Vuoden viimeinen päivä

keskiviikko 1. tammikuuta 2014


Lähdettiin heti aamusta päivästä maastoilemaan, jotta ehdittäisi liikuttaa hevoset ennen kuin yli-innokkaat raketinampujat aloittavat paukuttelun. Löydettiin edellisenä päivänä vähän kauempaa todella ihania metsäpolkuja, mutta nyt päädyttiin vain käymään tutuilla ja turvallisilla reiteillä. Pinja lähti ensin Lillin kanssa maastoon ja minä lähdin perään kameran kanssa. Oli muuten kivan painava kantaa tota uutta settiä koko matka, mutta ehkä siihen pikku hiljaa tottuu. Lillistä tulikin tosi söpöjä kuvia, mutta niitä näette lisää Pinjan blogista.


Alkoi tulla jo hieman hämärä, kun unohduttiin Lillin kanssa kuvailemaan. Raahattiin poni aina vain syvemmälle ja syvemmälle metsään. Pitäisi joskus viedä Voittokin sinne, en ole vaan ihan vakuuttunut selviääkö se sellaisella maastossa... Sen verran tapaturma-altis kömpelys se on. Minäkin päädyin menemään Voitolla ilman satulaa, kun ajattelin sen plevan rauhallinen. Toisin kävi ja olin jo melko varma vinkumisen ja hyppimisen jälkeen, että en pysy selässä. Onnekseni pysyin, vaikka laukata en viitsinyt kun silloin Voitolla on tapana maastossa vähän pukitella. Ihanaa kun nyt on pohjat taas hyvässä kunnossa, kentältä kun sulaisi vielä viimeiset jääalueet. 




 "Hei mitä sä siellä oikee kuvailet?!"


 Illaksi lähdin sitten Joonakselle, jossa ammuttiin raketteja. Mehän ei kotona hevosten takia raketteja ammuta. Koitin ottaa muutamia kuvia, muttei oikein mikään onnistunut. Olisi pitänyt mennä niin kauas, kun en tajunnut ottaa lyhyempää putkea mukaan. Sädetikuista onneksi sain ihan kivoja kuvia! Kuvasin vuoden viimeisestä päivästä myös mydayn, mutta unohdin ihan kokonaan kameran illaksi laukkuun.. No ompa jotain edes:







96 kommenttia

  1. super hieno video!!! ja hienoja kuvia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerkisit katsomaan kolmen minuutin videon minuutissa? :--D

      Poista
    2. Videot on youtubessa ennen blogiin laittamista!

      Poista
    3. Tämä video ei ollut youtubessa ennen julkaisua täällä

      Poista
    4. jenina servattu ;))

      Poista
    5. Huomasinkin tämän videon olevan ''Vain linkin saaneille'', siksi huomautinkin. :D
      nim. ensimmäinen anonyymi

      Poista
  2. Ihana postaus ja tosi kiva video :)

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoja kuvia ja hieno video pidin hirveesti

    VastaaPoista
  4. Ihan mahtavia noi kuvat! C: Wau!

    VastaaPoista
  5. Kiva kun teit my dayn:) kuvasitko sen uudella obilla?

    VastaaPoista
  6. vau hienoja kuvia ja video sika hyvä!

    VastaaPoista
  7. Vastaukset
    1. Ps.Mistä toi Voiton sininen loimi on ostettu?=)

      Poista
    2. Tiia on saanut sen Suitsisopista sponsorituotteena.

      Poista
    3. http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/12/marras-ja-joulukuun-sponsorituote.html

      Poista
  8. Haha mua alko naurattaa tuo " tapaturma-altis kömpelys" juttu, koska kävin kesällä kaverin ponilla tuommosessa huonommassa maastossa ja poni vetäs siellä ryntäilleen, mut onneks ei sattunu mitää:). Ja nuo kuvat on tosi hienoja! Minkälaista valotusaikaa käytit? Hyvää uuttavuotta sinnekkii päi:-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah jotku on vaa vähä kömpelöitä :D Lillin kuvissa taisi olla jopa 1/500, mutta Voiton kuvissa joku 1/160. Ilotulite kuvissa sitten 2 luokkaa.

      Poista
  9. Vähänkö oli ihania kuvia!<3 Hyvää uutta vuotta teille!<3

    VastaaPoista
  10. Millä asetuksilla kuvaat hevosia talvella? ja jos on pimeä käytätkö jalustaa?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu niiiin tilaanteesta, hevsen väristä, säästä jne. Mutta siis M-asetuksella säätelen aukkoa ja suljinaikaa, maneesissa myös ISO-arvoa. En käytä yleensä, vaikka pimeässä olisi kyllä hyvä.

      Poista
  11. Kiva video, ja tosi hienoja kuvia !!!

    VastaaPoista
  12. Kiva postaus ja ihana Voitto<3

    VastaaPoista
  13. Mistö noi ratsastuskenkös on ja minkä hintaiset?:) kiva myday ja koko postaus!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo on Timberlandin kengät, joita sai muutama vuosi sitten ihan normikaupoista. Tosin nuo ostin Suitsisopista. En muisa yhtään hintaa :D

      Poista
  14. Auttaako toi riimunnaru(?) kaulalla niinku sun tasapainon säilyttämiseen? Mutta oikein kivoja kuvia, ja on tosiaankin ärsyttävää kun just ottaa esim. väärän putken tai on asetukset ihan väärät ja ei hoksaa korjata xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsen en ole löytänyt mitään apua kaulanarusta :D Jos yritän ottaa siitä tukea, niin se vaan pyörii pitkin hevosen kaulaa. Ja jos esim. meinaa tippua ja ottaa tukea kaulanarusta, niin sehän vain kuristaa hevosta. Mieluummin otan harjasta tukea :)

      Poista
    2. Auttaa se, monet tippumiset olen sillä estänyt. Voitolla on sen verran luiru harja, ettei siitä saa kiinni. Lillillä ei sen paksun harjan takia yleensä narua kaulassa olekkaan. Usein on parempi varsinkin tilanteissa missä hevonen säikähtää ja pakenee paikalta, ottaa narusta kiinni ja vaikka vähän kuristaa. Ei iso hevonen siihen kuole:)

      Poista
  15. Noi raketti kuvat oli kivoja :)

    VastaaPoista
  16. Haloo, Voitto on hevonen, ei sitä tarvitse pumpuliin kääriä. Kyllä se osaa jalkojaan nostella ja katsoa mihin astuu, niin kuin kaikki hevoset. Tosin jos et ole käyttänyt Voittoa maastossa sen takia, että pelkäät että sen "herkille pikku jaloille" käy jotain, niin eihän se sitten osaa nostella kinttujaan. Rohkeasti maastoon vaan, hevonenhan pystyy vaikka laukkaamaan hankalassakin maastossa ilman vammoja :) Mieti vaikka hevosia, jotka olivat sodassa. Umpimetsässä ne rämpivät vaivattomasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eivät kaikki osaa yhtä hyvin kun toiset. Voitolla ei ole varmaan ennen meille tuloa menty tollaisessa "metsässä" vaan niillä valastuilla poluilla ;) Joten sillä ei ole käsittääkseni sellaista kokemusta epätasaisesta maastosta. Kyllähän me maastoillaan, juurihan minä niin kirjoitin. Löydettiin juuri hyviä, sopivan epätasaisia maastopolkuja jossa käytiin kävelemässä. Jos hevonen onnistuu repimään kielen karsinassa, josta ei löydy mitään syytä repeämälle, uskon sen onnistuvan katkomaan jalkansa metsässä. En kääri sitä pumpuliin, mutta tiedän ettei se ole parhaimmillaan epätasaisessa metsässä ja toimin sen mukaan.

      Poista
  17. Tosi kiva postaus!:) Harmitti vaan et myday oli niin lyhyt, mutta yleensähän sulla on pitkiä mydaytä:) Mut hyvää uutta vuotta!(:

    VastaaPoista
  18. Voitto on kyllä erityisen hienon näköinen noin klipattuna! :)

    VastaaPoista
  19. Taas tosi hyvä postaus! (: my day olis ollu kivempi jos olisit puhunu ! :)

    VastaaPoista
  20. Ihana video ja tosi kiva postaus :)<3

    VastaaPoista
  21. Minkä kokoinen turvaliivi sulla on?
    Olen katsellut myös itse tuollaista Racesafen turvaliiviä, ja olen saman mittainen kuin sinä, joten olisi mukava tietää, mikä koko sinulla on kyseisestä turvaliivistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten voit tietää minkä mittainen tiia on??? Ootko nähny sen livenä? :D koska en usko että kuvista pystyt tiian pituutta päättelemään... en tarkoita luokata, mutta tulipahan tälläinen vaan mieleen ;)

      Poista
    2. Itseasiassa olen Hevosmessuilla, lisäksi Tiian esittelysivulla ( http://lillivoitto.blogspot.fi/p/mina-eli-tiia.html ) lukee hänen pituutensa. :)

      Poista
    3. Mulla on lasten XL, joka on kyllä muuten hyvä ihan tiukimmillaan eli varaa on vielä isontaa, mutta hartioista ahdas. Ottaisin siis pienen aikuisten koon jos saisin nyt valita.

      Poista
  22. Ihanii kuvii ja tosi kiva video!
    Millä sä muokkaat sun videoita??
    HYVÄÄ UUTTAVUOTTA!

    VastaaPoista
  23. Ihana postaus!!! tosi hyviä kuvia ja vidi!!! ps. haluaisiko Sinikin oman hevosen?
    Tuli vaan mieleen kun noissa videissä pyöriii <3:D tää blogi on muutenki tosi kiva ja lilli ja vote ihania, niin myös sinä ja pinjaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei Sini varmaan halua, kun ei kovin innokas ole heppailemaan:) Kiitos!

      Poista
  24. Tosi hienoja kuvia! Miten kuvasit Ton videon ilotulituksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mä kans mietin että oliko sulla kamera sen raketin vieressä? :D mitä jos se raketti ois vaikka kaatunu niin kamera ois ollu tuhannen pillunpäreinä :D mutta tosi siisti tuo klippi ! :)

      Poista
    2. Joonas kuvas sen goprolla, joka oli siis niiden vieressä. Mut ei gopro mene rikki tollasesta.

      Poista
    3. Tälläinen tyhmä kysymys... Mikä on gopro?

      Poista
    4. http://gopro.com/cameras/hd-hero3-black-edition Käytetään usein kypäräkamerana:)

      Poista
  25. Whii mullo samalaine heijastinliivi c:

    VastaaPoista
  26. kivoja kuvia, tosin mun makuun heppakuvissa on muokattu liikaa kontrastia kun voten pää ei erotu kunnolla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä on alkuperäinen kuva: http://oi44.tinypic.com/sncs9z.jpg niin ennoo oikeestaan muuttanu kontrastia, vaalensin vaan vaaleemmaks:)

      Poista
  27. Onko noi loppu kuvat sun ottamia? Ilotulitteista? Noihan on ihan super hienoja!! :-D ainakin verrattuna mun yrityksiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu on ilotulitteista ja sädetikuista:) Kiitos!

      Poista
  28. Meillä oli tosi "mahtava" uusi vuosi... Sato koko ajan vettä... Satoko siellä? :)

    VastaaPoista
  29. Kivoi kuvii ;) Ja kiva ppostaus :)

    VastaaPoista
  30. Löysin blogin jotenkin sattumalta ja vierähti melkein puoli tuntia videoita katsellessa :3 Ihana blogi ja ihania hevosia!

    VastaaPoista
  31. Voitto on tosi ihanan näköinen ton klippauksen jälkeen <3 kivoja kuvia!:)
    onko teidän kenttä hyvässä kunnossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luitkos postauksen, siinä muistaakseni mainitsin että muutamaa jääkohtaa lukuunottamatta alkaa olla kunnossa:)

      Poista
  32. Onko nuo kuvat sädetikuista? No itsellä raketeista kuvat onnistui ihan hyvin, vaikka kuvasinkin 70-300mm putkella. Käy katsomassa blogistani http://cindyjafanny.blogspot.fi/ Ja menkää joskus kunnolla maastoon yhdessä ja unohtakaa kamera kotiin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama on raketista. Käympä katsomassa:) Käydään lähes aina maastossa yhdessä, niistä reissuista ei vaan tule blogiin kerrottua kun ei ole kuvaajaa.

      Poista
  33. Onks sulla tässä blogissa se simple grey variant?

    VastaaPoista
  34. Ihan pakko huomauttaa että tuossa "lue nämä ennen kuin kysyt" -kohdassa lukee Olympus EP-L2 vaikka kamerahan on EP-M2 :) (Olympus PEN mini EP-M2) itelläkin tismalleen sama kamera voitettu olympukselta ja vaan satuin huomaamaan :3

    Ps. miten saa säädettyä kamerassa suljinaikaa kun on M (eli manuaali) asetuksessa ? Tai siis miten kun olen valinnut manuaalin niin mitä klikkaan että pääsen säätämään suljinaikaa? :)

    Nuo sädetikku/raketti kuvat ovat upeita ite en oikein saanut otettua ...

    liinunenn.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää korjata toi, moni virheen jo huomannu:D Ai Olympuksella vai Canonilla?

      Poista
  35. tosi kivoja kuvia!
    heh, itse tykkään ottaa rakettikuvia enemmän 70-300mm putkella, mitä 18-55mm :)

    http://hemulin-hevostelut.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  36. Siis eikö sulla ollit loimea voitolla kun ratsastit? Haloo valoja hevosesi on klipattu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valoja vaan sulle, täällä on plus asteita. Pitäisin loimea mielummin turhaan, mutta kun Voitto pukittelee ihan huomattavasti vähemmän jos sillä ei sitä ole.

      Poista
  37. Hienoja kuvia! En tajuu itte noista kameran suljin asetuksista yhtään mitään :D vois joskus opetella ihan huvikseen.. Mutta ihan hölmösti tällänen "off the topic"-kysymys tähän väliin.. Kauan pidätte lämpöpatjoja hevosilla? Kun ne kylmäpatjat on jonkun about 20min, mutta kauan ne lämpöpatjat? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa opetella, saa paljon parempia kuvia!:) Pidetään yleensä yön yli.

      Poista
    2. Voisitki tehä jonkun pienen postauksen siitä miten noita ihme hökötyksiä käytetään ;D haha, ei vaines - vai? :D joo mutta kiitos!

      Poista
  38. Kiva postaus, upeita kuvia, ja ihana video!:) Tää ei kyllä mitenkään liity tähän aiheeseen, mutta pakko sanoa, niin hassua kun onkin :D oon alkanu näkeen aina välillä unta teistä, tai jotain että mä oon esimerkiks ratsastamassa votella tai muuten vaan hillun siellä tallissa :D Hauskaa;)

    VastaaPoista
  39. Mistä te ostatte ja hankitte noi varusteet?:) ne on ihan sika hienoja!:) ärsyttää kun itellä ei oo varaa ostaa hirveen mitää niinku tyylii kypäriä vaikka kyllä mulla ihan hyvä on!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä sun täältä, Suitsisopista, Satulavyöstä, Hööksistä ja hevostapahtumissa olevista kaupoista:)

      Poista
  40. Moi Tiia ja Pinja!! Oiskos teillä mitään vinkkejä kun olen menossa ekoihin estekisoihin. Hyppään 50cm luokassa. Jännittää varsinkin kun ponilla jolla hyppään on erikoinen hyppy tyyli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koita olla jännitämättä, se on paras ja samalla vaikein toteuttettava neuvo:D

      Poista
  41. Tervetuloa lukemaan blogiani! Kirjoitan itsestäni ja muista asioista jotka elämääni kuuluu. Ja jos haluat saat liittyä lukijaksi, se olisi kiva juttu. Kun minulta on ylittynyt 25 lukijaa pistän arvonnan pystyyn. Osoite: minundream.blogspot.fi!

    VastaaPoista
  42. Paljonko ponin suitset, satula, eläinlääkärikäynnit, ja semmoiset maksavat suurin piirtein (vuodessa)??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu aivan minkälaisia tuotteita osaa ja sopiiko ponille se halvin satula :)

      Poista
  43. Hei tiia tää ei oikeen liity tähän mut miten ton valkosen taustan saa niinku loppumaan ennen banneria ku mulla se jatkuu inhottavasti sinne bannerin alle? ja miten muokkaat noi reunat tossa valkosessa taustassa pyöreiksi? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt en ymmärrä mitä tarkoitat, ai mikä menee sinne alle? Pyöreät reunat on muokattu phtoshopilla:)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
    3. Tää valkoinen tausta jossa on nää kaikki postaukset ja tekstit, niin se loppuu ennen banneria eikä jatku sinne bannerin alle vaan banneri on tuon sinikuviollisen taustan päällä :)

      Poista
  44. Kiva postaus ! :) mistä oot ostanu noi sun ratsastushousut mitkä sul on nois kuvis jalas ? :>

    VastaaPoista
  45. Ihania kuvia <3 Ja kiva video :)

    VastaaPoista
  46. Onko pinjalla kuvissa uggit jalassa vai näänkö ihan väärin?

    VastaaPoista
  47. voiko teille lähettää enää kirjeita?

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.