 17. tammikuuta 2014


 Moi! Mulla alkoi koulu tänään vasta 11.30, joten sain nukkua ihanan pitkään ja ehdin aamullakin puuhastella vaikka mitä. Vitsi miten ihana auringonpaiste aamulla oli! Toivotaan, että viikonloppunakin olisi niin kaunis ilma ja saataisi jotain ihania kuvia otettua pitkästä aikaa. Kävin ennen kouluun menoa ottamassa hevoset sisälle heinille, koska pakkasta oli niin paljon eikä varsinkaan Voitto viihtynyt ulkona yhtään. Se heitteli tarhaan vietyä joulukuusta närkästyneesti ja onnistui tiputtamaan osan langoistakin kuusta heittelemällä. Vein ihan normaalisti ekana Lillin sisälle. Se söi karsinassa olevia heiniä sillä välin kun otin sen loimea pois. En tietenkään ollut sulkenut karsinan ovea, kun olin itse oviaukolla ottamassa loimea pois. Poni päätti kuitenkin lähteä takaisin ulos. En voinut tehdä mitään, kun se jyräsi mun yli loimi puoliksi auki. Pari kiekkaa ravaili pellolla, kunnes sain sen kaurasankon avulla sisälle. Jatkoin loimen pois ottamista samalla tavalla. Ajattelin, että Lilli ei varmasti lähde mihinkään kun sillä oli kauraa vaikka kuinka paljon syötävänä. No, arvatkaa vaan metsästinkö pian jo toista kertaa ponia pellolta. Tällä kertaa se ei suostunut enää edes kävelemään talliin sisälle. Pienen maanittelun jälkeen poni oli sisällä, tosin loimi oli vielä pellolla, kun se kesken karkureissun sinne putosi. Tajusin myöhemmin, että Lilli varmaan pelkäsi jäävänsä talliin yksin sillä edellisenä päivänä se joutui olemaan yksin Voiton ollessa maastossa. Se oli koko ajan rampannut, potkinut ja hyppinyt pystyyn. Tyhmä poni:(

Nyt sitten Voiton kuulumisiin tai Pinja hermostuu, kun kerron Lillistä liikaa täällä. Hepat pääsi koulun jälkeen vielä iltavuoroon tarhailemaan. Voitto tarhasi sen aikaa kun Pinja ratsasti Lillillä ja päinvastoin. Tänään ei ollut tarkoitus tehdä postausta, sillä pimeällä kuvaaminen on aina oma juttunsa. Meillä kummallakaan ei kuitenkaan ollut järkevää tekemistä (paitsi kokeisiin lukua..), joten päätettiin viettää talli-iltaa pitkän kaavan mukaan.


 Ekaa kertaa kuvattiin uudella obsulla meidän omalla kentällä pimeällä. Ainakin mun mielestä näistäkin kuvista tuli oikein kivoja ja  Lillin kuvista tuli tuplasti parempia. Olis niin helppoa, jos molemmat hepat olisivat valkeita, ei tarvis aina tuskailla kameran asetusten kanssa! Lillistä otettuja kuvia näette pian Pinjan blogista, jos jotakuta ne kiinnostaa.

Olin itse valmistautunut ratsastamaan Voitonkin, mutta Pinja sitten halusikin mennä, kun kysäisin asiaa uudestaan tallissa. Ratsastamaan lähtö venähti vähän, kun alettiin vaihtamaan Voiton hokkeja. Sen molemmista takajaloista oli kaksi hokkia ihan kuluneita, ei ihme että välillä on liukastellut. Saatiin kaikki yhtä lukuunottamatta vaihdettua. Tosin meillä ei ollut oikean kokoisia hokkeja, joten jouduttiin laittamaan kerran käytetyt väliaikaisesti. Niissä nyt oli onneksi piikit vielä jäljellä, kun jaloissa olevat hokit olivat kuluneet ihan tasaisiksi ja se mitä ei saatu irti oli melkein kokonaan kulunut pois. Oikeaan etuseenkin vaihdettiin kaksi hokkia, jonka jälkeen päästiin vihdoin kentälle.

Pinjan ilme kertoo kaiken sen fiiliksistä :D

Voitto oli tuttuun talviseen tapaansa tosi pirteä, eikä olisi millään halunnut kävellä. Aluksi tuli jännittyneitä ravipätkiä, mutta melko pian Pinja sai Voiton tosi rennoksi. Maastakäsin meno näytti todella hyvälle, ravi oli isoa ja jäntevää, Voitto liikkui kunnolla omalla moottorilla ja muotokin oli pääosin letkeän rento. Pinjan omasta mielestä meno oli kauheaa, mutta maahan näytti kyllä varmasti paremmalle kun koskaan ennen Pinjan ratsastaessa Voitolla.

Viime postauksessa voivoteltiin kuvien huono laatua onhan meillä sentään niiin hyvät kalusto. Hyvä kalusto onkin, mutta kun ei aina omat taidot ja aivot riitä oikeiden asetusten löytämiseen, jonka lisäksi tämä on hevosblogi ei valokuvausblogi. Pääosassa ovat hevoset, joten laitan esille niitäkin kuvia, jotka eivät teknisesti tai taiteellisesti ole parhaimmasta päästä. Kuvasin tällä kertaa jalustan kanssa, tuo yhdistelmä painaa kuitenkin sen verran, että tahtoo vähän liikaa kuvat heilahtaa ilman jalustaa. Asetuksina olivat pääasiassa: suljinaika 1/160, f/2.8 ja ISO3200. En tiedä olisiko jotain voinut muka säätää toisin, mitäs te sanotte?

 Tallinseinä kimalteli ihanasti!83 kommenttia

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus ja onnistuneita kuvia, vaikka onki hämäräs otettuja (:

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus :) Jotenki niin ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 4. Oi, voitto näyttää jotenki tosi söpöltä näissä kuvissa! Kivan näköistä menoa. :)

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! (:
  Koska tulee taas livee? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, vähän unohtunut itseltä koko juttu:)

   Poista
 6. Kiva postaus:) oot muute tosi hyvä bloggaan!

  VastaaPoista
 7. mun mielestä kuvat on tosi kivoja vaikka onkin pimeässä otettuja<:

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia saa:) Ihana postauski:D

  VastaaPoista
 9. Kuvat oli tosi ihania, kun kuitenkin oli otettu pimeässä =) Toi tallin seinä oli I.H.A.N.A.♥

  VastaaPoista
 10. Kyllähän nuo kuvat näyttää onnistuvan.pimeessäki :)

  VastaaPoista
 11. Kivoja kuvia vaikka olikin vähän hämäriä :)

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus! Kuvat oli tosi ihania ♥

  VastaaPoista
 13. " Kuvasin tällä kertaa jalustan kanssa, tuo yhdistelmä painaa kuitenkin sen verran, että tahtoo vähän liikaa heilua omiaan. "
  Tätä en ymmärrä. Jalustan kuuluu seisoa maassa. Sitten painelet vain sitä näppäintä mistä kuva otetaan. Tsädäm. Ei pitäisi juurikaan heilua. Jos haluat kääntää kohteen suuntaan, käännä ja paina nappulaa. Tässä ei pitäisi olla mitään heilumista. Ok, tulee aivan minimaalista värähdystä, mutta ei niin suurta, että sen pitäisi "kokemattoman" silmissä näkyä. Kuvat parempia kuin yleensä, ekoissa kuvissa et tosin ole saanut jalkojen liikettä pysäytettyä vaan ovat heilahtaneet. Lopuissa jalatkin pysäytetty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia varmasti tarkoitti että kamera heiluu kädessä ilman jalustaa!

   Poista
  2. Tarkoitan, että heiluu jossei ole jalustaa :D Pitää muuttaa lausetta, jotta muutkin ymmärtää mitä sillä haluan tarkoittaa. Kiva kuulla, että parempia kun yleensä:)

   Poista
  3. Tarkotti varmaan, että yhdistelmä kamera+putki painaa ilman jalustaa sen verran, ettei ihmiskäsi jaksa kannatella. Tai sit heiluu jalustan päässä:D Mulla on ainaki nii surkee jalka, joka on löystyny vuosien varrella, että kun laitan sony a350-järkkärin (oh yes, kamera on vanhempi kuin minä:D) ja oikeen kunnon paparazziputken siihen maisemakuvia varten, nii kyllä se vähän on löysähkö, vaikka kaikki mutterit maksimikireydellä.

   Poista
  4. Oho, Tiia oliki samaan aikaan kommaamassa, kommentin paikka vähä vaihtui näköjään:D

   Poista
  5. Tiia tarkotti varmaan että ilman jalustaa meinaa heilua vähän liikaa painon vuoksi :)

   Poista
  6. Näin tarkoitin, nyt teksti muutettu toivottavasti hiukan selkeämmäksi:)

   Poista
 14. Hyviä kuvia siihen nähden kuinka pimeää ! Missä tiedostomuodossa nuo kuvat on ? RAW muodossa kun kuvaa niin saa muokattua tosi paljon selkeyttä ja valosuutta ilman, että laatu kärsii. Photariin siis aukee sellanen omanlainen raw-tiedostojen muokkaus. Ehkä tämän tiesitkin jo, mutta aina kannattaa kokeilla jos jollekkin ois hyötyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa mun nykysessä photarissa ei ole RAW-muokkausta tai sitten ei vaan just tota meidän kameran rawia tue, joten siksi olen viime aikoina kuvannut ihan normaalisti. Rawina olisi kyllä saanut huomattavasti paremmaksi nuo muokattua:)

   Poista
 15. Tää oli kiva postaus! (: Noi kuvat oli tosi hienoja, varsinkin toi vika.

  VastaaPoista
 16. Tää oli kiva postaus! :)
  Näyttää ainakin et Voitolla olis vaaleenpunaiset pintelit, jos on niin sopii sille kyllä hyvin :)
  :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat pintelit :D Vaaleanpunainen sopii Voitolle ihanasti

   Poista
 17. Kannattaa treenata maastakäsin työskentelyy jos koni tulee päälle. Eipä kuulosta siltä että lilli yhtään kunnioittais sua ku päälle kävelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, että jos hevonen on paniikissa siinä ei auta yhtään mikään maastakäsintyöskentely. Hevoset ovat pakoeläimiä ja kun joutuvat ahdistavaan tai pelottavaan tilanteeseen juoksevat hätätapauksessa vaikka ihmisen yli. Tilanne olisi aivan eri jos Lilli olisi lepposasti vaan päätänyt juosta ulos, mutta se oli paniikissa joutuessaan yksin talliin.

   Poista
  2. No huhhuh! Miedän yksin jäämistä pelkäävä hevonen ei ole tullut päälle vaikka samankaltaisia kohtauksia on käynyt. Nostaa vaan kädet ylös ni eipä oo päälle kävelly

   Poista
  3. No jokainen hevonen on yksilö ja reagoi eri tavalla:)

   Poista
 18. tosi kiva postaus. Todella ymmärrettävää tekstiä minun mielestä:) Voitko ekh tehä video postauksen, vaik teit just sun lifestyle blogiin:D (Siis teit just sun lifestyle blogiin MyDayn)

  VastaaPoista
 19. hyviä kuviahan noi on ! En ymmärrä miksi oletetaan aina että jos on ammattilaisen käyttämä kamera niin sitten on oltava myös ammattitasoisia kuvia.. ei sillä että nuo huonoja olisi, mun silmään erittäin onnistuneita ja hyviä, itse en todellakaan osaisi kuvata, tai ymmärrä ylipäätään noita valokuvaus termejä :D

  Muuten tossa alussa lukee että oot poistanut noi ekat kommentit, ihan mielenkiinnosta kysyn oliko ne niitä "eka" kommentteja yms. ? jos oli niin pakko sanoa että ihan lukijanakin jo alkoi häiritsemään ne kun aina siellä laitettiin sota pystyyn siitä :D muutenkin ne on tosi turhia ! :)

  niin ja hienosti voitto ja pinja menevät :) voitto on toosi hienon näkönen klipattuna, jotenkin sporttisempi :D !

  VastaaPoista
 20. Minkä merkkinen jalusta teillä on kameralla? Onko se hyvä? Itse olen meinannut ostaa jalustaa mutta en ole varma mikä olisi hyvä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa yhtään millanen toi on, tosi vanha ainakin kun äitin ja iskän alunperin.

   Poista
 21. Miksi Pinja suuttuu jos kerrot Lillistä liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän se halua säästää Lillin kuulumiset sen omaan blogiin, että jää sillekkin jotain kerrottavaa:) Suuttua nyt oli melko vahva sanavalinta.

   Poista
 22. Tässä olisi postaus ehdotus
  --> Trailerin esittely postaus.
  Eli itseeni esim. kiinnostais mikä merkki/malli koska valmistettu, oma massa, massa hevosten kanssa jne.. että olisi kuitenkin teknisiäkin tietoja mukana ja se vielä kiinnostaisi että paljonko tolla teijän maasturilla saa vetää jarrullista?
  Kun aika monella nykypäivänä on oma kooppi ja moni sitä myös varmaan tälläkin hetkellä miettii ostaako vai eikö osta.
  Ja mielipide trailerista. Ja mitä kaipaisit nykyiseen koppiin lisäksi tai esim. yleinen puutos kopeissa jonka haluaisit muuttuvan :)
  Epäilen että kaappia kaipaisitte kun kisaatte ja käytte ulkopuolella valkuissa jne...
  + miten teillä menee kopin putsaukset ja mitä kopissa kuivikkeena kuinka usein vaihdatte kuivikkeet?
  Ja mielummin teksti versio kun video saatta olla hiukan sekava...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, pitää kysyä jaksaisiko iskä mun kanssa tuon tehdä, kun en itse tiedä noista jutuista miään :D

   Poista
 23. ihanat hei noi pintelit! postaus oli myös kiva!

  VastaaPoista
 24. Ihanat pintelit Voitolla :) ja noi kuvat on tosi hyviä vaikka hämärässä otettuja lisää tämmösii ::))

  VastaaPoista
 25. Oon ite yrittäny kamppailla oman kameran kans että miten saisin pimeällä otettua hyviä kuvia hevosista, kun ei koskaan onnistu :D voisitko kertoa millä asetuksilla oot nuo ottanu?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksesta suoraan lainattu: "Asetuksina olivat pääasiassa: suljinaika 1/160, f/2.8 ja ISO3200. En tiedä olisiko jotain voinut muka säätää toisin, mitäs te sanotte?"

   Poista
 26. Moikka! Tuleekos teille savon Sanomat? Ja jos tulee niin luetteko Pinjan kanssa sitä? Tai etenkin niitä hevosjuttuja? :) Taisi olla torstain lehti jossa oli juttua meidän ravihepoista. ( Large Point, Ideal Du Point) Tuli vaan tässä mieleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee meille, yleensä en ravijuttuja hirveesti sieltä lue:)

   Poista
 27. Muistatko miten voi muuttaa sitä "nimeä" YouTubessa? Sillain, ettei etunimi ja sukunimi näy siinä, esim. kun sullakin on tuo 'voiceoffortuna'. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muista, mutta jostain se löytyi ihan helpolla.

   Poista
  2. Laita hiiri siihen nimiriville omalla kanavallas niin siihen tulee sellanen kynä oikeeseen reunaan. Klikkaat siitä ja valitset kanavan asetukset niin sieltä saa muokattua:D

   Poista
 28. Eiks teidän kamerassa saa ISOA yhtään suuremmalle? Mulla saa 6400 (en oo noista satasista varma mut 6000jotain) ja kuvista tuloo ihan kivoja. Käytitkö salamaa? mä käytän yleensä, mutta säädän sen pienitehoiseksi, no juu viehänse vähän tunnelmaa, mutta kuvista saa niin kivan valoisia!


  Sun blogin kuvat on kyllä pääosin todella kivoja ja hyvän laatuisia. Muutenkin oon tykännyt lueskella sun blogia ja kertaakaan ei oo tullut fiilistä että ei tää ookiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa sen suuremmalle, mutta kuvien laatu kärsii kun laittaa yli 3200. Riippuu ihan kamerasta millaisia ISO-lukuja siihen voi laittaa:)

   Poista
 29. Eiks teidän kamerassa saa ISOA yhtään suuremmalle? Mulla saa 6400 (en oo noista satasista varma mut 6000jotain) ja kuvista tuloo ihan kivoja. Käytitkö salamaa? mä käytän yleensä, mutta säädän sen pienitehoiseksi, no juu viehänse vähän tunnelmaa, mutta kuvista saa niin kivan valoisia!


  Sun blogin kuvat on kyllä pääosin todella kivoja ja hyvän laatuisia. Muutenkin oon tykännyt lueskella sun blogia ja kertaakaan ei oo tullut fiilistä että ei tää ookiva! :)

  VastaaPoista
 30. onko teidän kamerassa kuvanvakain?:)

  VastaaPoista
 31. Pinja ratsastaa voitolla mun mielestä paremmin kun sä, mut säkin ratsastat kyllä toooosi hyvin ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot aika taitava kun osaat arvioida kumpi menee paremmin valokuvista.

   Poista
  2. Munkin mielestä pinja menee voitolla paremmin:-)

   Poista
  3. No sehän on hyvä juttu vaan:)

   Poista
  4. Tässäkin postauksessa oli suunnilleen neljä "kunnon" ratsastuskuvaa ja aika vaikea niiden perusteella sanoa kuka ratsastaa paremmin... Pinja saattaa pyytää voittoa korkeampaan muotoon, jolloin niska ja kaula ovat ryhdikkäämmän näköiset ja etenkin valokuvissa ihmiset tuntuvat kiinnittävän eniten huomiota juurikin siihen, vaikka postauksen mukaanhan pinjan mielestä meno oli kamalaa. Ja niskan muotoon vielä, että kokoamiseen vaikuttavat eniten istunta ja pohje, mutta myös ohja tukiessaan hevosta jolloin se voi nostaa niskaansa ja tiiahan on tiedostanut ongelmansa, että ohjat eivät välillä pysy kovinkaan lyhyinä.
   Lisäksi ihmettelen vähän miksi pitää tulla jollekin sanomaan, ratsastaako joku toinen vai hän itse hevosellaan parhaiten. Tiia ja pinja ovat molemmat hyviä ratsastajia, enkä ymmärrä mitä he tekevät sillä väitteellä, että toinen ratsastaa toista paremmin? :D

   Poista
  5. Hyviä pointteja sulla Anonyymi klo17.54 ja olen kanssasi samaa mieltä :)

   Poista
 32. Kuvat näyttää tosi kivalta! Itsekin haluisin vähän valovoimasemman obsun, pitää toivoa lahjaksi :)
  Pinja näytti muuten menevän tosi hyvin Voitolla, tai ainakin paremmin mitä ennen oon nähny. Terkkuja teille ja Lillille ja Voitolle :)

  VastaaPoista
 33. Laitoiksä instagramiin joskus et olisit lähdössä kai joskus talviloman aikaaan johonkin ulkomaille? Jos laitoit niin mihin oot menossa? :)
  Kun mulla ei oo enään instagramia niin en voi kattoo asiaa sieltä :D

  VastaaPoista
 34. Ihan paras toi Pinjan ilme mutta kiva postaus:)

  VastaaPoista
 35. Tehän aina kun otatte loimea pois niin alotatte niiden solkien avaamisen edestä!Just nimen omaan sitä ei sais tehä silleen!Vaikka tollasessa tilanteessa kun sitä loimea on ottamassa pois niin heppa lähteekin livohkaan,ja sit loimi jää roikkumaan sinne hepan jalkoihin!Just sen takii loimen solkien avaaminen pitäs alottaa taaimmaisten solkien avaamisesta.Sit jos hepo lähtee livohkaan niin se loimi pysyy kyydissä ihan norm. asennossa,eikä säikäytä hevosta enempää!Tämän opin jo ponikerhossa kun joskus ajat sitten kun vielä kävin siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä sinä tiedät miten me loimet avataan? Yleensä kyllä avaan ihan edestä, mutta juuri tällä kerralla aloitin takaa. Loimi tippui koska MIKÄÄN soljista ei ollut enää kiinni kun Lilli toisen kerran karkasi, ekalla kerralla oli etusoljet vielä kiinni.

   Poista
  2. Meillä ainakin on ihan austa asti ollu että yleensä edestä lähdetään aukomaan??? On kyl vähänn ikävää kun muut tulee noin voimakkaasti arvostelemaan toisten tyylejä koska niitäkin on niin monia! Jokainen tehköön tavallaan :)))

   Poista
  3. No itse olen oppinut näin.Ja jos ekalla Lillin karkauskerralla olisit aloittanut niiden solkien avaamisen edestä,niin se loimi olisi noin 70%varmuudella tippunut.Mutta et aloittanut!,siksi lomi ei ekallakerralla tippunut.No ei se loimi siellä kyydissä olisi kestänytkään tokalla kerralla.Eikä niille Lillin karkaamisille mitään voi:(Anteeksi Tiia!Olin vähän ylireagoiva.Ja tapoja on monia,kaikille asioille.

   Poista
 36. Oho, tosi hyvän näköisiä kuvia, vaikka ISO-arvo on kuitenkin noinkin suuri :)

  VastaaPoista
 37. Minustakin voitto menee heti paremmin pinjalla, sulla se kulkee noissa kuvissa aina kuolaimen alla mutta pinjalla se kulkee ryhdikkäämmin koko hevonen. pitäisköhän sun laittaa pinja opettamaan sua nii voisit oppii ratsastaan? :D

  VastaaPoista
 38. Kiva blogi, olen nyt vasta ruvennut lukemaan. Mietin tässä tota ongelmaa Lillin kanssa että kun stressaa jäädessään yksin niin voisitteko hommata esim. jonkun ponin vaikka ylläpitoon? Ne ovat yleensä semmoisi etteivät paljon välitä vaikka jäisivätkin yksin ja sitten olisi helpompi Voiton kanssa lähteä esim. valmennuksiinkin kun ei tarvitsisi itsekkään stressata Lillistä eikä tarvisi ottaa sitä mukaan.

  VastaaPoista
 39. Ihania kuvia <3 Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 40. Siis ihan järkyttävää lukea, että te ihmiset arvostelette tyttöjen ratsastustaitoa kuvien perusteella! Mie voisin vaikka vannoa, että ykskään noista arvostelijoista ei ole nähnyt suomalaisten tyttöjä livenä ratsastamassa! Antakaa rakentavaa kritiikkiä älkääkä totaalisesti jyrätkö omilla mielipiteillänne, järkyttävää luettavaa nää kommentit! :( mut tiia voitolle vois saada enempi pinkkejä hepsukamoja, sopii sille niiiin hyvin :3

  VastaaPoista
 41. En ole käynyt sivuillasi pitkään aikaan, mutta näistä kuvista näyttäisi että Voitto on saanut lihasmassaa enemmän, näyttää muhkummalle. Tykkään! :) Tsemppii teille jatkoon!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.