#171 Viime hetken estetreenit

perjantai 14. lokakuuta 2011


Moi! Oltiin eilen Pikkupihalla Martan estevalkussa. Pinja ratsi Lillin tässä kotona, sillä välin kun minä harjailin Voittoa sisällä. Tässähän on ihmeellistä se, että ennen hevosia ei voinut erottaa yhtään toisistaan ja nyt Voitto jäi so easy sisälle ja Lilli kentälle :D Voitto aluksi vähän ihmetteli tilannetta, mutta kun rupesin ihan normaalisti sitä harjailemaan se rauhoittua. Leikkasin siinä samalla sitten sen turpakarvat ja laittelin suitset, kuljetussuojat yms.

Oltiin Pikkupihalla vähän myöhässä tai yleensä ollaan toosi etuajassa, mutta onneksi kun on yksityistunti ja Martalla ei minnekkään kiire voidaan aikatauluista hyvin joustaa. Ja eihän me loppujen lopuksi oltu edes myöhässä:D Tehtävänä oli tänään rataharjoitus, verkkailin niinkuin kisoihin, sitten otettiin yhdessä hyppyjä ristikolle, pystylle ja okserille. Sitten lopuksi menin vielä kolme rataa. Pakko kehua vielä Voittoa, se oli tosi kivan tuntunen verkassakin ja Martaltakin tuli kehuja, kuinka se on kivan virkeä ja etenee itsekkin!

Tuossa videolla näkyy muutama verkka hyppy, jossa oli sitten esteen jälkeen tarkoitus pysäyttää. Voitto meinasi vähän mennä vinksalleen pysähdyksissä, mutta tossa videollakin näkyy jo pientä parannusta suoruuden suhteen. Pitää vain olla itse tarkkana. Tuosta puuttu se ensimmäinen ja vähän pienenpi rata, joka meni oikeastaan ilman mitään suuria mokia. Sitten tuo seuraava rata, joka alkaa aaltolankulta meni ihan jees. Voitto pelasti hienosti sillä sarjalla eka kerran, mutta kun tulin seen uudestaan niin kielsi.. Sitten uutta yritystä ja taas kielsi kun en ollu tarpeeksi tarkkana:D Kolmannella sitten yli ja sitten ylitettiinkin koko loppu tunnin esteet ekalla kerralla. Kolmannella radalla tuli myös fail siinä sarjalla ja tuo pystyn puomi tippu. Itse koen vaikeimpina sarjat ja myös linjojen kanssa on hieman hankaluuksia, no onneksi yksittäisiä on enemmän kisoissa ja Sorsis on vielä niin iso kenttä, että linjatkin tuntuu yksittäisille :D

Emmi tuli meille nyt sitten koko vklp hevostenhoitajaksi. Putsaillaan varmaan illemmasta kamat ja pakkaillaan jotain jo valmiiksikin (:

Iskä toi eilen tommosen kotiin ja sano, että mahdollista tilata lisääkin jos on hyviä. Vaikuttivat  käytännöllisille ja helpoille, mutta ei nyt olla ihan varmoja onko tarkoitettu päivittäiseen kylmäykseen vai vain ensiavuksi? Onko teillä mitään kokemuksia tästä? Tai oletteko kuulleet mitään kyseisestä tuotteesta?

9 kommenttia

 1. Mullekki porukat osti tollasen. Jotenki käsitin et olis ensiavuks ? :) Mut varmaan sopii päivittäiseen käyttöön, en kyl varmaks sano :D !

  VastaaPoista
 2. Miks leikkaat turpakarvat Voitolta? sama asia kun leikkaisi kissalta viikset, hevonen ei kuitenkaan näe turpaansa joten turpakarvat korvaa sen. :<

  VastaaPoista
 3. Miks leikkaat turpakarvat Voitolta? sama asia kun leikkaisi kissalta viikset, hevonen ei kuitenkaan näe turpaansa joten turpakarvat korvaa sen. :<

  VastaaPoista
 4. Jassu- siis kisoihin ollaan sorsikseen (=sorsasaloon) menossa (:

  Anonyymi- itsekkin ajatellaan näin, meille on kuitenkin sanottu ettei hevonen tarvitse turpakarvoja mihinkään(?). Jos oltaisi saatu alun alkaen päättää, ei oltaisi niitä leikattu, mutta niitä oli kilpahevosten tapaan leikattu jo ennen meille tuloa, joten ei kasvanut enään sellaisia hyviä karvoja vaan toosi paksuja "piikikkäitä" karvoja. Olen sinun kanssa kyllä aika samaa mieltä!

  VastaaPoista
 5. Hevonen kyllä tarvitsee turpakarvoja...

  VastaaPoista
 6. Mielestäni on jokaisen oma asia leikkaako hevoseltaan turpakarvoja vai ei. Opetelkaa anonyymit olemaan joskus hiljaa, mua niin ärsyttää kaikki tollaset tyhmät kommentit :D Nimimerkillä 10 vuotta kaikilta turpa karvat leikanneena, ei ole yksikään hevonen siitä kärsinyt.

  VastaaPoista
 7. Ei hevonen turpakarvoja tarvitse, eri asia tietty jos eläis vapaana jossain, muttakun ei elä :D

  VastaaPoista
 8. Aina kun katon noita sun esteratoja hyppäysvideoita/kuvia, tekee itekki mieli mennä hyppäämään. Harmi vaan että "kotitallilla" ei oo tällä hetkellä niin hyvä kenttä.. Tulee aina niin superhyvä olo, kun katsoo sun ja Voiton menoa! :)

  VastaaPoista
 9. Te vaan kehitytte kehitytte ! On vaan niin kiva kattoo teijän menoa. :) Mikä ton teijän valmentajan sukunimi on? :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.