#174 Huolimaton ratsastaja estevalmennuksessa

tiistai 18. lokakuuta 2011
Oliko tässä joku estekkin?:D
Moi! Meillä piti olla tänään estevalkku jo klo 8, mutta kun oli vielä vähän semmoista hämärää niin siirrettiin klo 9 se. Heppoja ei viety ollenkaan aamulla ulos vaan saivat syödä aamuruokansa karsinoissa. Eilen muuten käytiin maastossa pitkästä aikaa, reissu kyllä loppui lyhyeen kun Lilli alkoi ontumaan..

Tultiin sitten melko hyvissä ajoin laitteleen heppoja kuntoon, mutta kumminkin tuli aika kiirus. Käytiin kävelemässä ihan pikkulenkki ennen harjauksen aloitusta, koska olivat seisseet kumminkin koko yön tallissa. Harjailin sitten Voiton suhteellisen perusteellisesti, puhdistelin kaviot, joissa ei kyllä ollut mitään ja selvitin harjan + hännän. Vaihdoin sitten satulaan estehuovan ja koulusuitsista ohjat estesuitsiin, meillä kun ei ole kun yhet ohjat vaikka onkin kahdet suitset..

Kentällä ehdin sitten kävellä aika pitkään, kun Martalta tuli viesti että myöhästyy 5-10min. Kävelin sitten siinä katkonaiseksi, kun Voittoa ei yhtään huvittanut kävellä. Se jäi koko ajan ihmettelemään kun Pinja ja äiti kantoivat esteitä kentälle ja hakivat kaiken laisia uusia juttuja esteiden alle. Kun Martta tuli rupesin ravailemaan. Ravissa Voitto tuntui vähän oudolle ja oli melko laiska, mutta laukassa sain sen aika kivan reippaaksi ja mukavaksi edestä. Laukan jälkeen katsottiin vielä Martan kanssa videolta nuo radat ja palautetta tuli mm. liian pitkään vastalaukkaa, kun en korjaa tarpeeksi nopeasti, minä etukenossa yms. Ja kiellon syy oli liian hidas ja lyhyt laukka, koska jäi tosi kausa siltä okserilta. Martta päättikin, että nyt tehdään linjoja ja suhteutettuja välejä.

Verkkailtiin aluksi päädyssä olevalla kaarevalla pysty-okseri jumpalla, johonka tuli yksi laukka väliin. Esteiden edessä, takana ja välissä oli apupuomeja. Tässä tehtävässä huomasi kyllä hyvin Voiton vinouden. Oikeassa kierroksessa, sai olla tarkkana ulkoapujen kanssa, kun valui ulos ja vasemmassa taas päinvastoin. Oli jotenkin hankalampi korjata sisäavuilla, mitä ulkoavuilla tuota virhettä. Minun katseeni myös harhaili turhan usein, siellä missä sen ei pitäisi olla, nimittäin Voiton harjassa.

Sitten tultiin kaikkia esteitä ratana, mutta yksittäisenä. Jooh, en osaa paremmin selittää :D Voitto ei kytännyt oikeestaan mitään, vaikka olikin se heinäpaalieste semmonen mitä ei oo ennen hypänny. Sitten sille jumpalle, jossa oli johteena niitä portteja, tulin aika kootusti, mutten nähtävästi tarpeeksi. Koska Voitto meni ne innareina, vaikka oikeasti yksi laukka välissä :D No tulin sitten siihen vielä kootummin ja alkoi pikkuhiljaa onnistumaan(: Sitten tultiin niitä linjoja ns. ratana. Ja selvisi, että lasken välit ihan väärin. Lasken jotenkin sen hypynkin siihen mukaan?:D Ja siten saan aina yhden laukan enemmän mitä oikeasti onkaan. En ole kyllä ennen kai laskenu noin, kun ei kukaan oo mitään huomauttanu vaikka on pitänyt ääneenkin laskea.

No, laskuvirheiden vuoksi tulin niitä välejä aika monta kertaa ihan väärillä laukoilla.. Sitten kun vihdoinkin ne kaikki välit missä en ole vielä onnistunut niin onnistu, niin feilasin sitten sen välin jossa oon joka kerta onnistunut:D Sitten tultiin vielä sitä jumppaa vähän isompana ja sekin sujui sitten ihan hyvin(:Voisin nyt opetella laskemaan ja keskittymään vähän tohon ratsastukseen..

Sovittiin, että menen nyt ekoissa hallikisoissa 80 ja 90cm, sitten jos ne sujuu niin metriä seuraavissa kisoissa. Tällä viikolla sitten HIHS, sitten 27.10 Sanna Backlundin valkku ja sen jälkeisenä vklp sitten nuo kisat (:

5 kommenttia

 1. Ootte kyllä ihan jäätävän hyvä pari! :D Voi harmi ku asun aika kaukana teistä (pohjois-pohjanmaa) :( haluaisin nähä teijät jossain kisoissa. haha :D

  VastaaPoista
 2. Hieno pari ootte! On aika kiva valmentaja teillä, joka tulee kotiinkin pitämään valmennuksia(:

  VastaaPoista
 3. onko Voitto mustanruunikko?:) vai tummanruunikko?

  VastaaPoista
 4. Moona- no, ensikesänä olisi tarkoitus mahdollisesti lähteä esim. ypäjälle tai lahteen kisoihin. Mutta, eivät taida sinun lähelle kumminkaan ihan osua:D

  Anonyymi - trn = tummanruunikko, ainakin papereissa näin :)

  VastaaPoista
 5. hehe, ypäjälle kestää täältä sen 2 tuntia.. Tulkaa ensvuonna kalajoen venetsialaisiin! :D ne vasta on kisat :0

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.