#124 Sammokkoportin testausta ja muita pompahteluita

maanantai 11. heinäkuuta 2011++ ulkoasun tulossa muutosta lähipäivinä  ++

Moi! Eilen sitten päätettiin sateesta huolimatta rakentaa joku pieni estetehtävä kentälle ja samalla kokeilla miten siinä mahtuu hyppäämään. Emmin avustuksella sitten rakennettiin siihen 15,5m linja jossa toisena osana oli se sammakkoportti ja toisena punasininen ristikko. Keskihalkaisijalle vielä sitten puomi, jota voi mennä kahdeksikolla tai josta voi lähestyä ristikkoa ympyrällä.

Sade olikin helpottanut sillä välin kun harjailtiin ja kenttä oli melko hyvässä kunnossa. Verkkailtiin vähän kevyessä ravissa, jonka jälkeen sitten vähän tasapaino treeniä kevyessä istunnassa ilman käsia yms. Vähän laukkaa ja sitten ruvettiin tulemaan kahdeksikolla puomia. Mua ärsyttää hirveästi kun missaan etäisyyksiä, lähden joko tyrkkimään ennen puomia tai sitten en tee mitään.. No, sitten kun tarpeeksi suutuin itelleni ja päätin, että nyt muuten onnistuu kaikki niin johan alkoi onnistumaan, mun pitää vaan itse keskittyä ja RATSASTAA koko ajan..

Sitten tultiin ristikkoa ympyrällä ekana vasemmassa kierroksessa ja sitten oikeassa. Vasempaan en missanu yhtään lähestymistä, mutta oikeaan tuli muutama liian lähelle ja sit Voitto laski raville ja tälleen. No, mutta nää ei oo Voiton vikoja vaan ihan itteni!  Lilli taas ei missaa melkein ikinä lähestymisiä, se osaa katsoo ne hirmu hyvin itekki kun on tottunu varmaan ratsastuskoulussakin katseleen ite askeleensa. Kyllähän se välillä lähtee vähän kaukaa, varsinkin jos on innostunu ja tälleen, mutta harvoin tulee liian pohjaan, jossei kuski sitten käske niin (:

No, sitten alettiin tulemaan tuota linjaa, ekana sammakkoportti ja sitten 4-5laukkaa ja pikku ristikko. Voitto vähän katto sitä porttia ja mun oli tosi vaikee ratsastaa se hyvin ykköselle, no meni Voitto sentään yli, eikä kieltänyt (: Tultiin sit niinkun viidellä laukalla ristikolle. Olin ajatellu et saan siihen neljä, mutta pitäisi päästä etenemään enemmän tohon sammakkoportille jotta olisi mahdollista. No, piti tulla muutaman kerran vielä viidellä, kun en saanu ratsastettua kunnolla eteen ennen sitä sammakkoporttia, koska Voittoa jännitti ja se jarrutteli. Kun oltiin tarpeeksi monesti menty siitä, eikä Voittoa enään pelottanut niin onnistu se neljä melko helposti (:

Lilliä ei tietenkään pelottanut yhtään se sammakkoportti vaan hyppäsi yli ihan normisti, tuli kuitenkin viidellä laukalla, koska neljä on jo aika paljon eteen Lillillä, koska esteet oli niin pieniä. Toisella kertaa lähti kaukaa ykköselle ja jäi kauaksi myös kakkoselle, mutta tuli se kuitenkin sen neljällä (:

Toisesta suunnasta sain ihan helposti neljä, vaikka olikin melko normi laukka. En yhtään tiiä mistä johtuu  :D  Mutta kaikin puolin oon tyytyväinen Voittoon ja itsekkään en esteillä missanu lähestymisiä äly pahasti.

Emmi sitten vielä ratsastai Lillillä ja meni puomia ja hyppäsi pikku estettä (~20cm). Lilli meni hienosti, mitä nyt oli vähän kiihtynyt koska hypättiin (:

Listasin tähän nyt vielä näitä pahimpia virheitäni esteillä...
Parannettavia asioita esteillä
- keskity, ratsasta, KESKITY JA RATSASTA
- asento, pikku ristikolla eri asento kun 90cm okserille
- myötää isommilla esteillä myös käsillä, äläkä vain makaa kaulalla.
- käytä enemmän kevyttä istuntaa

6 kommenttia

 1. Että mie tahtosin hypätä tollasella voiton kaltasella hevosella :) Oma hevonen ei oo ihan estehevonen, enempiki koulupuolen hevonen joten sillä ei kannata paljoa hyppiä kun jotenkin onnistun aina tulemaan sieltä alas kun hevosella ei yhtään este silmää ja ite en osaa sitä tuoda oikein esteille :D !

  VastaaPoista
 2. Hah :D Voitto on kyllä taitava, mutta ottaa vähän nokkiinasa virheistäni. Eikä aina hyppää huonommista paikoista, mutta olenkin oppinut aina vaan tarkemmaksi noiden askelten sopivuuden kanssa ;)

  VastaaPoista
 3. Voi että minä rakastan nuita teijän esteitä, tämähän ei siis liity mitenkään tähän postaukseen. :) Mutta joo miullahi ongelmana melkeinpä samat asiat ku sulla tuolla esteillä, tosin lisäksi vielä monta muuta virhettä kuten jalkojen asento. :D Mutta tsemppiä kyllä ne siitä alkaa paranee. :)

  VastaaPoista
 4. On kyl hauska toi sammakko portti :D Ja tää on muuten tosi kiva blogi :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.