Kevyesti ilman satulaa

sunnuntai 24. elokuuta 2014


Maanantain klinikkalla käynnin jälkeen ollaan otettu rennosti, jos et tiedä miksi ja mitä klinikalla tehtiin voit lukea tämän postauksen. Ohjeeksihan tosiaan ottaa melko kevyesti, mutta kuitenkin ratsastaa ja liikkua. Voitto onkin ollut aivan normaalisti laitumella ja ulkona, jonka lisäksi olen sitä ratsastanut kevyesti ilman satulaa. Muutamana päivänä työskentelin vain käynnissä, mutta perjantaina jolloin nämä kuvat on otettu otin mukaan vähän ravia ja laukkaakin.

Ei aina voi näyttää edustavalle kuvissa?:D


Laitoin Voiton valmiiksi tarhassa, jotta Pinja saisi otettua kivempia kuvia varusteiden laitosta. Ulkona on muutenkin kiva puuhastella, kohta ei nimittäin enää tarkene! Jotkut ovat ihmetelleet miksi en mene koskaan ilman satulaa. En näe mitään varsinaista syytä miksi ei voisi aina mennä satulalla? Ilman satulaa meneminenkään aina ei kuulemma ole kovin hyväksi, sillä ratsastajan paino jakautuu vain pienelle osalle selkää. Itse ainakin hypin vähän enemmän vielä ilman satulaa mentäessä. Mutta nyt takaisin aiheeseen eli menen kyllä ilman satulaa noin kerran viikossa, mutta sitä on harvoin kukaan kuvaamassa. Ilman satulaa menen usein "väistöpäivinä", jolloin teen paljon väistöjä ja siirtymisiä. Siirtymiset ja väistöt on ihan superpaljon helpompaa tehdä ilman satulaa, kun pääsee paljon paremmin vaikuttamaan istunnalla ja avuilla heppaan. Voittokin siirtyy ravista käyntiin pelkällä syvään hengityksellä.


Perjantainakin tein siis väistöjä. Edellisenä päivänä olin notkistellut heppaa avoilla, joten ihan joka päivä en sentään tehnyt väistöjä, vaikka ilman satulaa olenkin tällä viikolla useasti mennyt. Tein käynnissä pitkiä ja loivia väistöjä aina pitkän sivun alusta kohti pituushalkaisijaa. Voitto keskittyi kivasti hommaan ja sain hyviä väistöjä aikaan. Siirryin sitten raviin ja tein samanlaisia väistöjä muutaman kerran ravissa. Voitto muuttui raviväistöissä melko kiireiseksi, joten jouduin toistamaan väistöt muutaman kerran, vaikkei tarkoitus ollut kun väistää kerran molempiin suuntiin ravissakin. Lopulta kun sain puolipidätteillä hepan rauhallisemmaksi väistöissäkin ravailin hetken kahdeksikolla, jonka jälkeen nostin laukan. Laukkasin kentän molempiin suuntiin kerran ympäri.


Lauantaina käytiin maastossa kävelemässä ja päätin ottaa reissun kuntoilun kannalta ja taluttaa Voittoa. Voitto olikin melko pirteänä sillä se muutaman kerran nousi ihan vähän pystyyn ja heilutteli etujalkojaan. Ei sille voinut kuin nauraa! Voitto on onneksi tosi kiltti, vaikka sillä energiaa onkin ja tyytyy vain tuollaisiin pieniin riehumisiin. Ei paljoo naurattaisi jos se noususi kunnolla pystyyn tai lähtisi ihan omille teilleen.. Tänään annan Voitolle jo ihan normaalin määrän kauraa, sillä huomenna päästään kunnolla töihin. Tosin en mä  kevyen viikon jälkeen heti mitään hikitreeniä vedä, mutta kuitenkin. Loppuviikosta sitten varmaan jo hypätään!

Yhteistyökumppanini PS of Sweden on muuten tulossa Horse Showhun. Tältä ruotsalaiselta merkiltä sain Voiton upeat suitset, jos laadukkaat ja vähän erikoisemmin muotoillut suitset kiinnostaa tarkemmin kannattaa käydä katsomassa heidän sivuja ja tulla sitten shoppailemaan Horse Showhun!

Expoon myydään erillisiä shoppailulippuja hintaan aikuiset 15 euroa ja alle 12v 12euroa. Lipulla on tervetullut shoppailemaan torstaina sekä perjantaina aina klo. 18.00 asti. Mennään Pinjan kanssa varmaan PS of Swedenin osastolle johonkin tiettyyn aikaan ja pidetään "meet and greet" eli voitte tulla jututtamaan ja tapaamaan meitä! Päivät ja kellonajat on vielä vähän auki, joten jos halaut vaikuttaa aikoihin ja päiviin käy täällä rastittamassa ajat ja päivät milloin sinä haluaisit/voisit tulla meitä moikkaamaan!

94 kommenttia

 1. Kivoja kuvia ja muutenkin kiva postaus! Ratsastat kyllä hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä postaus! :)

  En mäkään näe mitään syytä mennä ilman satulaa aina.Vaikka onhan se kivaa vaihtelua!

  VastaaPoista
 3. Ainoa asia mikä tässä uudistuneessa ulkoasussa mua häiritsee on se, että noita bannerin vieressä olevia linkkejä painaessa ne avautuvat uuteen välilehteen. Olisi kiva, että niistä pääsisi suoraan sille sivulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitan selvittää miten sellaiset linkit saa tehtyä, eiköhän se onnistu :)

   Poista
 4. voitko tehdä joskus samanlaisen postauksen kun voiton päivä?

  VastaaPoista
 5. Se sellanen tapaamisjuttu on kyllä nimeltään meet&greet eli "tapaa ja tervehdi" tmv. :----) ei great eli "hyvä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se sit kai on, sain vaan ruotsista ohjeeksi "Can we pls have a meet and great...", joten oletin sen olevan noin :D

   Poista
 6. Ei meet&great vaan meet&greet :)

  VastaaPoista
 7. Kivoja kuvia ja hyvää tekstiä :) Olis kiva päästä vaihteeks horse showhun! :D

  VastaaPoista
 8. Kivoja kuvia, niin kuin aina! ps. tarkoitat varmaan meet & greet, ei meet & great :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vissiin sitten tarkoitin tota, sain vaan ruotsista ohjeeksi "Can we pls have a meet and great...", joten oletin sen olevan noin :D

   Poista
 9. Mie meen ratsastuskoulussa aika paljon ilman satulaa, kun oon täl hetkel liian helpossa ryhmässä, mutta oon vaihtamassa siitä kohta pois.. :)

  VastaaPoista
 10. ihan tyhmään aikaan tuo horse show kun to ja pe on koulua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan mekin pois koulusta sillon, jos syysloma ei satu just samaan aikaan. Onneks lauantaina ja sunnuntaina ei ole koulu ;)

   Poista
  2. Mäkään en pääse, koska koulu :[

   Poista
 11. Voitto näyttää jotenkin hirmu pieneltä noissa kuvissa :D odotan tosi paljon että nään teidät horse showssa :)

  VastaaPoista
 12. Tää blogi menee kokoajan huonompaan suuntaan. Blogin ulkonäkö alkaa tympimään, liian yksikertaista jne, tylsää. Tekstissä paljon virheitä, kuvat samanlaisia, liian paljon, liian vähän jne. Olisi kiva jos yrittäisit edes panostaa kirjoittamiseen, ja tarkkailla niitä virheitä. Videoitakaan ei enää tule ja nekin on muokattu hutaisemalla. Liikaa mainoksia jne. Banneri ei jotenkin sovi taustaan, häiritsevästi voitto hyppää ulos bannerista, teksti ei näy kunnolla ja on hirmu pienellä. Nuo hevosenkengät ja teksti tuossa sivussa häiritsee. Mikset voisi laittaa takaisin normaalia asetusta ja tehdä kivempiä bannereita? EI haittaa, vaikket keksikkään hirveästi mitään uusia bannereita, mutta jotain monimutkaisempaa haluaisin. Ihan vain näin kerron, jos haluat tietää mikä joitain lukijoita tympii..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin ulkonäkö alkaa tympimään, liian yksikertaista jne, tylsää.
   >> valitettavasti en osaa tehdä tällä hetkellä monimutkaisempaa ja parempaa, en vain keksi mitään tai jos keksin en onnistu siinä. Blogissa pääasia ei kuitenkaan ole ulkoasu.

   Tekstissä paljon virheitä, Olisi kiva jos yrittäisit edes panostaa kirjoittamiseen, ja tarkkailla niitä virheitä.
   >> Jos tekstissä on noin paljon virheitä toistuvasti, voisitko korjata. Oikoluen tekstin, mutta usein en huomaa vaikka huolellisesti lukisin edes sekaisin menneitä kirjaimia. Omalle tekstille tulee sokeaksi.

   kuvat samanlaisia, liian paljon, liian vähän jne.
   >> Miten voin ottaa erilaisia kuvia, kun tiedät varmaan itsekkin, että heppailu on usein aika samanlaista. Olen pitänyt blogia kolme vuotta, miten voisin yhä uudelleen keksiä monta kertaa viikossa jotain uutta, en mitenkään. Milloin on liian vähän ja milloin liian paljon kuvia sinun mielestä, itse laitan aina omasta mielestäni sopivasti kuvia.

   Videoitakaan ei enää tule ja nekin on muokattu hutaisemalla.
   >> Miksi tehdä videoita, jos niiden tekeminen ei juuri tällä hetkellä kiinnosta. Et halua hutaistuja videoita, mutta vaadit tekemään videoit? Jos videoita tekee väkipakolla, ei niistä tulee yhtä hyviä kun mielenkiinnolla tehdyt. Minkälainen sinusta on ei hutaistu video, mikä tekee uusista videoistamme hutaistuja?

   Liika mainoksia jne.
   >> Missä on mainoksia liikaa? Miksi ne häiritsee sinua, estävät lukemisen, pomppivat silmille vai vain ärsyttävät, koska tiedät minun hyötyvän niistä?

   Banneri ei jotenkin sovi taustaan, häiritsevästi voitto hyppää ulos bannerista, teksti ei näy kunnolla ja on hirmu pienellä
   >> Millainen on sinun mielestä parempi tausta? Tämä sopii minusta hyvin. Bannerin on tarkoitus jatkua linkkeihin, jolloin hyppäävä Voitto on keskellä banneria. Tietysti riippuu miten sen itse ajattelee. Miksi tekstin pitäisi näkyä kunnolla, kyllä siitä halutessaan saa selvää ja melkein kaikki tämän blogin nimen varmaan tietävät.

   Mikset voisi laittaa takaisin normaalia asetusta ja tehdä kivempiä bannereita?
   >> mikä on normaaliasetus, miksei tämä ole normaali? Ja mielestäni banneri on kiva.

   EI haittaa, vaikket keksikkään hirveästi mitään uusia bannereita, mutta jotain monimutkaisempaa haluaisin
   >> Mikä blogissa olleista bannereista on sitten sinun mielestä ollut monimutkainen, tämä oli ainakin tekovaiheessa yhtä monimutkainen kun kaikki muutkin.

   Ihan vain näin kerron, jos haluat tietää mikä joitain lukijoita tympii..
   >> Kiitos mielipiteestäsi, mutta en lähde muokkaamaan blogia yhden anonyymin mielipiteen perusteella. Koitan kuitenkin huomioida nämä jutut mahdollisesti tulevaisuudessa, varsinkin jos saan lisävastauksia kysymyksiini pelkkä kommenttisi ei hirveästi selventänyt asiaa.

   Poista
  2. Nyt kun laitoit tuonne muutaman kysymyksen vastaan niihin, kun olen tuo aikaisempi anonyymi.Miten voin ottaa erilaisia kuvia, kun tiedät varmaan itsekkin, että heppailu on usein aika samanlaista. Olen pitänyt blogia kolme vuotta, miten voisin yhä uudelleen keksiä monta kertaa viikossa jotain uutta, en mitenkään. Milloin on liian vähän ja milloin liian paljon kuvia sinun mielestä, itse laitan aina omasta mielestäni sopivasti kuvia.

   - Helposti saa erilaisia kuvia, eri suunnista otettuja jne... Tässä näen vain sivuilta otettuja, mutta nuo kuvat missä et ole selässä, on hieman erilaisia.


   Et halua hutaistuja videoita, mutta vaadit tekemään videoit? mikä tekee uusista videoistamme hutaistuja?
   - En tarkoittanut että vaadin tekemään videoita, vaan että niitä olisi kiva saada lisää. Ja muokkaus tekee hutaistuja, joskus aikaisemmin joku oli maininnut myös tämän, että kun leikkaa videota, edellisen videoleikkeen ääni tulee toisen videoleikkeen päälle.

   Missä on mainoksia liikaa? Miksi ne häiritsee sinua, estävät lukemisen, pomppivat silmille vai vain ärsyttävät, koska tiedät minun hyötyvän niistä?
   - Mainoksia on esim sivuilla liikaa, ja puhelimella tulee eteen nuo alhaalla olevat mainokset. Ne häiritsee, kun pomppivat silmille, enkä ole tiennyt että hyödyt jotenkin niistä.

   Millainen on sinun mielestä parempi tausta?
   - Sellainen, joka ei ole aina samanlainen.

   mikä on normaaliasetus, miksei tämä ole normaali?
   - kaikki on bannerin alla

   Tiedän, että joitain muitakin osa näistä häirtsee, kun luen joka postauksesi kommentit ja kaikki nämä asait on ollut jossain postauksessa. Ymmärrän, ettet halua vain yhden anonyymin takia muokata uudelleen blogia, kun juuri on saanut siitä omanlaisensa. Kuka nyt muka yhden anonyymin takia muokkaisi blogia? Ei varmaan kukaan, enkä kyllä minäkään muokkaisi. Toivottavasti pistät vinkit korvan taakse jne...

   Poista
  3. Tiia - ihailen, kuinka rakentavasti suhtaudut kaikkien kommentteihin! Tuntuu, että jotkut ovat täällä vain väkinäisesti "virheitä" etsimässä (ja näissä "virheissä" on kyse suurimmalta osin mielipideasioista). Ulkoasun ei tarvitse, eikä se voikaan mielyttää kaikkia. Tärkeintä on, että se miellyttää Tiian omaa silmää (ja uskon, että muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta monen muunkin). Tämä on Tiian blogi, jollion se saa olla juuri sen näköinen kuin Tiia haluaa :) Mielestäni ulkoasusta, kuvista ja tekstistä näkee, että tähän on nähty aikaa ja vaivaa. Jatka Tiia samaan malliin, juuri omalla tyylilläsi!

   Poista
  4. Kiitos molemmille. Anonyymi klo.18.37: Pistän asioita korvan taakse ja varmasti tulen jatkossa niitä huomioimaan, seuraavasta bannerista ajattelinkin tehdä ihan perinteisen eli kaikki on bannerin alla. Videoista sain jokin aika sitten juuri tuota palautetta ja siksi en enää häivyttänyt ääniä päällekkäin, uusimmissa videoissa (esim. lappeenrannan kisat) ei pitäisi siis enää olla tälläisi häivytyksiä.

   Poista
  5. Mua vähän huvittaa se, että vähintään 90 %:lla niistä, jotka valittavat sun kielioppi ja/tai kirjoitusvirheistä, on omassa kommentissaan samanlaisia virheitä välillä enemmänkin kuin sun teksteissä.. : D

   Poista
  6. Anpnyymi 22.47 mua huvittaa se että komentti ja blogin postaus on eriasia... :D

   Poista
  7. Anonyymi 18.29, lähinnä vain siksi että jos itse teet jotain niin älä valita siitä samasta asiasta toiselle ;)

   Poista
 13. Minäkään en ratsastele ilman satulaa. Mielestäni silloin ei ratsasteta kunnolla ja läpi. Itselle kivaa, mutta ei hevosta edistävää. Ratsastan myös sen verran energisiä tapauksia, ettei ole turvallistakaan ilman satulaa.

  Kiva postaus :-)

  VastaaPoista
 14. Tiedätkö jotain talleja, josta voisi vuokrata kesäksi hevosia? Kun olen kaverini Kanssa vuokraamassa ensi kesäksi hevosen ja haluisin tietää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vuokrattiin Sahalasta issikat :)

   Poista
  2. Oon eri anonyymi, mutta itsekin kiinnostuin nyt noista Sahalan issikoista. Aattelin vaan kysyä, että koska ns. varasitte issikat silloin kun ne oli teillä kesällä? :)

   Poista
 15. Mä tykkään tästä ulkoasusta! Mainokset eivät tee mielestäni blogista kaupallista, sillä ne ovat kauniisti tuolla sivussa. Itse en aluksi huomannut noita sivuja tuolla, mutta kun katsoin tarkemmin niin kiva idea :) musta ulkoasu ei ole mitenkään yksinkertainen / tylsä, koska nuo koodaukset vievät varmaan paljon aikaa! Löydän tekstistäsi harvoin mitään virheitä, jos joitan isoja kirjaimia tms ei lasketa, ne eivät ainakaan haittaa mua koska tiiän mitä tarkotetaan :)

  VastaaPoista
 16. Ootko tykänny tosta liivistä? Tiiätkö onko niitä tulossa myyntiin horse showhun tai mistä niitä sais?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tykännyt, ihan mahtava! En tiedä varmaksi, mutta uskon niitä jollakin myyjällä siellä olevan :)

   Poista
 17. Oi ihana tausta!!!! <3 :) Nätti sä ja ihana vote

  VastaaPoista
 18. Ihana postaus! Sulla on ihanaa energiaa blogata ja kertoa meille lukioille miten olet ratsastanu jne. Tuo uusi banneri on hieno ja kiva kun nuo esittely sivut on vieressä, ainoa huono puoli, että kun useimmiten käyn kännykällä blogissasi. En voi käydä katsomassa esittelysivuja kun ne ovat reunalla ja niitä ei ainakaan näy minun iphonellani. Jos ne saa näkymään jotenkin niin kerro:). Ainoastaan nään ne ipadilläni mutta käyn harvoin sillä blogissasi. Muuten 10+ blogi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ne latautuu kyllä siihen kun odottaa hetken, ainakin mulla.

   Poista
 19. Tykkään yhä enemmän ja enemmän sun blogista! Kun aloin lukijaksi, joskus pari vuotta sitten, suhtauduin jotenkin tähän blogiin todella kriittisesti, eivätkä postaukset kiinnostaneet mua. Nykyään pitää käydä melkein päivittäin tarkistamassa, onko tulossa uutta postausta, eli ainakin mun mielestä tää blogi on vaan parantunut! :-) tämänhetkisestä ulkoasusta tykkään muuten tosi paljon, mutta oikealla puolella olevat linkit ei miellytä oikein omaa silmää; toisaalta tämäkin on mielipidekysymys, ja idea on mun mielestä tosi hyvä! Harmittaa kun nykyään ei tule enää niin paljon videoita kun meet kotona koulua :( useimmat videot on aina valmennuksista tai kisoista, esim tästäkin postauksesta ois ollut ihan kiva saada videota!
  Mutta mun mielestä ehdottomasti tässä blogissa on parasta se että sä tykkäät tehdä tätä ja se välittyy tänne ruudun toiselle puolelle myös. Jatka samaan malliin ja hyvää syksyä sinne ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) En ole juuri koskaan tehnytkään videoita kotona sileän menosta, mutta voisin taas joku päivä tehdä, jos saan jonkun videoimaan!

   Poista
 20. Kiva postaus :)! Uusi ulkoasukin miellyttää silmää. Postauksesi ovat hyvin kirjoitettuja, myös kuvat ovat todella kivoja. Kuten yksi anonyymi sanoi, tee blogistasi juuri sellainen kuin haluat! Jatka samaan malliin, Tiia :)

  VastaaPoista
 21. Kylläpä anonyymi on keksinyt paljon valittamisen aihetta. Minusta on vähän teinien hommaa tuollainen kohtuullisista mainosmääristä valittaminen ja etenkin siitä, että bloginpitäjä hyötyisi mainoksista jotenkin. Ah, suomalaiset, nuo ihanan katkeran kateelliset ihmiset, joiden mielestä toisten hyöty on pois heidän omastaan. :D Jos pidän blogista ja tiedän, että mainosten klikkailu tai vastaava hyödyttää blogin pitäjää, niin klikkailen mielelläni. Tosin sinulla tällaisia mainoksia ei taida ollakaan (ainakaan kun viimeksi luin). Mainoksia ei ole liikaa, ja kannattaa ottaa hyöty irti yhteistyökumppaneista, kun sellaisia saa. Ei pidä alkaa peitellä menestystään tai hyviä yhteistyösopimuksia, kun blogi ei kuitenkaan peity mainoksiin ja olet valikoinut yhteistyökumppanisi huolellisesti. Blogisi on mielenkiintoinen ja kaunis katsella. Hyvää alkavaa syksyä sinulle ja tsemppiä koulu- ja ratsastushommiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan noista yhteistyössä bannerin alla olevista mainoksista en hyödy mitenkään, vaikka niitä klikkailtaisi, mutta jos sivupalkissa on muualla tai bannerin päällä mainoksia niin sitten niistä saan kyllä klikkauksistakin korvausta. Kiitos paljon :)

   Poista
 22. Harrastatko minkäänlaista muuta liikuntaa ratsastuksen lisäksi? Voisi nimittäin jonkinlainen lenkkeily/salilla käyminen olla hyväks tuekisi ratsastuksellesi... Mitä mieltä muuten olet nyky nuorison "fitness-buumista", vai onko teillä siellä kuopiossa tällainen ilmiö pinnalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En harrasta, mutta tässä juuri harkitsen pitäisikö mennä kuntoliikuntaan, joka on tässä meidän koululla.. Voisi olla hyödyksi! Ei mulla mitään mielipidettä juuri ole, hyvä kun ihmiset innostuvat kuntoilemaan :)

   Poista
  2. Okei. Pidätkö muuten jollakin tavalla ratsastuksen lisäksi kropastasi huolta esim katsotko mitä syöt esim lasketko kaloreita tms? Mitä mieltä oot tyttöjen sixpäkistä/haluaisitko sellaisen itsellesi? Mitä mieltä olet ylipäätään tyttöjen lihasten kasvatuksesta yms? Sori ei liity hevosiin eikä postaukseen mut kiinnostaa vaan tietää :)

   Poista
  3. Enpä juuri katso, tietty herkkuja voisi olla hyvä vähän rajottaa. Ei mulla oo mitään mielipidettä, eikä mua haittaisi jos itsellä sellainen olisi, mutta ei se nyt mikään toivelistan ykkönenkään ole :)

   Poista
 23. Voi, että tää uusi ulkoasu on hieno :3 !! Välillä mua itseä rupesi häiritsemään monimutkaiset bannerit ja nyt kun olet siirtynyt vähän "yksinkertaisempiin" niin blogista on tullut hyvin selkeä. :)) Tsemppiä treeneihin ja rapsutuksia Votelle ! :)

  VastaaPoista
 24. Hetkeen ei ole tullut kommentoitua blogiisi, vaikka olenkin todella aktiivinen lukija ja luen tätä siis bloglovinin kautta. Olisi mukava nähdä teidät taas kahden vuoden jälkeen Horse Showssa. :) Oletteko sunnuntain 11.00-18.30 vai mikä se aika nyt olikaan niin Horse Showssa vielä. Mukavia kuvia ja ei mullakaan ole aina niitä edustavilla ilmeitä ratsastaessa. Viikon blogihaastetta ei tällä viikolla tullut, mutta keksin aiheen! Kerro itse ja pyydä haasteessa muitakin kertomaan plussat hevosen omistajana/hoitajana/vuokraajana. Ja kerro mitkä ei olekaan aina yhtä kivoja. Tai sitten tee Viikon blogihaasteen aiheeksi Voiton kisapäivä (koska olet tehnyt jo normipäivästä) ja pyydä muita kertomaan hoito- tai vuokrahepan tallipäivästä. Ihan kysymyksenä vain, miksi et mene välillä niin, että hyppäätte vain metrin tehtäviä ja ysikympin ratoja. Onnea kisoihin, jos sellaisia on tulossa ja hyvää syksyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varmaan, mulla on kaikille päiville liput, katsotaan millon on kiinnostavinta ohjelmaa :)

   Poista
 25. Hei, jos on ostanut lipun horse show näytökseen, tarvitseeko vielä erillistä lippua sinne expoon? :)

  VastaaPoista
 26. En tiiä, että mitä ihmettä oot tehnyt, mutta nyt mulla ainakin latautu KAIKKI postauksen kuvat, vaikka ennen ei melkein mikään latautunut. Mahtavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes taisi sitten toimia yksi kikka, jota juuri äsken kokeilin :)

   Poista
 27. Toi kolmas kuva oli jotenkin vaan niin IHANA ! Hellyyttävä.. :Dd En tiedä lukeeko tämä jossain mutta kuinka pitkä sä olet ja kuinka korkea voitto on?

  VastaaPoista
 28. Ootte mahtavia!❤ Ihana postaus, hienosti Meette!:)

  VastaaPoista
 29. Sun ryhti on vähän parantunut! Eihän se edelleenkään ole mikään täydellinen mutta on se hiiiiiukan parantunut. En tiiä onko mun silmissä vikaa...

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus! Tämä uusi ulko asu on ihana:)

  VastaaPoista
 31. Uuden ulkoasun myötä sivu lautautuu todella hitaasti ja huonosti. Minkään muun sivun tai blogin kanssa ei ole tälläistä ongelmaa ja internetyhteys on nopein minkä saa, eli ei voi siinäkään vika olla. Sivujen hevoskenkä kuvia ei lataa ja näin ollen ei näytä edes tekstiä mille sivulle mistäkin pääsee.

  Älä yritä liikaa, tää ulkoasu ei oo kiva. Blogin ulkoasu muuttui ihan kammottavaksi, kun pienensit banneria ja tungit oikean sivupalkin samalle tasolle bannerin kanssa.Muutenkin jotenkin aivan liikaa kaikkea sivupalkissa, Tai sitten häiritsee enemmän, kun jokaiselle on oma laatikonssa = todella sekavan näköinen. Tiedä viitsiikö tänne blogiisi enään edes tulla.. Sivut ei toimi ja ulkoasu on kauhea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysesssä voi olla myös sun koneen ominaisuudet, itsellä ainakin latautuu ihan normaalisit ja nopeasti (:

   Poista
  2. Mulla latautuu Macbook Air 13:llä ihan älyttömän hitaasti, vaikka yleensä netti toimii ongelmitta. :--/

   Poista
  3. joku sun koneessa tai netissä on silti vikana, sillä mulla ja monella muulla latautuu nopeasti. Hetki sitten vieläpä muokkasin yhden kuvan pienemmäksi, joka oli kuulemma melkeen 90% koko blogista eli nyt pitäisi olla vielä paljon nopeampi kun aikaisemmin.

   Mikä sivupalkissa on sellaista mitä voisin poistaa, kaikki nuo on mielestäni melko tärkeitä. Kiva kuitenkin kun annoit palautetta :)

   Poista
 32. Pääsekö hihsin expo alueelle hihs lipulla vai joutuuko horse show lipun lisäksi ostamaan expo lipun?:)

  VastaaPoista
 33. Ei ilman satulaa tarvi mennä jos ei halua, mutta mä meen aika paljonkin, eikä yksikään meidän kolmesta hevosesta oo saanut kipeetä selkää siitä, ei ole hierojakaan mitään huomannut. Ilman satulaa on vaan mukavampaa mennä, pääsee lähemmäs hevosta, ite istun paremmin silloin ja saan paremman tuntuman hevoseen. Tasapaino paranee myös. Ite tykkään enempi vaan mennä ilman. :)

  VastaaPoista
 34. Pitääkö Horse Shown expoon ostaa erilliset liput? Vai ymmärsinkö nyt ihan väärin :D

  VastaaPoista
 35. Hei Tiia! Mieleeni tuli kysymys, liittyen hevosten ottamiseen omaan pihaan. Kuinka suuri tontti teillä on, ja koetteko sen sopivan kokoiseksi kahdelle (kesäisin kolmelle) hevoselle? Olisi kiva kuulla esim mielipidekirjoitus aiheesta "hevoset omassa pihassa/tallissa" mitä täytyy ottaa huomioon suunnitellessa, mitä lupia tarvitaan, mistä aloittaa, plussat ja miinukset, miten kaiken saa toimivaksi ja olisitteko te mahdollisesti tehneet jotain toisin tallia omaan pihaan suunnitellessa? (Tämä oli ehdotus, ei ole pakko toteuttaa, mutta itseäni kiinnostaa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua mä en tiedä ja mä uskon, ettei vanhemmat halua tälläisiä asioita edes levitellä nettiin. Mutta on tosi hyvän kokoinen, kun mahtuu kaksi laidunta, kenttä, talli, tarhat ja vielä erikseen ihan hevosetotankin tilaa ja sitten ihan tilaa jota ei käytetä mihinkään :)

   Poista
 36. Aivan ihana tämä uusi ulkoasu! Mukavat syksyiset sävyt, siistit linkit ja uusi banneri on UPEA ja syksyinen. Ihana! :)

  Lisäksi minusta on hienoa että käytätte turvaliiviä vaikka melko kokeneita ratsastajia jo olettekin. Hienoa!

  VastaaPoista
 37. Moi! Oot luultavasti jo lukenut Adan postauksen hänen omasta blogistaan kannuksitta menosta (siis tästä http://aadanhevoselamaa.blogspot.fi/2014/08/400-kouluvalmennus-ilman-kannuksia.html postauksesta)? Itsellä tuli mieleen vain, kun teillä on ollut/on Voiton kanssa ongelmia esteillä varsinkin tempon kanssa ja siinä ettei hevonen ole tarpeeksi pohkeen edessä, että mitäpä jos tämä kannukseton "kuuri" olisi ratkaisu teidänkin ongelmiin? En väitä, että tämä olisi toimiva ratkaisu, mutta itse luin Aadan postauksen ja aloin heti miettimään sinua ja Voittoa. Voisi ehkäpä olla kokeilemisen arvoista, kun teillä kuitenkin on ollut varsinkin kisoissa epätasaista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmaan ole lukenut blogia vielä kauhean kauan, sillä viime talvena menin paljon ilman kannuksia ja hyppäsin usein ilman kannuksia, juuri siinä toivossa, että se olisikin parempi vaihtoehto. Ei kuitenkaan ollut varsinkaan hypätessä, joten sitten siirryin takasin kannuksiin. Mä menen kuitenkin noin puolet viikosta aina ilman kannuksia ja puolet kannukksilla, joten ihan aina ei kannukset jalassa ole :)

   Poista
 38. Ootko lukiossa tällä hetkellä?

  VastaaPoista
 39. Moi! :) Mukavan oloinen postaus, ja kiva, kun tulee vähän vaihtelua satulan pois jättämisellä. :) www.shttolttila.blogspot.fi osoitteesta löytyy "upea" bannerini, tulen kyllä vaihtamaan sen, mutta tuohon päällä hyppää tuo blogin otsikko. Miten sen saa pois? :D

  VastaaPoista
 40. Osaako Voitto pohkeenväistöä laukassa? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Tiian puolesta, mutta kerran ne on ainakin mennyt valkussa pohkeenväistöä laukassa.

   Poista
 41. En tiiä onko kukaan vielä ehdottanut tätä viikon blogihaasteeksi... Mutta siis viikon blogihaasteessa voisi esitellä suosikki hevoselokuvan/sarajan/ohjelman, suosikki hevoskirjan ja suosikki hevoslehden ja kertoa vähän niistä ja että miksi tykkää :) Voisi monet saada uusia vinkkejä muiden suosikesta :)

  VastaaPoista
 42. Haluaisin tuosta bannerista senverra sanoa mielipiteeni että häiritsee, kun hyppäätte tosta bannerista "ulos". Etkös sie siinä opetusvideossakin kertonut että pitäisi aina välttää tämmösiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulos kuvasta, mutta ei kuitenkaan ulos blogista. Ajattelen noiden linkkien olevan osa banneria :)

   Poista
 43. Mun itsekkin on pakko kommentoida tuota "ulos hyppäämistä bannerista".. Itseni mielestä tuo näyttäää hiemän tyhmälle, mutta erilaiselle, ja hienolle kun nuo tekstit on sen vieressä. Mobsaversiolla se näyttää tosi tyhmälle, mutta ei voi mitään...

  VastaaPoista
 44. Maksaako tuo lightroom nitään?

  VastaaPoista
 45. Oon lukenu sun ja pinjan blogia kohta kaksi vuotta ja en oo tavannu ketään näin hyvää bloggaajaa.
  Ootte parhai

  VastaaPoista
 46. Näytät jotenkin pieneltä Voten selässä ilman satulaa c: Mut ratsastat kyl nii hyvin et huhhu..

  VastaaPoista
 47. Koska teet vatustepostaukseen uuden osan? :) ja ois kiva joku et Pinjaki esittelis Lillin varusteet mutta samassa osassa?

  VastaaPoista
 48. Säikähtääkö voitto tai lilli koskaan järjestelm' kameran sitä kuvaus ääntä? (jos teidän kamerasta ees semmosta kuuluu) kun mietin että voinko kuvata hevosia melo läheltä tunnin aikana ettei ne säikähdä. kiitos jos vastaat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, hevosen pitää tuollaista ääntä kestää, jos joku ei meidän tunneilla ole kestänyt ollaan siihen open johdolla totutettu :)

   Poista
 49. Ihania kuvia, noi saappaat + sukat on kivat :D:)

  VastaaPoista
 50. Sori, en koskaan haluaisi todeta tätä, etenkään sulle näin anonyymisti blogissa, mutta ihan ystävällismielisesti tulin sanomaan, että könötät aika pahasti (koulussa). En tiedä johtuuko se turvaliivistä(?)

  Asiasta toiseen, tää uus banneri on toosi hieno, tykkään! ♥ Toivottavasti teillä alkaa pikkuhiljaa sujua Voiton kanssa paremmin, siis esteillä ja ihan kisoissakin. :) Hyviä jatkoja, jään yhä seurailemaan blogiasi, koska kirjoitat niin hyvin ja monipuolisesti, sekä sulla on aivan mielettömän hyviä kuvia.

  VastaaPoista
 51. Mukava blogi! Mulla on vielä vähän harjottelemista suhun verrattuna.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.