#131 Erikoiseste dayy

tiistai 19. heinäkuuta 2011Emmi 60cm

Emmi taas kyydissä (:
Moi! Meillähän piti olla tänään estevalkku, mutta valmentajamme oli saanut yllätyslahjaksi matkan ulkomaille ja lähtö tänään, joten ei voinut siis pitää valkkua. Päätettiin Pinjan kanssa silti hypätä. Tehtiin semmonen pikkunen radan pätkä ja laitettiin kaikkien esteiden alle joku portti yms.

Tuossa siis kartta miten nuo esteet olivat. Tuon vihreä-keltasen okserin alla oli ne hymiöt, se oli n. 50cm korkea. Sitten tuon Pinkki-harmaan esteen alla oli se ex-sammakkoportti, este oli n. 65cm. Musta-oranssin esteen alla oli uusi musta kolmiolaatikko, este oli varmaan n. 40cm. Sitten tuo puna-valkea este, jonka alla oli uusi palloportti. Se oli n. 70cm korkea.

Pinja verkkasi nyt semmosella pitemmällä kouluraipalla, jolla sitten hyppäsikin. Martta viimeksi ehdotti, että sillä voisi verkata niin saisi Lilliin vähän vauhtia, Pinja nyt kuitenkin hyppäsikin sillä. Voitto oli melko reipahko verkassa ja intoili vähän aina laukannostoissa, mutta ei ollut mikään huippu reipas sitten hypätessä. Lilli taas oli ihan innoissan ja paineli siellä vaan menemään <3

Aluksi tultiin tuota musta-orannssia pystyä tuolta pinkki-harmaan pystyn takaa. Tuli ihan jees lähestymiset, Voitto ei edes tuijottanu kauheesti tota laatikko juttua. Sitten tultiin tuota vihreä-keltasta okseria pystynä ja ympyrällä. Sekin sujui ihan jees molemmilta. Vikana yksittäisenä esteenä tultiin pinkki-harmaata pystyä oikeaan kierrokseen ympyrällä. Siinä missailin oikeastaan kaikki lähestymiset, tuli yksi kieltokin. Tultiin toosi löysässä laukassa sit tein puolipidätteen, kun oltiin tulossa lähelle. Voitto sitten luuli, että piti pysähtyä siitä puolipidätteestä ja sitten vaan Voitto laski käynnille just ennen estettä. Että, osittain  oli kyllä oma vika..

Tultiin sitten tuota suoraa linjaa, jossa oli 12m eli 3laukkaa. Pinja tuli ekana silleen päin, että pysty ekana ja sitten okseri. Lillille oli aika reilu kolme tuo, joten sai tulla ensi kerralla vähän reippaammin, jotta kävisi paremmin askel. Yritin nyt sitten saada Voiton laukan vähän pontevammaksi ja Voitto lähtikin tosi terävästi hyppäämään, tää onnistu ehkä päivän parhaiten meillä. Toisella kerralla onnistu myös ihan jees, mutta Voitto ei ollu niin terävänä.

Sitten tultiin tuota samaa mutta sen jälkeen vielä yksittäisenä musta-orannsi pysty. Se meni ihan hyvin molemmilla. Lopuksi tulin vielä tuon pikku radan pätkän perään sen puna-valkean pystyn. Voitto meni senkin ihan hyvin, kuten Lillikin. Sitten tulin vielä vikana puna-valkean pystyn vasemmassa kierroksessa, siitä suoralle linjalla, josta taas lävistäjällä orannsi-musta pysty. Ja tällä kiekalla tulikin toinen kielto, Voitto kielsi tolle puna-valkealle, jossa oli musta portti alla. Tultiin vähän huonoon paikkaan ja tälleen, mutta periaatteessa Voiton laiskuutta, kun ei jaksanu hypätä. Sitten seuraavalla kiekalla askel paremmin ja pohkeet kiinni niin meni koko rata puhtaasti. Lopetin Voiton kanssa, koska kuitenkin ollu nyt aika kevyellä kun oli se imppari.

Pinja meni sitten vielä muutaman roundin vähän isompana n. 60-80cm. Lilli oli taas ihan täpinöissään ja teki omia ratkasuita ja lähti muutamalle vähän kaukaa :D Kun Pinja oli hypäänyt vaihtu kuskiksi valokuvaajamme Emmi. Emmi on nyt ratsastanut about 10kertaa Lillillä eikä hypänny ikinä (paitsi 20cm korotettu puomi :p) ja hyppäsi tänään hienosti 60cm pystyn, en voi tajuta miten joku voi kehittyä ratsastajana noin nopeesti.. Kehittyispä itekki vaan tollasta vauhtia ;) 3-vuotias serkkummekin sitten uskaltautui Lillin selkään. Lilli käveli kaksi askelta ja sitten serkku pois selästä.

Suihkutettiin sitten hepat, pistin vikan antibiootin, laitettiin lämppärit+linimentit ja sitten laitumelle. Tykkäätekö te muuten enemmän videoista vai kuvista postauksissa?

11 kommenttia

 1. Ite tykkään enemmän kuvista, kun ne on niin hienoja ja hyvälaatuisia :) Videotkin on ihan kivoja, mut yleensä aika pitkiä ja "puuduttavia", vois ehkä tehdä niihin enemmän jotain tehosteita kuten hidastuksia yms. niin jaksais katella :) Mut mielellään niitä siltikin kattelen, hienon näköistä työskentelyä :) Menis itelläkin noin hyvin, kun väännän tommosen ex-ravuriraadon kanssa :D
  www.nettainkku.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Mie tykkään taas molemmista. Kuvat on ihan ok mutta koska ne kertoo vaan siitä sekunnin sadasosasta teidä treeneistä nii videot on aina kiva lisä ja niistä näkee sit sitä koko ratsukon yleisvaikutelmaa jne :) ! Ite kyl kaipaan nii kuvia kun videoitaki postauksii joissa on just kaikkia kivoja tehtäviä jne et voi itekki sit sisäistää vähä sitä mitä te teette ja muokkailla siitä sit itelleensäkki tehtäviä :) !

  VastaaPoista
 3. Mä tykkään molemmista. Paljon kuvia ja video, jossa kaks-kolme pätkää ois jees.:) Tosiaan hyvälaatuisia kuvia on kiva katsella, mutta videoista näkee sitten paremmin mitä ollaan tekemässä ym.. :)

  VastaaPoista
 4. kuvat ja videot ovat molemmat kivoja (: ja vähän toi emmi on oppinu nopeesti kun nyt on jo noin hyvä istunta :)!

  VastaaPoista
 5. Semminen postaus olis kiva, missä kuvailisit tallia ja tallialuetta ym. :)

  VastaaPoista
 6. kiitos molemmille kommenteista(:

  VastaaPoista
 7. Ite tykkään myös molemmista kuvista sekä videoista. :) Sitte olis tosiaan mukava jos tekisit vaikka videopostauksen jossa esittelet tallin yms. :) Ja pitänee tässä olla Emmille aika kateellinen ku tuota vauhtia kehittyy. Jos itekki olis tuota vauhtia sillon pikkusena ku aloti nni kehittyny ni sitähän oltas tänäpäivänä jo mestareita että hieno homma. :) Muuten pakko kysyä että tuntuko Voitto alussa hirveen isolta ku siirryit Lillistä siihen ? :D Ku ite ridaan nykään semmosella 153 cm pv ni sitte ku menee jonku 165 cm kyytiin ni tuntuu jumalattoman isolta. :D

  VastaaPoista
 8. Voi ei, miksei teillä ollut sitä ihanaa sammakko uimarengasta tuossa portissa?!:DD

  VastaaPoista
 9. Noora -tuntu tooosi isolle :D

  Anonyymi - se oli puhjennut :'(

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.