Koulua Lillillä

maanantai 12. syyskuuta 2016


Moikka! Toivoitte viimeksi postausta Lillillä ratsastuksesta ja tässäpä sitten tulisi. Olen mennyt Lillillä nyt viime aikoina paljon verrattuna viime vuosiin. Yksi syy on ollut Pinjan ratsastuskyvyttömyys polvivamman takia ja toinen se, että kun Voitolla ei voi mennä enää kun käyntiä tekee mieli välillä ratsastella kunnolla ja Lillillähän se onnistuu helposti. Pinja sai lääkäriltä jo luvan ratsastaa, mutta kysyin saisinko kuitenkin mennä tänään ja lupahan sieltä tietysti tuli.

Lilli on ratsastettavuudeltaan täysin erilainen mitä Voitto. Voitto on ammattilaisten ratsastama ja mä olen varmaan sen huonoin ratsastaja kautta sen historian ja sen huomaa. Voitto on melko miellyttämishaluinen ja pyrkii itsekin kulkemaan nätisti ihan eri tavalla kun ex-ratsastuskouluponi Lilli... Se osaa kyllä kaikki temput vielä vuosia vuosia uran jälkeenkin. Pinja esimerkiksi sanoi, että se ei ole hänen kanssa säikkynyt oikeasti vuosiin mitään kentällä ja nyt mun kanssa se ottaa joka ratsastuksessa useammatkin lähdöt "pelottavasta päädystä". Ehkä pientä kokeilemista kestääkö kuski kyydissä ;) 


Huopa Back on Track (täältä) / Paita Back on Track (täältä)
Joku pidempään seurannut varmaan huomasikin, että Lillillä on päällä kyllä nyt aivan väärän väristä varustetta ;D Lillin teemavärihän on koko sen meillä olo ajan ollut vaaleanpunainen ja sen kaikki huovat taitavatkin olla jollain tapaa vaaleanpunaisia. Nyt kuitenkin siirryttiin tyylikkääseen mustaan, kun sain Back on Trackilta kouluhuovan sekä tuon mun päällä olevan paidan. Voitolla on ollut useita BOT-tuotteita ja nyt Lillikin sai omansa, nämä ollaan kyllä käytössä todettu laadukkaiksi ja oikeasti toimiviksi. Tuotteiden erikoisominaisuus on lämpöä heijastava materiaali, joka tällöin pitää esimerkiksi selän vetreämpänä. Jos merkki ei ole entuudestaan tuttu, niin kannattaa tutustua tarkemmin sen hoitaviin ominaisuuksiin tästä linkistä. Tuo mun päällä oleva paitakin oli ihan sopivan lämmin tähän säähän materiaalinsa ansiosta, vaikka ollaankin jo näin pitkällä syksyä! 

Sitten takaisin Lillin ratsastettavuuteen. Lilli tosiaan on melko hidas jalalle, vaikkakin herkkä istunnalle. Sen saa parhaiten kulkemaan ilman satulaa, jolloin pääsee vaikuttamaan istunnalla tosi paljon. Esimerkiksi pysähdykset tulee Lillillä tosi pienillä avuilla ja välillä poni pysähtyy kesken tehtävän, kun tarkoituksenani on antaa vain puolipidäte. Homma toimisi aika hyvin kun pohjekkin vaan menisi yhtä nopsaan läpi kun hidastavat avut ;)


Tein Lillillä tänään ihan perusjuttuja. Lillihän aina alkuverakataan pitkin ohjin, joten niiden jälkeen otin ohjat tuntumalle ja työstin isoja ympyröitä niin ravissa kun laukassakin. Lisäksi tein parit avot molempiin suuntiin käynnissä. Poni oli vapaapäivän jäljiltä melko laiskalla päällä, joten sain pyytää sitä jatkuvasti kunnolla eteen. Varsinkin harjotusravissa vauhti meinasi tosissaan hiipua ja sain välillä ottaa pari reippaampaa pätkää keventäen. Laukassa Lilli on kaikkein miellyttävin ratsastaa ja siinä pohkeetkin menevät eri tavalla läpi mitä muissa askellajeissa. 

Lillihän on jo 17-vuotias "vanhus" ja sen liikutus tosiaan on nykyään melko kevyttä. Jos joku on niin uusi lukija, ettei tiedä, niin Lilli on ollut minun ja Pinjan yhteinen ennen ja ollaan kisattu sillä molemmat esteitä. Se ei ole pariin vuoteen kuitenkaan hypännyt kunnon treenejä ja on muutenkin hiukan kevyemmällä. Jalka on pysynyt hyvänä tällaisella liikunnalla, joten sillä jatketaan kunnes poni toisin ilmoittaa. Välillä Pinja ja Sini ovat jopa hypänneet ja vitsi Lilli nauttii siitä! Jossain vaihessa sillä tosiaan meni maku koko hommaan ja sen takiahan aktiiviset reenit ja kisaaminen lopetettiinkin.

Klikatkaa kuvaa isommaksi niin näette Lillin ilmeet kunnolla :D
Sellaiset ratsastelut tällä kertaa. Varmaan viimeisiä näin kesäisiä kuvia, sillä kohta ei ole puissa enää lehden lehteä ja johan se lumikin sataa kohta maahan.. Okei, ei ihan, mutta melkein :D Näistä poseerauskuvista tuli niin kivoja, että pitää varmaan joku päivä ottaa poseerauskuvia Voiton kanssa. Joskus aiemmin otettiin useinkin sellaisia kuvia erilaisilla taustoilla blogiin, mutta ne on nyt viime aikoina vähän jääneet..

*Yhteistyössä Back on Track*

37 kommenttia

 1. Tosi kiva postaus!😊 Ja noi Lillin ilmeet tossa lopussa, siis aivan upeet!😂😂

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, varsinkin 9 kuva Lilli on siinä kuvassa vaan niin söpö/ ihana AWWSSS!!!🙈😍👌🏻💕

  VastaaPoista
 3. Ihana Lilli♡. Tossa uudessa bannerissa on Voiton karvakuva, eikö vain? Joo ja Lillin ilmeet 6/5!

  VastaaPoista
 4. Hieno postaus, tykkäsin!🙊💞 Ja kuvat ovat tosi hienoja. Varsin noi Lillin ilmeet niin ovat tosi huippuja.😂👌 Toivottavasti voitosta saisi samanlaisia.😊😙🌚😇

  VastaaPoista
 5. Ihana postaus❤ Voiko teille lähettää postia?😊😊📯📪📬📮

  VastaaPoista
 6. Ihana Lilli kaikissa kuvissa varsinkin noissa lopuissa!😂😂😊😍💞

  VastaaPoista
 7. Kuvasitteko videopostausta, kun ratsattit Lillillä?😳😊🌚😇

  VastaaPoista
 8. Tosi kiva kiva ja positiivinen postaus (: (positiivisuus tuli varmaan sun hymystä)
  Lilli on kyllä nätti poni (:

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus oot/ootte parhaita ja Saan motivaatiota omien liikutukseen 🐴👌💕

  VastaaPoista
 10. Oon sun blogia ja youtube kanavaa seuraillut jo aika kauan! Tykkään sun blogissa siitä sun kirjoitustyylistä! Ja youtube on aivan kiva ja sinne tulee kiintoisia videoita! Ainakin ratsastuskoulut testissä- sarja on ollut ihan huippu! Kaikki kisavideot olen katsonut läpi! Harmi kun voitolla ei enää kunnolla voi treenata, mutta jos mä saisin kolme toivetta, jotka toteutuisivat, ne olisivat että voiton jalka parantuisi ja että lillistä tulisi taas nuori ja vetreä, mutta samaan aikaan myös, että teillä olisi enemmän aikaa tehdä videoita!

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva postaus! :) Ja tää ulkoasu on tosi hieno!

  VastaaPoista
 12. Oot tehny ihan sairaan ihanaksi tän u tuliin blogiin siis katoin että onkohan tää nyt oikee? :D Mut oli... ja ihania kvia

  VastaaPoista
 13. uu! Ihana "ulkokuosi" Bolgillasi kivat kuvat ja ihanat ilmeet :DD

  VastaaPoista
 14. Tosi kiva postaus, Lilli on nätti <3 Uusi ulkoasu on myöskin todella hieno, niin kuin sun tekemät ulkoasut aina :) :)

  VastaaPoista
 15. Tosi kiva postaus😊

  VastaaPoista
 16. Milloin tulee uutta videota?

  VastaaPoista
 17. Ihanat nuo Lillin ilmeet! Miten muuten PINJAN jalka voi?

  VastaaPoista
 18. IHANIA KUVIA JA IHANA POSTAUS TIIA.

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus! Oli kiva taas kuulla miten lillillä menee :) Ja huomasin että olet laittanut blogisi ''uuteen kuosiin '' ;) Hyvää työtä tää on iha sairaan magee!

  VastaaPoista
 20. Joo olis kyl kiva jos tulis pitkästä aikaa sellasia kunnon poseerausyhteiskuvia mistä näkis et niihin on ihan panostettu ja mietitty ja vaik vähä erilaisil teemoilla :)

  VastaaPoista
 21. Tosi kivoja noi poseerauskuvat Lillin kanssa! Tuo tokavika kuva on tunnelmaltaan jotenkin tosi ihana, Lillilläkin niin lempeä katse :) Kiva kun pääset ponilla menemään vähän vauhdikkaampia treenejä Voiton käppäilyn lisäksi! Toivotaan pitkää ikää molemmille hepoille :)

  VastaaPoista
 22. Kivoja kuvia ja onhan toi Lilli ihan sairaan söpö! Olisi hauska jos joskus hyppäätte niin tekisitte siitä kerranki vhän pidempää videota ihan vaan ratsastuksesta, ei varsinaista videopostausta taikka kyllä sekin käy mutta että ratsastusta ja tehtäviä näkyisipidempäänkin kuin 2min.! Lilli näyttää kyllä olevan hyvässä kunossa ja siltä on selkeästi siistitty vähän harjaa! ;)

  VastaaPoista
 23. Eiks yhtään ahdista lyhyissä satuloissa tollasen takapuolen kanssa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sopiva takapuoli tuohon satulaan :) Ei "tursua" mistään yli!

   Poista
  2. Tietty helpompaa istua esim hevosen satulassa kun siihen sopii täydellisesti, mutta ei toi nyt kovin vaikeeta ole :D

   Poista
 24. Mitä pinjan polvelle on käynyt?

  VastaaPoista
 25. Siis onko tuo bannerissa oleva kuva voiton karvoista? Mistä kohtaa :D
  Luulin että se on joku punottu korituoli :D en kestä itteeni, ku mietin että miks ei oo enää hevosaiheinen banneri ja muuttuuko tästä nyt joku sun kirjanlukemis blogi, ku bannerissaki tuolista kuvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha on :D Sään kohdalta märkiä karvoja.

   Poista
  2. Ihania kuvia! Sen verran kysäisen että mistä oot ostanu noi ratsastushousut? Ja voitko tehdä "My week" videon? Ne on parhaita. :) ♥

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.