Ihana iltamaasto

lauantai 24. toukokuuta 2014

Sain vihdoin suostuteltua Pinjan lähtemään vähän pidemmälle lenkille. Ehtona tietysti se, että mennään ihan kohtuu iisisti, jotta reissu on sopiva Lillillekkin. Täällä ainakin on ollut hirmu kuuma, joten ollaan koitettu ratsastaa aina vasta illasta. Nytkin suunnattiin ennen kahdeksaa talliin, jossa laiteltiin kaikessa rauhassa hepat valmiiksi. Lämpöasteita oli vieläkin melko reilusti, joten suihkutettiin hepat ennen matkaan lähtöä. Kasteltu turkki taisikin viilentää hevosia melko kivasti!

Ekat pari kilsaa jouduttiin kävelemään pyörätiellä. Meiltä ei oikein pääse minnekkään ilman, että pitää kävellä pari kilsaa asfalttia pitkin. Pyörätieltä päästiin sitten hiekkatielle, joka tosin on sen verran vilkasliikenteinen, että sekin oli tosi kovaksi tamppaantunut. Tie oli reunasta paikoitellen pehmeä, joten ravailtiin muutama pätkä. Katsoin Google Mapsista, että tätä hiekkatietä oltaisi käppäilty myös se pari kilsaa ennen varsinaiseen määränpäähän saapumista. 

Molempia hevosia ja varsinkin Voittoa jännitti melko paljon alkumatkasta. Oli haukkuvia koiria ja  pihoilla kaikkea jännää. Välillä se koittikin kääntyä kotiin päin, mutta tällä kertaa vältyttiin niiltä sen tavallisislta typeriltä ojaanperuutus temppuiluilta. 


Varsinaisessa määränpäässä äiti, Sini ja Armi-koira odottivatkin meitä jo. Me Pinjan kanssa ravailtiin edeltä ihanan pehmeälle polulle, jossa otettiin pari laukkaspurttia.Tarkoituksena oli ekana laukata yksi tooosi jyrkkä mäki ylös, mutta päädyttiin vähän kevyempään vaihtoehtoon kun ei tosiaan olla pitkään aikaan maastoiltu noin kunnolla. Ennen, kun meidän lähellä oli vielä paljon hyviä maastoja käytiin todella usein maastossa, nyt se on reittien puutteen vuoksi vähän jäänyt. Molemmat hepat kyllä nautti laukkaamisesta ja varsinkin Lilli paineli menemään ihan tosissaan. Voittokin jäi jälkeen, kun se ei oikeen innostunut kilpailemaan. Lilli juoksee aina ihan tosissaan maastossa, mutta Voitto tyytyy usein reippaaseen, mutta suhteellisen hallittuun laukkaan. Meille tullessa se ei innostunut yhtään maastoilusta, löntysteli siellä ihan kuten kentälläkin. Voi olla, ettei sillä oltu maastoiltu pahemmin, sillä nykyään se kyllä tietää miten kivaa on painella täysiä menemään metsäautoteitä pitkin.

Loppumatka meni aluksi melko kiihtyneissä fiiliksissä. Molemmat kävi vähän kuumana laukkaamisen jälkeen. Matkaa oli kuitenkin se 4km, joten viimeiset kilsat tultiin melko rauhallisesti jo. Hauskaa kyllä oli ja ihanaa, kun ei ollut vielä ötököitä!




71 kommenttia

  1. Tosi ihania kuvia <3

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä Pinja pitkälle Lillin selässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan, kun Pinja on Tiiaa pidempi :D

      Poista
    2. mun mielestä pinja näyttää ihan sopivalta:)

      Poista
  3. Kuka kuvas nää kuvat? :) Ihania nuo kuvat ♥

    VastaaPoista
  4. Lilli näyttää martingaalin kanssa ihan yhdeltä Macy-ponilta! :D

    VastaaPoista
  5. Tuonne samaan paikkaanko menitte viimeks kopilla? :) Kivoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, silloin oli niin kamalasti niitä paarmoja, ettei kävelystä sadan paarman kanssa olisi tullu yhtään mitään!

      Poista
  6. Ihanii luvia varsinki toi vika missä armi köllöttää:)! Myös toi eka oli tooosi hieno millä kameralla ja obsalla noi kuvat on otettu??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Canonilla ja objektiivinä se uusin 70-200 f/2.8

      Poista
  7. Onko noi sun ratsastushousut kokopaikkaset vai polvipaikkaset?

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia, vihreessä Suomen luonnossa kaksi ratsukkoa! <3
    Miksikäs muuten Lillillä on rintaremmimartingaali?
    Eikä mun mielestä Pinja nyt niin pitkälle näytä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Lilli kuumuu niin paljon maastossa, ettei sitä aina meinaa saada pysäytettyä. Siksi sillä on tuo, ettei pääse pidätteitä pakoon nostamalla päätä taivaisiin.

      Poista
  9. Ihania kuvia!<3 Varmasti oli mukavaa!
    Millon seuraavaks sä meet kisaamaa, ja minne? :)

    believe-siiri.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos ja oli mukavaa! Ei olla suuniteltu vielä yhtään.

      Poista
  10. Tosi ihania kuvia!
    Katsoin joskus sellaisen videon jossa Voitto ja Lilli "puhuu" ja Voitto tuntee olevansa Suomenhevonen, niin muistatko sen videon nimeä? Minä en muista enkä ole löytänyt sitä millään haulla. Haluaisin katsos katsoa sen uudelleen (:

    VastaaPoista
  11. Tosi hienoja kuvia! :O täälläkin on ollut aivan älyttömän kuuma :/

    Mun blogi

    VastaaPoista
  12. Ihania kuvia!<3 miks pinja ei halunnu pitkään maastoon??:O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun siellä revitellään yleensä niin Pinja ei halua hirveästi rasittaa Lilliä, kun se ei tosiaan ihan töydessä treenissä enää ole :)

      Poista
  13. Ihania kuvia ja mukava teksti! :)

    VastaaPoista
  14. Meilläkin on kaikki hyvät maastot vasta 2,5 kilsan asfalttitien päässä... Mutta käydään siellä sitten n. kerran viikossa.

    VastaaPoista
  15. Sulla on ihan paras blogi ja on tosi mukava lukea tämmöisiä postauksia kun on näin hyviä kuvia :) Mistä muuten katsot näitä blogin taustoja on niin hieno?

    VastaaPoista
  16. Vaikka teillä ei kovin hyvät maastot ole, niin VÄHINTÄÄN kerran viikossa jos maastossa kävisitte ni ois hepoilleki kivaa vaihtelua :)
    Kiva postaus!

    VastaaPoista
  17. ihania nää kuvat! voisikko joskus tehä sellasen hassuttelu videon, missä et yhtää oikeesti tuuppaile, vaan meet vähä niinku siinä tyylihaasees, et pitää näyttää oma tyyli pienillä esteillä ilman varusteita :D tiiän et treenaatte kovasti kisoja ja muita varten, mut tollanen olis kiva vaikka jonaki tosi lämpimänä päivänä ku ei jaksais mennä kunnolla.

    VastaaPoista
  18. Kiva postaus ja ihanat kuvat ♥
    Kiva että kävitte iltamaastossa ♥

    VastaaPoista
  19. Ihana postaus ja kauniit kuvat :') !

    VastaaPoista
  20. Ihania kuvia ja kiva postaus!

    VastaaPoista
  21. sairaan kiva postaus ! :) lisää tämmösiä ?

    VastaaPoista
  22. Ihania kuvia <3 Mulla olisi postaustoive: voisitko tehdä postauksen ulkoasun muokkauksesta (ja html-koodin muokkauksesta)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolta löytyy jo joitain: http://www.lillivoitto.fi/p/erikoispostaukset_25.html

      Poista
  23. Kuka otti kuvat?:) ihana postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaus on jo ylempänä, mutta vastaan nyt Tiian puolesta, Tiian ja Pinjan äiti. :)

      Poista
  24. Lillille sopii martingaali, siitä tulee mieleen sillä terhakka, suloinen pikkuponi :3 (tuossa terkut Pinjalle, kerrothan Tiia? :D ) Ja kiva postaus, hyvältä näytti tuo meno :)

    VastaaPoista
  25. Mä meen kesäisin yleensä ilman satulaa aika paljon ettei hevoselle tulisi epämukavaolo selän alkaessa hiota :) kannattaa!!!

    VastaaPoista
  26. Toi eka ja toisiks viimenen kuva <3 ylihienoja!

    VastaaPoista
  27. Ihania kuvia, varsinki tuo eka :)

    VastaaPoista
  28. Voitko tehdä videon, jossa näytät miten laitat varusteeete hevoselle (loimi,satula, suitset,riimu,suojat,kylmät,lämpimät,pintelit) ja voitko tehdä varusteiden esittelyn ja tallinesittelyn ja sellasen videon missä kerrot mitä tarvitsee kun ostaa hevosen. Toivottavasti toteutat nämä videot :)

    VastaaPoista
  29. Aivan ihania kuvia! Lemppari oli toiseksi alin, niin kivat värit!

    tavoitteenahuippuratsu.blogspot.fi

    VastaaPoista
  30. Kuinka kauan olitte maastossa ja kuinka pitkä lenkki? Mihin aikaan oli tuo iltamaasto? On kyllä hienoja ja tunnelmallisia kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkaa kertyi n. 10km ja taisi mennä vajaa 2h. Lähdettiin tonne ennen kahdeksaa, sen kyllä muistaakseni sanoinkin tossa postauksessa.

      Poista
  31. Hei ehitko auttaa vaikkei asiaan liitykkään? Mun kone näyttää sun blogin mobiili versiona, voikko avittaa miten sen sais pois kun ois kivempi lukee ihan tavallisesti? :) muut blogit kyllä näyttää ihan normaalina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. meet vaa osotteeseen www.lillivoitto.fi ja jos sinne perään tulee jotai muuta poistat sen, jos se ei auta selaa sivun loppuun ja siellä alhaalla on joku näytä täysversiona tms nii painaat siitä :)

      Poista
  32. Ihania kuvia! :) <3
    (hauska toi viimeinen)

    VastaaPoista
  33. Kivoja kuvia. Ettekai te muutaman asfaltti km takia siirrä,hevosia kopilla maastopätkille? Muutaman km kävely on parasta alku-ja loppuverkkaa hevosille. Kannattaa lukea treenaamisesta, verryttelystä jne. En, tiedä urheiletko itse miten paljon, mutta monet treenivinkit sopii niin hevosille, kuin ihmisille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, mutta kävely kymmenien paarmojen kanssa ei ole kovin kivaa hevosillekkaan, ei tule hyvä verryttely kun pitää hermoilla koko matkan ajan ötököitä. Siksi käveltiin nyt ja keskikesällä mentiin kopilla, paarmoja kun ei onneksi vielä ole!

      Poista
    2. Eikö tuo ole hieman yliliioiteltua? Joutuuhan ne hevoset kesälläkin laitumilla olemaan paarmojen ja muiden ötököiden alttiina. Luulisi ettei muutaman kilometrin kävelylenkki ole noin vakava asia että joutuu kopilla kuskaamaan. Toki saa tehdä juuri kuin itse parhaaksi näkee mutta hiljattain on esiintynyt tälläistä "ylivarovaisuutta" hevosten kanssa, tuntuu välillä että joistain hevosille suunnatuista tuotteista yms. tulee enemmän omistaja kuin hevonen iloiseksi. Toivottavasti et ota pahalla tätä, halusin vain ilmaista mielipiteeni! :)

      Poista
    3. Mitä haittaa sillä kopilla menemisessä on kun pidät sitä noin negatiivisenä juttuna? Me ei ainakaan haluta tarkotuksella saatta hevosia paarmojen syötiksi, joutuvat sitä jo koko kesän laitumella olemaan. Eli koitetaan antaa hevosille mahdollisimman "hermoja lepuuttava" maasto, ilman että pitää koko ajan huitoa ja potkia paarmoja pois :)

      Poista
    4. Anonyymi voi itse miettiä kuinka rentouttava on kävellä kun ötökät on kokoajan kimpussa ja joudut niitä hätistelemään pois. Hevosen nahkahan on käsittääkseni vielä monta kertaa tuntoherkempi sen suhteen kun ihmisten iho.

      Poista
  34. Hevosten kuljettaminen kopilla on takuulla yhtä stressaavaa hevosille,, kuin kymmenen paarmaa maastolenkillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ainakaan käytöksen perusteella. Meidän hevoset on tosi tottuneita matkustamaan, joten se on niille arkipäivää siinä missä esim. kengitys, jalkojen letkutus.

      Poista
  35. Mitäs te teitte siellä perillä?
    Onko teillä muuten mahdollista uittaa hevosia missään kesäisin? (:

    Ps. Ihania kuvia♥

    VastaaPoista
  36. ää, vitsi kun oli kiva postaus ja nuo kuvatkin on niin ihania! on se maastoilukin aina vaan niin mukavaa :3

    VastaaPoista
  37. Minusta kopilla kuskaamisessa ei ole mitään huonoa. Kuskaamme samalla tavalla myös meidän hevosia 4km matkan asfalttitietä hiekkateille maastoon. Ponini jaloille ei tee hirveän hyvää asfaltilla kävely. Ja minusta se on kaikkien oma asia kuskaako jonkin matkaa hevosia kopilla vai käveleekö. Ja paljon kuljetuksessa olleet hevoset tuskin enää stressaavat sitä. Meidän hepat menevät ihan mielellään koppiin. Todella ihania kuvia! Kuvista välityy heti että sekä hevosilla että ratsastajilla oli hauskaa! :)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.