Syyskuun terveelliset ruokalempparit

lauantai 24. syyskuuta 2016


Tarkemman ruokavalion ja herkkujen poisjättämisen myötä olen kiinnostunut yhä enemmän siitä mitä sinne suuhun tulee laitettua. Sen myötä olen innostunut myös ihan itse kokkailemaan juttuja keittiössä, vaikka ennen se ei missään nimessä ollut mun lempihommaa. Nyt olisikin tarkoitus jakaa mun neljä syömiseen liittyvää ruokalempparia syyskuulta. 

Olisi kiva kuulla kommenteissa kiinnostaako teitä ruokajutut yhtään. Se vaikuttaa paljon siihen tulenko jatkossa jakamaan ideoita ja reseptejä vai jääkö tämä tähän yhteen kertaan. Ainakin banaanipannareiden reseptistä otettiin snäpissä melkein 1000 screenshottia eli oletin jonkun tason kiinnostusta löytyvän.


Olen monesti maistanut banaanipannareita, mutta jotenkin vasta nyt itse niitä kokeiltuani ehkä hieman eri reseptillä ihastuin. Olin ihan innoissani miten hyville ne maistui, miten nopea ne oli tehdä ja miten tuossa koko annoksessani oli kaikki (paitsi kasvikset) mitä iltapalalla tarvitsee syödä!

Herkulliset ja superterveelliset banaaniproteiinipannarit
(kuvassa näkyvä määrä tulee tästä taikinasta)

Tarvitset:
1 kananmuna
 1 valkuainen
1 iso banaani 
n.1dl kaurahiutaleita 
+ kanelia ja kardemummaa mausteeksi
Päälle Rahkaa, marjoja, hedelmiä jne.

Kaikki ainekset sekaisin blenderissä/sauvasekoittimille. Hetken sen jälkeen voi taikinan antaa tekeytyä kulhossa ennen paistamista. Miedolla lämmöllä pannulla paistaminen, jos ei ole hyvää paistinpannua voi ihan vähän paperilla pyyhkäistä rypsiöljyä pannun pintaan. 


 Maustamaton rahka ei uppoa kun hedelmien/marjojen kera tai smoothien seassa, joten se on vaikea ottaa mukaan evääksi vaikka rahka loistava välipala muuten olisikin. Makurahkojen kanssa taas menee helposti pieleen, sillä niissä voi äkkiä olla paljon sokeria ja vähän proteiinia. 

Kaupasta löytyi kuitenkin ihan uusi ruotsalainen merkki, Lindahls, joka on edullisen hinnan (esim. Skyreihin verrattuna), hyvän mauan ja loistavan sisällön takia ihan ykköslemppari tällä hetkellä. Lempparimaut on tämä isommassa purkissa oleva kookos sekä sitruunalimetti. Näissä on tosiaan proteiinia 11g/100g, 58kcal/100g ja rasvaakin vaan 0.2g/100g eikä ollenkaan lisättyä sokeria. Suosittelen kokeilemaan, nämä on vielä cittareissa yleensä alennuksessa ;)Latte maitovaahdolla, niin hyvää! Meillä on tosi kätevä maitovaahdon tekemiseen tarkoitettu konekkin, joten sillä saa tosi nopsaan pyöräytettyä vaahdot kahvin päälle. Tulee heti jotenkin  kahvilafiilis kun tekee sen vaahdon tuohon päälle. Latteen tulee tosiaan paljon maitoa, joten hyvä vaihtoehto myös niille, joille kahvi ei vielä oikein maistu. Itse myös juon usein kahvia  kun tekisi mieli jotain makeaa jälkkäriä. Toimii hyvin ja ison kupin jälkeen ei enää teekkään mieli sokeria ;)

Maitokahvin terveellisyydestä voi olla montaa mieltä, mutta koska en käytä sokeria tms makeutusta, on kahvi mielestäni ehdottomasti tuhat kertaa enregiajuomia ja limppareita parempi vaihtoehto. Mä oon opetellut vähän huonon tavan ja juon aina silloin tällöin Cocista tai RedBullia. Ei olisi pitänyt ikinä opetellakkaan, koska varsinkaan niiden 1-3kcal sisältävien juomien sisältöluetteloa ei ole kovin kiva lukea... 


Testattiin Härkistä ekaa kertaa ja oli muuten positiivinen yllätys! Jos tuote ei ole vielä tuttu, niin täältä voi lukaista tarkemmin mistä oikein on kyse. Härkis on siis tosiaan jauhelihan tapaista ja me tehtiin siitä esimerkiksi kuvassa oleva kastike, mutta blogeissa olen nähnyt tätä käytettävän mm. makaronilaatikossa ja nachopellissä. 

Kasvisruoka on alkanut kiinnostamaan muutenkin enemmän katsottuani Netflixsistä Cowspiracy dokumentin. Kannattaa ehdottomasti katsoa, ei ole mikään eläinten kurjista oloista kertova pelotteludokumentti vaan ihan tosi mielenkiintoinen! Sen yhden pihvin syömättä jättäminen säästää aivan mielettömiä määriä vettä, sillä yhden naudan kasvatukseen kahden vuoden aikana tarvitaan 76 000–83 000 litraa vettä. En usko, että pystyisin jättämään lihan, maitotuotteet ja kananmunat kokonaan pois, mutta tuon dokumentin myötä kyllä ehdottomasti tulee ajatelleeksi vähän tarkemmin mitä syö. Varsinkin nykyisin, kun on loistavia kasvisruokavaihtoehtojakin tarjolla!

Olivatko ruokalempparit teille tuttuja? Millaisia ruokasuosikkeja teillä on ollut syyskuussa?

ps. Muistakaahan katsoa iltarutiinivideo ja osallistua arvontaan, joka on vaan youtubessa :)

75 kommenttia

 1. Härkis ja banskuprotskupannarit on mulle tuttuja (ja superhyviä!), pannareiden päälle tosin laitan rahkan sijaan kaurajugurttia ja kaurahiutaleiden sijaan välillä protskujauhetta :) Rahka ja latet ei mun ruokavalioon kuulu. Ja kyllä itse mielelläni lukisin jatkossakin jotain ruokapostauksia aina välillä!

  VastaaPoista
 2. Itse en oikein näistä kokkaus/ näistä ruoka jutuista oikein välitä, ei pahalla.😛😯 Ps tämä olikin vain minun oma mielipide!🙌😁🙊

  VastaaPoista
 3. Milloin julkaiset ne videoit jotka laitoit snäpissa kuvana et "Minkä videon haluaisitte seuraavaksi, että julkaisen"😊 Lukiko siinä noin??😌🙈

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa on jo julkaistu :)

   Poista
  2. Mutta Bellan ja Lillin kanssa maastossapa ei ole?😂😳🙈

   Poista
  3. On julkaistu Pinjan blogissa ;)

   Poista
 4. Onks sulla noissa banaanipannareissa niin kermaa vaahdotettuna?🙈 Vai mitä siinä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vaan rahkaa, kermahan pilaisi koko terveellisyyden ;)

   Poista
 5. Pidän erittäin paljon blogistasi ja olen paljon seurannut sitä nämä vuodet. Hienoa kun olet Taas enemmän innostunut.
  Harmittaa kuitenkin että täälläkin ruvetaan puhumaan kasvisruuasta, joka on esimerkkinä suurelle osalle nuorista... Meillä on maitotila ja tälläiset jutut hieman pistää pahalle tuulelle. Kannattais miettiä että maitotuotteet yms ja lihavalmisteet lähtee vallan tai sitten alkaa tulemaan ulkomailta pelkästään. Suomen maatilat vähenee nyt todella reilusti tällästen ns. Höpötysten takia. Teollisuus tekee yhtälailla hallaa maailmalle. Vettä saa kyllä koko ajan lisää ei ole siitä kiinni. Kaikilla on omat mielipiteensä enkä halua tätä mitenkään ilkeyttäni sanoo vaan mua harmittaa aivan suunnattomasti tämä tilanne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpötysten takia? Minun mielestä lihatuotannon aiheuttamista päästöistä puhuminen on kaukana höpötyksestä. Kannattaa sunkin katsoa tuo dokumentti, jos et ole vielä katsonut :)

   Toki ymmärrän, että katsot asiaa hieman eri kantilta, joka on täysin ymmärrettävää. Mutta faktoille ei mahda mitään ja mielestäni on hyvä saada kuluttajien tietoisuuteen, kuinka paljon lihansyömisellä on vaikutusta maapalloon, sitä kun ei tulisi äkkiseltään ajateltua! Ilmastonmuutos on vakavasti otettava asia, vaikka se ei vaikuttaisi radikaalisti meihin se tulee vaikuttamaan meidän jälkipolviin.

   Itse en kuitenkaa puhu lihan syömisen täydellisestä lopettamisesta, mutta vähentämisen miettiminen olisi jokaisella varmasti paikallaan. Vaikka itse voisin lihan jättämistä pois harkita, jäisivät maitotuotteet todennäköisesti ruokavalioon, niistä en luopuisi, eivätkä ne niin suuri haitta mielestäni olekaan, koska eläintä ei kasvateta ja tapeta vaan se tuottaa pidemmän aikaa meille tuotetta. Vaikka toki saman määrän sitä vettä se silti kuluttaa.

   Toki lihan vähentämisessä on vaarana juuri se, että vähäisemmän kysynnän takia tuotanto siirtyy ulkomaille, mutta toisaalta ihmiset jotka siirtyvät lihasta kasvisvaihtoehtoihin osittain ovat pääasiassa varmasti niin valveutuneita, että ymmärtävät ostaa sitä kotimaista lihaa ulkomaalaisen sijaan. Ulkomaalaisen lihan syömisessä kun ei ole järkeä senkään vertaa! Eli ehdottomasti kannatus kotimaiselle lihalle niin kotimaisten tilojen tukemiseksi kun eläinten olojakin ajatellen.

   Tuohon "vettä saa kyllä koko ajan lisää" haluan kyllä vielä ihan erikseen takertua. Kannattaa lukea esimerkiksi tämä http://tieku.fi/luonto/ymparisto/nasa-varoittaa-maapallolla-on-enaa-vahan-vetta

   Tokikaan vesi itsessään tuskin loppuu, mutta silloin täytyisi oppia hyödyntämään paljon paremmin esimerkiksi merten vesivaroja ja sadevesiä. Nythän suurin osa vedestä on pohjavesiä.

   Kuinka paljon sitten tulisi maksamaan meriveden puhdistus ja miten paljon se prosessi tuottaa ilmansaasteita? Tähän asiaan en ole perehtynyt muutamaa uutista enempää.

   Puhtaasta vedestä tullaan tulevaisuudessa jopa sotimaan samaan tapaan kun nykyisin öljystä. Monissa kehitysmaissa kärsitään tälläkin hetkellä veden puutteesta, ei siis mikään tulevaisuuden ongelma pelkästään... Suomessa veden loppuminen tai siitä sotiminen tuntuu kaukaiselta ajatukselta, olemmekkin siitä onnellisessa asemassa, että meillä on hyvät pohjavesivarastot ja vesi on meille jokaiselle melko itsestäänselvä asia.

   Poista
  2. Hahaha mitä hittoa Anonyymi?? :D Voi kuinka paljon toivoisinkaan, että maidon- ja lihantuotanto loppuisi maapallolta kokonaan! Niin moni viaton eläin ei joutuisi enää kärsimään. Ja kyllä, maidontuotantokin on "eläinrääkkäystä". Vai kuinka luonnollista lehmille luonnontilassa on vierottaa vasikka heti äidistään? Jokainen juomasi maitolasillinen on vasikalta pois, kannattaa pitää se mielessä.

   https://www.youtube.com/watch?v=LtjAvOWQbDs <- Suosittelen todella katsomaan! :)

   Poista
  3. Tuo ei pidä paikkaansa että vasikka heti vieroitetaan jotku emät eivät edes hyväksy vasikoitaan. Ja vasikka saa myöhemminkin vieläemänsä maito vaikka vieroitetaankin jossain vaiheessa koska se on niin tärkeää vasikalle. Kannattaa ihan tosi käydä tilan pitäjien kanssa keskustelemassa eikä lukea pelkkää nettitietoa!

   Poista
  4. Gary Yourofskyilla on varmasti hyviä pointteja, mutta hänen väkivaltaisuutensa ei oikein nappaa, kannattaa perehtyä mieheen tuon videon ulkopuolellakin. En jaksanut siis kuunnella puhetta loppuun.

   Muuten en osaa ottaa kantaa, sillä en yhtään tiedä vasikoiden vieroittamisesta. Mutta sen kyllä voin uskoa, että ei se kovin luonnollista lähentelevä prosessi ole.

   Poista
  5. Et selvästikkään ole maitotiloilla vieraillut? Vasikoille juotetaan ternimaitoa, vasta myöhemmällä iällä vettä. Luonnossahan vasikoita ei eroteta, selviytymisen vuoksi. Maitotilalla ne pääsevät toistensa seuraan jonkin ajan kuluttua, kun on vieroitettu ja raajat vahvistuneet. En väitä, että näin olisi kaikkialla, tässä vain yksi esimerkki. Lehmille tarjotaan ruokaa, liikkuvat melko vapaasti toistensa seurassa.

   Poista
  6. Hyvä Tiia, että otit esiin aiheen karjankasvatuksen epäeettisyydestä. Mun mielestä, just päinvastoin kun maitotilallinen anonyymi, sun kannattaa ehdottomasti puhua tästä näiden nuorien seuraajien takia. Mitä aikaisemmin ihmiset alkaa ajatella asioita, sen parempi.

   Mä itse olen ihan sekasyöjä edelleen, mutta en syö lihaa päivittäin ja usein teemmekin kasvisruokaa. Kehottaisin ihmisiä, varsinkin niitä jotka ajattelee näitä eläinten oloja yms ottamaan selvää mistä lihansa ja maitotuotteensa ostaa. Menkää lähitiloille tutustumaan, ja ostakaa vain lihoja, jotka tulee sellaisilta tiloilta, joiden toimintatapaa arvostatte. Monet pienemmät tilat hoitavat asioita hyvin ja avoimesti kertovat kuinka kasvattavat ja hoitavat karjaa. Kertovat avoimesti niin karjan ruokinnasta kuin teurastustoimenpiteestäkin. Nykyään on paljon ruokarinkejä yms joissa voi tukea pienyrittäjiä, jotka hoitavat työnsä hyvin ja avoimesti. Ottakaa selvää, älkää vain juosko sokeasti euron sikanautajauheliha -pakettien perässä kaupoissa.
   Kalliimpaahan tälläinen "hyvä" liha voi tietysti olla, mutta kun lihansyöntiä vähentää ja panostaa laatuun niin en usko että siinä menettää mitään, päin vastoin. Näillä pienillä valinnoilla ja vaivannäöllä saa itse tukea parempaa maataloutta ja ennenkaikkea niitä pienyrittäjiä, joilla jokaisesta eläimestä huolehditaan eri tavalla kuin valtavilla tehotuotantotiloilla. Ottakaa selvää ja nähkää vaivaa, millaista toimintaa haluatte tukea :)

   Poista
  7. Näissä liha vs kasvis keskusteluissa kannattaa muistaa tutkailla asiaa kummaltakin kannalta. Hyvänä esimerkkinä juurikin banaanin syönti,ilmiselvästikkään sitä ei kasva Suomessa joten kaikki täytyy tuoda ulkomailta. Siitä syntyy päästöjä. Lisäksi paljon sademetsiä tuhotaan banaanin kasvatuksen takia.

   Poista
  8. Meillä ei juuri syödä kaupasta ostettua lihaa jos ostetaan niin kotimaista & luomua. Meillä syödään hirveä, jänistä, sorsaa jne! :) Ite rakastan kasvispiirakoita jotka on niinkuin lihapiirakoita mutta kasvisversio valmistaa Hoviruoka!!

   Poista
  9. Sademetsiä tuhotaan eniten nimenomaan tehotuotantoeläinten rehujen takia ;) Maidon kohdalla tulee muuten eettisten syiden lisäksi vastaan terveydelliset syyt, maitohan on suunniteltu kasvattamaan monikymmenkiloinen vasikka yli satakiloiseksi vuodessa... sen eläinproteiini heikentää luita (väärä ph-arvo--> keho käyttää luistaan kalkkia sen tasapainottamaan)

   Poista
 6. Tykkäsin Tästä postauksesta ja Ois Kiva saada näitä lisääkin.Muuten,tuleeko enää Ratsastuskoulut testissä sarjaa?

  VastaaPoista
 7. Milloin Tiia voisit tehdä Puhelimen tyhjennus postausken??😙 Sinulla varmaan niitä kesän/syksyn kuvia puhelimessa löytyy?😏👋👌😎😊

  VastaaPoista
 8. Kiva postaus! Banaanilettuja oon kokeillu vähän yksinkertasemmalla reseptillä, mutta nuo kaurahiutaleet olis varmasti hyvä lisä! Mä suosittelen kyllä kasvisruokailua, itse olen vuoden ollut syömättä lihaa, kananmunia ja maitotuotteita kylläkin. Eikä sitä lihaa tee enää ees mieli! On niin paljon kaikkia lihankorvikkeita, esim quornia suosittelen maistamaan kanan korvikkeena, se on tosi hyvää! :) ja ravintoloistakin löytyy helposti kasvisruokaa, kun ei ihan kokonaan vegaani ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla kaurahiutaleita, tulee samalla hyvin hiilareita tuollekin aterialle hedelmien lisäksi :) Ja minusta maku paljon parempi niiden kanssa.

   Poista
 9. Joo ruokajuttuja lisää 👌🏼✨

  VastaaPoista
 10. Mahtava postaus, näitä lisää! Itse on viime aikoina tullut tehtyä paljon banaanipannareita, porkkanaranskalaisia (ihan super hyviä!), härkistä pihvin muodossa ja Alpron jotain ihanaa soijasta tehtyä jogurttia, jonka makuna on passion (kannattaa kokeilla! Tosin ravintoarvoja ei ole tullut paljon kateltua millaista tavaraa on...). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä katsoa tuo soijajugu, kuulostaa hyvälle :)!

   Poista
 11. Lisää tämmösiä ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
 12. Tosi hyödyllinen postaus, tärkee aihe, ja ylipainoa ku on kertynyt ni mulle tärkeetä on syödä hyvin. Ruokajutut kiinnostaa mua ja muutenkin kun kokkailen paljon ja terveelliset ideat käy vähiin, niin mennään paljolti sillä nuudeli linjalla. Enemmän näitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos kaipaat lisää terveellisiä ideoita niin kannattaa tsekata tämä blogi http://terveellisetherkut.fitfashion.fi

   Poista
 13. Tosi kiva postaus! Lisää!!

  VastaaPoista
 14. Mun mielestä muutama kokis tai redbull ei haittaa, jos ruokavalio on muuten terveellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei munkaan mielestä ja juonkin 0-4 annosta itekkin viikossa, kohtuus kuitenkin..:)

   Poista
 15. Joo lisää tälläsiä postauksia! Ja toi kookosrahka on ihan mielettömän hyvää, koska rakastan kookosta ❤️

  VastaaPoista
 16. Tämä postaus oli erittäin mielenkiintoinen, oikeastaan tekisi mieli kokeilla melkein noita pannareita, vaikka en voi sietää banaania :D (toisaalta mulla on yleensäkin kaikkia mielitekoja jotakin ruokaa kohtaan, josta en oikeasti yhtään tykkää).

  Tuosta Cowspiracy dokumentista puheen ollen, se oli oikeasti tosi hyvä! Me katsottiin se lukion filosofian kurssilla, tosin ei enää mitään mielikuvaa miksi... Siihen oli oikeasti joku syy, tottakai. Mutta se kyllä herätti ajattelua sen suhteen, mitä oikeasti haluaakaan syödä.

  Ja pakko takertua sen verran tuohon anon kommenttiin, johon otit itsekin kantaa melko kattavasti. Meillä on nyt uskonnon 3 kurssi ja tehdään etiikan kirjoitelmia sitä varten. Koska itse otin aiheeksi tehotuotannon ja kaveri liha/kasvissyönnin, on asiaan tultu perehdyttyä enemmänkin. Toki se aiheuttaa ongelmia, mutta ei kai kukaan sanonut että lihan syönti on pakko lopettaa kokonaan? Itsekin nyt enemmän aiheesta keskustelua lukeneena tuli huomatuksi, että iso osa käyttää järkeä oman kroppansa mukaan: joku oli lopettanut eläintuotteet ensin kokonaan, mutta päätyi takaisin käyttämään niitä. Vain koska kasvissyönti ei sopinut itselleen. Kasvisruoka ei siis luultavasti olisi ratkaisu kaikkiin ongelmiin - kasvien kasvatus vie myös paljon vettä. Mutta se, että osattaisiin käyttää enemmän kasviksia ja vähemmän lihaa tms., poistaisi niitä varmasti. Ja se liha, mitä käytettäisiin, ostettaisi läheltä tai metsästettäisi.

  En tiedä saiko tuosta mitään irti, kun tekisi mieli kirjoittaa koko pohdintani aiheesta, mutta se on ehkä vähän pitkä tänne kirjoitettavaksi. Palaten kuitenkin alkuperäiseen kysymykseen, tee näitä postauksia toki lisää! Nämä ovat ihan mielenkiintoisia ja herättävät varmasti keskustelua aikaan - kuten huomattu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi versiot mihin tulee kaurahiutaleita ei maistu mun makuun ainakaan yhtään banaanille eli testaa ihmeessä!

   Hyviä pointteja sullakin, itsekin olisin voinut kirjottaa vielä laajemmin, mutta päätin nyt tyytyä tuollaiseen vastakommenttiin kun en jaksanut alkaa kaivamaan enempää lähdetekstejä :D Ja ihan mielenkiintoista kun tosiaan keskustelua, toistaiseksi hyvin asiallista, herää aiheen tiimoilta!

   Poista
 17. Tosi kiva postaus, näitä voisi olla enemmänkin! :-)

  VastaaPoista
 18. Kun puhut noista sokerittomien juomien lisäaineista (toki oot oikeassa niistä!), niin kannattaa muistaa vilkaista myös noitten "ei lisättyä sokeria' ja näin ollen 'vähän hiilareita' -maustettujen rahkojen ainesosaluettelot. Sieltä usein löytyy ihan samoja makeutusaineita kuin kokiksestakin. Muistaakseni myös tosta (tosi herkullisesta kuitenkin) Lindahlsin rahkasta niitä löytyy... Ja tietty se kotimaisuus niin lihan kun maitotuotteiden kohdalla on vähän sama asia :)

  Tosi kiva postaus, lisää tällaista vain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin löytyy samoja, sen oon tsekannut. Tahtoo olla väistämättä niin, että jos ei ole lisättyä sokeria niin löytyy sit näitä "myrkkyjä". Sen takia varsinkin pyrin välttämään niiden juomien juomista, ettei tulisi entistä enemmän niitä lisäaineita. Juomat on kuitenkin usein ns. turhaa kun taas rahkaa syödään ihan nälkään, jos ymmärrät pointin :D

   Kotimaisuus olisi ehdottomasti plussaa, mutta kun yhtään hyvänmakuista, edullista ja sisällöltään järkevää kotimaista makurahkaa ei ole kaupoissa (tai en ole vain löytänyt) :/

   Joskus sitä Valion pehmeää vaniljarahkaa söin myös, se ei kuitenkaan ole läheskään yhtä hyvän makuista kun tämä ja purkkikin on tosi pieni. Pitäisi melkeen siis vetää kerralla kaksi purkkia :D Maustamattomissa rahkoissa sitten toki suomalainen versio, kuten oikeastaan kaikissa muissakin meidän perheen maitotuotteissa :)

   Poista
  2. Lisää ruokapostauksia, näitä on kiva lukea ja näistä saa tosi kivoja vinkkejä!

   Poista
 19. Kyllä mua kiinnostaa ruokajutut! :D Ei tosin ihan hirveän paljon, mutta sun blogissa on just sopivan monipuolisesti kaikenlaista, niin kyllä välillä ruokajuttujakin mahtuu mun mielestä mukaan :) En ole kasvissyöjä itsekään, mutta aika vähän lihaa tulee silti syötyä. Kananmunalle olen allerginen :/ Rahkasta pidän paljon. Etenkin vanilja-Skyr on ihanaa, mutta aika kallista. Pitääkin ottaa selvää tuosta uudesta rahkamerkistä jonka mainitsit (Lindahls), ei ole mulle ennestään tuttu.

  Mielenkiinnosta vielä kysylen, kun mainitset ettet syö herkkuja, niin oletko jättänyt ne ihan kokonaan pois?? Kaikki karkit, leivokset ym.?? Miten pystyit? :o :D Nimimerkki makea maistuu vähän liikaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, toi on nimenoman skyrin paikan meillä viennyt! Toki Skyreissä on laajempo valikoima, mutta muuten tuo vie voiton.

   Syön herkkuja tai ns cheat mealin kerran viikossa. Eli yhden ruuan viikossa saan syödä ihan kuten haluan esim tällä viikolla söin pizzan ja jälkkäriksi jäätelöä. Mutta muuten en syö herkkuja, suosittelen herkkujen ystäville tota yhtä herkkuateriaa viikossa. Sillä mulle ei ainakaan sovi kokonaan kieltäytyminen..:D

   Poista
 20. Joo todellakin näitä lisää! Aina yhtä kiva lukea

  VastaaPoista
 21. tämä ruokapostaus oli ainakin tosi hyvä, toivottavasti tulee lisää!
  ps. millä muokkaat sun kuvat?

  VastaaPoista
 22. Oi ompa mahtavaa kun teet taas näin paljon postauksia!:) Kiva postaus tääkin

  VastaaPoista
 23. Kommaan nyt tohon eläinsotaan että onhan tuo hevosten pito ja ratsastus eläinrääkkäystä jos nyt sillä linjalla ruvetaan oleen..miettikää asiasta monelta kantilta ihan näin vinkkinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt ihan mene samassa linjassa, mutta toki kannattaa tuokin muistaa :) Toki jos noin aletaan ajattelemaan niin kaikki lemmikkien pito on eläinrääkkäystä sitten.

   Itsehän pidän kuitenkin suurimpna syynä lihan vähentämiselle ilmastonmuutosta, en eläinten oloja, vaikka sekin toki yksi puntarissa painava asia onkin. Muutkin kommentoijat ovat pääasiassa taineet puuttua ilmastonmuutoksellisiin syihin, eivät eläinrääkkäykseen

   Poista
 24. Sulla on vaan niin mahtava blogi! Mun mielestä tosi kiva kun tämä ei ole pelkkä hevosblogi, vaan täällä on paljon erillaista sisältöä. Tottakai lisää ruokapostauksia. Nuita banskulettuja tekee mieli kokeilla. Itsekkin oon alkanu syömään enemmän kasviksia, mutta en kyllä voi kokonaan vegaaniksi jäädä...

  VastaaPoista
 25. Voisitko kuvata uudestaan videon, että kuinka muokkaat sun ig kuvat yms..???😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi? Edelleen muokkaan ihan samoilla ohjelmilla samalla tyylillä :)

   Poista
 26. Itse oon riippuvainen kokis zerosta :( päivittäin tulee juotua. Mitenköhän pääsisi eroon... Milläköhän se voisi korvata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvilla? En osaa sanoa toimisiko, molemmissa ainakin kofeiinia.

   Poista
 27. Tätä on varmaan jo kysytty mutta onko sulla pitkä vai lyhyt matikka/ kumman kirjotat? Tsemppiä kirjotuksiin! :)

  VastaaPoista
 28. Itseä ei kasvisruoka inspaa, koska usein se on pahaa, viimeksi sain jotain ruokamyrkytyksen tapaista sellaisesta. Yyh:/

  VastaaPoista
 29. Moikka Tiia!:) Ei liity postaukseen kysymykseni mutta mitä pienistä:D eli kannattaa tulla testaamaan Kouvolan ratsastuskouluja! Loistavaa opetusta ja luotettavat tuntihevoset/ponit!

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus. Kannattaa aina suhtautua kriittisesti tietoon (ja dokumentteihin), koska ne ovat aina jonkin tahon tekemiä. En ole tätä kyseistä dokumenttia katsonut, mutta oletettavasti sitä ei ole tehty puolueettomasti molempia (kasvisruokavalio/lihateollisuus) asioita tutkien, vaan etisen vain huonot puolet lihantuotannosta.
  On tehty tutkimuksia, joissa ilmenee kasvisruokavalion aiheuttavan isompia päästöjä ja suurempaa kulutusta, kuin lihatuotannon. Jos kaikki ihmiset siirtyisivät kasvisruokavalioon, täytyisi tuotannon olla todella suurta. Peltoja täytyisi lannoittaa voimakkaasti ja saada kasvikset kasvamaan mahdollisimman nopeast. Kuinkahan terveellistä ja paljonko ravintoaineita kasvisruoka silloin mahtaisi sisältää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tutustunut myös asiaan toiselta kantilta. Lihaksi kasvatettvat eläimet kuitenkin tarvitset myös paljon viljeltyä rehua, joten vaikea sanoa kasvaisiko kasvissyönnillä viljelytarve sitten edes niin merkittävän paljoo kun eläimiä ei enää ruokittaisi. Mutta itse olen ehdottomasti vähentämisen kannalla sillä voi hyvin olla, että pelkällä kasvisruualla oltaisi myös ongelmissa :)

   Poista
 31. Ruokajuttuja ehdottomasti lisää!: Esim ruokapäiväkirja ja reseptit kiinnostaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokapäiväkirjan kuvaamisen aloitin itseasiassa juuri eilen eli sellainen on tulossa!

   Poista
 32. Ruokajutut kiinnostavat, joten niitä olisi kiva lukea tulevaisuudessakin. :)

  Myös esim. ruokapäiväkirja kuvilla olisi tosi kiva.

  Tsemppiä yo- kirjoituksiin!

  VastaaPoista
 33. Jos oikeasti haluat tietää, mitä lisäaineita suuhun pistät, kannattaa tutustua eviran sivuilta löytyvään e-koodi -listaukseen (https://www.evira.fi/elintarvikkeet/tietoa-elintarvikkeista/koostumus/elintarvikeparanteet/lisaaineet/e-koodit/). Itsellä juurikin lisäaineiden takia jäänyt kaikki "sokerittomat" käytöstä pois ja pysynyt suosiolla niissä normaaleissa sokerillisissa tuotteissa, koska se ruokavalion monipuolisuus on kaikessa tekemisessä se pääpointti, ei niissä pelkissä lisäaineissa. Jos haluat tosissasi tehdä ympäristön kannalta fiksusti, vaihda luomuun.

  VastaaPoista
 34. Tosi mielenkiintoinen postaus, olen itsekkin kiinnostunut tämäntyyppisistä terveellisimmistä vaihtoehdoista. Näitä lisää! ;)

  VastaaPoista
 35. Joo. Oli tosi hyviä vinkkejä. Tykkään nimittäin enemmän niistä herkuista jossa ei ole sokeria. Ja mie rakastan leipomista.

  VastaaPoista
 36. Hhaha hyvää viihdettä nämä kommentit! :D Mutta oikein hyvä postaus ja superkivoja ja herkullisia vinkkejä. Monet menee ehdottomasti testiin!

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  VastaaPoista
 37. Tällaisia lisää! Hyviä ja mielenkiintoisia vinkkejä, voisin itsekin joskus kokeilla. :)

  VastaaPoista
 38. Tää kyllä herättää aina tunteita puolin ja toisin, kun otetaan esiin kasvis- vs. sekaruokavalio. Itse liputan vahvasti tuota ensimmäistä, enkä vaan pysty ymmärtämään, miksi kukaan haluaisi laittaa yhtäkään eläintä kokemaan sitä, mitä ne joutuvat päivittäin kokemaan vain ihmisten makutottumusten takia. Ja sörkkäistäkseni hiukan noita kommentteja maitotiloista, niin voin sanoa, etteivät eläinten olot ole hyvät parhaimmassakaan tapauksessa millään tuotantotilalla. Olen sellaisilla tehnyt töitä ja jutellut useammankin eri tilanpitäjän kanssa, joten voin puhua kokemuksesta.

  Hiukan pomppasi silmille myös tuo "eläinten oloista kertova pelotteludokumentti". Ne pelotteludokumentit kun kertovat sitä totuutta. Sellaista tiloilla on ja ihmisten olisi hyvä se tietää. Tietysti jokainen tila on erilainen ja on niitä ns. parempia ja huonompia, mutta kyllä ne parhaimmatkin paikat aikamoisia kauhutaloja on. Samaa mieltä olen kyllä siitä, ettei Cowspiracy kuulu tuohon kategoriaan ja voi iskeä enemmän juuri niihin, jotka eivät tuotantoeläimistä itsessään välitä.

  Mua myös aina hiukan huvittaa se, miten ihmiset ottaa esiin banaanit ja soijat sun muut ulkomaiset tuotteet näissä keskusteluissa. Sekasyöjät kun usein itsekin syövät niitä banaaneja ja muita ulkomailta kuskattuja tuotteita...

  No kuitenkin, musta on hienoa, että oot kiinnostunut myös kasvissyönnistä ja tosiaan, pienetkin muutokset auttavat jo yllättävän paljon :)

  https://www.youtube.com/watch?v=yXW54J85AZo <- siinä katsomisen arvoinen lyhyt videonpätkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aika naurettavaa sinänsä sanoa että Cowspiracy dokumentti iskee enemmän niihin jotka eivät tuotantoeläimistä itsessään välitä :D
   ps. dokumenttihan siis kertoo ulkomaalaisen lihan tuotannosta, ei suomalaisen

   Poista
  2. Minusta ei ollenkaan naurettavaa vai enkö ymmärrä pointtiasi? Its ejuuri innostuin tuon dokkarin takia asiasta, sillä vaikka eläinrakas olenkin ei eläinten olot ole saaneet innostumaan kasvissyönnistä, mutta kun näki miten iso vaikutus lihansyönnillä on ympäristöön pisti se enemmän ajattelemaan :)

   Poista
 39. Olipa kiva lukea ruokapostauskin sun blogista! Itse en tosin ymmärrä "terveyshypetystä" että tiirataan kaloreita ja popsitaan vaan pupunruokaa. Okei ethän sä postauksessa kasvisruokavaliosta puhunut, mutta kommenteissa tuli ilmi. Ihminen tarvitsee sitä lihaa, proteiinin, tiettyjen rasvojen, vitamiinien ja raudan lähteenä. Itse asun viljatilalla, ei siis enää eläimiä, mutta vähän nyt kommenttia noihin eläinten oloihin, ei se noin raadollista ole mitä jotkut kommenteissa valittavat eläinten kärsimyksestä. Suomessa eläinten hyvinvointi on aika lailla eri tasoa kun ulkomailla suurtiloilla. Ääripäätä toki löytyy suomestakin ja niitähän tuodaan eniten esille, vaikka 98% tiloista tilanne olisi aivan toisenlainen, mutta jos kävelet navetassa, sikalassa yms. ja näet pirteitä, silminnähden rentoja ja tyytyväisiä eläimiä joilla on liikkumatilaa, ehkä vapaa ulospääsykin, niin kärsiikö se eläin nyt todella? Kannattaa muistaa että se elämän kiertokulku on välttämätön, jokainen lähtee joskus... Jos eläinten hyvinvointi on pääasia, siirtykää luomuun? Luomussa on aivan erilaiset säädökset eläinten kasvatuksessa, viljan viljelyssä yms. tutustukaa vähän juuriin, ennenkuin tuomitsette! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kommentti ja nimenomaan omakohtaisella kokemuksena kerrottu. Tosiaan Suomessa asiat on mielettömän hyvin niillä "surkeissakin oloissa" elävillä eläimillä, jos vertaa ulkomailla.

   Lihankin pystyy kyllä korvaamaan, mutta toki, että saa kaiken tarvitseman vaatii se oikeasti paljon asiantuntemusta ja huolenpitoa. Toivottavasti kaikki kasvissyöjät osaavat pitää siitä huolen :)

   Poista
 40. Lihan (eli proteiinin saannin) pystyy korvaamaan vielä kasvissyönnissä ihan hyvin. Mutta vegaani joutuu ongelmiin esimerkiksi B12 vitamiinin kohdalla. Hän joutuu vetämään ko. vitamiinia purkista tai syömään/juomaan tuotteita joihin sitä erikseen lisätty. Esimerkiksi puoli litraa maitoa tyydyttää aikuisen ihmisen B12 vitamiinin tarpeen.

  Lihan vähentäminen ruokavaliosta on mielestäni hyvä ajatus, tutkimusten mukaan sitä kun ei muutenkaan pitäisi syödä paljoa viikossa. Kala sen sijaan on terveelinen vaihtoehto, siitä saa omega-3-rasvahappoja. Kaikkein parhaimpia omega-3 lähteitä ovat anjovis, makrilli, sardiinit ja silli. Kun ihmiset alkaisivat lisäämään kalaa ruokavalioonsa, sen hinta saattaisi laskea (kysyntä kun kasvaa, hinnat laskevat) ja olisi jopa meille opiskelijoillekin mahdollinen vaihtoehto eikä tarvitsisi sitä Lidlin nuudelia vetää joka viikko :D Erittäin mielenkiintoinen postaus, taidankin testata piakkoin noita banaanipannareita sekä Lindahlsin rahkaa. Tällaisia postauksia voisi olla monesti, sillä itsekin blogeja lukemalla kokeilen uusia reseptejä. Muitakin ruokaan liittyviä juttuja voisi olla enemmän, joku taisikin ehdottaa jo ruokapväkirjaa. Odotan innolla mitä tulevan pitää :)

  VastaaPoista
 41. Tosi kivoja reseptejä, pitääpä testata.
  Banaanilettuja on tullut jo kokeiltua. Tykkään!
  Oon vaan niin huono paistamaan lettuja, kun aina meinaa kärähtää ja pannutkin on jo pilalla :(
  Tota rahkaa haluan ehdottomasti maistaa, kiitos vinkistä! Lisää näitä postauksia ehdottomasti!
  ps. onko teillä kokeiltu nyhtökauraa? itse en ole kaupasta löytänyt, mutta oon kuullu että olis hyvää :)

  VastaaPoista
 42. Kiva postaus! Olisi tosi mielenkiintoista lukea ruokajutuista sun blogista jatkossa enemmänkin :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.