Uusia tuulia uusilla välineillä?

tiistai 20. syyskuuta 2016


Mun koulu on nyt ohi! Tai ei ihan, mutta hyvinkin pitkälti melkeen. Jäljellä on enää keskiviikkoiset enkun kirjalliset, fysiikan yo kuun lopussa ja syysloman jälkeen hissan itsenäisen kurssin koe. Mutta periaatteessa kouluun ei tarvitse mennä enää kun kokeita tekemään ja sitten lakkia hakemaan joulukuussa ;) Enkun kuuntelusta sain muuten peräti 15p paremmat pisteet kun viime vuonna, joten jos kirjalliset menee samalla tavalla kun viimeksikin tai vaikka ihan himpun huonommin niin mun arvosanan korotuksen pitäisi onnistua! Jes! Fysiikka voi olla sitten toinen juttu... Osaan hyvin suurimman osan alueesta, mutta jotkut jutut on ihan hepreaa. Huonolla tuurilla tänä vuonna sitten kysellään juuri niitä juttuja, mistä mulla ei oo mitään hajua. Onneksi on vielä reilu viikko aikaa opiskella sitäkin, joten ei mitään paniikkia nyt..

Mutta ei sen enempää koulusta vaan itse asiaan, joka kyllä liittyy vahvasti koulun loppumiseen eli ihan hakoteillä ei alun selostuksessa oltu. Mulla on nimittäin tosi kova motivaatio tehdä tästä blogista  entistäkin parempi nyt kun mulla on nyt aikaa! Tosin nyt hetken se aika menee vielä kirjotuksiin, mutta lokakuussa mulla on pelkästään töitä, pääsykokeisiin tosi rentoa valmistautumista ja tämä blogi!
Yllä onkin vähän wishlistiä millä konkreettisilla jutuilla blogin tasoa saisi nostettua. Niiden lisäksi tietysti pitää keksiä kivoja postausaiheita, joihin teidän monen täyttämä kysely auttaakin paljon. Jos et ole vielä täyttänyt sitä niin käyhän täyttämässä tämän linkin kautta. Ehdottomasti suurin kysyntä on videoille, joten niihin pitää siis panostaa nyt. Olen vähän miettinyt joulukalenterinkin tekoa tälle vuodelle, mutta siihen haluaisin ihan tosi spessujuttuja, joten katsotaan katsotaan.

Sitten wishlistin sisältöön tarkemmin:

Tuulisuoja. Tämä olisi tosi kätevä, sillä kuvataan paljon ulkona ja harmittavan usein videot menee roskikseen, koska tuulen huminalta niistä ei kuulu mitään. Myös Olympuksen ärsyttävään taustameluun pitää kiinnittää huomiota ja selvittää olisiko se jotenkin poistettavissa. Olinkin jo Olympuskeen yhteydessä, toivottavasti saan apua pian. Videoiden äänenlaatuun siis ainakin itse haluaisin kovasti parannusta.

Rengasvalo. Talvi tulee ja videoiden kuvaaminen käy yhä hankalammaksi. Kuvataan paljon liikkuvaa videota, mutta usein tulee myös istuttua jossain ja höpöteltyä. Siihen tuollainen rengasvalo olisi huippu ja todella monelta vloggaajalta sellaiset löytyykin ja sen huomaa heti videon laadusta. Katsotaan onko tämä nyt kuitenkaan se kaikken tärkein juttu, sillä käyttö ei ainakaan tällä videotyylillä olisi kovin kovaa. Tosin ehkä valon myötä innostuisi kuvaamaan sitten enemmän höpöttelyvideoita, hmm..

Kypäräkamera. Nämä kaikki jutut nyt liittyy videointiin, mutta videot nyt on in, olleet aina blogin tavaramerkki ja tällä hetkellä se mukavin tapa jakaa teille kuulumisia. Kypärä kamera olisi siisti lisä tallivideopostauksiin ja etenkin ratsastuspätkiin. Tämä olisi toki ollut kaikkein siistein silloin kun vielä hypättiin, mutta hienoa matskua saisi varmasti vielä nytkin!

Laajakulma objektiivi. Uusi objektiivi on ollut jo pitkään haaveissa ja nimenomaan laajakulma. Sillä saisi tosi kivasti vaihtelua meidän kuviin ja esimerkiksi kivoja kuvia tallista. Myöskin videot olisi kiva kuvata sillä ja siksi haluankin seuraavan putken olevan sellainen, että sillä pystyy kuvaamana hyvin vaikka pitäisikin kameraa omassa kädessä ja kuvaisi omaa naamaa. Olen katsellut niin isoon kameraan kun Olympukseenkin sopivia malleja.. Saa nähdä kumpaan hankinta olisi järkevämpi vai lykkäätntyykö tämä taas vuosilla kuten aina aikaisemmin asian ollessa ajankohtainen :D

Onko teillä heittää ideoita tai kokemuksia wishlistiin liittyen? Tai muita toiveita blogin suhteen? Mitä muut nyt jouluna valmistuvat aikovat loppuvuoden tehdä?

20 kommenttia

 1. Ei liity tähän postaukseen tämä kommentti, vaan tämä koskee tota Ratsastuskoulut testissä juttuun.🌚😊

  Eli olisitteko te tulossa käymään Joensuussa?😯😳 Talleja/ tallii testaamassa? Olisi tosi kiva jos tulisitte!💋😁🙈🙊

  VastaaPoista
 2. Mukavaa että siula loppuu koulu kohta😘❤. Sittenhän sie voisit kuvailla myday:tä ja niiku videopostauksiii....😊😍

  VastaaPoista
 3. Raidan olla niitä harvoja joita ei videot kiinnosta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ainut. Luen blogeja Bloglovinin kautta ja kaikki, joissa mainitaan videopostaus, skippaan...

   Poista
  2. Siksi onneksi tulee ihan tavallisia postauksiakin :)

   Poista
 4. En pysty tuota kyselyä täyttämään, mutta minä toivoisin videoita paljon, ja ihan perus kuulumis postauksia. Sit joulukalenteriin haasteita, lyhäreitä yms.

  VastaaPoista
 5. Moikka kun/jos sulla on koulujen lopputtua aikaa niin voisitko tehdä omien ratsastus vaatteiden/ varusteiden esittelyn ihan normi postauksena tai videolla :)

  VastaaPoista
 6. Joulukalenteri ois oikeesti tosi kiva! (:

  VastaaPoista
 7. Kiva, että alat panostamaan entistä enemmän blogiin. Tämä on yksi mun lempiblogeista :) Ja tsemppiä ylppäreihin!

  VastaaPoista
 8. Tosi hyvä postaus!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 9. Kävin täyttämässä kyselyn :) En ollut sellaista aiemmin huomannutkaan missään :o Mutta oli varmasti teille hyödyllinen kysely!

  Kiva jos saat hankittua noita välineitä, joilla postausten taso paranee :) Mutta kyllä mä olen ollut tähänastisiinkin postauksiin aivan tyytyväinen, siis sekä blogin että Youtuben puolella!! Mukava että sulla löytyy motivaatiota ylläpitää blogia, blogisi on ihan paras! :D :D Tsemppiä vielä jäljellä oleviin lukiokoitoksiin :)

  Voinko vielä kysyä, että kirjoitatko sä mitään ainetta sähköisenä? Kun mua on vähän mietityttänyt noi sähköiset ylioppilaskirjoitukset, että mitenhän ne oikein toimii... Tiedätkö sä niistä jotain?? Ne on vielä aika uusi juttu kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennoo kirjottanu sähköisenä, onneksi! Tuntuu että aluksi varmasti säätöä tulossa... Mutta koulussa kyllä ohjeistetaan ja joissain esim äikäss toimii varmasti super hyvin!

   Poista
 10. Oliko muuten enkun kirjallinen mielestäsi vaikeampi kuin se minkä teit viimeksi? Itse olin nyt ekaa kertaa ja meni kyllä mielestäni ihan hyvin, vaikka tuntui kyllä hiukan haastavalta verrattuna niihin mitä tein harjoituksena abitreeneissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntu helpommalle, mutta mitä laskin pisteitä niin sain vaan yhden enemmän kun viimw
   vuonna, toki omat laskelmat voi vähän heittää kun ei muista ihan tarkkaan mitä laitto..:D

   Poista
 11. Ei liity postaukseen, mutta sulla on snäppi auki niin teetkö taas kysymysvideon, eli voiko kysymyksiä lähettää? :)

  VastaaPoista
 12. En tiedä onko sulla ja pinjalla tallessa, mutta olisi kiva postausidea että julkaisette ihan ensimmäiset postauksenne ja kertoisitte miten olette kehittyneet bloggaajana ja miten bloginne on kehittynyt, milloin alkoi tulemaan lukijoita enemmän jne! :)

  VastaaPoista
 13. Miksi ette harrasta raviurheilu onko ravurit söpöjä😁

  VastaaPoista
 14. Voisitteko tulla tänne länsi suomeen Kälviän ratsustuskoululle tänne Muhosen tallille?

  VastaaPoista
 15. Heii, tosta pelkästä karvasta mikin päällä ei oo ulkona paljoo apua. Siis toki apua on, mutta siinä pitää myös muistaa että kun mikin päälle laittaa jotain äänenvoimakkuus vähenee (vähän vaan). Ja millä äänitätte? Jos mikki on kameran päällä niin ääni himmenee aina puolella suhteessa äänenlähteen matkasta mikkiin. Tämmöisiä asioia myös kannattaa miettiä, kun ja jos haluaa äänenlaatuun panostaa! Ja toki hyvä äänen jälkityö. Vitsi itse henk.kohtaisesti tykkään tosta rengas valosta paljon!

  Ja vielä tsemiä kirjotuksiin, toivottavasti menee hyvin!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.