Pakkaspäivän kuvapostaus

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Moi taas! Hirveä inspiraatio postailla teille, kun saatiin pitkästä aikaa kivoja pakkaskuvia. Tänään oli tarkoitus lähteä estevalmennukseen, mutta kun mittari näytti -21 päätettiin jäädä ihan suosiolla kotiin. Sen sijaan lähdettiin ajan kanssa tallille, jossa vierähtikin monta tuntia kuvaillen ja heppaillen. 

Olen viikonlopun aikana valmistellut teille pariosaisen postaussarjan vanhoista kuvista ja videoista. Eilenkin vierähti monta tuntia vanhoja postauksia ja kuvakansioita selaillessa. Huomaa, että koeviikko lähestyy, kun alkaa kaikki muu "työ" kiinnostaa enemmän kun kokeisiin luku.. No, oon onneksi saanut aikaiseksi avata ne koekirjatkin.









Kun vain puki tarpeeksi monta kerrosta vaatteita päälle, oli oikein mukava ratsastaa ja kuvailla. Yleensä talvella ulkoilu on vastenmielistä juurikin kylmyyden vuoksi. Onneksi pakkanen oli laskenut hieman, eikä ratsastuksen aikana ollut enään -21. Pinja ratsasti ekana Lillin ja Voitto odotteli sen aikaa tarhassa, kun Pinja oli valmis vaihtui vuorot.

Isi tuli irroittamaan yhden hokin ennen ratsastusta, kun ei sitä Pinjan kanssa saatu silloin irti. Toivottavasti äiti muistaa huomenna käydä kaupassa, jotta saataisiin kaikkiin jalkoihin käyttämättömät hokit. Nyt jouduttiin laittamaan kerran käytetyt, mutta olivat ne sentään paremmat kun kavioissa kiinni olleet.. En ymmärrä miten ne on päässeet kulumaan noin paljon.

En millään osaa arvioida montako loimea Voitto tarvitsee ulos ratsastuksen ajaksi, joten laitoin kaksi fleeceä päällekkäin. Tuntui ainakin ihan tyytyväinen ne päällä olevan. Miten te loimitatte klipatun hepan ratastuksen ajaksi, jos menette ulkona? Pidättekö loimen kiinni ratsastuksen ajan vai aukaisetteko sen edestä?


Teippasin kypärän ilmastointiaukot umpeen, joten nyt ei aivotkaan jäädy enää. Pinja meni perjantaina ihan kunnolla koulua, mutta muuten tuntuu, että siitä kun olen viimeksi mennyt kaikki askellajit kunnolla läpi on aikaa. Voitto olikin melko jäykkä oikeaan kierrokseen ja muuttui samalla levottomaksi suusta. Menin hiukan enemmän tähän vaikeampaan suuntaan ja sainkin kivoja pätkiä aikaiseksi. Kun olin saanut ympyröillä Voiton kivaksi siirryin tekemään väistöjä pituushalkaisijalta kohti uraa. Vaihdoin vuorotellen suuntaa, koska silloin huomaa parhaiten onko toinen puoli huonompi ja olihan se. Vasemmalta oikealle väistättäessä Voitto jää vain poikittamaan, eikä liiku samalla loivasti eteen kuten pitäisi. Voitto oli sopivan energinen, muttei kuitenkaan liian villi tai jännittynyt kuten perjantaina. Seuraavaksi voisin valittaa siitä miten mun istunta (liian löysät ohjat argh!) on pielessä, mutta eiköhän jokainen huomaa sen itsekkin. Nautitaan nyt kivasta fiiliksestä, joka toivottavasti välittyy myös kuvien kautta teille!


138 kommenttia

  1. ihania kuvia ja kiva postaus ;)

    http://pikkuborderit.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, paljonko sun mielestä on pakkasraja jolloin voi ratsastaa ihan normisti kaikki askellajit läpi?

      Poista
    2. äh vaikea sanoa, meen yleensä vähän fiiliksen mukaan siltä miltä itestäki tuntuu hyvälle:)

      Poista
  2. Kiva postaus ja ihania kuvia <3 Voitto on niin ihana nuissa kuvissa <3 3. kuva on ihana <3

    VastaaPoista
  3. Kypärämyssy kypärän alle ni pysyy polla ja korvat lämpösinä. Itse en kyllä edes ajattelis ratsastamista ilman myssyä yli 10 asteen pakkasilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mulla ihan sama juttu! hulluja :--D

      Poista
    2. Mulla on niin huonosti ilmastoitu kypärä, että pää ei jäädy, mutta jo lokakuusta alkaen olen pitänyt korvanlämmittimiä (sangttomat korvaläpät), mutta sitä kyllä ihmettelen, että eikö teidän reidet jäädy ilman toppiksia??

      Poista
  4. Ihanaa, ootan kyllä jo innolla sitä kuvapostaussarjaa! Onko sun hiukset luonnostaan tuollaset ja luonnonkiharat? Sanoit kerran siinä videossa, että nukut hiukset letillä, ettei hiukset kihartuis, nii onko missään kuvaa, jossa sulla on sellaset hiukset ku ilman suoristusta/lettejä? Millä lailla hoiat sun hiuksia? Mitä shampoita, kuinka usein peset, tms? Okei, nää kuulus ehkä sun lifestyleblogiin, mutta ois kiva jos kertosit tarkemmin, miten hoidat hiuksia, teetkö kasvonaamiota, jalkahoitoja tms. usein jne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ja ainiin, unohtu sanoa, että mulle ainaki välitty ihanan talvinen fiilis nuista kuvista c; Tuli mieleen, että mikä on sun lempihymiö?

      aaiinnoo.blogspot.fi

      Poista
    2. Ne ei ole luonnostaan kiharat eikä suorat vaan semmoset taipusan sotkuiset vähän kuin tässä kuvassa: http://3.bp.blogspot.com/-xu0IO5F1m4U/UiSkd9fMRVI/AAAAAAAATXI/vB4Y8pa5PqQ/s1600/IMG_0601.png

      Pesen sellaisilla päänahkaa rauhottavilla shampoilla, en muista nimeä. Pesen yleensä joka toinen päivä :)

      Poista
    3. Tykkään käyttää ihan perinteistä hymynaamaa :)

      Poista
    4. Voi vitsi Tiia kadehdin sun hiuksia, en niinkään väriltä, mutta ne on niin tuuheet tai saa ainakin yhellä käden vedolla sellasiks "sekasiks", vihaan omia hiuksia, koska ne on niin paksut ja pitkät että ne painaa paljon, ja sitten ne on koko ajan suorat.

      Poista
  5. hivuttaako Voiton takajalat?

    VastaaPoista
  6. Munki pitäis vähitellen avata koekirjat :D Onneks meillä on sellanen karvamopo ettei tarvi loimitusta miettiä :D

    VastaaPoista
  7. Voi ku kivoja kuvia! :) Voitto on nii söpö <3 :3

    VastaaPoista
  8. Itse käytän klipatulla pääsääntöisesti kunnon treenissä loimea vaan alku- ja loppuverkkojen ajan. Niissä on päällä enkkuviltti, joka on edestä auki. Ei ole ainakaan tuntunut palelevan, mutta tämä onkin alkuperäisrotuinen ja varmasti kestää viileyttä paremmin kuin puoliveriset. Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
  9. Epäreilua kun meillä on täällä niin kovaa että käyntityöskentelyä pystyy vain tekemään. Mielestäni voitto on näyttänyt jotenkin tosi kivalta viimeisimmissä postauksissa, ja pinjallakin silloin se näytti tosi hyvältä! Mutta tänäänkin kun ratsastin niin "omakin" hevonen tuntui tosi hyvältä, vaikka vähemmällä liikutuksella onkin ollut pakkasten/pohjien takia!:D Miten muuten itse ajattelet, että voiko kovalla pohjalla ratsastaa kunnolla käynnissä ja kerro muutenkin mielipiteesi eri pohjilla ratsastamisesta ja miten jne..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En periaatteessa mene kovalla pohjalla muuta kun käyntiä, mutta oli itsekkin pakko välillä laukkailla ja ravailla kun kovatpohjat olivat viikkokausia. Ei siitä mitään haittaa ole, jos ei ole liian usein :)

      Poista
  10. Yhden loimen pitäisi kyllä riittää ratsastaessa. Hevonen kuitenkin liikkuu siinä koko ajan :) Alku- ja loppukäyntien ajaksi kiinni edestä ja jos reippaamassa menossa haittaa liikettä, niin silloin auki.

    VastaaPoista
  11. Oi että ihania kuvia taas kerran<3

    VastaaPoista
  12. Ui ihana postaus taas kerran!:3 Minun hevosellani on samanlainen Bucasin toppaloimi, kun Votella, paitsi erivärisenä!:3

    VastaaPoista
  13. Kivoja kuvia ja tuli kanssa tosi talvinen fiilis:) Itse en käytä edes kovemmilla pakkasilla suokillani loimea ratsastaessa koska sillä on tosi paksu karva,mutta siskoni käyttää sen klipatulla hevosella pikkupakkasilla ihan fleeceä ja kovemmilla pakkasilla sillä on fleece ja toppaloimi. Se ei pidä loimea auki edestä koska se ei pysy siinä vaan se luiskahtaa aina alas:D Miten sulla pysyy noi loimet tollalailla ettei ne luiskahda alas:D?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Istun niiden päällä niin ei ne mihinkään valu:D

      Poista
  14. Meillä kun mennään ulkona on kaulakappaleellinen fleece, yksi riittää, koska liikkuuhan heppa koko ajan! läpimässä maneesissa ei ole sitten mitään päällä kuin verkoissa. Ja sillon kun loimi on päällä niin kiinni on. :)
    Ihania kuvia! (:

    VastaaPoista
  15. Ompas teillä paljon pakkasta! :O Meillä täällä Etelä-Suomessa pyörii lukemat -15 paikkeilla. Tää on ihan siedettävä n. 3 kerroksella vaatteita. Kuinka paljon puet päälle kun menet ratsimaat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on takin alla lämmin North Facen huppari, sen alla villainen lämpökerrastopaita ja pitkähihainen. Housujen alle sitten paksut lämpöhousut :)

      Poista
  16. Miks et käytä talviratsastushousuja? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on niin jäykät, pitäisi varmaan ostaa uudet :)

      Poista
  17. Mun klipatulla saattaa näillä pakkasilla olla fleeceratsastuksen ajan, maneesilla ei mitään paitsi alkuverkoissa ja känti /kevyissä maastolenleissä kevyt toppis

    VastaaPoista
  18. Oi että, upeita kuvia! Oottepa Voten kanssa hienoja! :)

    VastaaPoista
  19. Mikset käytä topparatsastus housuja kun on näin kylmä? (jos sulla on)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne mun on niin jäykät ja lyhyet, että pitäisi varmaan ostaa uudet:)

      Poista
  20. Jos menen ulkona ja oon -20 ja hevonen on klipattu paksu villaloimi/viltti ja peppu loumi sama maneesissa vaan viltti alkuverkkojen jälkeen pois

    VastaaPoista
  21. oi täälllä on 33 astettta ja ihanaa ratsastaa pelloilla jossa on on 25cm lunta c: Kiva postaus

    VastaaPoista
  22. Jos on noin kylmä kun hevoseni on klipattu niin laitan ensin ratsastusloimen ja suosiolla kaulakappaleellisen fleece tai villaloimen. Ja pidän kiinni edestä, mutta laitan hyvin löysälle. Koska niin kun Sanna Backlund jossain artikkelissä sanoi "muistakaa että kaulasta karkaa myös todella paljon lämpöä. Mutta pidä ainakin kahta loimea päällekkäin! Ja talliin kannattaa nyt laittaa pakkasilla laittaa se paksuin toppis mikä löytyy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin pidän yleensä köpsötellessä sitä kiinni, mutta tuntuu, että ravissa varsinkin ahdistaa. Voisi tietysti laittaa kaulakappaleellisen loimen, muttei silti sitä edestä kiinni :)

      Poista
  23. Käytätkö niitä varpaan lämmittimiä nyt ja miten ne toimii?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mulla oo mitään varpaanlämmittimiä, ne on Pinjan:D

      Poista
  24. Käytätkö niitä varpaan lämmittimiä nyt ja miten ne toimii?

    VastaaPoista
  25. Ei mun topparatsit ainakaan jäykät ole?;d mutta tosi kivoja kuvia ja iloinen fiilis!

    VastaaPoista
  26. Hyvä postaus ja ihania kuvia!😊 & lilli ja vote on ihan sairaaaan söpöi!💗

    VastaaPoista
  27. Meillä klippaamattomalla nyt koko ratsastuksen ajan fullneck villaloimi kiinni edestä.. Mut ei oo mikään paksu karvainen! Mut sit kovemmilla treeneillä fleeceloimi kiinni edestä koko treenin ajan. Nyt on siis ollu niin kylmä ettei olla vedetty kunnon treenejä..

    VastaaPoista
  28. Meillä klipatulla hepalla on koko ratsastuksen ajan RATSASTUSloimi, joten ei tarvitse avata loimea! :) Se on sellanen karvatoppis.

    VastaaPoista
  29. Mulla kans kilpattu polle ja ulkona mennään lukuun ottamatta maneesi reissuja :) maneesissa alku käynnit ja ravit aina fleece päällä jos on alle 0.
    Kentällä näillä keleillä hepalla on fleece/villa ratsastusloimi ja normi fleece vielä päällä jonka avaan edestä kun ruvetaan ravaamaa :) luulen että voittokin tarkenisi samoilla. Mut oon kyl miettiny tota et pitäs olla kaulakappaleellinen villis sen rida loimen päällää mutta ei ole tullut hommattua vielä yhtääl fullneck sisäloimee :D

    VastaaPoista
  30. Voitto menee ihan sika hienosti Tossa toiseksi viimeisessä kuvassa! :o

    VastaaPoista
  31. Meilläpäin ei ole voinut edes ajatella ratsatusta näin -33 asteen pakkasella :)

    VastaaPoista
  32. Meilläpäin ei ole voinut edes ajatella ratsatusta näin -33 asteen pakkasella :)

    VastaaPoista
  33. mä pidän mun klipatulla hevosella villaloimea ratsastuksen ajan, ja pidän kiinni, koska ryntäisiin ottaa se tuuli pahiten! :)

    VastaaPoista
  34. No eipä ne klipatutkaan tarvitse loimea kuin alku- ja loppuverkat - siksihän ne klipataan etteivät hikoa liikuttaessa ja kaks loimea päällä varmasti hikoaa. Jos on pakko ne karvat viedä niin käyttäkää nyt edes maalaisjärkeä sen loimituksen kanssa, käynnissä ehkä jäätyy mutta kovemmassa treenissä ihan tyhjän kanssa, haittaa enemmän kuin hyötyä. Ja noin kylmällä hevosen keuhkot ovat jo aika kovilla, eli välttämättä en ravaisi/laukkaisi ollenkaan tuolla säällä ihan hevosenkin kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoin muistaakseni postauksessa, että pakkanen laski siitä mitä oli silloin kun piti lähteä valmennukseen ja itse kyllä yli 15asteen pakkasella pidän loimea, tietty jos vedän jonkun kunnon treenin niin eriasia:)

      Poista
    2. klipattu ei tosiaankaan hikoa kahdella loimella näillä ilmoilla. Villa parempi klipatulle kuin fleece, ei sähköisty ja on lämpimämpi :)

      Poista
    3. Nyt ihan pakko kommentoida tuohon, että hevosen keuhkot olisivat kovilla pakkasen takia. Hevosilla on niin pitkä matka sieraimista keuhkoihin, että ilma kerkeää siinä lämmetä huomattavasti. Ajetaanhan ravureilla kilpaakin -20 pakkasessa, mikä on huomattavasti kovempaa rasitusta hevoselle, kuin normiratsastus yleensä.

      Poista
  35. mun tosi ohutkarvasella ja aika helposti palelevalla hepalla on ratsastuksen ajan näillä pakkasilla yleensä kaks loimee päällekkäin ja edestä kiinni ratsastaessa (mennään yleensä siis maneesissa mutta siellä on ihan yhtä kylmä kun ulkona). jos on n.-20 on fullneck-fleece ja paksu normi fleece, vähä lauhemmalla pidän fullneck-fleecen vaan käynneillä ja työskentelyssä on vaan toi normi fleece. sit ku on vähemmän pakkasta nii on vaa alku- ja loppuverkat fleece tai sitte joku ratsastusloimi koko ratsastuksen:)

    VastaaPoista
  36. Tosi kiva postaus :) tämmöisiä lisää ;)

    VastaaPoista
  37. Sanoisko ratsastusloimi mitään?:D Ite oon nyt vuokraponin kans sitä pitäny:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mulla ratsastusloimi, mutta sitä ei saa alkukäyntien ajaksi edestä kiinni ja kyljetkin ainakin meidän loimessa melko paljaana.

      Poista
  38. Tosi hienoja kuvia! Ihanan talvinen tunnelma :) Mutta eikö sun korvia palele?!? Kun tänne etelään tuli nämä -15 asteen pakkaset, kävin samantien ostamassa itselleni kypärämyssyn. Vaikka myssy on melko ohkanen ja puuvillaa, lämmittää se silti tosi hyvin. Lisäksi sillä saa naamankin halutessa niin hyvin peittoon, että pelkät silmät näkyy :D Näytän kyllä tosi hölmöltä se päässä, mutta eipähän korvat eikä kasvot palele :)

    Loimituksesta sen verran, että jos vuokrahevoseni olisi klipattu, käyttäisin fleece- tai villaratsastusloimea vain alku- ja loppuverkassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ne yleensä palalelee, jolloin vedän hupun päähän. Nyt ei palellu!:D

      Poista
  39. Voitto on ihana ja miusta voitto on sopö klipattuna. Söpöjä haukottelu kvia voitosta.

    VastaaPoista
  40. Ihania kuvia, ja hauskoja ne Voiton turpakuvat jossa suu auki:) <3
    huomasi kyllä sinunkin poskista, että oli aika kylmä! :)

    VastaaPoista
  41. Tää oli tosi kiva postaus, ja oli tosi kiva lukea näin illalla. (: Mää niin rakastan tätä sun blogia, kun täällä on jotenkin niin rauhallinen/ihana tunnelma!

    VastaaPoista
  42. Voi ihan älyttömän kivoja kuvia! ah ihanan tarkasti esim. noi pakkashuuruiset turpakarvat erottuu ja muutenkin kaikki kuvat älyttömän nättejä :)

    VastaaPoista
  43. Ihania kuvia!
    Arvaa mikä on tosi jännää! Musta tuntuu ihan et tunnen sut ja sillee vaikkei tunneta toisiamme! Kerran oon sut tavannu HIHSissä :D Talliporukanki kesken puhutaa vaa et Tiial oli menny hyvin valmennus yms. :D must se on tosi hassuu ja jännää mut kuitenki kivaa (:D) vaikutat tosi kivalta ja ystävälliseltä ihmiseltä :) mul on iha semmone fillis et ois tosi kiva tavata uusiks (:: kuulostan varmaa tosi tyhmält mut oot ihan tositosi kivan olone ihminen blogiesi perusteella :D

    VastaaPoista
  44. kun sulla on youtubessa video, "kuhmu päähän" -videopostaus, niin mitä sulle siinö niinku kävi?

    ratsastat tosi hyvin, ja voitto on tosi söpö :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkös mä siinä videolla sanonut? Voitto löi mua päällään mun päähän.

      Poista
  45. Oletko ajatellut käydä sellasella istuntajutulla, oliko se joku cr-valmennus, että saisit istuntaasi parannettua?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan normaaleissa kouluvalkuissakin käyminen auttaisi, ei olla nyt vaan ehditty:/

      Poista
  46. Moikka Tiia! Mä katselin siinä postauksessa, missä Pinja ratsastaa Voitolla, että kulkipa se hyvän näköisesti. Silloin ajattelin, että mitä ihmettä, miten se liikkuu noin hyvin? Nyt katselin taas, että jossain näistä kuvissa se näyttää jo TODELLA hyvältä. Ootte lähteny Voiton kanssa nyt yhtäkkiä kehittymään ihan hurjaa vauhtia! En tiedä oletko itse edes huomannut, kun kuitenkin katsot noita kuvia niin usein. Oot tehny hirmu hyvää työtä voiton kanssa ja uskon että tämä tulee näkymään ensi kauden kisoissa. Tsemppiä sulle Tiia ja jatka samalla tavalla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johtuu varmasti myös siitä, että Voitto on enreginen ja ryhdikäs luonnostaan näillä pakkaskeleillä. Varsinkin kun Pinja meni niin se oli tosi pörheenä+Pinja osaa pitää ohjat kädessä. Mutta toivotaan, että ei johtuisi vaan näistä asioista vaan meno näyttäisi jatkossakin yhtä kivalle:)

      Poista
    2. No sua ei ainakaan voi ylimieliseks haukkua... :D Välillä tekee ihan hyvää myös itse miettiä miten paljon on kehittynyt eikä aina vaan olla niin ankara itselleen. Vaikka tottakai pitää olla nöyrä ja aina yrittää parantaa. Vaikka Pinja osaisikin pitää ohjat kädessä, niin sinä olet kuitenkin tehnyt perustyön eikä ne lihakset yhdellä ratsastuskerralla kasva. :)

      Poista
  47. Ootteko kokeillu laittaa reilummin purua, tai potkiiko Voitto purut seinille? Betoni kuluttaa hokkeja (ellei teillä ole kumimattoja). Jännä kun jotkut ovat sitä mieltä että tarvii kahta loimea ratsastaessa! Nyt meillä -32c mutta kun menen vaikka -20c pakkasella ratsastamaan laitan klippaamattomalle Puolasta syyskuussa tulleelle alku-ja loppukäynteihin enkkuviltin, muuten en sitä loimella häiritse :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni meillä on melko hyvin purua tai ihan saman verran kun aina ennenkin, viime talvenaha tätä ongelmaa ei ollut. Yön aikana osa puruista kyllä kulkeutuu seinille ikävästi. Mutta varmaan ovat kovien pohjien takia kuluneet nyt nopeammin.

      Itsekkin olen sitä mieltä, että klippaamaton tarvitsee näillä pakkasilla kaksi fleeceä. Villaloimia riittäisi ehkä yksi. Klippaamaton hevonen on aivan eriasia, siksi heppasi varmaan tarkenee:)

      Poista
  48. Itse pidän vain enkkuviltin selässä koko ratsastuksen ajan.

    VastaaPoista
  49. Itse pidän kaksi fleece loimea hepallani päällekkäin kun ridaan ulkona. Kun kysyit että pidämmekö auki vai kiinni edestä ratsastaessa, niin en itse pidä kiinni koska hiertää helposti ryntäistä. Kun katson kuvia näyttää Voittokin liikkuvan etujaloilla aika lennokkaasti ja upeasti, niin voisi hiertää edestä...
    Upeita kuvia!

    VastaaPoista
  50. Hei! Ensiksi, sun blogi on aivan ihana! Mut joo nyt asiaan. Haluaisin blogilleni lisää lukijoita, mutta miten saisin paljon lukijoita? Miten sä sait? Kiitos jos kerrot:) ja mihin yhteistyökumppaniin tarvitsisi vähiten lukijoita ja kuinka monta lukijaa siihen tarvitaan? Kiitos:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mitään oikotietä onneen. Lukijoita vaan kertyy ajan kuluessa, pitää postata huolella, panostaa blogin visuaaliseen ilmeeseen ja toivoa parasta. Ei yhteistyökumppaneihin ole mitään määrää että millon niitä saa:)

      Poista
    2. Selvä. Kiitos vastausksestasi:) terkkuja Votelle:)

      Poista
  51. Kiva postaus! Ite loimitan niin että jos on lämmin niin pidän vaa alku ja loppu verkan aikaan loimee, jos viileempi niin satulan takana läpi ratsastuksen ja jos on tosi kylmä niin eestä kiinni koko ratsastuksen ajan, onneks on erilaisia ratsastus loimia eritilanteisiin:D

    VastaaPoista
  52. Tosi kiva postaus! Kun sanoit että teidän ratsiloimessa jää kyljet paljaaks niin kannattaa kokeilla eri malleja/kokoja, vuokrikselle jouduttiin ostamaan kolme ennenku sattu sopiva joka peitti tarvittavat kohdat..:Dd

    VastaaPoista
  53. Hei Tiia:)! Ekana mie sanon että tää oli hyvä postaus!:) Täällä Lapissa on ollu nyt melkein viikon ajan -20º - -35º pakkaset joten hevosia ei toelakkan oke voinu oikein liikutta!:( mutta nyt ens viikoksi on onneksi luvannut lauhaa:)! Nii ite asiaan. Tää ei nyt varsinaisesti liity tähän mitenkkään, mutta kysympähän vain:) Mie itekki meinaan tehä blogin, mutta minua jännittää / pelottaa, että mitä minun kaverit ja perheen jäsenet suhtautuvat siihen. Jännittikö / pelottiko sinua ko sie teit blogin, että mitä sinun kaverit yms. Sanovat siihen? Sie oot varmaan sanonun tämän jo miljoona kertaa, mutta voiko sulle ja Pinjalle ennään lähettää postia?:0 + Tää on ihan paras blogi!:3 Terveisiä sinne Kuopioon sulle, Pinjalle, Sinille ja hepoille täältä pohjosesta!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori ko tuosta tuli tuomonen "romaani" ja on kirjotus virheitä, mutta toivoisin että vastaat tuohon?:) Kiitos!:) - sama ano:D

      Poista
    2. Hui miten kylmä! Ei mua jännittänyt yhtään ja kaikki suhtautuvatkin oikein hyvin asiaan :)

      Poista
    3. Juu no Lapissa on!:D Okei no mie taijan ryhtyä tässä blogin tekoon!:D Sie oot minun esikuva Tiia!:) Muuten kiitti ko sie vastasit tuohon:D!

      Poista
  54. Aivan ihana tuo ensimmäinen turpakuva, upea! :)

    VastaaPoista
  55. onko ratsastus mielestäsi urheilua? voitko perustella vastauksesi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, jos treenaa kunnolla, mikään kevyt maastoköpöttely ei urheilusta ehkä oikein mene kun taas ainakin valmennuksissa joutuu niin kunto kun lihaksetkin koville!

      Lainaten wikipediaa "Urheilu on yhteisnimitys fyyysisen kunnon ylläpitämiseksi, virkistykseksi tai sääntöjen mukaisena kilpailuna harjoitettaville liikuntamuodoille. Siihen kuuluvat myös huvi- tai kilpailumielessä harrastetut suoritukset, joissa mekaanisten laitteiden tai eläinten osuus on merkittävä."

      Poista
  56. En tiedä onko tätä kysytty jo, mutta onko teillä mitään pakkasrajaa? :) Hienostihan te näytette menevän! Minä pidän yhtä fleeceloimea kylmemmällä ilmalla edestä auki hevosellani, vaikka sitä ei ole klipattu( samanrotuinen kuin Voitto). :)

    VastaaPoista
  57. Moi! Maksaako gimp? Onko teillä tallin esittely videota? , oisin voinut katsoa Googlesta mutta päätin kysyä sen nyt sinulta:). Kiva postaus ja söpöjä kuvia! Terkkuja sulle, pinjalle,sinille, koirille ja tietty votelle ja lillille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei maksa:) Tässä on video: http://www.youtube.com/watch?v=t34DIqT_1-8

      Poista
  58. Mä en omalla klipatulla hepalla juuri käytä loimia liikutuksen aikana, paitsi joskus alkuverkan aikana jotain vilttiä. Tosin sille onkin klipattu vain vauhtiraidat kylkiin :)

    Joku postaus klipatun hevosen loimittamisesta olis muuten mielenkiintoinen!

    VastaaPoista
  59. Viimeksi kesä kuvia ja nyt pakkasta. Kiva postaus kuitenkin!

    VastaaPoista
  60. Ihan kiva postaus ja tosi hienoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Lisään viel et sul on tosi kiva blogi!

      Poista
  61. Mä en itse klippaisi hevosta jos joutuisin menemään jatkuvasti ulkona,. Mutta onneksi meillä on lämmitetty maneesi niin ei sitä pakkasrajaa tarvitse miettiä! Mutta kiva postaus ja kivoja kuvia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me klipattiin, koska kuljeteteaan melko paljon ja hikisen hevosen kuljattamnen ei ole kovin hyväks :)

      Poista
  62. Niin on ollut kyllä todella kylmä... Ja hieno postaus nää on kivoja, koska Lilli ja Voitto on aina näissä kuvissa (talvisissa) niin todella söpöjä :3

    VastaaPoista
  63. On ollu tosi kylmä :) Söpöjä kuvia :):)

    VastaaPoista
  64. Itse kun ratsastan omalla ponilla joka on klipattu samalla tavalla pidän max 1 loimen kovalla pakkasella, tietysti riippuu ihan hevostesta paljonko se tarvii loimia. Luulisin että tuo kaksi loimea riittää voitolle, pienemmällä pakkasella jopa yksi :)

    VastaaPoista
  65. Kävelypäivinä mun ponilla on ollut jopa toppaloimi ilman satulaa mentäessä, muuten sit semmonen teddykarvanen ratsastusloimi tai fleece tai topparatsastusloimi, klipattuna siis :)

    http://learningtoflytoda.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  66. Tosi kivoja kuvia! :) Tuli muuten mieleen, mikä on korkein luokka jonka oot hypänny Voitolla kisoissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Valitettavasti en voi nyt vastata kun tämä on yks voitto kotiin-visan kysymyksistä;)

      Poista
    2. Aa, no ei haittaa. :)

      Poista
  67. TIIA VASTAA TÄHÄN PLIIS!
    Miten saat ton tekstin otsikon tuohon keskelle? Anna mahdollisimman tarkat ohjeet, sillä olen kysynyt jo monelta tätä samaa, mutta he sanovat vaan joku koodi, jonka löytää googlettamalla, mutta kun mää en löydä sellasta koodia mistään! Voitko sanoa sen koodin ja mihin se täytyy laittaa.
    Miten myös saat varjon tuohon otsikkoon?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bannerin alla erikoispostaukset -> Bloggaus, kuvankäsittely ja valokuvaus -> otsikon keskittäminen. Se koodi löytyy kyllä googlettamalla ja vieläpä helposti :) Varjostuksiin samassa paikassa ohjeet.

      Poista
  68. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  69. Voikun on ihania kuvia! Oisikos sinulla jossainvaiheessa mitään intoa tehdä jonkunlaista kisapostausta pitkitettynä (päivästä siis), koska minulle on suunnitteilla ensimmäiset seurakisat luultavammin nyt keväälle ja vaikka ei mitään ilmoittautumisia tehty olisi mukava saada hieman ensimakua kisapäivästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tehnyt paljon kisapostauksa ihan videona, voisit niitä katsella niin nätt mten mellä menee yleensä kisapäivät:)

      Poista
  70. joo mä loimitan tällein ratsastuksen ajaksi että fleece loimi kiinni ja viltti päälle joka on tollein omien jalkojen päällä:) se lämmittäää

    VastaaPoista
  71. Liityin blogisi lukijaksi, ja ajttelin kommentoidakkin ;) Ihana postaus,ja kauniitakuvia, jälleen kerran =)

    VastaaPoista
  72. Osaako joku auttaa?! Mulla on kännykässä nokia lumia bloglovin ja aina kun klikkaan sen auki niin siinä tulee vaan niiden blogien nimet joita seuraan. sittenkun päivitän monta kertaa niin tulee ne postaukset mitä ei ole luettu. Ennen ne lukemattomat tuli heti siihen miksi se tekee nyt noin? miten sen saa korjattua?
    Koneella toimii ihan normaalisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en osaa auttaa kun mulla ei tollasta ongelmaa oo:(

      Poista
  73. Ihania kuvia ! Oot aivan huippu ratsastaan, ja Vote on ihana hevonen... :) Täälläkin on ollut kovaakin pakkasta monena päiväni yli - 20 , ja talli ollut suljettu :( No huomiseksi on tänne luvattu - 12 , joten eiköhän pääsisi ratsastelemaan ! :3 Oot muuten tosi kaunis :")

    VastaaPoista
  74. Tiia katsoin ne sun neuvot siihen otsikon keskentämiseen, muttei tapahdu mitään. Mihin kohtaan se koodi pitää laittaaaaa??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa lukee HYVIN selkeästi että kohtaan h3.

      Poista
  75. Tän postauksen eka kuva:D
    Lillin ilme5/5;D

    VastaaPoista
  76. Tän postauksen eka kuva:D
    Lillin ilme5/5;D

    VastaaPoista
  77. Mä ainakin laitan ratsastuksen ajaksi yhden fleece loimen (siis jos on klipattu oma polle) ja edestä kiinni jos meen kentällä, mutta jos meen maneesissa niin pidän fleece loimea vain alku- ja loppuverkassa. :)

    VastaaPoista
  78. itse ratsastan ulkona loimen kanssa edestä auki.:)tunnen se olevan paremppi vaihtoehto hevosen liikkeitä ajatellen mutta jos ooikein kylmä on niin sitten kiinni mahtava postaus lisää tämmöstä:))

    VastaaPoista
  79. Meillä menee ilman satulaa ratsiessa tallitoppis (kun on siis klipattu) jos meen sattumalla niin fleece:) maneesissa ei välttämättä mitään:) harvoin pidän kyllä mitään auki vaikka kyll joskus miettii et kyll se varmaan vähän ahistaa sitä hevosta:DD

    VastaaPoista
  80. Kiva postaus. Tykkään etenkin runsaskuvaisista postauksista. Onks se kommenttijuttu ratkennu?

    VastaaPoista
  81. Apua, miten te selvisitte niin kovasta pakkasesta? :D Mun pojat saa lomailla jos pakkaset nousee kauheasti yli 15 ... Tai sitten maastoillaan, kun ei niin monessa vaatekerroksessa pysty muutakaan :D

    Mun klipatut ponit pitää enkkufilttejä ridauksen ajan. Jos tosi kylmää ja kevyttä treeniä, niin villainen peppuloimi + enkkuviltti. Sitä pidän yleensä kiinni, kun antaa kuitenkin tilaa lavoille liikkumiseen. Ja toki jos on lauhempaa, silloin vähemmän vaatteita poneillakin päällä ;)

    VastaaPoista
  82. Pidän yleensä mun klipatulla ponilla pikkupakkasilla fleecevilttiä, ratsastusloimea tai fleeceloimea, ja sitte kovemmilla pakkasilla (-18 -->) tallitoppis :). Mun poni on tosi kylmäarka, ja sille tulee tosi helposti selkä kipeästi jos ei loimita kunnolla, niin joskus yli -25 saatan laittaa fleeceloimen + jonku tallitoppiksen, tai sitte ratsastusloimen ja tallitoppiksen :D.

    VastaaPoista
  83. Ja en yleensä pidä auki edestä, mutta laitan sen siitä senverran löysälle, että mahtuu poni liikkumaan :) !

    VastaaPoista
  84. Voitto on tosi kiven ja kevyen näköinen ratsastaa. :)

    VastaaPoista
  85. Käytän yleensä klipatulla hepallani enkkuvilttiä pakkasilla ridauksen ajan :) Ja pidän sen auki. Toki jos enemmän pakkasta, niin 2 fleeceloimea päällekkäin. Ja noilla kovemmilla pakkasilla laitan toisen fleeceloimen kiinni, mutta niin löysälle, että poni mahtuu hyvin liikkumaan ja toisen fleeceloimen käännän jalkojeni päälle :)

    VastaaPoista
  86. Aawwww mä pidän kans kahta fleecee klipatulla vuoniksella. Kisoihin yleensö klippaan kesällä :)

    VastaaPoista
  87. Aattelin kysästä sulta et kannattaako welsh ponilla (sektioB) pitää ratsastaessa jonkinlaista loimea ratsastaessa?Ponskil ei kasva ees kunnon talvikarvaa.:)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.