Täällä taas!

torstai 16. tammikuuta 2014


Moi! Täällä ruudun toisella puolella on nyt taas vähän innokkaampi bloggaaja, pieni irtiotto blogista teki hyvää ja inspiraatio kirjoitella on taas vähän parempi. Kukaan teistä ei varmaan lomailuani edes huomannut, sillä minulta löytyy kymmeniä postauksia arkistoista valmiiksi kirjoitettuna. Blogi ei siis varsinaisesti lomaillut vaikka itse pidinkin yli  viikon mittaisen postaustauon. Mikään tietoinen tauko tämä ei aluksi ollut, ei vain huvittanu kirjoittaa. Kun selailin tänään viime viikon postauksia huomasin missä kohtaa innostus lopahti. Viimeinen kunnollinen kuulumispostaus oli se minkä kommenteista teimme sitten rikosilmoituksen. Sen jälkeen ei huvittanut kirjoitella tai kuvata materiaalia tämän blogin puolelle. Olen pistänyt merkille, että tässä ihan viikon sisällä todella moni bloggaaja on tarttunut ilkeisiin kommentteihin postauksen muodossa. Joko typeryys on lisääntynyt tai muillakin bloggaajilla on mennyt (vihdoin!) hermot. Toivottavasti kaikki täällä blogissani vierailevat ovat siistineet suunsa myös muiden blogien kommentoinnin suhteen, tänne blogiin ei ainakaan ole tullut yhtään ajattelematonta kommenttia. Kiitos siitä, vaikka sen pitäisi kyllä olla itsestäänselvyys ihan kaikille.

Olen tehnyt muutamia videoita, joita en ole vielä täällä julkaissut, joten jos et ole youtubessa tai toisessa blogissa niitä vielä katsonut niin nyt olisi hyvä hetki. Viime viikonloppuna kuvasin paljon toivotun my dayn Helsingin reissusta (klik) , tein myös sieltä ostamistani jutuista ostosten esittelyn (klik) ja julkaisin muutamia viikkoja sitten joulukalenterin poistetut kohtaukset (klik).


 Yllä olevassa kuvassa näette esimerkillisen ratsastusasennon. Tää ei oo mikään tilanne kuva vaan olin monta kuvaa peräkkäin näin, mitäköhän mä oikeesti duunaan? Ihanaa kun on vihdoin satanut vähän lunta! Tuntuu, että siitä kun viimeksi meidän kentällä pystyi ravaamaan on ainakin kuukausi. En halua tarkistaa ovatko tuntemukset samat kun todellisuus, sillä hepat on liikkuneet ihan liian huonosti ihan liian kauan. Tosin minkäs sille mahtaa, ei peilijäällä tai kivikovalla vaan pysty ratsastamaan kunnolla.  Ollaanhan me maastossa ja pellolla menty kovempaakin vauhtia kun käyntiä, muttei siellä mitään läpiratsastusta helposti tehdä. Olisipa edes iso ja tasainen pelto! Väistöjä ja avoja on tullut käynnissä tehyä melko paljon ja ne ovatkin pitäneet Voiton varmaan vetreinä, sillä mikään kovin jäykkä se ei ole ollut.

Kenttä on edelleen melko kova, mutta jo tämä pieni lumikerros pehmensi sitä kivasti. Olenkin nt  muutamana päivänä päässyt menemään kaikissa askellajeissa melkein normaalisti. Voitolla on ollut tosi paljon energiaa, välillä jopa vähän liikaa. Tykkään siitä kun Voitto liikkuu kunnolla omalla moottorilla eteenpäin, mutta riehuminen ja mörköjen kyttääminen käy joskus hermoille vaikka pääasiassa Voitto on naurettava yritäessään riehua :D Yhtenä päivänä, juuri ennen kun lumi satoi, Voitto ei oikeasti meinannut pysyä nahoissaan. Jo alkukäynneissä se hyppi kaikkiin mahdollisiin suuntiin, vinkui, ravisteli päätään ja meinasi potkia jopa Lilliä! Voitto menee välillä sellaiseen kiihtymyksen tilaan, ettei se tunu ihan ajattelevan mitä kannattaa ja saa tehä. Se ei ole koskaan koittanut potkaista Lilliä kentällä, koska Lilli hyökkää kyllä aivan varmasti takaisin.

Estevalmentajamme Rosan piti tulla tänään ratsastamaan Voitto kunnolla läpi, mutta se valitettavasti peruuntui. Pääsin koulusta kuitenkin jo kahdelta, joten ehdin juuri käydä valoisan aikaan maastossa. Vähän hämärtyi loppua kohti, mikä harmittaa varsinkin nyt kun näin miten kivoja laukasta otetut kuvat olisivat voineet olla. Pitää viikonloppuna kuvata sitten urakalla, jotta saisitte edes vähän parempi laatuista matskua tänne. Lisäksi pitää ihan yleensäkkin koittaa löytää ne parhaat säädöt tuon uuden obsun kanssa.

Eilen pukaisin pitkästä aikaa untuvatakin päälle ja pian saa kyllä kaivaa topparatsastushousutkin esille. Oli muuten ihanan lämmintä ton takin kanssa lukuunottamatta liian hyvin ilmastoitua kypärää ja jäätyviä polvia. Mun on pakko käydä katsomassa löytäisinkö Samshieldiin talvivuorta Kuopion heppaliikkeistä. Kellään kokemuksia Samshieldin vaihdettavasta talvivuoresta?

Kun kotona on päässyy ratsastamaan kunnolla voi alkaa suunitella tarkemmin myös treenaamista. Nyt koitetaan koeviikosta huolimatta tai oikeastaan sen antaman lisäajan ansiosta käydä viikottaisten estevalkkujen lisäksi kouluvalmennuksessa. Sanna Backlund tulee Kuopioon heti helmikuun alusta ja sinnekkin on tarkoitus alustavan suunitelman mukaan mennä. Jee!

Some pictures from this day. I'm sorry but today I can't translate this post properly. Maybe next time!


81 kommenttia

 1. Ihana postaus ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä maastossa voi kunnolla ratsastaa, avoja, sulkuja, väistöjä, taivutuksia, pysähdyksiä, temponvaihteluja yms vain mielikuvitus on rajana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkiallahan noita pystyy tekemään, sen kyllä minäkin ymmärrän, mutta se on eriasia onko innostuksesta pinkeellä hevosella hyvä tehdä esim. väistöjä. Itse teen tuollaiset jutut mielummin rennolla hevosella :)

   Poista
 3. ihana postaus ja ihana voitto! <3 :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan paljon tekstiä, ja hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus, kivoja kuvia <3

  VastaaPoista
 6. Kivoja kuvia!:) Ny alan lukemaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi kun kysyn, tämä ei liity tänne mitenkään mutta oletko Sanni poistanut ponipoweria blogin kun en sitä enää löytänyt?:)

   Poista
  2. Löysin ekan kommentoijan blogin hänen profiilistaan meni muutama sekuntti, mutta tässä se on anolle joka sitä kaipailee: http://ponipoweria.blogspot.fi/

   Poista
 7. Tää oli taas kerran ihana postaus<3 vote on tosi söpö:3ja sä oot todella kaunis(::

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia oli! :)

  VastaaPoista
 9. Mun poni tekee tosi monesti myös tuolleen mitä tossa kollaasissa on ! :D ihania kuvia ja huvä postaus! :)

  VastaaPoista
 10. Ihana postaus. Ihania kuvia♥♥

  VastaaPoista
 11. Mulla on myös varsinki talvisin tosi usein tuo pää alhaalla, koska mun naama vaan yksinkertasesti jäätyy, valmentaja sano et pitäs varmaa ostaa joku kommandopipo mulle, et pitäisin tuota päätä ylhäällä kun kummiskin leudoimilla ilmoilla piän sen ihan hyvin ylhäällä, mutta no can do:D. Ja monta/mitä loimee pidät Voitolla tämmösillä kovilla pakkasilla ulkona?:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla muuten siitä johtuen:D Sillä on tarhassa kaksi loimea, ohuempi talliloimi+paksumpiulkoloimi.

   Poista
 12. En ole edes huomannut taukoa... ;D Esimerkillinen ratsastus asento! Hah :D. Ihania kuvia! Toi loimikin sopii Votelle! ;D

  VastaaPoista
 13. Samshieldissä voi laittaa sisäpuolelle tuuletusaukkojen kohdalle vaikka palan teippiä, niin ei tuuleta liikaa :)

  VastaaPoista
 14. Kuvaatko videot olympuksella vai Canonilla? Ja jos olympuksella, miten saat äänen videoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän vaihtelee. My day ja ostosten esittely oli Olympuksella, mutta en osaa sua auttaa kun mulla oli äänet valmiina:/

   Poista
 15. Mulla ainakin kun ostin Samsheldin satulavyöstä nii kettunen anto talvi pehmusteet eli paksummat mukaan. En oo kyllä huomannu että kylmä tulis päälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vitsi ku mä en saanu! Pitää käydä sit ostaa:D

   Poista
 16. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! :)
  En ollutkaan vielä huomannut että sä oot tehny sen ostosten esittely postauksen, joten meen nyt kattoon sen :)

  VastaaPoista
 17. En ymmärrä miten saatte noin huonoja kuvia niin hyvällä kameralla, mä saan mun 600deellä pimeässä maneesissakin parempia kuvia kun te yli puolet kalliimmalla kameralla ulkona vielä suht valosan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se kalusto vaan ne taidot.

   Poista
  2. teilläkin oli se ihan jees kamera jolla ois voinu opetella kunnolla, jos se on niistä taidoista eikä kalustosta kiinni

   Poista
  3. Se kamera meni rikki, niin ei sillä paljoo opetella:) Ja mielelläni kyllä näkisin ylimmän anon ottamia kuvia juuri tuolta maastoreissulta. Ei siellä oikeasti valoisaa ollut, vaikka kuvissa sille näyttääkin.

   Poista
  4. http://oi44.tinypic.com/j11w01.jpg noin hämärää oli noiden laukkakuvien aikaan, tuossa siis alkuperäinen kuva.

   Poista
  5. Oho ompas iso ero :o luulin oikeesti et siel oli noin valosaa ! Tosi kivasti oot muokannu :)

   Poista
 18. Hyvä postaus. En tiennytkään että teit ostosten esittely videon! Nyt sitten katsomaan! Toivoisin täältäkin blogista uusia lukijoita uudelle blogilleni. Postauksia tulee kerran viikossa, ja kuvia joka postauksessa, vaikka kukaan ei kuvaisi ratsastusta. http://myhomeisinthestable.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 19. Sun blogi on paras! En keksi mitään huonoa sinun blogista Tiia! :)

  VastaaPoista
 20. Ihana pstaus taas jälleeen :3 Tuli äsken mieleen ku kattelin yhden toisenkin ihmsen heppablogia
  niin hyppäättekö koskaan ilman satulaa? :) ( oli ehkä maailman turhin kysymys :DD )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tule yleensä hypättyä ilman satulaa, kun näen sen itse melko turhana:)

   Poista
 21. Sanoit tuossa että moni muuki bloggaaja on huomannut että ilkeisiin kommenteihin kannattaa tehdä postaus ja sanoa heti suoraan! Kannattaa! Onko tullut vielä niin paljon ilkeitä kommentteja?:) Toivotaan että kaikki on siistinyt suunsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kyllä ole aina sillä kannalla, että kannattaa kirjoittaa asiasta posataus sillä usein se vain provosoi lisää, mutta jos postauksen tekee ajatuksella eikä suutuspäissään on siitä varmasti apua :) Ei ole tullut oikeastaan, kuten jo postauksessakin mainitsin.

   Poista
 22. Itse en ole edes huomannut pikkulomaasi bloggauksen suhteen ! Hyvä niin :) kivoja kuvia ja näyttää tekstikin silti jo virkeämmältä kuin mitä aikaisemmissa postauksissa ! :) Spring it on !

  VastaaPoista
 23. Miten voin ladata photoshopin? Tai siis minkä kautta? (: Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysellä onko kavereilla sitä, että voisit siirtää sen ilmaiseksi tai sitten ostaa esim. verkkokauppa.comista :)

   Poista
 24. Tosi kiva postaus :) Sitten kun menet Sannan valmennukseen niin tuleeko sintä sitten videopostausta? :)

  VastaaPoista
 25. Onko Pinja ns. Hippolan jäsen? Miksi liityit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinja ei ole, kun eihän sen blogi ole enää edes kokonaan heppablogi. Liityin kun minua sinne pyydetiin:)

   Poista
 26. Tykkäsin! Ja kiva kuvasarja kun Voitto intoilee:)
  Olisi kiva jos tekisit/tekisitte Pinjan kanssa jonkun vähän pidemmän MyDayn, ne on niin kivoja!

  VastaaPoista
 27. LIIIKAA TEKSTIÄ!!! ite aina skippaan vaa tekstit ku ei jaksa lukee hirveetä romaanii, mutta kaikki tykkää mistä tykkää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän täs ee oo tekstii kun ihan peruspostauksen verran! Lukisit joitain vähän pidempiä postauksia sisältäviä blogeja...

   Poista
  2. Ei tässä munkaan mielestä ole oikeasti kovin paljoo tekstiä, mutta jos ei ole tottunut lukemaan pitkiä tekstejä voi tälläinen tuntua pitkälle:) Postausten pituus tulee vaihtelemaan jatkossa, ei mulla aina ole näin paljoo asiaa!

   Poista
  3. Nyt kun mä luin kasan postauksia eri blogeista, niitä oli ehkä vähän yli kymmenen, tämä oli yksi ainoista jotka edes luin kokonaan :D

   Poista
 28. Onko teidän hevosilla koskaan ollu kärryjä perässä tai ootko ajanu mitään toista hevosta? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eioo ollu, mutta oon ajanu rekeä sekä kärryjä:)

   Poista
 29. Ihan tälleen mielenkiinnosta kysyn että näätkö mistä kaikkialta sun blogai luetaan? Ja miten tarkasti näät? Tyyliin vaan että maan vai myös kaupungit, tyyliin Oulu, Finlnd. :D Ja jos näät niin mikä on mielenkiintoisin paikka josta sun blogia on luettu?

  Ja ihan muuten tälleen ihan älyttömän kiva blogi sulla, tykkään hyvälaatusista kuvista ja ulkoasusta erityisesti! Hauskoja jatkoja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näen ihan kaupungeittain missä ätä luetaan, eilen lukijoita oli mm. ukrainasta, thaimaasta, vietnamista, sveitsistä, ranskasta ja norjasta:)

   Poista
 30. Ihania kuvia<3❤️

  VastaaPoista
 31. kiva postaus! Ihana toi sun kingslandin toppatakki!onko se ollut lämmin ja hyvä niinkun siitä sanotaan? Kivoja kuvia! Sulla on tosi kiva blogi ja vaikutat tosi mukavalta ihmiseltä:)

  VastaaPoista
 32. Mulla kans noi samat farkut mitä ostit ja myyjä kans sano ettei pitä venyy, mut ne on venyny ihan hitosti. Ois pitäny ottaa yks pienempi koko näin jälikätee aateltuna :/

  VastaaPoista
 33. Tosi kiva postaus:) Näytät hauskalta voten selässä untuvatakki päällä:D ( ei siis millään pahalla) Muuten kun katson teidän blogit aina tabletilla ja Pinjan blogiin ei jostain syystä tule tekstiä ja Pinjan blogihan on muuttunut lifestyle blogiksi, niin minkä rotuinen Lilli oikein on sillä jossain vaiheessa olisi varmaan heppa/poni ostosuunnitelmissa;))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt tajusit mitään:D

   Poista
  2. luuletko et ne muka myy lilliä XD jos siis sitä hait takaa tol sun kysymyksel...

   Poista
  3. En vaa jos löytäisin jostain muualta saman rotusen tai voisin ainaki miettiä mut en todellakaa luule;D

   Poista
 34. moi :D kivat pukit voitto teki xDDDDDDDDD

  VastaaPoista
 35. Voitto selkeästi nauttii siitä että se saa mennä kunnolla maastossa! Ihan intopinkeenä :) kommentoin johonkin aijempaan postaukseen siitä kun menette vaan nöpö maastoja mutta nyt taisit mennä ihan kivan maaston, voittokin sai kunnolla laukata!
  Ja huomas tekstistä että oot nyt taas paljon innokkaampi bloggaaja tai siis kirjoituksesta huomas et oot iha happy ja mielellään kirjotat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillon sulle vastasin, että kaikkia maastoreissuja ei tule täällä kerrottua, koska kuvaaja ei yleensä lähde vauhdikkaille reissuille mukaan. Nyt Pinja kumminkin lähti reippailemaan ja saatiin kunnolla kuvia myös vauhdikkaammasta reissusta:) Kiva että mun fiilikset näkyi myös tekstin läpi!

   Poista
 36. Tämän blogin, ja varsinkin Youtube-videoitten ansiosta kävin eilen varaamassa itselleni ratsastustunnin kuuden vuoden tauon jälkeen. Teidän ja hevosten välistä yhteistyötä on vaan niin hieno katsoa, että kysyin lopulta itseltäni miksi heitin niinkin loistavan harrastuksen kuin ratsastus hukkaan, joten kiitos antamastasi inspiraatiosta! Saa nähdä miten käy: luultavasti mennyt kymmenen vuoden kokemus täysin hukkaan ja tulen olemaan aivan järkyttävä perunasäkki hevosen selässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahtava kuulla! Kyllä ne taidot sieltä pikkuhiljaa muistuu mieleen ;)

   Poista
 37. Tosi kiva postaus :) Osaat kirjottaa niin selkeesti tänne blogiinkin (:

  VastaaPoista
 38. Ne vaihdettavat sisusjutskat on tosi kätevät. Mulla on ainakin sommesest mitkä voi myös pestä ;)

  VastaaPoista
 39. Jotenkin todella positiivishenkinen postaus :) Itsekin saanut tällä viikolla nauttia lumesta, maastossa tykitelty nyt viitenä päivänä ilman satulaa. Josko huomenna vaikka kentällä jotain fiksua.

  Yritin tässä selvitellä, minkä merkkinen, mistä ja about minkä hintanen tuo sinun untsikka on. Osaatko auttaa? Pahoittelut, jos nämä tiedot jostain jo löytyy. Itseltäni vielä puuttuu ihan kunnon untsikka ratsastukseen ja tuo neljä paksua paitaa + takki ei ole se kaikkein mukavin ratkaisu, jos siellä selässä meinaa jotain tehdäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on Kingslandin takki ja normaali hintaisena n.260e, löysin sen kuitenkin melko hyvässä alessa 160e. Tuossa on melko reilu mitoitus, sillä takkini on kokoa XS ja kuten kuvista näkee melko iso!

   Poista
 40. Mitkä kengät sulla on yleensä 10-15 asteen pakkasella ratsastaessa? Entä millaiset sukat siellä alla? :) Mulla on ratsastussukat, villasukat ja taviratsastuskengät (reilua kokoa), mutta varpaat jäätyvät silti aina!
  Ja kiva postaus! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nuo mun Timberlandin superhyvät kengät, normaalisukat ja vähän paksummat ratsastussukat :)

   Poista
 41. Muistatko miten voi muuttaa sitä "nimeä" YouTubessa? Sillain, ettei etunimi ja sukunimi näy siinä, esim. kun sullakin on tuo 'voiceoffortuna'. :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.