#122 Esittelyssä purkit ja purnukat

lauantai 9. heinäkuuta 2011

Moi! Eilen oli hepoilla vapaapäivä, joten ei ole mitään kirjoiteltavaa. Päätin sitten esitellä meidän kaikki lisäravinteet, satulasaippuat ja kaikki muut suihkeet ja supsutteet.

Niin ja kommenttia tästä väliaikaisesta ulkoasusta!


Tässä siis hevostemme lisäravinteet, jos kivennäistä ei oteta mukaan. Molemmat syövät joka päivä eläinlääkärin toiveesta/pyynnöstä tuota Cartivet-nivelainetta. Sitten kaksi kertaa muutamia päiviä kuukaudessa rautaa. Tuo on tosi tehokasta ainetta, koska Voitolle täysi annostus olisi kaksi mittaa ja ollaan ihan maximissaan annettu vain yksi vajaa mitta. Aina rautakuurin jälkeen molmmissa huomaa selvän virkistymisen! Sitten kesällä joka päivä elektrolyyttiä, talvella annetaan vain raskaisen hikitreenien jälkeen. Ei syötetä hirveesti mitään ihmeaineita kummallekkaan, noille kaikille on tarkka syynsä ja niitä ollaan mietitty valmentajien + eläinlääkärin kanssa tarkkaan. Syöteltiin jossain vaiheessa biotiiniäkin joku melkein vuosi, mutta ei huomattu mitään vaikutusta..


Tällä hetkellä linimenttinämme käytössä on eläinlääkärin suosittelema Arnika geeli. Lillin jalkojen iho kärsii vahvoista linimenteistä, joten tämä on kuulemma parempi vaihtoehto (: Laitetaan linimenttiä aina joka jalkaan estetreenien jälkeen. Sen jälkeen paksut patjat päälle.

Tuo Hexocil on desinfioivaa shampoota. Pestiin sillä silloin sitä Iita-ponia, kun sillä oli väiveitä (yök yök yök!!) Sitten joskus pestään tolla harjat ja tälleen. Ollaan pesty Lilli ja Voitto aina tolla ihan perus shampoolla, kaipa tuo on ihan hyvä. Ihan puhdasta ainakin on tullut:D

Sori kun ei oo kääntynyt kaikki kuvat..
Mutta, varusteiden pikapesu tehdään yleensä tola Equifixillä, se on ihan puhistavaa ja tosi kätevää käyttää. Sitten kunnon puhdistus tehdään Stubbenin aineilla, nää on parhaat puhdistus aineet mitä tideän. Hyvää ja puhdasta jälkeä tulee! Unohdin tästä ihan Prismasta ostetun mustan kenkälankin, jolla siis saa piiloon kaikki kulumiset ja tälleen. Sekin on tosi kätevä ja tulee kiiltävä pinta nahkaan ;)
Lillille ostettiin epätoivoissamme tuo kimopesuaine. Se on palevllut yllättävän hyvin, mutta parhaan tuloksen saa kyllä jos lisää hieman vettä siihen likaan, vaikka sen pitäisi ihan ilman vettäkin toimia.

Hännänselvityksesä käytettiin ennen tota Stubbenin jutskaa. Sen kaunis pullo ja kivan värinen aine + haju saa plussaa, mutta selvittävyydessä sitä ei voi edes verrata tohon Absorinen ShowSheenin. Ainot miinus tässä on se, että tämä ShowSheen haisee melko pahalle!
Tässä kaksi hyttysmyrkkyä, joita testasimme tänä vuona. Eikä toimi kumpikaan oikein ja toi Effol haisee vieläpä ihan kauheelle! Viime vuona meillä oli tota Stubbenin hyönteiskarkotetta, ei sekään toiminu, mutta pullo+tuoksu oli taas ihanat ;)


Tässä vielä Emmin ja Pinjan kanssa rakentamamme sammakkoportti. Mielestäni tuli melko hieno :)

5 kommenttia

 1. Hah ! :D Ihana tuo teiän portti, miten korkee se on ? :)

  VastaaPoista
 2. oikeesti tiia super hieno toi este:)<3

  VastaaPoista
 3. Ihan ByTheWay ootteko kokeillu Effolin harjan-/hännänselvitysainetta, ku ajattelin että jos tuo hajua haittaa ni Effolin tuote tuoksuu aika hyvälle tai itseasiassa raikkaalle ja selvittää tosi hyvin. :D En tosin ole kokeillu kumpaakaan nuista joita teillä on että en sitte tiiä onko verrattavissa kumpaankaan nuista. Ja huippu este ! 8) Ite tykkään tästä ulkoasusta tosi paljo mut vähä häirihtee vaalea värin kesken värikästä kesää. No joo anonyymina huutelen. 8)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista ja portti oli n. 50-60cm korkea.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.