TreeniTorstai: Vatsalihastreeni tallilla!

torstai 8. syyskuuta 2016

Moi ja pahoittelut heti alkuun. Mulla on ollut aivan jäätävä kiire viime päivinä.  Aloitin työt mun uudessa duunipaikassa, oon vihdoin alottanut lukemisen ylppäreihin ihan täydellä teholla, oon pinnistellyt lukion viimeistä pakollista kurssia valmiiksi, käynyt koulussa, treenannut ja kaiken huipuksi mulla sattui just näille parille viikolle monta yhteistyöjuttua, joissa painaa deadlinet päälle... Joten vaikka materiaalia koneelta löytyykin parin postauksen verran mennään nyt näillä valmiiksi kirjoitetuilla postauksilla siihen asti, että kiire helpottaa.

Luvassa olisi siis Treeni tallilla -postaukselle jatkoa. Aikaisemmassa osassa treenattiin jalkoja (linkki postaukseen), nyt on vatsalihasten vuoro. Molemmat tosi tärkeät lihasryhmät ratsastajille! Haluan vielä painottaa, etten todellakaan ole mikään ammattilainen, joten en välttämättä itsekään tee liikkeitä oikein. Tarkoituksena olisi kuitenkin jakaa vaan palasia mun omasta ei-kuntosalilla toteutettavasta treenistä :)


0. Alkulämmittely


 Takki täältä* / Housut täältä*

Aloitetaan alkulämmittelyllä! Kuten heppahommista jokainen tietää, ei kylmin lihaksin rueta mitään kovin raskasta tekemään vaan aluksi verrytellään kevyemmin - ihan kun hevostenkin kanssa. Yleisestikkin omassa treenaamisessa kannattaa miettiä hevosten treenaamista, hyvin pitkälti molemmissa mennään samoilla perusajatuksilla!:D

Alkuun kannattaa tehdä tallityöt. Tulee kaksi kärpästä yhdellä iskulla - kevyt lämmin koko kroppaan ja hommat hoidettua. Itse tosiaan siivosin Voiton karsinan ja lakaisin reippaaseen tahtiin tallinkäytävän yms. Varsinkin jos on useampi karsina siivottavana tai lääniä lakastavana, niin alkuverryttely hoituu oikeasti hyvin tallitöiden parissa. 


Sitten nostettiin sykettä vähän enemmän ja otettiin kolmessa osassa reilu määrä x-hyppyjä. Jokainen osaa varmaan tämän liikkeen tehdä, joten eikun hyppimään! Kuvausapuna olleet Nerea ja Einarkin innostuivat hyppimään, joten vedettiin sitten porukalla enemmän ja vähemmän samaan tahtiin x-hypyt loppuun, jonka jälkeen oli ensimmäisen varsinaisen liikkeen vuoro!

Vaikeutena tämän treenin suunnittelussa oli se, että moni vatsalihasliike tehdään vähemmän tai enemmän makuuasennossa. Tallissa se ei oikein onnistu, ellei alle laita esim. loimea, joten koitin keksiä liikkeitä, jotka onnistuvat ilman lattialla rymyämistä.


1. Kylkirutistus vesiämpärillä

Ensimmäiseen liikkeeseen tarvitset jotain painoa. Vesiämpäri  täytettynä sopivalla määrällä vettä  toimii loistavasti. Video liikkeestä löytyy täältä, mutta tarkoitus on tosiaan "kallistua" painon puolelle, jonka jälkeen sitten keskikropan lihaksilla suoristaa itsensä.

2. Polven nostot lankussa

Sitten tulikin jo sen verran lämmin, että takin sai heittää naulakkoon. Toisena liikkeenä oli polven  nostot lankkuasennossa. Erilaisen tuntumaan saa tekemällä tätä penkkiä kun maata vasten, kannattaa kokeilla molempia. Eli keskivartalo tiukkana lankku asennossa tuodaan vuorotellen polvi vartalon alle.
3. Vatsalihasrutistus istuen
Tämänkin suorittamiseen tarvitset penkin tai jonkin korokkeen, toki vähän erilainen versio onnistuu vaikka sen loimen päällä lattiallakin. Tätä oli todella vaikea havainnollistaa kuvin tai sanoin, joten katsokaa ihmeessä tämä lyhyt video. Lyhykäisyydessään tuodaan polvet välillä kiinni kroppaan ja sitten taas suoristetaan pitkiksi.

Päällä mulla on ihanat uudet treenivaattet, joita on tullut pidettyä laittoman paljon päällä... Siis nuo housut, paita ja takki on mulla valehtelematta olleet joka päivä niin salilla kun töissäkin. Superdry on mulle tuttu merkki ja mulla on heidän vaatteitaan tosi paljon. Ehdottomasti yksi parhaimmista urheiluvaatemerkeistä! Vaatteet on tyylikkäitä, aivan ihanaa materiaalia ja kestäviä. Lisäksi ne ovat tällä hetkellä aivan loistavassa alessa ja ainakin tätä postausta kirjoitellessa löytyy kaikista vielä kokojakin ;) Itse tyydyin tällä kertaa noihin hyvin simppeleihin väreihin, mutta samaa mallia löytyy myös aivan upeita vähän erikoisempia värejä ja kuoseja. 

Housut löytyy 20e normaalia halvemmalla täältä*. Kyseinen paita löytyy täältä*, mutta jos erikoisemmat värit ja alennettu hinta kiinnostaa samasta mallista kannattaa tsekata tämä* linkki. House of Brandonilla on tosiaan ensi sunnuntaihin asti kestävät ystävämyynnit ja sen vuoksi sadat tuotteet on mahtavassa alessa! Tuo mun takki löytyy täältä*, mutta melkein vastaava malli ja väri löytyy alennuksesta ystävämyynneistä tästä* linkistä.

 4. Polven nostot seisten

Tästä en löytänyt ohjevideota, joten nyt joudutaan menemään mun selityksillä. Ideana on kuitenkin tuoda polve hiukan ristiin kohti käsiä, joissa on jokin paino. Kuvassa näkyy tämä tuonti vaihe, seuraavana olisi sitten vuorossa jalan vienti kohti maata (koskematta maahan) ja käsien vienti hiukan ristikkäiseen yläviistoon. Tein sarjat vuorotellen kummallikin puolelle eli kerrallaan nostellaan vaan yhtä jalkaa.

5. Vatsalihakset roikkuen

Tämä liike onnistuu myös melkein kaikissa talleissa, kannattaa kuitenkin varmistaa, että rakenne missä roikut on kestävä.. Itse roikuin siis karsinan oven yläosassa. Tämä on oikeasti raskas liike ja vaatii harjoitusta. Vuorotellen siis suoristetaan jalat roikkuen ja sitten taas tuodaan ne koukkuun ylös. Tässä hyvä video, jossa vähän haastavampiakin versioita.

Oli muuten hiukkasen vaikea pitää varsinkin tätä liikettä ottaessa kuvauskelpoista ilmettä.. Hirveä irvistys, mutta sellaista se treenaaminen joskus on :D

6. Lankkupito

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, lankkupito. Tämä on ihan tuskaa ja tämän aikana koko kroppa tärisee... Eli otin käsieni alle satulahuovan pehmikkeeksi ja asetuin lankkuasentoon. Muistakaa, että keskikroppa pitää pitää tiukkana ja kropan linjaus tarpeeksi matalana. Siinä sitten lankutettiin niin pitkään kun vaan pystyi! Hyvä lopetus treenille.


Loppuun vielä kuvaus innokkaasta treenitiimistä. Sen verran hauskoja liikkeitä oli, että Nerea ja Einar olisivat halunneet tulla jokaiseen kuvaan niitä itsekin kokeilemaan :D Ja mä muuten tein näitä kuvia varten vain tätä treeniä (olin juuri tullut salilta) ja silti tuntui vatsalihaksissa! Normitreenissä vetäisin pari kierrosta kuitenkin jokaista liikettä, nyt tein vain muutamia toistoja ja silti tuntui - eli supertehokas! Haastankin jokaisen kokeilemaan jo heti tänään ;) Kertokaa ihmeessä miltä tuntui ja millaisia ideoita teillä tulee näiden tallitreenien suhteen!

*=Mainoslinkki

33 kommenttia

 1. Hei Tiia!
  Olen seuraillut my day-videoitasi ja todennut että syöt aika vähän nykyään. Laihdutatko, vaikka eihän se minulle kuulu. Olet kummiskin täydellinen juuri tuollaisena. Alkoi vaan huolettamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syön kyllä paljon enemmän kun ennen, sillä kun ei syö herkkuja tekee mieli enemmän oikeaakin ruokaa :D Tarkoitus ei ole laihduttaa vaan ennemminkin kiinteytyä, joka toki tarkoittaa jossain määrin laihtumista, vaikka painon en toivokkaan putoavan vaan läskien muuttuvan lihakseksi ;)

   Poista
  2. Olen täysin samaa mieltä tämän asian kanssa siis että olet täydellinen tuollaisena kun olet.😳😊😇 Jos minä olisin noin kaunis, ihana jne.. niin minä en kävis salilla, enkä treenais mitään, koska sinulla on tiia oikeasti täydellinen vartalo.😁😁😳😳😳🙈🙈

   Minäkin haluaisin olla yhtä hoikka kun sinä mutta en saa itseäni semmoiseen kuntoon.😮 :( Olen ylpeä sinusta Tiia!❤😙

   Poista
 2. Kiva postaus ja ihanat kuvat :D :) !

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva teksti! Ja hyviä kuvia :) Nää saa kaikki innostumaan liikkumaan ja kokeilemaan uutta. Hyvä :) !

  VastaaPoista
 4. Noh ihan kiva MAINOSpostaus, ois välillä kiva saada muutakin...

  VastaaPoista
 5. Ihana Nerea ja Einar. Ja hyvä treeni, kokeilin tallilla ja hevoset mietivät varmaan että mitä sä teet! Joo, mutta mahtava postaus. P.S. sä innostat mus kirjoittamaan mun blogiin♥

  VastaaPoista
 6. Miksi sä treenaat vielä vaikka minusta sinulla on jo täydellinen kroppa!🙋🏽😍 Tai no mitäpäs se minulle kuluu itsehän sinä tiedät mitä teet. Mutta sinulla on jo ihana kroppa sinuna en treenais enää.😌💙❤️PS: Tämä on minun oma mielipide.🙈 Älä suutu.🌚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska se miltä näyttää ei kaikille ole se priority one salilla käynnissä, vaan esimerkiksi hyvä kunto, voima, terveelliset elämäntavat (joihin liikunta kuuluu myös hoikilla..) jne. Lisäksi vaikka nyt liikkuisikin vain ulkonäön vuoksi, ei sitä treenaamista voi lopettaa. Keho ei jää treenatunnäköiseksi, jos treenin lopettaa, vaan lihaksistoa on ylläpidettävä jatkuvasti.

   Poista
 7. Jos asuu kuopiossa/ käy reisussa saako Lillillä tulla ratsastamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ymmärrä miten joku voi edes kuvitella että voisi :D

   Poista
  2. Kyllä ihan nuorimmat lukijat varmasti voivat, itsekin voisin ihan hyvin alakouluikäisenä (jos olisin) kysyä tuollaista. :D

   Poista
 8. Hyvä postaus! Tuleeko tuosta päivästä mydayta kun Nerea ja Einar oli käymässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuu, mutta Nerea ja Einar on meillä niin uswin että heidän kanssa kyllä tulossa videota :)

   Poista
  2. Jippii ois mahtavaa, jos tulisi taas ratsastuskoulu-video!

   Poista
 9. Hyvä postaus ja kiva takki :) Mistä ostit ton takin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. House of Brandonilta, postauksesaa montki linkkiä ;)

   Poista
 10. Hyvä postaus! :) Saako muuten kysyä, missä käyt töissä? Lähinnä siksi kiinnostaa, kun olisi suunnitelmissa pitää välivuosi lukion jälkeen, niin kaikki ideat paikoista, mihin voisi päästä töihin ilman koulutusta, olisi tervetullutta... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun uudella salilla :) Eioo mikään kokopäivätyö vaan tarpeen mukaan, eli juuri sopivasti bloggauken lisäksi!

   Poista
 11. Onnea työpaikasta! Minne pääsit? :) Tai todennäköisesti et voi kertoa paikkaa, mutta minkä tyylisiin hommiin, asiakaspalveluun tms? :)

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus !:)
  Tässä mun blogi http://lepakonlentoa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus ja aion kyllä heti huomenna kokeilla noita koska tällä hetkellä oon jo menossa nukkumaan😂. Ja onnea uudesta työstä! Oli tosi kiva postaus ja ihanat Nerea ja Einar. Kuvat oli kans kivoi!

  VastaaPoista
 14. Todella ihania kuvia! <3 :D Ja muutenkin huippuhyvä postaus. Olet tosi kaunis ja Nerea ja Einar on sööttejä, kiva kun hekin halusivat mukaan kuviin :) Täytyy kokeilla itsekin noita liikkeitä tallilla, kun mulla liikunta jää kyllä turhan vähiin... Noi urheiluvaatteet on kans kivan näköisiä!

  VastaaPoista
 15. vastaan nyt Tiian puolesta, mutta dieettaminen ei oo kovin järkevää, varsinkaan jos haluaa pysyviä muutoksia, että sinuna alottaisin siitä elämäntapamuutoksesta ja laittaisin ruokavalion kuntoon. Kannattaa suosia paljon aerobista (pyöräilyä, juoksua, salilla crosstraineria) liikuntaa ja intervallitreeniä, ne polttavat eniten rasvaa. Suosittelen hankkimaan personal tranerin tueksesi, hän voi auttaa sut alkuun ruokavalion ja treenien suhteen :)

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus! Milloin suoritat lippuarvonnan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suoritettu jo ja voittajalle Back on Track ilmoittanut :)

   Poista
 17. Kiva postaus! :) Mutta siis, mua on nyt vähän aikaa mietittäny mitä tarkottaa esteellä pohjaan tulo?? Kiitos jo etukäteen jos vastaat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevonen hyppää läheltä estettä.

   Poista
 18. Itse sain tehtyä elämäntaparemontin ammattilaisen tekemän ruokaohjelman avulla :) Sitä kun ensin noudatti kirjaimmellisesti niin sen jälkeen sitten homma alkoi tulla arkipäiväiseksi ja nykyisin syön terveellisesti.

  Joten kuten Joannakin sanoi suosittelen ammattilaisen apua, jos tuntuu ettei itse pysty aloittamaan :)

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus ja hyvin selitetyt liikkeet, mutta voisitko laittaa aina toistojen määrän tekstiin?:) tsemppiä sulle töihin ja kirjoituksiin!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.