Kouluvalmennus, kahlailua ja uusi banneri

perjantai 16. toukokuuta 2014


Moi! Kuten varmaan huomasitte jo vaihdoin bannerin juuri äsken. Kyllästyin jo edelliseen, joten Pinjan otettua keskiviikkona kouluvalmennuksen jälkeen ton kivan järvikuvan tekaisin melko pikaisesti tuon. Saa kelvata ainakin jonkin aikaa, kunnes saan paremman idean ja lisää uusia kuvia. Mitä te pidätte?


Tulevana maanantaina on Sannan valmennus, joten tällä viikolla pitäisi päästä vielä hyppäämään. Näillä näkymin hyppään taas itsenäisesti kotona ja siskoni Pinja saa sit huudella mulle vähän jotain ohjetta. Eihän se mikään opettaja ole, mutta se kuitenkin tietää mun virheet, jotka valmentajat on jo paikantaneet. Parempi ainakin kun hypätä ihan yksikseen. Kisakausikin oli tarkoitus startata uudelleen käyntiin Varkauden alue-estekisoissa, mutta samalle päivälle sattui Papan synttärit, joten sinne ei nyt sitten päästäkkään. Mutta ehtiihän niitä kisoja vielä keirtää!

Keskiviikkona tosiaan käytiin kouluvalmennuksessa. Musta tuntuu aina, että taas on edellisestä kerrasta hirveesti aikaa. Kertoo ehkä sen, että käydään siellä vähän liian harvoin. Pinja ei tällä kertaa ratsastanut, joten nyt saatte poikkeuksellisen paljon materiaalia tekstin lisäksi.



Mentiin maneesissa, koska kenttä oli sateiden jälkeen melko märkä ja ulkonakaan ei mikään kovin ihana keli ollut. Vähän kyllä oli aluksi masentavaa ratsastaa neljän seinän sisällä, mutta onneksi Voitto on yleensä aina maneesissa parempi ratsastaa, kun siellä ei ole niin paljoo katseltavaa mitä ulkona.  Oltiin Pinjan kanssa edellisenä päivänä mietitty, mitähän kouluvalmentaja tuumaa noista suitsista, kun ne eivät varmaan ainakaan kouluratsastajan silmää hivele. Omasta mielestäni ne on  nätit, mutta mielipiteitähän ne kuitenkin jakaa. Ellu sitten ihmettelikin, että mitkäs ihmeet nämä on?! Tunnin jälkeen saatiin kuitenkin kehuja, miten Voitto oli hyvä edestä ja suorempi mitä aikaisemmin. Uskon, että ainakin ensimmäiseen parannukseen syynä ovat nuo suitset. Voitto on ollut uusien suitsien kanssa päivästä toiseen todella hyvä ratsastaa eli alan oikeasti uskomaan, että noista on meille jotain apua.


Tehtiin siis pituushalkaisijalla pysähdyksiä ja temmonvaihteluita ravissa, väistöjä ravissa, ravi-laukka siirtymisiä, suoristamista laukassa ja ihan lopuksi sitten laukassa väistöjä ja vaihtoja. Kaikki sujui suhteellisen hyvin. Suurimmat ongelmat olivat mun pitkät ohjat, huono ryhti ja liian hidas hevonen. Mun pitää alkaa nyt ihan super tarkaksi siitä, ettei Voitto vaan vaapu ja haahuile. Sen pitää tehdä aktiivisesti töitä, liikkua reippaasti ja käytää takajalkoja. Yksi syy hitauteen ja haahuiluun on varmasti se, että menen kotona lähes aina kumppareilla tai saappailla ilman kannuksia. Nyt on vaan otettava ne kannukset käyttöön useammin myös kotona sileän treeneissä tai sitten opeteltava käyttämään raippaa pohkeen apuna. Yleensä raippa on aina mulla kädessä, muttei tule käytettyä vaikka ehkä välillä pitäisi.

 Valmennuksen jälkeen käytiin järvessä kahlailemassa. Voitto meni tosi nätisti järveen, vaikkei ole tänä vuonna vielä kertaakaan siellä käynyt. Pienten puhaltelujen ja kummastelujen jälkeen se tepasteli järvessä ihan innoissaan. Seistiin vedessä hetki, jotta samalla tulisi valmennuksen jälkeen vähän kylmäystä jaloille.
 
 Hah vitsi mua nauratti meidän molempien ilmeet. Voitto bongasi tässä heinää rannalla ja lähti niitä kohti näköjään melko innoissaan..:D

79 kommenttia

  1. Kiva postaus niin kuin aina :) !

    VastaaPoista
  2. Tuo sininen (kai voin kutsua satulahuovaksi tai ainakin vastaavaksi) näyttää omaan silmään hassulta, kun on tottunut siihen, että on se huopa vähän isompi :D Eroaako tuo mielestäsi mitenkään erikoisesti isommasta huovasta :d? (Hirveen hyvä kysymysxd) Menitte ihan kivan näkösesti tuos videol :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on harmaa, mutta siis toihan on satulahuopa, flättärimallia vaan :) Ehkä kouluvalmennukseen ei oikein sovi tollanen estehuopa, mutta mulla ei ollut nyt muita. Ja siis huovan tehtävähän on oikeastaan vaan pitä satula puhtaana, joten ei niillä oo mitään eroa isoon verrattuna. Ulkonäkö ainot ero mun mielestä.

      Poista
    2. Katos, värisokeus iskeny :d Juu ei siis miu mielest sil oo mitää välii millast satulahuopaa käyttää kuha itte tykkää:)

      Poista
  3. Olipas hyvä postaus! Mukavaa kun jatkoit vaalealla linjalla bannerin suhteen! :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus.

    Mä ainakin tykkään tuosta uudesta bannerista. Se on ihana! ♥

    Kivan näköstä menoa ja noi kahlailukuvat on ihania. Voitolla on tuossa yhdessä kuvassa (mihin olitkin laittanut kuvatekstiä) kyllä niin hauska ilme. :D

    VastaaPoista
  5. voitto näyttää musta menevän paremmin noilla uusilla suitsilla, onko millaset sun mielestä tähän asti olleet? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksessa kerroin mun mielestä melko selvästi, että hyvät on:)

      Poista
  6. Mistä lataat musiikit sun videoihin?:)

    VastaaPoista
  7. Tiia, osaat ratsastaa toosi hyvin! Ja ihania kuvia! :) Voitto kulkee sulla ihan mahtavasti!

    VastaaPoista
  8. Heippa! Alko mietityttämään minkä takia sun jalustimet ovat niin lyhyet, vaikka kyseessä on kouluvalmennus? Mukavaa kesän odotusta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, olisivat voineet olla sen kaksi reikää pidemmät kun estejalkkarit, nyt olivat vaan yhden:)

      Poista
  9. Mun mielestä to banneri on I-H-A-N-A! Ja tosi kivapostaus! :)

    VastaaPoista
  10. Tykkään uudesta bannerista t-o-s-i paljon. Sen ihanan ulkonäön lisäksi sivu latautuu nopeammin kuin vanhalla bannerilla, joten ei voi sanoa muuta kuin JES!

    VastaaPoista
  11. Ihana banneri ♥ ja nuo kahlaus kuvatkin on ihania :)
    sun blogi on muutenki kiva, niin ulkoasu, kun sisältökin, oot oikeesti ihan mielettömän hyvä bloggaaja :) !

    VastaaPoista
  12. Mikä ruskea estesatula sulla on tuossa bannerin vasemmassa kuvassa?:) kivasti meette!

    VastaaPoista
  13. Pitääks Lilli olla joka paikassa missä Voittokin ja hyvä postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, jos joku vaan jää
      vahtimaan sitä kotiin :)

      Poista
  14. Tää on ehkä vähän hassu kysymys, mutta: Kun ratsastat esteelle, niin näätkö selästä ennen estettä että mistä heppa hyppää? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nään, tosin mun estesilmä ei oo niin hyvä et näkisin aina tarpeeks kaukaa:)

      Poista
  15. Tää ei oo mikään negatiivinen kommentti, mutta roi sun istunta on tosi tosi kumara. Siis tota rintalastaa pitäis työntää aika paljon eteen ja vähän "kovettaa" sun istuntaa. Se kun näyttää hirveen pehmeältä ja vähän höntsäilyltä. Ja sitten vaan selkä suoraksi:D en ite mikään paras ridaaja oo, mut kuha sanoin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep postauksessakin sanoin ja huomaan kyllä
      kuvistakin:)

      Poista
    2. johtuu varmasti paljo kanssa siittä ku jalustimet on aaaivan liian lyhet koulutreeniin

      Poista
    3. Kun on estesatula niin ei niitä jalustimia saa niin pitkiks kun koulusatulassa.

      Poista
    4. Eine jalustimet nyt niin paljoo vaikuta mun hartiaseutuun ja tosiaan estesatulassa on parempi istua estejalustimilla, kun satula tulee silloin oikeen.

      Poista
  16. Kiva postaus! Voitko tehä joskus MyDay postauksen joka olisi pitkä? Tai että hevosten kauneuskilpailut? :) Tai että vaihatte päiväksi osia? Et niinku vaihatte vaatteita ja hevosia ja sillee? Ja päätätte mitä toinen tekee. esim. syö lemppariruokaasi vaikkei pitäisikään siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan milloin jaksan kuvata edes lyhyen my dayn..:)

      Poista
  17. Ihana postaus<3 Siisti banneri:):)

    VastaaPoista
  18. kivan näköistä menoa ! Ja tähän mennessä mun lemppari banneri :) Ja hyvä että suitset on oikeesti ollu hintansa väärtit (?)

    VastaaPoista
  19. Ihana banneri, mutta tuo fontti ei ihan minun mieleeni! Ihania kuvia ja vote menee tosi kivasti! :*

    VastaaPoista
  20. Ihana kuulla että pistät papan synttärit kisojen edelle :) mulla on aina paha mieli jos kuulee joidenkin menevän mielummin kisoihin tms karkeloihin sukulaisten juhlien sijaan... Joskus esim hautajaiset(!!!) sivuutettu koiranäyttelyiden sijaan. Älytöntä.

    Joten arvostan . Ja kivoja kuvia=)

    VastaaPoista
  21. Voiku noista kuvista tuli ihanan ilonen fiilis! :) Wau toi sun huppari/takki on ihan sikahieno :o Upea, yksinkertainen banneri!

    VastaaPoista
  22. Tosi kiva postaus, ihania kuvia :))! Ihana banneri.

    VastaaPoista
  23. Wau mikä banneri! Mulla olis niin sähköpostia sulle, heti kun vaan kerkeäisin ... :D

    Ihanaa, että pääsette kahlaamaan! Se olisi niin kivaa :) (tosin Torsten on vähän eri mieltä ... ;))

    VastaaPoista
  24. Miten saat noin yksinkertasenkin bannerin näyttään noin hyvältä?:o super hieno banneri taas kerran, ei tää ihan vedä vertoja edelliselle, mutta hyvin valitut kuvat!

    VastaaPoista
  25. Kiva postaus ja ihania kuvia! ♥
    Hieno banneri! :)

    VastaaPoista
  26. tosi kiva postaus :) Elä ota pahalla mutta noi sun koulujalustimet näyttää mun mielestä estejalustimilta :D kokeile pidentää joka tunti yhellä ;) jos siis ite haluut :D koska meitä on opetettu ratsastaa melkeen "suorilla" jaloilla ;D mutta siis en sano pahalla tota ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Estesatulassa ei nyt voi hirveän pitkiä jalustimia pitää tai satula ei tue enää istuntaa oikein, mutta kyllä mä oisin noita voinu reiällä ainakin vielä pidentää, vaikka ovatki reiän pidemmät kun mun estejalustimet :)

      Poista
    2. ittellä on este ja koulujalustimilla vähintään kolme reikää eroa :D
      ja siis oon sama ano

      Poista
  27. miten sä saat laitettuu tohon banneriin tollassia koukeroita tai mitä ovatkaan :D?

    Tosi hyvin ratsastit ja aivan uskomattoman ihania kuvia, varsinkin noi kahlaus kuvat !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne ovat brusheja, joita voi ladata mm. Gimppiin ja Photoshoppiin netistä :)

      Poista
    2. Tiiätkö mistä saa ladattua sellasia, jossa olis läpinäkyvä tausta? Kun mä en löydä mistään! ):

      Poista
  28. Onko noi voten ps of sweden ollut kokonansa mukaiset? Niiku olean et voiton suitset on fullit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kopioitu suitsista kertovasta postauksesta: "tilasin ne koossa cob, joka oli just sopiva koko Voitolle. Joudun usein arpomaan Voiton päitsien ja suitsien koon kanssa, sillä sen pään koko on ihan cobin ja fullin välillä. Kaikista suitsista löytyy kuitenkin tarkka mittataulukko nettisivuilta, joten koon valitsemisen ei pitäisi mennä pieleen kellään. "

      Poista
  29. Toi bannu on tosi kiva! Meneekö ulkoasu (värit ym.) vaihtoon jossain vaiheessa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ehkä tämän bannerin aikana, sillä nämä värit on musta sopivan neutraalit ja sopivat jokaiseen vuodenaikaan :)

      Poista
  30. Kiva postaus ja ootte kehittyny Voiton kans tosi paljo!:) Ja ihana tuo uus banneri:)

    VastaaPoista
  31. Pakko kyllä nyt kommentoida tuohon jalustimen pituus -asiaan: Jalustimet satulan mukaan! Jos estesatulaan iskee jalustumiset yhtä pitkiksi kuin koulusatulaan, ei satulasta saa lähes minkäänlaista tukea. Ja estesatula ei ole tekosyy könöttämiselle ;) Ihan näin yleisesti tosiaan kun useampikin oli asiaa kommentoinut.

    Ja minä tykkään kyllä tosi paljon tästä yksinkertaisemmasta bannerista :)

    VastaaPoista
  32. Todella kiva, että annat valmennusvideoissa olla oikeat äänet. Itse saan ainakin PALJON enemmän irti näistä, kun kuulen mitä valmentaja kommentoi asiaan. Muuten näyttää vaan siltä, kun repisit hevosen suusta ja hytkyisit, kun ei tajua että laukkaa siinä olet vaihtamassa, jolloin avutkin näyttävät paljon pienemmiltä ja normaaleilta :)

    Multa on tainnut mennä vähän ohi, mutta miksi nykyään sinulla on kommenttien hyväksyntä? Onko tullut jotain ilkeitä kommentteja, vai ihan muuten vaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin tykkään katsoa muiden valmennusvideoita, jos niissä vaan on ne äänet. Kaikki valmentajat tosin eivät halua kommenttejaan julkiseksi, joten sekin sitten pitää ottaa huomioon miksei kaikilla niitä ääniä ole.

      Kirjoitin aikaisemmin miksi laitoin kommenttien hyväksynnän päälle, joten kopsaan sulle nyt vaan sen tekstin: "Päätin ottaa nyt kommenttien valvonnan käyttöön erään lukijan suosituksesta. Syy ei ole siis mitenkään rajoittaa teidän kommentteja, blogini tulee pysymään vanhaan tyyliin avoimena paikkana. Ainoastaan perustelemattomat ja turhanpäiväiset haukut ja turhat "eka, oot ruma." tyyliset kommentit jätän julkaisematta. Katsotaan miten tämä toimii ja pysytäänkö tälläisessä järjestelyssä vai palataanko takaisin vanhaan jossain vaiheessa. Itse nimittäin olin ja olen kyllä vieläkin sitä mieltä, etten halua hirveästi rajoittaa kommentointia sitä valvomalla. "

      Poista
  33. Moi! Lueskelin täältä, että olet ostanut noi mahtavat suitset ja saanut PS O S:n yhteistyökumppaniksesi, kivaa! Osaisitko tai pystyisitkö tiedustelemaan heiltä, että onko näitä tämän linkin kuvissa olevia suitsia saatavilla: http://www.psofsweden.se/sv/for-hasten/forbygel-high-five.html Kun tuossa myydään vain tuota rintaremmi/martingaalijutskaa, ja sivuilta en löytänyt noita suitsia myynnistä. Onkohan niitä siis saatavilla (musta/full)? Ovat sen näköiset, että olisivat juuuuri täydelliset meille! Miten muutes, vastasiko noiden sun suitsien koko sitä, mitä olet ennenkin käyttänyt? Oliko isoa/pientä kokoa? Suuret kiitokset jos voisit vastata/selvittää asiaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uskonn että niitä siellä myydään koska niitä esitellään aika mone hevosen päällä. itsekin yritin kyllä kattoo mutten löytäny.

      Poista
    2. Mullekkin oli ekana tulossa juuri nuo suitset, mutta niiden myyntiin tulemiseen oli vielä silloin useampi kuukausi aikaa, joten päädyttiin sitten näihin mitkä sain. Mutta siis nuo ovat tulossa myyntiin, tarkempaa aikataulua en nyt muista enkä varmaan saa paljastakkaan :)

      Kopioitu suitsista kertovasta postauksesta koosta näin: "tilasin ne koossa cob, joka oli just sopiva koko Voitolle. Joudun usein arpomaan Voiton päitsien ja suitsien koon kanssa, sillä sen pään koko on ihan cobin ja fullin välillä. Kaikista suitsista löytyy kuitenkin tarkka mittataulukko nettisivuilta, joten koon valitsemisen ei pitäisi mennä pieleen kellään." Eli vastasi tietysti kokoaan, kun jokaisilla suitsilla oli oma mittataulukkonsa :)

      Poista
  34. Voisiko seuraava ulkoasusi ja banneri olla vaaleanvihreitä? Sopisi hyvin kesään ja kevääseen piristäisi mukavasti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan, ehkä jotain ihan haalean vaalean vihreää :)

      Poista
  35. Toi uusi banneri on ihana!:)
    Kuvat olivat tosi kivoja, varsinkin ne kahlaus kuvat. :)

    VastaaPoista
  36. Tosi kiva;) Ja tosi hieno banneri! Lue muuten blogiani, löydät sen osoitteesta: milijatoki.blogspot.fi. Bloggaan kilpaponistani.

    VastaaPoista
  37. bannerista tykkään muuten mutta siinä on pelkkiä ratsastuskuvia. muuten kiva. en mäkään oo oikeen koskaaan tykännyt ratsastaa pitkillä jalustimilla

    VastaaPoista
  38. Tykkään tosta bannerista :) milloin tulee videopostaus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitten kun saadaan inspistä kuvata sellainen :)

      Poista
  39. Tosi ihana banneri! Miellyttää mun silmää tosi paljon! Muutenkin tosi kivoja kuvia, toi missä teillä on molemilla sellaine hauska ilme, todellinen tilannekuva! :D
    P.S Ihana blogi, söpö vote j kaunis tiia!!!

    VastaaPoista
  40. Ihana blogi:) onko sulla ollu ikinä kisakammoo tai jotai? Itellä ihan kauhee oon ratsastanu 5 vuotta ja valmentajan mielestä pitäs alkaa kisaamaa mut en uskalla osallistuu ees seurakisoihi leirikisoissaki oon ihan paniikissa:D en tiiä mikä siin on nii kauheeta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole, joskus jännitin melko paljon muistanko radan, mutta muuten ennoo kyllä jännittäny :)

      Poista
  41. Voisitko tehdä taas sen bannerikisan??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että palkintona on banneri vai että mulle tehdään bannereita?

      Poista
  42. Tää banneri on TOSI kiva! Tuo väri tossa bannerissa on ihana..se on erilainen ja ihanan lämmin ;) Ja noi sydämmet sopii sun bannereihin. (:

    VastaaPoista
  43. Oletko vielä hypännyt Voitolla noilla uusilla suitsilla? Jos olet niin menikö paremmin kuin ennen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen hypännyt ja ei eroa huomaa niin selvästi hypätessä, mitä sileällä :)

      Poista
  44. Ei kunnolliseen ratsastukseen kannuksia tarvita (haahuilun estäminen). Riittävän lyhyt ohja ja päättäväinen pohje, raippa voi olla apuna. Turtuu suotta hevonen kannukseen jos aina käyttää eikä sitten tuo toivottua reaktiota esim esteradalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjaatteessa oot oikees, mutta siis Tiia tietää ite että pitääkö Voitolla niitä KÄYTTÄÄ!

      Poista
    2. Enhän mä ole väittänykään ettei tiia tietäis pitääkö käyttää. Tuo oli vaan huomio että aina ei kannata käyttää, vaan ratsastaa hevonen avuille myös pelkällä pohkeella, raippaa tarvittaessa apuna käyttäen. :)

      Poista
  45. Olisi todella hyvä käyttää satulahuopaa, joka on kokonaan satulan alla, eikä vain rungon ja vähän siiven alla, koska satulan nahka voi hiertää hevosen nahkaan ja satula voi mennä siiven kohdalla pilalle. Ihan näin vain vinkkinä! ;)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.