Sunnuntai hyppyjä

sunnuntai 11. toukokuuta 2014


Moi! Postauksia ei nyt ole kauheasti tullut eikä olla kuvattu viikonloppuna juuri mitään matskua blogiin. Yleensähän suurin osa viikon postauksista sisältää juuri viikonloppuna kuvattua ja tapahtunutta matskua. Ensi viikko tulee näillä näkymin siis olemaan melko hiljainen. Materiaalin puutteen lisäksi mulla on enää viikko aikaa lukea tulevaan (ja tän lukukauden vikaan!) koeviikkoon, joten koitan nyt käyttää sen kaiken ylimääräsen ajan koulukirjojen pänttäämiseen. 

Syy siihen miksei ole juuri tullut matskua eikä oikein edes ratsasteltua on sairastamani oksennustauti (hyiyök). Vielä tänäänkin piti pari kertaa tallitöiden aikana istahtaa lepäämään ja eilen olin ratsastuksen jälkeen ihan kuollut, mutta jospa mä tästä pikkuhiljaa voimistuisin. Voitto onkin pitänyt tällä viikolla poikkeuksellisesti kaksi vapaata, sillä Pinja on flunssassa. Mun polvet muuten alkoivat pitkän tauon jälkeen taas kipuilemaan enkä yhtenä päivänä pystynyt seisomaan saatikka kävelemään kunnolla. Kipuilu johtui toivottavasti vain skopalla ajaessa saadusta kylmästä, sillä nyt on ollut kiva ratsastaa kun ei ole polvet kipeytyneet niin paljon kun aikaisemmin.

Eilen tein Voitolla vaihtoja ja vitsi se toimii laukassa hyvin noilla uusilla suitsilla! Pitäis saada joku kuvaamaan tai edes katsomaan, että kulkeeko se myös maasta katsottuna hyvin. Voitto kun menee joskus vähän liian rullalle silloin kun se tuntuu selkään mun mielestä hyvälle. Laukkaa oli siis kiva työstää ja niissä vaihdoissa olikin vähän työstämistä. Vaihdot onnistuu ihan iisisti pienen kaaren tai suunnan vaihdon yhteydessä, kun teen sellasen esteratsastajalle tyypillisen vaihdon mun istuntaa heittämällä. Koulutunnilla saakin aina kuulla siitä miten vaihdossa pitäisi istua satulassa.. Tein vaihtoja siis ihan suoralla, jolloin tie ei ollut tekemässä vaihtoa. Aluksi vaihto tuli monta askelta mun apujen jälkeen, mutta aikamme samaa tehtävää hinkattua teki Voitto tosi hyviä vaihtoja just sillon kun pyysin. Oli kiva huomata miten heppa yhtäkkiä vaan tajusi jutun idean ja tehtyään vaihdot oikeaan aikaan se oli hirmu tyytyväisen oloinen itseensä. Sai kyllä ollakkin :)



Tänään aamulla käytiin Sorsasalossa tsekkaamassa äitienpäiväkisoja ja otin siinä sitten sateenvarjon alta muutaman kuvankin. Ei kyllä tehnyt ihme ja kumma yhtään mieli kisaamaan, tosin ehkei vaan tehnyt mieli värjötellä koko päivää sateessa..:D Kotona kuitenkin hyppäsin Voitolla itsenäsiesti vähän. Tällä viikolla ei ollakkaan käyty missään valmennuksissa enkä ole mennyt edes puomeja, joten hypyt sopivat oikein hyvin ohjelmaan.

Pinja otti muutaman pätkän videolle. Videot on vähän mitä on, kun poni roikku toisessa kädessä. Voitto oli melko rento ratsastaa vaikka käyntien aikana olikin muka niin kuumana. Ei millään olisi malttanut kävellä ja kun otin ohjat tuntumalle lähti heti innoissaan hölköttelemään. Huomasin videolta, että mulla on melko pitkän näkönen ohja. Vissiin nuo suitsien mukana tulleet ohjat eivät olekkaan yhtä pitävät kun ne Stubbenin, sillä musta tuntuu että oon juuri saanu korjattua ohjaspituuden hyväksi.

Aluksi tulin puomeja ympyrällä, joka sujui oikein hyvin. Voitto reagoi tosi hyvin mun pidätteisiin ja liikkui pohkeestakin melko kivasti eteen, vaikka videolta meno näyttää lähinnä letkeältä laiskottelulta. Itse hypyt onnistuivat myös ihan jees. Pari mokaa tuli, mutta niistäkin Voitto pelasti hyvin :) Voitto on viime aikoina ollut melko tasapaksu tai siis sitä on saanut vähän patistaa eteen eikä se ole ollut niin "villi" mitä jokin aika sitten. Ehkä se reippaus ja pirteys oli kevätinnostusta, sillä nyt Voitto muistuttaa enemmän omaa itseään.



80 kommenttia

  1. Ihanat nuo suitset Voiton päässä! <3
    Hienoja kuvia :)
    Paranemisia oksennustautiin, itsellä se on ollut jo 3 kertaa tänä talvena :'D

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus, kivoja kuvia ja kiva video :) kuinka usein ratsastat kannuksilla? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidit :) Meen ehkä pari kertaa viikossa.

      Poista
  3. Tosi kiva postaus ja mun mielestä voitto kulki jotenkin paremman näköisenä! :) milloin on teiän seuraavat kisat ja voisit käydä starttaamassa jotain koululuokkaa. ;)

    VastaaPoista
  4. Pitääkö Pinja kuvatessaan Lilliä kiinni, kun Pinja huutaa Lilliä tuossa videossa? ;)

    VastaaPoista
  5. Ää pinja oot ihana :* <3

    VastaaPoista
  6. Hienosti meni nuo teijän hypyt! : ) Voitto näytti jotenin paremmalta kun ennen.
    Ja noi suitset on tosi ihanat!

    VastaaPoista
  7. Millä alueella kilpailet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootko se sama joka kysyy jo vaikka kuinka monetta kertaa? Oon vastannukki sulle monesti, mutta itä-suomessa.

      Poista
  8. Kiva postaus. :) Vote on minusta kivan näkönen noilla uusilla suitsilla, ja menokin näytti kivalta.

    Ja kuvaaminen on oikeesti kyl vaikeeta, jos pitää siin samalla pitää ponia kiinni. (:

    VastaaPoista
  9. hei vähä kiva postaus :D hyvin meette!

    VastaaPoista
  10. Eikös se ohjaspituus yleensä riipu siitä miten piät niitä ohjia käsissä eikä siitä miten pitävät/tahmeet ne ohjat on?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietty, mutta kun ne toiset pysyy tahmeuden takia paremmin käsissä :D

      Poista
    2. Mietinki jo että jo on pinnallista jos syytetään ohjia siitä ettei ne pysy kädessä :D

      Poista
    3. No mut mä ku en osaa pitää nyrkkejä kunnolla kiinni vaikka kuinka yritän, niin ne ohjat (tahmeus yms.) oikeesti vaikuttaa iha hirmu paljon siihen, että pysyykö ne kädessä vai ei :D

      Poista
    4. Joo ja, jos on kumiojat ne pysyy paremmin kädessä kun ei ihan sellasilla kangas ohjilla pysy. Ja jos puristaa nyrkit ihan kunnolla kiinni että pysyis niin yleensä käsi muuttuu kovaks:)!

      Poista
  11. Wau Voitto näytti paremmalta mitä yleensä! Mun mielestä nuo vaihot tuli paljon sulavammin, kun välillä jäätte hinkkaamaan niitä pitkäksi aikaa ja muutenkin Voitto näytti rennolta ja tyytyväiseltä. Haha nauran aina noille sun äänille mitä tuolla videolla tulee! :D:D

    VastaaPoista
  12. missä ois lisää kisakuvia?(:

    VastaaPoista
  13. Minusta näillä uusilla suitsilla teidän meno näyttää todella hyvältä!:)

    VastaaPoista
  14. Upeita hyppyjä, voisitte tehdä, ääniä talilta- videon jälleen kerran. Toi oli niin huvittavaa, Liilli, Lilli, voi jeesus! ^ ^

    VastaaPoista
  15. Ihana hyppyvideo ja meno näyttää niin sujuvalta ;)

    VastaaPoista
  16. Paranemisia!:) Ja hienosti meette Voiton kans.

    VastaaPoista
  17. Tohon edellispostaukseen liittyen vielä, kun en eilen ehtinyt sitä kommaamaan: onhan hevoselle miellyttävämmäksi muotoiltuja niskahihnoja (paksumpia, korville enemmän tilaa antavia, turpahihnan niskahihnan päälle nostavia) ollut jo iät ja ajat myynnissä, varsinkin laadukkaammilla merkeillä (esim. Kiefer), mutta myös ihan Hööksiltä olen omani "suuremmalla korvatilalla" olevat suitseni ostanut. Myös laadukasta nahkaa saa monelta merkiltä, ja se varmasti on totta, että pehmeämpi nahka on varmasti hevoselle kivempi kuin kovettunut nahka. Musta hevoselle miellyttävin turparemmikiinnitys on ehkä hevoselle hyvin sopiva ja pehmennetty pull back -kiinnityksellä oleva remmi - näin turparemmin saa kiristettyä hitaammin sopivaan tiukkuuteen, eikä sitä heti vedetä niin kireälle kuin vaikkapa pikalukolla. Tuon pikalukon hyötyä muutenkin vähän epäilisin, mahtaakohan se olla kova poskea vasten (painaa poskeen) sekä ehkä myös talvella kylmä. Leukahihnan puuttuminen on mun mielestä vähän outoa, eihän se oikein laitettuna kiristä hevosta mistään, mutta on hyödyksi vaikkapa päänhankuutilanteissa, joissa suitset on varsin helppo hevosen omaehtoisesti poistaa päästään, jos leukahihna ei ole estämässä. Ettei leukahihna puuttuisi vain ulkonäkösyistä?

    Perinteisillä suitsilla on varmasti monta parantamisen varaa, ja kaikki suitset eivät tietysti ole kaikille hevosille milläään lailla optimaalisia, mutta minusta on kiva kuulla myöhemmin teidän käyttökokemuksianne noista suitsista! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ettet olisi kirjoittanut tätä kommenttia vain kateussyistä?

      Poista
    2. Ensimmäinen anonyymi taisi esittää vain oman mielipiteensä ja perusteli sen hyvin :-D miksi kaikki aina luulee ihmisten olevan kateellisia jos kertoo vain oman mielipiteensä xd

      Poista
  18. ei liity postauksen aiheeseen, mutta kui monta kertaa oot tippunu voitolta :D ? :)
    ja kivalta näyttää teijän meno uusilla suitsilla! Pinja vähän turhautunut tai jotain :D

    VastaaPoista
  19. Pinja melkein kokoajan sanoi Lilli.Hienot hypyt. Terkkui teille ja hepoille.

    VastaaPoista
  20. Myötää tyttö hyvä enemmän, äläkä jää vetämään ohjasta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Jäät hypyissä välillä vähän jälkeen.. :(

      Poista
    2. Isommilla esteillä myötäys tulee
      mulla automaattisesta ja kuten ootte huomannu myötään usein jopa liikaa, mutta näillä pikkusilla käsi jää tosiaan liian passiiviseksi. Ei ehkä tarvisi myödätä, mutta vähän pehmentää ohjasotetta.

      Poista
  21. Kivan näköisi hyppyjä. Miun ratsastuksenopettaja sanoo aina, että ylimääräiset ohjanperät pitäisi laittaa ohjan ja kaulan väliin, nii tsot tosi tsot Tii ;D Mut joo, Voitto meni ihananan näkösesti uusilla suitsilla!

    VastaaPoista
  22. Kiva postaus! Olin kanssa sorsalossa ja te olitte mun vieressä... sä pinja ja tytti♥

    VastaaPoista
  23. tosi kiva postaus hei! jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  24. Mitäs se Pinja oikeen heiluttelee tota kameraa :D Teidän meno näyttää erillaiselta noilla suitsilla! Ootte upeita Voiton kanssa :)

    VastaaPoista
  25. Hei eihän sitä nyt voi luonnonlahjakkuuksena syntyä!:D Kaikkee voi harjoitella.Ja myönnän että jos hyppään vähänkin vaikeemalla hepalla ni meno on kyllä välillä sen näköistä:)

    VastaaPoista
  26. Sori ei kuulu aiheeseen, mutta onko sulla itsellä tai kellään muulla kokemusta FLAT OUT REVOLUTION suitsista??Ne vaikuttaa kivoilta ja aika hyvän hintaset:)

    VastaaPoista
  27. Kiva postaus ja video! Hauska toi Pinjan "marmatus" taustalla XD

    VastaaPoista
  28. Käytätkö vanhoja kuolaimia? Oliko ne helppo kiinnittää? Ja pystyykö ne vanhat ohjat laittaan noihin jos on paremmat?:) vaikuttaa niin hyviltä että voisin itsekin tuollaisia suitsia harkita! Meneekö se nipsu turpiksessa kiinni painamalla vastinrengasta vasten? Sori tää tiedustelu en jaksais tutkii aiempaa postausta 😌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän ja ihan normaalisti tohon saa kuolaimet kiinni. Ja ohjatkin saa tietysti vaihdettua, ihan normaaleja solkia noissa kuitenin on. Se köipsi menee tosiaan kiinni painammalla sitä lukkoa ns. siään päin:)

      Poista
  29. Vaikeassa kuvassa sieltä kisoista on veera mannninen ja sen uus poni:D ja sillä löytyy kanssa bloki ihan vinkkinä;). Kiva bloki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän. Veera ostikin Mellin mun kaverilta :)

      Poista
    2. Itsekkin katsoin todella tarkkaan onko se Veera ja sitten katsoin kommentteja niin kyllähän se oli! En tiennytkään, että Veera sai uuden heposen:) Luen myös itse sitä blogia ja käyn samalla tallilla:)

      Poista
  30. Onko kenelläkään muulla samaa ongelmaa blogin haun suhteen kuin minulla, eli jos kirjoittaa osoitepalkkiin suoraan lillivoitto.fi, niin tulee ilmoitus ettei sivu ole käytössä? Olen kokeillut vaikka mitä keinoja, mutta löydän blogin laittamalla googleen voitto kotiin tai sitten tuon osoitteen. Suoraan blogiin en pääse vaan se pitää etsiä aina googlen kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun kone ei ehkä tajua sitä ellet kirjota alkuun et www.lillivoitto.fi, koska kyllä tuon osotteen pitäs toimia..:)

      Poista
    2. olen yrittänyt kirjoittaa myös tuon www. alkuun, mutta ei toimi:/

      Poista
    3. Mitä ihmettä, otaooa screenshot siitä näkymästä ja osotteesta minkä kirjoitat

      Poista
    4. Sain toimimaan! Yhdessä välissä ei löytynyt, mutta nyt kun rämppäilin taas kaiken mahdollisen läpi niin tänään pääsin suoraan blogiin osoitteen kautta:) Ehkä oli joku yhteysvirhe tms. jonka takia ei toiminut mutta nyt toimii.

      Poista
  31. Mustakin sulla oli nyt vähän pitkän näköset ohjat :/ Oli just hyvät sillon aikasemmin.
    Miten saat muuten noi video''taulut'' noin isoiksi tähän postaukseen? :)

    VastaaPoista
  32. Sun kuvis on ihanat värit! Ootko muokannu niitä jälkeenpäin vai onks siinä kameras joku asetus, haluaisin tietää, kun omalla kameralla menee hermot kun värit on ööh... jostainxD Kiitti jos vastaat

    VastaaPoista
  33. Näyttipäs Voittoi paljon rauhallisemmalta/rennommalta nyt kun yleensä (varsinkin kaulan/pään alueelta) :) Liekkö sitten johtunut uusista suitsista vai mistä ;)

    VastaaPoista
  34. Mitä photoshop maksaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä, nykyään se on ilmeisesti kuukausimaksulla.

      Poista
  35. tekisittekö pinjan kanssa my day tässä lähiaikoina jos vaan pystytte ? :D:D

    VastaaPoista
  36. Kiva ja hieno postaus!! :D

    VastaaPoista
  37. Kyllä se Voitto ainenkin tässä videossa rennommin näyttää menevän, mutta mistäs minä mitään tietäisin :)

    VastaaPoista
  38. Hyvä postaus :) ! Voitko joskus tehdä ratsatuksenkehitys videon ? Se olisi kiva :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy katsoa onko mulla tarpeeksi materiaalia:)

      Poista
  39. Minä päivinä tuutte Horse Showhun? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiedä vielä, infoan siitä kyllä varmaan lähipäivinä:)

      Poista
  40. Tiia! Mite voi saada blogille yhteistyökumppanin? Haluaisin niiiin yhteustyökumppanin mutta blogillani on vasta sadan lukijan kieppeillä lukijoita.... VASTAA PLIIS?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 100lukijaa on melko vähän vielä yhteistyökumppanin hankintaan, mutta voihan sitä kysyä. Käyt vaan kysymässä esim. paikalliselta hevostarvikeliikkeeltä:)

      Poista
  41. Tämmöset postaukset on tosi kivoja ja niitä on mukava lukea :)
    Muuten kuinka monella paikkakunnalla ootte käyny kisoissa? Ja missä?

    VastaaPoista
  42. Tosi ihana video ja sulla on ihan parhat videot!:)♥♥

    VastaaPoista
  43. Kysy Siniltä että aikooko sekin rueta kirjoittamaan blogia?

    VastaaPoista
  44. Ihana postaus! ♥ Oon kattonu sun kaikki vidikset youtubes ku Pinja ja sinä teette niin hyvii postauksii!!♥♥

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.