Hyvin mennyt estevalmennus!

sunnuntai 5. tammikuuta 2014


 Minäkin pääsin vuorostani pomppimaan Voiton kanssa, viime kerrasta taisi olla jo kolme viikkoa. Valmennus oli samaan aikaan kuin viimeksi Korholassa, joten herättyäni kymmenen jälkeen sai heti lähteä talliin. Pakkailtiin normaalisti varusteet ja valmisteltiin hepat. Lillikin tuli mukaan, sillä Pinja ratsastaisi sen kunnollisella pohjalla valmennuksen jälkeen.


Laitettiin hevoset pihalla valmiiksi, jonka jälkeen suunnattiin maneesiin n. 20 minuuttia ennen valmennuksen alkua. Kannoin hetken aikaa Voiton kanssa puomeja keskelle kenttää, jonka jälkeen nousin selkään verkkaamaan. Voitto on kotona ollut tosi reipas ratsastaa, mutta nyt se tuntui normaalille tai ennemminkin vähän laiskalle. Ratsasin sen ravissa hyväksi molempiin suuntiin ja Voitto menikin melko kivaa ravia, kun Pinjakin sanoi maneesin laidalta, että liikkuupa se kivasti. Laukkailtuani aloitettiin verkkahypyillä, joista muutama näkyy videollakin. Tultiin vasempaan kierrokseen jumpan ensimmäistä estettä, jonka edessä oli innarivälillä puomi. Suoraan sanoen se tehtävä meni ihan surkeasti. Voitto oli ihan vasten pohjetta, en saanut sitä ollenkaan läpi. Sen takia valuttiin, kiemmurreltiin ja jumiteltiin useampaankin kertaan. Tämä suunta on melko usein paljon hankalampi, joten sain kotiläksyksi kentän tullessa kuntoon, mennä puomeja paljon tähän hankalaan suuntaan. Oikeaan kierrokseen kaikki sujui hyvin. Pari hyppyä riitti, sillä miksipä työstää pitkään, jos kaikki toimii.


Olin hieman epätoivoinen verkan jälkeen, vaikka se toiseen suuntaan sujuikin hyvin. Toisin kumminkin kävi! Treeni meni todella hyvin, eikä tullut yhtään ainotta kieltoa. Tälläistä valmennusta ei pitkään aikaan ole ollutkaan, jospa se tästä lähtisi taas ylöspäin. Tultiin muutamia ratoja, jotka kaikki taitavatkin (jos äidin videointi onnistui) näkyä videolla. Tuli pari huonoa paikkaa, varsinkin kaarteesta lähestyttävälle sarjalle. Mulle vaikeinta on ehkä arvioida ja ratsastaa hyvä paikka kaarteesta. Kun esteet on pieniä ja muistan vain itse ratsastaa, enkä antaa mahdollisuutta kieltää tsemppaa Voitto tosi hienosti. Sain korjattua sarjan a-osalle tulleen virheen ja loppu linja sujui hyvin, jos olisin vain jäänyt hiimaamaan tekemättä mitään olisi virhe aina vain kasvanut linjan loppua kohti. 


Vähän aikaa sitten olin melko tyytyväinen mun istuntaan, mutta nyt oon taas mielestäni alkanut "nousemaan" liikaa jalustumille ponnistusvaiheessa, joka näyttää ainakin kuvissa tosi rumalle. Onnksi kuitenkin laskeudun sitten liitovaiheen ja alastulon ajaksi ihan siedettävään asentoon, joten tilanne ei vielä ainakaan näytä toivottomalle. Toivotaan, että päästään nyt treenaamaan aktiivisesti myös kotona. Tulisi joko reilusti lunta tai vanhatkin sulaisi pois.

Pinja jäi ratsastamaan maneesiin, kun minä ja äiti vietiin loppuverkkojen jälkeen Voitto solariumiin. Kylmäsin Voiton jalat, hieroin sitä ja venytin etujalat pojan nauttiessa lämmöstö. Reissun jälkeen hepat saivat jäädä ulos syömään. 
I try to write in english but I'm not very good. I hope you will understand what i'm talking about. Today we were showjumping training after a long time.  Training went well  because Voitto didn't refuse to any obstacle and I rode better than usually. First we jumped little cavaletti with a ground pole.That training didn't go very well.  Luckily our courses were good. Voitto was forward-going and take-off points were correct almost in every jump. I'm happy and proud of me and Voitto!


206 kommenttia

 1. Kivalla ilmavaralla muutama hyppy :D!

  VastaaPoista
 2. ihania kuvia :) Kuin kaukana teillä on maneesi? Meillä on 6km päässä ja ei siltikään tuu käytyä usein.. Johtuu siitä ku ei oo omaa traikkua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa kilometreissä, mutta kärryn kanssa ajaa n. 30min :)

   Poista
 3. Oot tosi hyvä ratsastaja... Oliks toi Pinja ottamas susta ja Voitosta kuvia?, jos oli niin kuka kuvas?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollahan postauksessa lukee, että Pinja kuvas ja Pinjahan seisoo tuolla keskellä, niitten äiti kuvas videon.

   Poista
  2. Anot jos ootte sokeit ni pinjahan siesoo keskellä kamera kädessä jolloinka se kuvasi hypyt ja äiti varmaan videon...

   Poista
 4. ihana voitto ja hyppäätte tosi hyvin!:)

  VastaaPoista
 5. Tosi kivoja kuvia vaikka onkin maneesissa!:) Ja kiva postaus:)

  VastaaPoista
 6. Kyl huomaa et voitto on tainnu tottuu astetta isompiin esteisiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja se on sen verran herkkä, että ei halua osua puomeihin joten hyppää sitten varalla :D

   Poista
 7. Vihdoin pääsit säki hyppimään :)! Hyvin meette ♥

  VastaaPoista
 8. kiva postaus! :) onko sulle käyny koskaan silleen että laitat joitain koodeja blogiin sieltä ccs? n kautta ja sit ku yrität mennä seuraavan kerran muokkaaman mallin suunnittelutyökalulla, niin tulee vain ''hups, tapahtui virhe''? Mulla on sellanen :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On käynyt, mutta se on sitten toiminut hetken kuluttua kyllä:)

   Poista
 9. Voittohan oikeen liisi niiden esteiden yli. o.O

  VastaaPoista
 10. Et olekkaan tuota loimea ollenkaan esitellyt? millainen se on? :) Mutta hyvin meni teillä valmennus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täytyykö kaikki muka esitellä?

   Poista
  2. En ole esitellyt viime aikaisia loimia kunnolla, mutta tuo on ohut Eskadronin talliloimi :)

   Poista
 11. Kiva postaus :) Voitto jokaisen esteen jälkeen huiskasee hännällä ja sehän ei sinänsä oo hyvä merkki ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon samaa mieltä että kiva postaus :)

   Poista
  2. Kiitos:) Voi se tietysti jostain viestiä, mutta aika monilla hevosilla on esteitä mennessä tapa huiskia.

   Poista
  3. Voitto huiskii laukan vaihdon yhteydess mikä on normaalia ja muutenkin hevosen kuumuessa ei ole mikään ihme. Parempi seurata korvia kuin hännän huiskintaa :)

   Poista
 12. Minkä pituinen matka saisi olla este leirille? Savonlinnassa vuohimäen ratsastuskoululla on omalla hevosella leirejä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään rajotusta matkalle ja savonlinnahan on ihan lähellä :)

   Poista
 13. wau miten hienosti menitte! lisää vaan tämmösiä!!

  VastaaPoista
 14. Minkä kokosia noi esteet oli? Joo tiiän että sielä tekstissä ehkä luki mutkun unohin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstissä ei lukenu, että et unohtanu, mutt olisikohan 70-90cm :)

   Poista
 15. Ohhoh, olipas isot ilmavarat. :D

  VastaaPoista
 16. Tosi hienosti teil kyl meni!:)
  Onko Votella kui tasaset hypyt, et onko helppo istua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo kovin mukavat hypyt istua. Monet valmentajatkin sanoneet, että hyvin istut siihen nähden miten vaikea hypyt Voitolla välillä on :)

   Poista
 17. Kiva postaus ja hienosti menette!(: Oot niin taitava ratsastaja et haluisin itekki olla noin hyvä(: Olin tänään kanssa valkassa,mutta kouluvalkassa koska vihaan mun istuntaa ylikaiken. Meni valkku aika penkin alle,hevonen jännitti,hösläs ja pomppi enkä osannu ratsastaa:D Pitäis kisoihin mennä mut nyt varmaa jääpi pois:D Minkä merkkinen kypärä sulla on muuten?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos:) Tsemppiä tuleviin treeneihin sullekki! Kypärästä lisätietoa täällä: http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/04/uusi-kyparani-samshield.html

   Poista
 18. Kisaatko seura- vai aluekisoissa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alueluokissa pääasiassa, mutta menen välillä myös seuraluokkia jos sattuu joku kiva kilpailu :)

   Poista
 19. Millä kamerala video kuvattu?

  VastaaPoista
 20. Wau Tiia meettepä hyvin ja tosi kivoja kuvia! :) Onko nämä kuvat kuvattu sillä uudella putkella? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On otettu, paitsi tuo pihalla otettu on puhelimella:)

   Poista
 21. Minkä kokoinen este oli kolmannessa kuvassa ylhäältä? Hyvin menette :)

  VastaaPoista
 22. Mun mielestä Voitto sopii paremmin sulle kun Pinjalle kun jotkut sanoo et sipisit paremmin Lillille ja Voitto Pinjalle:) Kiva postaus taas:))

  VastaaPoista
 23. Ei sun istunta oo mun mielestä niin paha :D
  toivotaan et jatkossakin menee yhtä hyvin ;)

  VastaaPoista
 24. Mun mielestä Voitto sopii paremmin sulle kun Pinjalle kun jotkut sanoo et sipisit paremmin Lillille ja Voitto Pinjalle:) Kiva postaus taas:))

  VastaaPoista
 25. "Tultiin oikeaan vasempaan kierrokseen"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Tultiin oikeaan ja vasempaan kierrokseen* Varmasti ymmärsit itsekin.

   Poista
  2. Korjasin virheen jo, en tajua miten oli jäänyt huomaamatta itseltä..:D

   Poista
 26. Montako askelta ennen estettä näät ponnistuspaikan ja tuleeks sulle sellasia et et vaan nää ponnistuspaikkaa ku ehkä 1 askel ennen :D? Mut kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näen oikeastaan ainakin paria askelta ennen osuuko paikka vai ei, se on sitten eri asia ehdinkö regoida siihen sitten oikealla tavalla. Mun oin kuitenkin helpompi nähdä suoralla tai vinolla linjalla lähestyessä paikka ja kaaravalla uralla vaikein. Se milloin paikan näkee riippuu ihan päivästäkin :)

   Poista
 27. Tosi kiva postaus ja hyviä kuvia :) hienosti meette !

  VastaaPoista
 28. hei sulla oli facebookissa se leirijuttu, niin suosittelisin ehdottomasti yyterin ratsastuskeskusta!:) este/kenttäleirillä pääsee hyppäämään pieniä maastareitakin (siis nimenomaan pieniä, ei ole edes kunnon rataa vaan viimevuonnakin rakennettiin itse) ja juurikin tuolle este/kenttäleirille on tulossa muitakin omien heppojen kanssa (ainakin 3).

  VastaaPoista
 29. Onko multa jääny jotain lukematta, ootsä menos esteleirille vai mitä toi ano tuol kyseli? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Facebookissa kyselin tietääkö joku leiripaikkoja oman hepan kanssa. En ole menossa, ihan vasta harkinnassa jos löytyy sopiva paikka.

   Poista
  2. Oot käynyt tuomas jauhiaisen valkuissa niin suosittelisin joko hänen talliiaan tai sitten ehdottomasti tuomaksen pikkuveljen ja hänen vaimonsa (Antti ja Karoliina, tutummin Karkku Jauhiainen).
   Antti valmentaa esteitä ja karoliina koulua, talli on iisalmessa nimeltään haukirannan ratsutila jossa ei ole tuntitoimintaa vaan leiritkin ovat kaikki omalla hepalla tuleville ja koko paikka opetuksineen päivineen on mukava ja laadukas!
   Tämä kaksikko valmentaa minuakin kerran kuussa kotipaikka kunnallani:)

   Poista
  3. Vanhamäen talli Suonenjoella!:) Ihan mahtava paikka!

   Poista
 30. Te ootte Voiton kaa tosi tosi hyviä! Kuinka korkeita noi esteet oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti:) En osaa arvioida 70-90cm

   Poista
  2. Oot tosi nätti :) ja voitto hyppää hyvin!

   Poista
 31. Hihi Voitolla on jalat ristissä tuossa kolmannessa kuvassa :D ja vasen etunen näyttää siltä et se tulis keskeltä ryntäitä? :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se hyppää aina joskus tollee et sen jalat on melkee ristissä:D

   Poista
 32. Kiva kuulla "pitkästä" aikaa teidän valmennuksista!:)

  VastaaPoista
 33. Mikä gimp teillä on? Minulla on tuo gimp 2.8.. siinä ei ooe tuossa pyyhekumen kohdalla tuollaisia erilaisia siveltimiä ... osaisitko auttaa ?:)

  VastaaPoista
 34. Kiva postaus ja hienoja kuvia!:)

  VastaaPoista
 35. kiva postaus ja kiva et pääsit hyppimään:) mua kyllä jotenkin häiritsee että sun jalat heiluu vähä omiaan tai siis alapohje ei ole kiinni mikä on varsinkin esteillä tärkeää :D mut ei oo ollenkaa nii paha istunta kun itse tuossa sanoit :) tsemppiä!

  VastaaPoista
 36. Mulla on aivan sama ongelma, eli kaarteista ulos ratsastaminen esteille tuottaa päänvaivaa. Champ jää vielä niin herkästi pohkeen taakse kaarteissa jos sitä ei ole verkannut sataprosenttisesti keskittyen, ja sitten se on kaarteissa tyhjä ja jään helposti puskemaan kaarteen läpi. Valmentaja on neuvonutkin, että vaikka nään askeleen yleensä noin 3-5 askelta ennen, ei saisi ottaa sitä ensimmäistä näkemäänsä vaan odottaa vielä yksi askel ja katsoa tilanne uudelleen. Ja treeniksi kavaletteja kaarteista ulos ;) se on ihan kauhea tunne, kun pari kertaa on käynyt niin, että lähestyy estettä eikä nää mitään askelta, ei niin mitään! Oon onneksi oppinut tällöin vain odottamaan sen sijaan että puskee päin puomeja.. Ja jos ei nää siinä yhdessä hetkessä, voi parin askeleen päästä jo nähdä ihan toisin.. On tää vaikeeta :D

  Mutta joo, menipä teillä hyvin ja tosi kiva oli lukee valmennuspostauksia. Sulla on aina niin ihanan paljon kuvia ja videoita, oon ihan kateellinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Voittoki jää helposti kaarteessa vaa laukkaamaan paikalleen, jollon se aikaisemmin nähty askel ei olekkaa sit enää hyvä kun laukkaa muuttuu niin paljo. Mut pitää nyt koittaa treenata paljo kuha vaa kotona vois mennä!

   Poista
 37. Hienosti hyppäsitte! :) Kuvat on omasta mielestä valosempia ja muutenkin "parempia" kuin joissain edellisessä postauksissa. Jos kuvat on uudella putkella niin hyvin kyllä huomaa eron!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan siis edellisiin maneesi kuviin verrattuna! :)

   Poista
  2. Juu ovat tosiaan paljon parempia kun vanhat samasta maneesista otetut kuvat:)

   Poista
 38. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 39. Tosi kivoja kuvia<3 Miks mulle tulee Voitosta mieleen aina Mirkku, se on mun hevonen joka on Amerikanravuri mutta kumminki se muistuttaa ihan hirveesti voittoo :D Tänään mä sanoin sille: "Mirkku arvaa mitä, sä näytät ihan Voitolta :D" Mutta nyt todellakin huomaa eron niihin aikaisempiin kuviin jota on otettu maneesissa ne on ollut paljon pimeempiä :D

  VastaaPoista
 40. Hienosti meette! Kuinka usein pesette satulasaippualla heppojenne varusteet? Entä nahkarasvalla rasvaatte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun ovat likaiset tai joku parempi valmennus tulossa :)

   Poista
 41. Oletko menossa ensi kesänä jollekin ratsastusleirille? Kannattaa katsoa Einolan tallin sivuilta TEHOLEIRI, paikat menee tosi nopeasti! Tosi hyvä leiri tasokkaammille ratsastajille (ikäraja 14v.), ei mikään höpöhöpöleiri ;) http://www.einolantalli.fi/leiriohjelma_04.php <---viikko-ohjelma

  VastaaPoista
 42. Tiedätkö koska oot menossa seuraaviin kisoihin?:)
  Ja ihania kuvia, hyvin meni valkku, kuten sanoit :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo vielä oikein kisoja kalenterissa eikä ees mitään lupia maksettu:D Eli en hetkeen.

   Poista
  2. Ok:)
   No, kannattaa odottaa sopivia kisoja:-)

   Poista
 43. Löysin blogiisi aivan sattuman kautta. Vaikka hepat ei ookkaan ihan se mun juttu, niin taidanpa jäädä silti seurailemaan blogiasi! :)

  VastaaPoista
 44. Noniin löysin nuo sivellin jutut tuolta gimpistä.. entä miten sen pyyhekumen saa häivyttämään ?:) Anteeksi kun kyselen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siellä kyllä kerrota että miten se kumi saadaan häivyttämääm ?:o

   Poista
  2. Kuunteleppa kerran tai kaksi uudelleen, ihan selvästi neuvon. http://www.youtube.com/watch?v=dYK3m0u_DZ8

   Poista
 45. En nytten millään pahalla tuu sanomaan mutta suositelisin sinulle enemmän koulutunteja, nimittäin ku noita huippuratsastajien haastateluja lukee niin lähestulkoon kaikissa lukee ette perusratsastus on kaiken a ja o, siellä radalla nimittäin kokoajan ratsastetaan teitä joitten kulkemissen tarvitset hyvän perus ratsastuksen, itse en eka käynyt koulutunneilla ollenkaan vaan vain hyppäsin ja eihän siitä mitään tullut mutta nykyään käyn 2 kertaa vikossa koulutunneilla ja 1 kerran estetunilla ja on kyllä tullut niin paljon parempia tuloksia tullut. Vaikka eise sitä tarkota että niillä pitäisi käydä sitä kahtaa kertaa viikossa että sekin olis jo plussaa vaikka kerran jokatoinen viikko, ja vaikka ne koulutunnit niin tylsiä on niin siitä saaa paljon hyötyä:) ja anteeks ku tästä tuli tällänen romaani;) ja ei oo siis negatiivinen kommentti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävisin koulutunneilla vaikka joka päivä jos siihen olisi mahdollisuus!! Meille ainoa mahdollisuus mennä koulutunnille on lähetä maneesille, jossa ei viikonloppuisin ole normaalisi koulutunteja, kun arkena en ehdi tunneille enää koulun jälkeen. Mun mielestä on ihan kiva käydä koulutunneilla, vaikka sä niitä tylsiksi sanotkin :D Ja olen samaa mieltä, että koulua pitää ehdottomasti mennä, vaikka olisikin omasta mielestään enemmän esteratsastaja:)

   Poista
  2. No kiva että edes arvostat sitä ja kyllähän tuo teidän meno ihan hyvältä näyttää:) ja kiva postaus:D

   Poista
  3. Kuopiossahan käy varmasti useempiakin kouluvalmentajia, joiden tunnit saattaisivat olla sopivampaan aikaan sulle, kannattaahan sitä kokeilla! Itse olen useita vuosia käynyt Maru Jääskeläisen kouluvalmennuksissa, kannattaa hänen ja muidenkin valmennuksia harkita. Vaikka olisikin oma hyvä valmentaja, muiden kokeileminen ei koskaan ole pahasta, ja uusilta valmentajilta voi saada uusia oivalluksia. Kun itse treenasin aktiivisesti koulua, kävin niin yksityis- kuin ryhmävalmennuksissa muutaman valmentajan silmän alla aina kun paikalle tulivat, ja kokeiliin lähiympäristössä muidenkin valmentajien tunteja. :)

   Poista
  4. Marua olen kokeullut Lillin kanssa pari vuotaa sitten. Me kun käydään oikeastaan vain tuolla yhdellä maneesilla monistakin syistä ei valmentaja vaihtoehtoja ole niin paljoo:/

   Poista
  5. En tiiä kuinka lähellä Suonenjokea asutte, mutta siellä Vanhamäen tallilla käy Vuokko Portah valmentamassa. Loistava valmentaja, ite oon omminu häneltä paljo :)

   Poista
 46. tyttönen jalat kiinni!

  VastaaPoista
 47. Aivan yli söpö toi toinen poni tuolla maneesissa! Awww<3<3<3

  VastaaPoista
 48. Olin viime kesänä Yyterin Ratsastuskeskuksella, leirillä. Pakko myöntää että oli paras leiri ikinä! Leirikaste on kokemuksen arvoinen. Tallilla on iso kenttä ja suuret maastot. Oltiin myös yömaastossa! Ja loppuviikosta kolmen tunnin rantamaastossa, nimittäin Yyterin hiekkarannalla. Päästiin mereen laukkaamaan mikä oli todella hienoa. Suosittelen todella paljon :) Ja todella kiva postaus! Harmi kun täällä meidän lähellä ei ole maneesia, kun olisi kiva päästä ratsastamaan oikein kunnolla, näin ''talvellakin''.

  VastaaPoista
 49. You two are amazing, i'm glad that the training wen't well.

  -Norway :)

  VastaaPoista
 50. Voitto on komee ja sä oot kaunis :)

  VastaaPoista
 51. Jos oikeen hyvää ja kehittävää leiriä etsit niin suosittelisin ypäjän leiriä, hyvät valmentajat, kivat paikat, maastoesteitä, derbykebtällä hyppääminen ja kaikki muu hauskan pito, oli minulle ainakin elämäni parhain kokemus:))

  VastaaPoista
 52. Tosi kiva et meni hyvin! :-) Nää kuvat on kyl tosi hyvälaatusia, muokkasitko paljon vai onks nää otettu sillä uudella objektiivilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muokkasin vähän, mutta ei tarvinut paljoo uuden obsun takia:)

   Poista
 53. Oon ihan tyhmä mutta voitko joskus ehkä tehä mun blogiin bannerin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei herranjetas etsä oo kommenttoinu jo 3 kertaa... :D

   Poista
  2. Teen maksua vastaan bannereita.

   Poista
 54. meni tosi hyvin!:) kuvat on hyvälaatuisia ja tykkäsin lukea! englanniksi kirjotetusta osiosta sain myös todella hyvin "kiinni":)

  VastaaPoista
 55. Kannattaa mennä Vuohimäkeen esteleirille. Mahtava kenttä, maastot ja todella pätevät opettajat. Ja plussana hyvät majotukset omalle hevoselle. Ei ole pikku likkoja karsinan edessä ihastelemassa hevosia. Mahtava paikka!

  VastaaPoista
 56. näyttää jotenkin että laukkaisitte vinossa tossa ku meette kamerasta pois päin uralla suoraan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman.

   Poista
  2. Sama ja myös edestä päin havaittavissa..

   Poista
  3. Huomasin itsekkin saman videolla, pitäisi kiinnittää esteiden välilläkin hevosen suoruuteen enemmän huomiota, sitä ei vain selkään tunne:)

   Poista
  4. Mmm, tunteehan sen selkään kunhan opettelee? :)

   Poista
  5. Juu tietty tunnen yleensä, mutta olen itsekkin vähän vinksallaan jolloin meno tuntuu ihan suoralle:) Sieleällä onneksi asiaan keskittyessä tuntee vinouden heti, tosin pitäisi esteiden välilläkin muistaa keskittyä tollasiin;)

   Poista
 57. Montako askelta ennen estettä näät yleensä ponnistuspaikan ja tuleeko sulle joskus niin että et vaan nää sitä muuta ku ehkä 1 askel ennen :D? Mut kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastasin tähän ihan samaan kommenttiin jo ylempänä.

   Poista
 58. voitko tehdä joskus tietovisan? :) ps. ootte parhaita!!

  VastaaPoista
 59. Ootte ihana pari Voiton kans :33 Ja ihania noi hyppykuvat ♥ Voisitko tehdä joskus sellasen postauksen missä oot lähtemäs valmennukseen ja kuvaat ku pakkaat, laitat Voiton ym. ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia on tehty jo monia, mutta voin tehdä jos joku kerta ei ole niin kiire, että ehtisi kuvatakkin:)

   Poista
 60. Onko sulla koskaan tullu semmosta fiilistä että haluut lopettaa ratsastuksen tai myyä voiton?

  VastaaPoista
 61. Joo aika ruma istunta sulla on hypyissä! Et pysy lähellä hevosta ja mieti miltä toi sun heiluminen voitolle tuntuu... Harmi, että et oo voitolle oikeen tasonen ratsastaja! Luulet tän blogin takii ittestäs ihan liikoja, vaikka oot vaan kilpaileva puskaratsastaja, joka välillä kilpailee pikku esteillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mitä vit! Justahan tää pari oli valmennuksessa ja siellä just korjataan virheitä. Ymmärtäisin tän kommentin jos Tiia ei kävis ollenkaan valmennuksissa. Ei hevosta kiinnosta pääseekö se hyppäämään alue metriä vai kansallista neljää kymppiä ;) oikea hoito ja liikutus on se mitä hevonen oikeasti tarvitsee

   Poista
  2. Luitko postausta, siinähän juuri puhuin tosta kuinka muakin ärsyttää mun istunta? Olenko sanonut olevani mitään muuta kun kilpaileva puskaratsastaja? Niin en, sillä olen itsenikin mielestä sellainen :D

   Poista
 62. Kuka tai jos on kaksi niin ketkä on valmentajiasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu valmentaa koulussa ja Rosa esteillä, lisäksi käydään Backlundin valmmenuksissa jos vaan sattuu hyvänä päivänä tulemaan kuopioon:)

   Poista
 63. Meette niin hyvin että oon ihan kateelllinen :D Kiva postaus :)

  VastaaPoista
 64. Voiku itekkin hyppäisin noi hyvin!! :) itellä kun ei oo oikeen mahdollisuutta kun on yli puolet pienenpi kenttä teidän kentästä!:( sä hyppäät niin hyvin!:D itelläkään ei oo maneesia koko meijän kotipaikkakunnalla!:( tosi hyvin voitto meni! Vähä katoin kun voitolla oli jossain kuvassa jalat ristissä!:D

  VastaaPoista
 65. Mun mielestä kuulostais luonnollisemmalta sanoa näin:

  I'll (I will) try to write in english but I'm not very good. I hope you understand what i'm talking about. Today we were showjumping/training showjumping after a long time. The training went well because Voitto didn't refuse to any obstacle and I rode better than usually.

  Tosi hyvin kirjotettu! :)

  VastaaPoista
 66. eiks sulla ollu se video miten tehään gif "video" ? :) missä se on?

  VastaaPoista
 67. Hyppäättepä te nätisti! Ja ei toi sun istunta mun mielestä oo yhtään paha!:)

  Ja oli mulla vielä kysymyskin.. Voisitkohan sä mitenkään auttaa mua, kun olen yrittänyt ladata photoshop cs5 vaikka kuinka kauan kokeiluverioksi koneelle, vaan en löydä ikinä mistään paikkaa mistä sen voi ladata. Kun nykyään vaan näytetään sitä uusinta CC Photoshoppia, mutta cs5 en vaa löydä!

  Olisin enemmän kuin kiitollinen jos voist neuvoa tässä, mistä sä oot löytänyt ton sun photarin?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en osaa auttaa, kun tuo systeemi on uudistunut noin paljon:(

   Poista
 68. miks sä tiia poistit sen mun pitkän kommentin? xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennoo poistanu yhtään ainotta kommenttia tästä postauksesta :D Poistan ainoastaan joskus eka kommentit ja sellaiset kommentit missä selviää esim. meidän asuinpaikka tms.

   Poista
 69. miks poistat kaikki vähänkin negatiiviset kommentit? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole poistanut yhtään kommenttia. Olet itse tainut möhliä lähetyksen ;)

   Poista
 70. Moi muuten sulla on kauheen hyvä enkku!Asun itse nykyään Laitviassa ja kun en ymmärrä latviaa joten olen englannin kielisessä koulussa joten osaan puhua enkkuu!Tee enemmän enkun postauksiiii!?

  T anonyymi joka ei jaksanut kirjautua käittäjälleen =) =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu koitan nyt kirjoittaa jokaiseen jotain vähän enkuks:)

   Poista
 71. Muuten mulla ei oo mitään valittamista mistään, mut teksiiin ois ihan älyttömän kiva saada kappalejaot!

  VastaaPoista
 72. muute ei oo mikään ihme tiia jos sulla aina voitto kieltää kun ei se jaksa hypätä kun tollanen läski rotta haisee ja keikkuu tuolla selässä, ja muuten vote on ihanan näkönen heppa mutta nyt ku se klipattiin niin hyi YÖK. voisin laittaa sen pihvin väliin ja NAM mikä makuelämys. Kunnon luokan pihvia, vesikielellä ;););););) Mutta tiia oikeesti opettelemaan ridaamaan, oot lesbo pervo läski paska lihava tyttö korvesta huono ratsastaja ruma paska ääni haiseva limainen haiseva oksettava ällö, hävettäis muakii jos oisin sä. Ja hypitkö vielkii se hebe pääl tallissa? ja sitten nukut se pääl ja et pese koskaan? voin kuvitella miten sellanen pitkä hajuhöyry vetää sun perässä, sun sänky on täynnä hevosen kakkaa kun se hebe pääl oot. Homeinen huone sulla
  Pinja on ihana kaunis ei oo ruma vaan kaunis missi ihana ääni paras ridaa ja pitää huoneen siistinä. Joten oot sun suvun häpeäpilkku. Mitä se joonas näkee sussa, tollasessa täikasasssa. ei pahalla oot vaa lesopaska, on maailman isoin valhe sanoo sua kauniiks.

  Nyt en ainakaan möhli tän lähetyksen kanssa.
  JA JUMALA OLKOON KANSSASI. SIUNAUKSIA KOKO PERHEELLE JA KENTIES SUVULLE... TAI TUSKIN NE KUUNTELEE SUA KU HENKI HAISEE TÄNNE ASTI..
  ootko muute vahinko? :oo vaikuttaa siltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiiät varmaan jo kuka oon... :D t. tara

   Poista
  2. ikuinen vihaajaasi ja säkii taidat vihata mua tän jälkee <3

   Poista
  3. En vaivaidu edes vastaamaan erittäin typerän ja lapsellisen kommenttisi kysymyksiin. Jos vihaat mua noin suuresti miksi sä roikut mun molemmissa blogeissa.

   Poista
  4. Taidat olla vain kateellinen...

   Poista
  5. Xddddddddddddd mitä vittua! Tsemppiä tiia, sano kovemmin vastaan ja tuki ton paskan "ruma paska haiseva limainen haiseva oksettava ällö" suu xDDD hahahahahahaha

   anteeks jos oon nyt tiiafani 10w joka tulee puolustelee, mut oikeesti, ei hitto! Älä siunaa turhaan Tara, joudut helvettiin. Piste ja moi =)

   Poista
  6. Tara, luin sinun kommenttisi Tiian toisessa blogissa, ja aloin nauramaan.Sinä vain nolaat itsesi tuolla käytöksellä.Niinkuin Tiia sanoi, älä roiku täällä jis häntä vihaat.
   Sanoit myös että olet parempi ratsastamaan mutta sitten tulet sanomaan että voisi laittaa leivän väliin.Eipä vaikuta siltä...
   Olet todellakin joku 8v joka purkaa vihaansa Tiiaan

   Poista
  7. Voi että mä vihaan tällasia kommentteja, mitä tämä tara kirjoittaa..-.- Että pitää tulla haukkumaan ihan pystyyn maailman paras bloggaaja! Kiehun kiukusta! Mutta Tiia, älä välitä, taitaa olla kateellinen kirjoittaja.. Ja tiedän mä ettet sä välitä, oot niin järkevä!:)

   Poista
  8. Jos Tara oot noin kateellinen Tiialle, nii ei kannata edes vaivautua tänne ;) tää on ihana blogi ja tiia oot kaunis :)

   Poista
  9. älä välitä tiia!:) kateelliset vaan haukkuu;)

   Poista
  10. Tiia, älä välitä. Tara on vain joku pikku likka joka uneksii hevosista mutta ei saa harrastaa niitä, ja on muille ratsastajille kade ja tulee lapsellisesti haukkumaan niitä. Tara, voisin ilmoittaa sinusta nettipoliisille ja Se aika varmasti antaisi sulle kunnon sakot. Se näkee sun tietokoneesta teidän talon osotteen ja parin päivän kuluttua postista löytyykin oikein muhkea lasku loukkaavasta ja röyhkeästä käytöksestä. Suosittelen lämpimästi lopettamaan tuon murmelin käytöksen ennen kuin hermoni pettävät ja ilmoitan sinusta.

   Poista
  11. :________DDDD voi luoja mikä kommentti!

   Poista
  12. Että mikä kommentti! :O
   Munkin blogiin on tullut samantapaisia kommentteja..

   Poista
  13. Tässä sulle tara pari kysymystä,
   tuleeko sulle jotenkin parempi mieli kun haukut Tiia?
   Miltä susta tuntuis jos joku haukkuis sua samalla tavalla kuin sinä Tiia? ??
   miks luet Tiian blogeja jos sua ärsyttää noin paljon? ???
   mitä sinä siitä hyödyt kun haukut?

   Poista
  14. XDD VITUT SUN NIMI ON EES TARA XDD Ei tommosella lapsella oo selkärankaa nyt kertoo omaa nimee tommosen kommentin jälkeen.. Toi ei ollu kritiikkiä mielipidettä yms. Ai että ku tekis mieli antaa vinkkiä susta nettipoliisille ni oppisit vähän tapoja kun vanhempas ei nähtävästi oo sitä vielä tehny..

   Poista
  15. ei hyvänen aika miten typerä kommentti!!!!!!!!!!!!!!!!!! sul ei taida olla ees elämää!!!! jos vihaat tiiaa miks ihmeessä ees käyt tääl blogissa??????? oot varmaa ite semmonen mitä sä kirjoitit??? EI MITÄÄ JÄRKEE !!!!!! alkaa naurataa noin lapsellinen kommentti ja mun mielest tiia on nätti ja voitto toooosi söpö vaikka se on klipattu! suksi kuusee !!

   Poista
  16. Oon aika herkkä luonteeltani, mutta aloin melkein itkemän Tiian puolesta ''Taran'' kommentin luettuani. Ihan järkyttävää. Onneksi teit sen rikosilmoituksen!!

   Poista
  17. on hyvä, että tiia pysyy asiallisena vaikka tollasia kommentteja tulee! (: Se vaan innostaisi anoja lisää, jos tiia sanoisi samalla tavalla takasin.

   Poista
  18. Viiraaks sun päässä pahastikki tara? >:(

   Poista
  19. No Tiia ainaki teki rikosilmotuksen tost

   Poista
  20. Tara ei tarvii haukkuu tiia, tiia on semmonen ku on! Tiia on tosi kiva tyttö ja jos oot kateelline iei tarvii tul haukkkuu tiiaa! Miks ees luet sen blogii jos se on niin ällö ja oksettava ja limane?!

   Poista
  21. Voi vittu mikä kommentti :D epäilisin että sielä ruudun takana on joku liisa 7v joka on kateellinen tiialle. todella lapsellista tollanen haukkuminen.

   Poista
  22. kyllä kateellisuus paistaa niin pahasti läpi!

   Poista
  23. Kukahan tuo tara luulee olevansa, ihan järkyttävää että joku kehtaa edes ajatella noin!

   Poista
 73. Hyvä englannin taito sinulla on!! Mutta itse en pysty kunnolla noita lukemaan kun englannin taitoni ei riitä 😉

  VastaaPoista
 74. Anteeksi vielä kerran,mutta kun siellä ei vain kerrota. Sanot vain ''kun tässä on toi häitytysreunainen kumi,niin se häipyy nätisti.'' Et kerro,että miten ton häivytys reunaisen kumen saa... Do you understand ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hä siis etkö saa sitä valikkoa missä onne kumit vai etkö osaa valita siitä valikosta oikee kumia?:D

   Poista
  2. Ei tuu. Ainakun koitan iin se alkaa normisti kumittaa tai sitten vetää jtn valkosta viivaa... :o

   Poista
  3. Katsoppa siitä viedosta missä kohti se valikko on, paina sitä kuvaa mitä minäkin painan ja valitse se oikeanlainen sivellin. Sitten siitä samasta kohdasta säädät sen kokoa :)

   Poista
  4. En vain saa tuollaista häivytystä kun sinä... Kiitos kumminkin. :)

   Poista
  5. Dääm nyt onnistuu! :))

   Poista
 75. Onks Tää teksti oikeesti kokonsa bolderilla vai valehteleeko mun kone? :C

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ihan ymmärrä kysymystäsi, mutta tää on siis ihan normaalikokoinen fontti ei mikää megaiso, jos sitä hait:D

   Poista
 76. Anteeksi jos en ole huomannut jos jossain lukee vastaus, mutta kysymys kuuluu: teetkö enään niitä 5 parasta kommenttia videoita?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, ne on ihan huippu kivoja!:) t. Eka anonyymi

   Poista
 77. ihanaaaaaaa!!!!!! Oot super hyppään! Kiva istunta

  VastaaPoista
 78. Vaivauduin nyt kerrankin kommentoimaan , kun kauan olen jo aikanut.Minustakin sinä näytät vähän nousevan esteillä , muuten asentosi on mielestäni oikein kiva :).Tiedän , että sinulla on valmentajat yms.jotka katsoo virheesi , joten et tietenkään kaipaa tätä kommenttia.Osasin kuitenkin esittää asiani asiallisesti , toisinkuin tuo Tara.Varmasti vaan kateellinen pikkulikka , kuka on samaa mieltä? :D Ihailen sitä , että osaat järkevästi olla välittämättä tuollaisista kateellisista haukkujista!

  VastaaPoista
 79. Kiva postaus. Minkä kokoinen pää Voitolla on? Voiko sulle vielä lähettää postia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitolla on cob/full ja ei voi enää lähettää:/

   Poista
 80. Miksi hyppäätte aina (tai ainakin lähes joka kerta) valkoissa innareita, sarjoja ym.? Backlundhan sanoi teidän tarvitsevat rutiinia ratojen hyppäämiseen, ja radathan koostuvat pääosin yksittäisistä esteistä tai pitkistä suhteutetuista. Hevoselle tekee varmasti hyvää hypätä silloin tällöin jumppaa, mutta sinun ei tarvitse tuontapaisissa tehtävissä ratsastaa kuin ensimmäiselle esteelle ja sen jälkeen hevonen tekee käytännössä loput. En ala arvostelemaan valmentajaanne, koska en ole koskaan hänen opissaan ollut. Voisit kuitenkin joskus toivoa että hyppäisitte rataa ja saisit todellakin sitä rutiinia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen hypännyt kolme kertaa backlundin valmennuksen jälkeen. Tämä oli ainot kerta kun rataan SISÄLTYI jumppa, muut esteethän olivat linjoja, sarjoja tai yksittäisiä ja muulloin ollaan menty ihan kunnon rataa.

   Poista
 81. Hyvä postaus =) Tuo englanti vähän hymyilytti, mutta tärkeintä, että tulee ymmärretyksi ja uskaltaa yrittää vieraallakin kielellä! Meillä suomalaisilla kun on välillä ongelmana olla silleen "voivoi, jos en nyt sano ihan täydellisesti niin nolaan itseni." Siinähän se kielitaito kehittyy, kun jatkat englanniksikin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos osaat itse paremmin ja huomaat jotain virheitä niin olis kiva jos sanoisit niitä niin olisi mahdollisuus sitten oppia jotain:)

   Poista
 82. Tee pitkästä aikaa MYDAY!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just uutena vuotena teki? :D T. Toinen ano

   Poista
 83. Tosi hyvä postaus vaikka en jaksanukkaan loppuun lukee.
  Liityin myös lukijaksi XD.

  VastaaPoista
 84. voisinko kokeilla tehdä votesta ja sinusta kalenteria ja laittaa siihen myös lillistä kuvia?mutta jos ei onnistu niin ilmoitan jos siis sopii että teen?

  VastaaPoista
 85. Harmi olisin lähettänyt sulle paketin:(

  VastaaPoista
 86. Hienosti menitte!:) Leiri asiaan kommentoin sen verran, että suosittelen harkitsemaan Ypäjän leirejä! Ne ei oo mitään hirmu kalliita, ja uskon että opetuskin on aika tasokasta. En toki tiedä matkan suhteen..:/

  VastaaPoista
 87. milllon uus bloggaaja rankka elämäääää ? :)

  VastaaPoista
 88. Osaat ratsastaa tosi hyvin:) .. oon kateellinen siulle.

  VastaaPoista
 89. Korpikylällä vaikka kylläkin on Hollolassa niin on todella hyvät leirit ja itteki menin Espoosta asti mutta oli todella hyvä ja maastoilu/kisailu on kivointa varsinkin leirikaste

  VastaaPoista
 90. Hieno klippaus ja hyvin hyppäät.

  VastaaPoista
 91. Kiva postaus ja sulla on hieno istunta! En ymmärrä tollasii ku taran kommenttei:/ turha sen on roikkuu sun molemmis blogeis jos se inhoo sua...>:0

  VastaaPoista
 92. Mun mielestä aika älytöntä haukkua ihmistä läskiksi, jota tuskin edes tuntee ...vois se tara sanoa kaiken ihan kasvotusten, tai edes miettiä ennen kommentoimista voisiko sanoa saman kasvotusten. Oli järkevää tehdä rikosilmotus, ja toivottavasti kyseinen tyyppi ottaa opikseen.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.