#138 "mä meen seuravan kerran koulukisoihin päitsillä"

lauantai 30. heinäkuuta 2011


alkuverkkaa

siellä ne mun ikkunan alla köpöttää :DMoi! Ensimmäinen postaus ilman Lilli-ponin kuulumisia (tai kuvia), no katsotaan mitä tästä tulee :D Tehtiin jo toissapäivänä hepoille semmonen väliaikainen tarha meidän talon taakse. Siellä ne nyt on rouskuttanu ihan mun ikkunan alla ja Lilli varsinkin kattoo usein noista ikkunoista sisälle. Tietysti turvallisuus syistä ne ei yllä koskemaan tuohon ikkunaan, vaan siinä on välissä liina.

Kuten yleensä, eilenkin venyi jo ihan helteen takia ratsastus iltaan. Pätettiin mennä ilman satulaa ja roudattiin suitset ja harjat yms. kentälle, että ei tarvitse mennä talliin vaan voidaan siinä laitella valmiiksi. Minä sitten puin jo ridakamat päälle kun lähdettiin hakemaan heppoja sieltä talontakaa, sidoin riimunnarun päitsiin ohjiksi ja Pinja punttasi selkään :D Voitto otti ihan lungisti, joten ratsastin sitten sieltä tarhalta kentälle.

Pinja päästi Lillin vapaaksi kentälle ja laitto Voitolle suojat & puhdisti kaviot. Olin sit jo muuttanut mieltäni ja päätin mennä päitsillä, kun meni tuo tarhasta haku matkakin hyvin. Tarkotus oli tehdä niin, että Pinja kuvaa minua alussa ja sitten kun minä lopetan niin kuvaan Lilliä+Pinjaa.

Alussa Voitto vaan köpötti menemään pää pilvissä ja töpöravia, mutta pikkuhiljaa siirtymisillä ja temmonvaihteluilla sain sen kivan tuntuseksi. Ainot missä oli moittimista oli kääntyminen. Olen ehkä ennenkin maininnut, mutta Voitto ei kuuntele ulkopohjetta kummassakaan kierroksessa kovin hyvin. Eikä kuunnellu varsinkaan tänään! Joten heitin käynnissä ohjat kaulalle ja käänsin pelkästään istunnalla ja pohkeilla kolmikaarista ja voltteja. Lopulta sekin onnistui ja jatkoin ravin työstämistä.

Joko Voitolla oli semmonen päivä tai sitten se vaan kulkee päitsillä paremmin oikeinpäin. Olinki silleen, että seuraavan kerran meen koulukisoihin päitsillä kun kulkee näin helpolla työllä hyvin (: Tein sitten vähän lisätynravin tapasia juttuja, välillä tuli kivoja raveja joissa polki oikeesti kunnolla takasilla, mutta muutaman kerran Voitto nosti päänsä vaan pilviin ja lähti lätkimään. Ei semmoisia sitten.

Ois tehny mieli vielä kokeilla laukkaakin, että onko yhtä hyvä. Mutta yritin kerrankin pysyä suunitelmassani ja lopetin sitten hyvään ravipätkään. Kävelin vähän aikaa pitkinohjin ja päästin sitten Voiton irti siihen kentälle. Ukkeli meni tietysti heti piehtaroimaan :D Sillä välin kun Voitto dyykkaili kenttää niin minä kuvasin Pinjaa ja Lilliä. Harmi kun Pinja ratsasti itse juuri silloin, kun Voitto teki niitä kivoja lisäyksiä. Olisin halunnut siitä kuvia!

Eläinlääkärin ohjeen mukaan ollaan laitettu aina ratsastuksen jälkeen linimenttiä (tai onko se Arnika-geeli edes linimenttiä?)  kummankin "ongelma jalkaan". Ja tänään tajusin miksi Voitto on kutittellut sitä jalkaa jo pitkän aikaa. Iho on ärtynyt tosta tehottomammastakin linimentistä, nyt pidän vähän taukoa ja laitan vaan sillon kun on ollu raskasta.

Olisiko teistä tarvetta uudelle kysymyspostaukselle? Ja sen pihapiirin esittelyn teen, kunhan saadan tuo kentän ympäristö vähän siistimmäksi(:

7 kommenttia

 1. Kuulema linimentti täytyy aina pestä pois seuraavana päivänä koska muuten se voi ärsyttää ihoa ja jopa karvat saattaa lähteä, näin olen kuullut eräältä hevosihmiseltä.. Itse tosin en pese melkein koskaan pois mutta eipä tuo ole näyttänyt hevosta vaivaavan.. Laitan linimenttiä yleensä just raskaampien ratsastusten jälkeen, kun turpoo jalat niin herkästi.

  Kokeilin muutes itekin tota riimuratsastusta eikä onnistunu ei sitte millää! Hevonen ei taipunut ollenkaan eikä asettunut, pysähtyi kylläkin ihan hyvin mutta ei ollenkaan älynnyt taipumista.. ja jostain syystä se ei edes kuuntele kunnolla painoapuja, voi tietysti olla vika myös mun istunnassa. Laitoin sitte suitset ku meni hermot.. :D

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo voiton pääkuva! Mutta tosiaan, ite en ymmärrä miten pelkällä riimulla ratsastus voi olla joillekkin niin vaikeaa? Ite köpöttelen heposen kanssa treenit ja maastot melkeimpä aina pelkällä riimulla, sitte kisoihin ja valmennuksiin vain vaivaudun laittamaan suitset. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille kommenteista (:

  Lotta - Eläinlääkäri ei semmoisesta puhunut, mutta voisin kokeilla josko auttaisi (:

  Anonyymi - Aika samoilla linjoilla kanssasi, mutta ehkä jotkut hevoset eivät sitä vain ymmärrä eivätkä kuuntele yhtä huolellisesti kun meidän hepat painoapuja :D Mutta itse en kyllä maastoon ihan päitsillä uskaltaudu,mutta nyt kyllä ajattelin rueta menemään perus treenejä enemmän ilman suitsia (:

  VastaaPoista
 4. Rupesin lukijaksi (: Jotenkin ajattelen et sulla on samanlainen ajattelutapa kuin mulla ja siks on kiva lukee blogia :D siis nuo riimullaratsastuksen sun muut..

  VastaaPoista
 5. Janette - kiva saada taas uusia lukijoita (: ja saatan sinunkin blogia käydä kurkkaamaassa tarkemmin (:

  VastaaPoista
 6. ootteko siilin tai maaningalle tulossa kisoihin. silloin olisi minun mahdollisuus nähdä teijät (:

  VastaaPoista
 7. Mahdollisesti niihin Siilin alue estekisoihin sitten ollaan tulossa, mutta ei ole varmaa (:

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.