#135 Martan valmennus

tiistai 26. heinäkuuta 2011


tosta mun istunnasta lisää tuolla ihan alhaalla...
sori jäin jälkeen..Moi! Täänään olikin sitten se Martan estevalkku klo 10. Haettiin hepat ihan normisti laitumelta ja alettiin harjaileen, sit tulee Martalta viesti, että valkku alkaakin klo 11. No mikäpäs siinä hepat takasin laitsalle ja sisälle kattoon televisioo ja dataileen. Lähetään sit siinä vartin yli 10 talliin takasin ja jatketaan harjailua, sit tulee viesti, että oon tunnin päästä siellä. Martalla oli vähän ongelmia auton kanssa niin sksi myöhästeli. Pinja ja Emmi meni sit vielä sisälle ja mä sillä välin siivoilin karsinan ja muutenkin tallia. Ja vihdoinkin päästiin sitten laittaan varusteita hepoille ja verkkaamaan. Emmi ja Martta rakensi sit esteet ja me verkattiin. Molemmat oli aika laiskoja verkassa.

Aluksi tultiin tuota kahdeksikko (musta viiva rata piirroksessa) ravissa esteet olivat ravipuomeina. Puomien yli aina kevyessä istunassa keskityttiin katseeseen, tuntumaan ja kantapäihin. Sitten sama laukassa ja edelleen esteet laukkapuomeina. Tässäki keskityttiin samoihin ja vielä piti saada askel kohdalleen. Aluksi vähän haparointia, mutta sitten aloin näkemään askeleetkin (:  Sitten tultiin tuota kolmikaarista (kuvassa vihreällä). Vähän jännitti meneekö Voitto noista kapeista vesimatto porteista yli, mutta menihän se. Vähän katto, muttei meinannukkaan kieltää. Jumppasarjalla ei oikeen onnistunu lähestymiset, mutta nekin ihan jees.   Tämän jälkeen tehtiin sitten tiukempia teitä, ne meni aika surkeesti mulla ja Voitolla. Välillä tultiin ravissa ja muutenkin oli löysä laukka. Lilli taas oli lempipuuhassaan ja meni hienosti (: 
Sitten alettiin tulemaan noit sarjoja ja pikku radanpätkiä niillä. Mentiin tosi monenlaisia pätkiä, joten en oiekin muista miten ne kaikki meni. Kuitenkin onnistuttiin aika hyvin niissä, itse hyppään vaan liikaa ylävartalolla ja nyt pitää kiinnittää paljon huomiota siihen, että jos tullaan pohjaan en lähde liian aikasiin hyppäämään ite, koska sillon Voitolla vaikeempaa. Tohon okseri-okseri sarjalle tuli muutama aika täpärä tilanne, mutta kerrankin osasin regoida ja tultiin b-osallekkin ihan jees lähestymisellä (:  Esteet oli sitten lopuksi n.80-95cm.

Itelle jäi huippu fiilis ja varmaan jo torstaina uusi treeni, kun Martta ei pääse ensi viikolla pitämään tuntia.

Vielä tosta mun istunnasta. Ennen menin hypyissä vaan seisomaan jalustimille, en edes löytänyt pahimpia kuvia, kun oon ne poistanu ku hävetti niin oma istunta :p Nyt sitten meen kaulalle makaamaan, jotenki närsyttää kun oon korjannu sitä vähän liikaa... Pitää nyt vaan yrittää korjaa takasin pystymmäksi tuo istunta, muttei ihan noin pystyksi mitä ennen..

Eikä se istunta toki aina oo noin jännä, nuo nyt on vaan ihan kaksi huonointa esimerkkiä molemmilta ajoilta, tai tuo jalustimille nousu ei oo huonoin mitä on mutta toi makuu juttu on :D Ja sit vielä se, että mun pitää myödätä myös käsillä!!

Pinjalle tuli sit Martalta niinku teho opetukseen ne kantapäät alas ja painojalustimille ja mulla se, etti saa lähteä liian aikasin hyppyyn eikä maata kaulalla pikku kavaljeteillä..!

5 kommenttia

 1. oi, täydellinen! tosi hyvin meette ja kiva blogi! :) et sattumoisin ettis osaavaa ja kokenutta vuokraajaa voitolle? :D oon vaihtamassa kaupunkia ja omat vuokrahepat, liikutettavat ja valmentajat jää entiselle tallille, joten pitää sit ettiä uusia heppoja. ja tätäkin kautta jos sattus löytymään joku kiva jolla vois ratsastella yms. tuli ehkä vähä puun takaa mut pakko yrittää. :D ? tää on vaa tämmönen nopee kysäsy..

  VastaaPoista
 2. Anonyymi - Ei valitettavasti tarvita vuokraajaa (: Itse ainakin vielä aika ja into riittävät liikuttamaan joka päivä Voiton ja jos ei niin muutama kokeneenpi (kun minä) tuttu ratsastaa tai siskoni (:

  VastaaPoista
 3. Kiva tama blogi 8) kayhan tsekkaa miunki blogi (8

  VastaaPoista
 4. Moikka!

  Näin aluksi haluan sanoa, että sinulla on tosi kiva blogi ja vaikutat hevosihmiseltä kokosydämmestäsi! (= Vaikka nyt anonyyminä nimimerkin puuttumisen vuoksi kommentoin en halua olla mikään anonyymihuutaja, mutta mitä istunnallesi tapahtuu kun siirrät jalustimen päkiöille ja pidät varpaat menosuuntaan kokoajan? Itselläni ainakin se jalustimen päkiällä pito on auttanut huomattavasti, ei ylävartalo enään karkaa kun paino on jalustimilla ja jalat pysyvät oikeassa asennossa (:

  Tsemppiä teille ratsastukseen ja kilpailuihin, hauskaa kesää ja onnea kaikkeen! (:

  T. Anonyymi, joka haluaisi antaa itsestään ystävällisen kuvan, sitä yritän aina ollakkin (=

  VastaaPoista
 5. Kiitos Anonyymi kommentistasti (: Ihan ystävällisen kuvan annoit ja tuosta ei minulle ole koskaan valmentaja huomauttanut (piaitsi kouluvalmentaja noista varpaat menosuuntaan jutuista :D) mutta voisin kuitenkin ensikerralla yrittää korjata tota jalkaa tolleen niinkun neuvoit (:

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.