Ultrausta, tähystystä ja muita toimenpiteitä klinikalla

tiistai 19. elokuuta 2014

Moi! Eilen lähdettiin seitsemän aikaan kohti Tampereen hevosklinikkaa ohjelmassa oli perushuollon lisäksi ns. vuositarkastus eli tsekattiin yleisesti ettei ole mitään alkavia ongelmia, jotka ei vaan vielä näy. Kuvasin päivästä kuvapostauksen, tosin osa kuvista otettu harmillisesti puhelimella.Äiti oli käynyt laittamassa hevoset pihalle jo kuuden aikaan ja me mentiin Pinjan kanssa valmistelemaan lähtöä vähän puoli seiskan jälkeen. Hevoset vähän epäluuloisina katsoivat jo tarhasta, kun tähän aikaan aamusta ollaan selvästikkin jonnekkin lähdössä..


Tiedettiin jo, että myöhään saattaisi mennä. Pelkkä ajomatkakin oli suuntaansa melkein viisi tuntia. Karsinat siivottiin siis aamulla, vaikka vähän aikaisemmin joutuikin heräämään. Ei ole montaa inhottavampaa asiaa, kun tulla esim. kisoista illalla ihan väsyneenä ja odottamassa on siivoamaton karsina.


Harjailin Voiton läpi, puhdistin kaviot ja laitoin kuljetussuojat. Pakatakkaan ei tarvinut kuin suitset ja liina, joten pitkään ei tallissa aamulla mennyt. Hevoset sai heinäverkon koppiin, kun kerrankin ei ollut suitset päässä. En kyllä tiedä onko heinäverkko kovin turvallinen tuon yhden sählän kanssa...


Tuolla tavalla se sitten matkusti jonkun tovin. Turpa läpi yhdestä reiästä ja korva toisesta. Oltiin juuri etsimässä bussipysäkkiä, kun se sitten lopulta sai itse verkon irti. Onneksi Voittoa ei tuntunut juuri haittaavaan, sillä se ihan rauhassa vaan seisoskeli verkko päässä. Joku toinen hevonen olisi voinut vaikka hermostua tuollaisesta :D


Matka sujui nopsaan puhelimella surffaillessa ja syödessä. Pari sekkaa yllä olevan kuvan ottamisen jälkeen toi piltti lensi mun päälle... Onneksi olin syönyt jo puolet, joten sieltä ei valahtanut kuin ihan vähän ja sekin mun kumppareille.


Tultiin klinikalle hyvin etuajassa. Jos joku ei vielä tiedä, me ollaan aina hirmu aikaisin hevosten kanssa esim. kisoissa tai vaikka nyt täällä klinikalla. Käytiin ilmottautumassa, jonka jälkeen käveltiin heti pihalla ja laitettiin hepat karsinoihin. Hoitaja kävi odotellessa pistämässä rokotteen, josta Voitto ei välittänyt oikeastaan yhtään.Saatiin melko pitkään odotella meidän vuoroa, mutta siihen oltiin varauduttu. Lilli oli ekana, joten autoin ja katselin sen hoitamista. Kun Lilli oli valmis otettiin Voitto toimenpidehuoneeseen.


Siellä Voitto sai hiukan jotain rentouttavaa, jotta taivutuskokeessa näkyisi vähän paremmin reaktiot. Lääkäri tunnusteli jalat ja löysi oikeasta takajalasta muistaakseni arpikudosta olevan isohkon möykyn, mutta siitä lisää vähän alempana. Seuraavaksi siirryttiin taivuttamaan pihalle. Pinja lupasi hoitaa juoksemisen, jotta itse näkisin miten Voitto reagoi ja kuulisin mitä eläinlääkäri kertoo.


Jos joku ei tiedä mitä taivuttaminen tarkoittaa niin koitan nyt lyhyesti selittää. Hevosen jaloista siis taivutetaan niveliä, kuten yllä olevassa kuvassa juuri takajalalle tehdään. Jalkaa pidetään taivutettuna jokunen minuutti, josta sitten lähdetään suoraan ravaamaan. Näin paljastuu, jos jossakin nivelessä on kipua. Äiti kadotti sen meidän potilaskertomuksen, joten en muista ihan tarkasti miten taivutukset meni. Oma silmä ei ihan kaikkea huomaa niin tarkasti kun eläinlääkäri, mutta kyllä minäkin huomasin mitä se oireilee ja mitä ei. Etujaloissa ei ollut mitään sanomista. Molemmissa takavuohisissa vähän ja oikeassa takakintereessä myös. Ei kuitenkaan mitään pahaa, olen nähnyt meidän heppojen linkkaavan pahemminkin taivutuskokeessa..

Voiton niveliähän on hoidettu puolen vuoden välein irtopalaleikkauksen jälkeen. Nyt puoli vuotta oli taas kulunut ja pientä sanomista tosiaan takajaloissa oli joten pistokset se sai jälleen niveliin. Tällä kertaa kuitenkin eri jalkoihin mihin aikaisemmin. Aikaisemmilla kerroilla pistettäviä jalkoja ei ole sen tarkemmin tutkittu, vaan irtopalaleikattuun jalkaan nähden ristikkäinen etunen on myös hoidettu, koska sitä se aikoinaan oireili. Tällä kertaa kuitenkin toinen takajalka oli kipeytynyt. Leikattuun jalkaan (vasempaan) laitettiin siis vaan vuohiseen lääkettä ja toiseen takajalkaan sekä vuohiseen, että kintereeseen. Usein kuulemma käy juuri näin, että se toinen jalka tai vastaavasti ristikkäinen (kuten Voitolla ennen irtopalan pois leikkaamista) rasittuu enemmän, kuin itse ongelmajalka. Yleensä ollaan nivelten hoidon jälkeen pidetty viikko ihan vapaata, mutta nyt tuli ohjeeksi jatkaa liikuttamista nopeammin. Seuraava viikko onkin kevyttä liikuntaa, ei siis seisotusta kuten aikaisemmin ja sitten saa jo treenata normaalisti.


Taivutusten ja ympyrällä juoksuttamisen jälkeen tultiin takaisin toimenpidehuoneeseen. Autoin lääkäriä nivelten pistämisessä pitelemällä jalkaa. Kaikki sujui hyvin, kuten Voiton kanssa yleensä. Seuraavaksi vuorossa oli raspaus, joka sujui myös todella hyvin. Paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Piikkejä tai mitään muutakaan ei sieltä löytynyt. Viime raspauksestahan onlikin vain puoli vuotta.  

Nyt päästään jännittävään kohtaan! Meidän hevosille kun ei koskaan (pitäisikö sanoa onneksi) ole erikoisempia hoitotoimenpiteitä tehty. Voitto yskähti pari kertaa juoksutuksen aikana, kuten se yskähtelee joskus alkuverkankin aikana. Talvella yskimistä oli vielä enemmän, joten lääkäri ehdotti kurkun tähystämistä. Mua ei ole koskaan ällöttänyt tai inhottanut eläinlääkärissä, ei edes Voiton leikkauksessa, mutta kun Voiton nenään tungettiin letkua ja se yski ja köhi tuntui kyllä inhottavalle ihan jo katsojastakin. Voin vaan kuvitella miltä tollanen letku tuntuisi omassa nenässä... Voitto käyttäytyi kuitenkin nätisti ja lääkäri sai hyvin tähystettyä. Se potilaskertomus on edelleen kateissa, mutta muistaakseni siinä sanottiin kutakuinkin näin: Ei infektiota, mutta hiukan limaa. Seurataan, jos pahenee niin lääkitystä. Eli jos yskiminen pahentuu pitää soittaa klinikalle jatko-ohjeita. Oli muuten siistiä, kun lääkäri antoi munkin katsoa kameran kautta kurkkua! Tuolla ollessa musta tuntu yhä enemmän sille, että vitsi ois kiva olla eläinlääkäri...


Puhuin alkupostauksessa siitä arpikudospatista minkä lääkäri löysi jalkoja tunnustellessa. Ihan hävetti myöntää, että en ole tuon kokoista möykkyä koskaan huomannutkaan Voitolla. Olen vain ajatellut jalan olevan tuosta tuon mallinen. Nyt kun vertasin toista jalkaa tuohon möykkyjalkaan, huomasin selvän eron. Vähän alkoi jännittämään, kun eläinlääkäri halusi tuon ultrata. Onneksi sieltä ei löytynyt mitään syvempää vammaa, vaan tuo oli ihan pinnalla. Saattanut tulla vaikka ötökän puremien aiheuttamasta tulehduksesta. Sitä pitää nyt seurata, mutta todennäköisesti se ei tuosta muuksi muutu. Ei lähde pois eikä pienene.


 Sitten monen tunnin kulutta kohtia kotia! Alkumatkan hepat oli ilman heinäverkkoa, mutta kun rauhotukset lopetti vaikuttamisen uskalsi heinääkin antaa.


Ja tervellistä iltaruoka... Mä olin niin nälkäinen, että unohdin kuvata ruokani, joten varastin tän kuvan Pinjalta :D


Luin uutisista, että matkallamme on tapahtanut iso rekkaonnettomuus joten osattiin jo odottaa kiertotietä tai vastaavaa. Onneksi kiertotie oli ihan hyvä, eikä mikään kämänen pikkutie.

Hevosille vettä, meille ruokaa ja vessatauko Abc:llä.

Vammoja pitää ennaltaehkäistä ja hoitaa, eikä havahtua vasta kun hevonen ontuu tai oireilee muuten. Tälläinen vuositarkastus oli siis oikein järkevä veto ja toivotaan, että molemmat hepat pysyy kunnossa, eikä klinikalla tarvitse vierailla kuin tälläisten ennaltaehkäisevien käyntien tiimoilta! Oletteko te käyttäneet hevostanne "vuositarkastuksessa"?

106 kommenttia

 1. Hah, aika höpsö tuo Voitto ♥

  VastaaPoista
 2. Tämä on muuten vain ehdotus, mutta teidän kannattaisi ehkä teettää lillillä varsa, niin että isä olisi hevonen. Saisitte jonkun kivan hepan sulle ja Pinjalle yhteiseks kun nyt tuntuu, että ei kummankaan hepat oikeen tunnu hyviltä. Kun lilli on niin vanha ja Pinja haluaisin treenata. Voitto on taas vaikea ratsastaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ollaanhan me unelmoitu, mutta...:D

   Poista
  2. Vähän abstrakti ehdotus siinä mielessä, että jos Tiia oikeasti haaveilee eläinlääkkiksestä ei varsa ole kovin fiksu ratkaisu sinne.. :D Ja aikaakin siinä menee sen verran, ennenkuin Pinja pääsis treenaamaan ja luultavasti Voittokaan ei ole enää siinä vaiheessa Tiialle erityisen hankala kun varsa ois valmis ratsastettavaksi, että tuskin olisi edes moisiin "ongelmiin" ratkaisu :D

   Poista
  3. olisi tosi kivaa sitten 10 vuoden päästä kun lehtiin tulee Tiia ja oma kouluttama joku eli lillin varsa etä ois siistii tai pinja whatever :Dedes vaan normi kouluttama superratsu :DD

   Poista
  4. poniahan ei ole kauhean fiksua laittaa isommasta tammasta kantavaksi.. :) voi olla tammalle hankalempi varsominen tai rakennevikoja.

   Poista
  5. Viimeiselle anonyymille, Lilli on kuitenkin melkein pieni hevonen, joten normaalilla hevosella astuttaminen tuskin vaaraksi olisi. Mitään jätti oria ei kuitenkaan kannattaisi valita, ihan normu puokki :)

   Poista
  6. Onko Lillillä ennen teetetty varsaa? En ehkä ton ikäsellä enää teettäis jos ei oo enne ollu tiineenä.

   Poista
 3. Millä klinikalla käytte? Itse asun Pohjois-Karjalassa ja usein tulee käytyä Tampereella, joka kerta pysähdytään tuonne Vaajakosken ABC:lle syömään.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksen alussa sanoin, että tuo oli Tampereen hevosklinikka.

   Poista
  2. Tiiahan kirjoitti jo postauksen alkuun että Tampereen Hevosklinikalla kävivätten.

   Poista
  3. Oho, jotenkin skippasin koko alkupätkän :D

   Poista
 4. Voitko linkata ton rekkaonnettomuuden? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.ksml.fi/uutiset/keski-suomi/kolme-rekkaa-kolaroi-yksi-loukkaantui-vakavasti/1879659

   Poista
 5. Meillä on onneksi hepoilla terveet jalat, vaikka tammalla on mennyt ennen meille tuloa kai hankoside (en muista nyt tähän hätään mikä) ja se ei ole tamman elämää haitannut. Kun pullaponina on niin miten sitä rasittuisikaan se jalka :D

  VastaaPoista
 6. Joo, ei kovin mukavalta tunnu letku nenässä :D

  VastaaPoista
 7. Tuo tähystys on kyllä tosi mielenkiintoisen näköistä! Silloin Readyn mahan tähystyksessä sain myös koko aika katsoa miltä maha ja suolisto näytti sisältäkäsin :) Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Tuo oli siitä harmi, että sitä pysty vaan yks ihminen kattoo sellasesta reiästä, ettei voinu koko aikaa ihmetellä :D

   Poista
 8. Varmasti ei kyllä tuntuisi mikään letku nenässä mukavalla D: Kiva kun viitsitte mennä 5 tunnin ajomatkan päähän viemään hepat sinne tarkistettaviksi ;) Jotkut nimittäin ei sellasta tekisi.No te oottekin te ja pidätte hyvää huolta Voitosta ja Lillistä.


  sepekiksu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. En ole ennen kuullutkaan, että käytäisiin hevosen kanssa vuositarkastuksissa, mutta ideahan on vallan loistava! Itsellä klinikkakokemukset rajoittuvat vaan ostotarkastukseen ja sen jälkeiseen jälkitarkastukseen. Käyttekö Tampereella asti sen takia, että Voitto on aikoinaan leikattu siellä (vai onko edes?), vai eikö tuollaisia vuositarkastuksia tehdä lähempänä? Ihanalta kuulostaa, että eläinlääkäri huomioi kaiken hevosessa, tuon pienen köhimisenkin, ei vaan niitä jalkoja. Joskus jos oman hevosen vielä omistan, täytyy vuositarkastuksia kyllä todella harkita. Kiitos kivasta ja informatiivisesta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehdäänhän noita vastaavia varmasti ihan kaikilla klinikoilla. Tampere valittiin hyvien kokemusten perusteella. Voitto on siellä hoidettu "entisessä elämässä" ja meidän aikana leikattu, Lillikin sai sieltä viimeksi hyvää hoitoa ja tarkat ennusteet tulevaan. Voiton lääkäri jopa muisti :)

   Poista
 10. Onneksi oli ihan hyvin, ettei ollut mitään isompia ongelmia :D

  VastaaPoista
 11. Tosi kiva postaus mutta aika pahan näköinen toi möykky Voiton jalassa! :O

  VastaaPoista
 12. Musta klinikat on jotenki tosi kiehtovia paikkoja. Oon aina innoissani lähössä mukaan jos jotai ratsastuskoulun hevosia lähtee klinikalle ja oon kans käyny nyt muutaman kerran Hyvinkäällä kun mun valmentajan koput käy siellä kengityksessä. Onhan ne raskaita reissuja kun tulee just se reilu 12h matkustusta mutta silti se on vaan nii kivaa :D

  VastaaPoista
 13. Erittäin milenkiintoista ja vaikka monta heppavuotta takana (Kohta 5) opin itsekin paljon uutta kun klinikalla ei ole tullut käytyä. Me ei yleensä käytetä vuositarkastuksessam yleensä tuttu ratsastuksen opittaja tutkii hevoset. Mut hyvin kirjotettu ja kiva matkailupostaus :D

  VastaaPoista
 14. Mikä toi jäätölö on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko Twist vai Twister sen nimi? En muista kumpi mutta tollasia jätskejä niil on mun muistaakseni :)

   Poista
 15. Käytiin hepan kanssa vuositarkastuksessa ja löytyi sellainen vika, että esteet kiellettiin. Onneksi käytiin. Muuten olis voinut tulla todella pahaa jälkeä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun löytyi ikävä yllätys, mutta onneksi tarpeeksi aikaisin :)

   Poista
 16. Sori tää ei kuulu tähän mutta kun olette kaupassa ym, jossain niin tuntuuko siltä että kaikki tai jotkut ns kyttää/ katsoo teitä/sua? Kun olet ja ootte sellasia blogijulkkiksia niin luulis ett teitä katotaan ja ns ihaillaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eii:D Joskus kyllä huomaa, kun kaikki ei osaa salassa kuiskailla ja kertoo kavereilleen niin semmosta. Mutta ei nyt mitenkään haitaksi asti, silloin tällöin :)

   Poista
 17. Ja jos teitä katotaan ulkona/ kaupungissa miltä tuntuu? Mä ainakin aloin katsomaan aadaa ja champpia lohjalla... Noloa! :Dd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hassulle ja naurattaa kun moni ei tajua sitä, että ne ei todellakaan tuijjottele ja kuiskaile salassa vaan sen huomaa melko nopeesti :D

   Poista
 18. Ylläpitoponilla on ollut takajalan jännevamma, en siitä sen tarkemmin tiedä, mutta me ei käytetä tarkastuksissa. Aiemmin Se on hypännyt metriä mutta ei sillä enää vamman jälkeen sitä mene ja kun jo ikääkin alkaa jo olla, Niin ei vammat tule ikinä täydellisesti parantumaan.

  VastaaPoista
 19. Kiva postaus,jälleen :) eiks tollaset vuostarkastukset maksa aika paljon?? Tosin,tuleekohan halvemmaksi käydä tarkistuttamassa,kuin sitten hoitaa jo syntyneitä vammoja...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä niin. Halvemmaksi ja kaikille osapuolille mukavammaksi :)

   Poista
 20. Nauroin niin tuolle heinäverkkopää kuvalle :D mielenkiintoinen postaus!

  VastaaPoista
 21. kävittekö teivon raviradan viereisellä klinikalla?:)

  VastaaPoista
 22. Ja saat sitten luvan ens kerralla käydessä lähelläkään Jyväskylää kertoa, että olet main... :D

  VastaaPoista
 23. oliko eläinlääkäri nimeltään Kimmo Elfing? tai jotenkin noin tuo sukunimi kirjoitetaan... :D

  Itse olin edellisenä päivänä myös oman heppani kanssa tampereen klinikalla... kun hepallani on ollut jo vuoden hankoside-vamma. :( Toivottavasti Voitolle ei tule mitään pahempaa vammaa koskaan!

  VastaaPoista
 24. Mulle tuli mieleen että jos kerta asutte Kuopiossa, niin eikös silloin Laukaan hevosklinikka ole teitä lähempänä? Miksi ette käytä hevosianne siellä? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska Tampere painii ihan omassa sarjassaan.

   Poista
  2. On lähempänä kyllä :) Ollaan sielläkin joskus käyty.

   Poista
 25. On se kyllä hyvä tarkastuttaa hepat ajoissa ennenkun niitä vammoja yms tulee :) meillä on tallilla aina eläinlääkäri paikalla ja tarkastelee aina silloin tällöin tilannetta. En oo vahingonilonen mutta vähän nauratti toi "Pari sekkaa yllä olevan kuvan ottamisen jälkeen toi piltti lensi mun päälle..." :Dd mutta hyvä postaaus jälleen kerran :)

  www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 26. XD Lilli ei todellakaan oo mikään vanha!! Vanha on joku 20

  VastaaPoista
 27. Heh vaajakoski on hyvä paikka kun siellä lähellä on myös pandan laku tehdas :'D mut tosi kiva postaus, mä en ainakaan tykkäis jos laitettais nenään joku letku tai muuta vastaavaa xD

  VastaaPoista
 28. Hyvä ettei löytynyt mitään pahempaa :)

  VastaaPoista
 29. Meidän lähi absi :D

  VastaaPoista
 30. Osaatko yhtään sanoa pystyykö ihminen menemään ns. Vuosittain tarkastukseen? Kun terveyskeskukseen ei vaan oikeen pääse ihan vaan tarkastamaan onko kaikki kunnossa

  VastaaPoista
 31. Siihen näin teet bannerin, minulla ei löydy työkaluasetuksia, eikä ole suljetuissa telakoissa. Vinkkejä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa auttaa jos ei ole sielläkään :/

   Poista
 32. Pitääkö Voiton pitää nyt jotain lomaa, niin ettei sillä saa ratsastaa? Vai voiko tarkastuksen jälkeen alkaa ratsastamaan ihan normaalisti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukisit postauksen ennen kommentointia. Vastaus löytyy sieltä.

   Poista
  2. Postauksessa kerron, että viikko kevyemmin.

   Poista
  3. Nyt kun luin puhelimella tän toiseen kertaan, niin sain vastauksen. Koneella ei tota tekstin pätkää näkynyt jostakin syystä, siksi kysyin.. Ja turha tulla väittämään tätä tekosyyksi! :)

   Poista
 33. Onneksi Voitolla ei arpikudos ei ollut pahemmin ( siis syvemmällä) joten hyvin teillä kävi :) ! Itse päästin 2kk sitten omasta hevosestani irti arpikudoksen vuoksi... siis sillä oli 15-20% arpikudoksesta eri paranemis vaiheissa ja oisit nähnyt kuinka kipu heijastui hepan silmästä... Onneksi se löytyi eikä paha ollut! Ite joissain postauksissa olen huomannut möykyn, mutta mulla on kanssa mielessä vain käynyt, että muuten vain on tuollainen... Onko muuten Voiton suitset ostettu mistä ja kuinka paljon niillä oli hintaa? kaveri etsis omalle puokkarille suitsia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Voi, että tsemiä :/ Suitsista lisää täällä: http://www.lillivoitto.fi/2014/05/uudet-ja-erikoiset-suitset.html

   Poista
 34. Hauska kuva tuo missä Voitton pää heinäverkossa! :D On sen näköinen, että olisi ihan normaalia heh. Minua kiinnostaisi tietää enemmän Voiton historiasta ja miten se sinulle päätyi tai siis miksi valitsit juuri Voiton. :) Yirtin etsiskellä josko tällaista postausta löytyisi, mutta valitettavasti en löytänyt muuta kuin koeratsastus postauksen. Voisiko tämä olla mahdollinen postaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto vaan tuntui kivalle, eikä edes kokeiltu muita :)

   Poista
 35. Siis, ette edes kokeillut muita hevosia odtotilanteessa, kuin Voittoa. Ei ole totta!!! No, tulos on nyt nähtävissä. Itse kokeilin kuutta eri hevosta ja sen jälkeen teimme päätöksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin yhtä heppaa joskus puol vuotta ennen Voittoa katsomassa, mutta sit varsinaosesti vaan Voittoa. Lillikin oli eka ja ainoa jota käytiin kokeilemassa. Mikä tulos? Pidin kovasti Voitosta, miten se olisi asiaa muuttanut, että olisin muitakin kokeillut?

   Poista
  2. Omituinen ajatusmalli monilla. Miksi kokeilla useita, jos ensimmäinen iskee? Miksi ajatella, että ekaa ei pidä ottaa, vaan pitää katsoa useampia vaihtoehtoja? *eye roll*

   Poista
  3. mä koitin 32 heppaa ulkomaita myöten ja tulokset on kyllä vähän eri luokkaa kun teillä :D ei pahalla.

   Poista
  4. Johan on taas kateelliset vauhdissa :( oot paras bloggaaja! Ja ootte voiton kanssa hyvä ja ihana pari vaikka aina ei sujukkaan. Tsemppiä teille paljon <3

   Poista
 36. Maksaako vuositarkastus? Mä haluaisin käydä kerran vuodessa klinikalla ja tietää että onko poni varmasti terve :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. XDD nykyään ei oo mikään ilmasta... paljon teijän lasku oli?

   Poista
  2. Raha-asiat ei kuulu tänne!

   Poista
 37. Itselläni ei ole kuin keppareita. Niille tein kesällä pienet terveystarkastukset. :)

  VastaaPoista
 38. onks vote tyttö vai poika ja mikä toi ympyrä voiton jalassa on ?

  VastaaPoista
 39. Olen seuraillut sun blogia jo pidemmän aikaa, mutta en tiedä miksi en ikinä viitsi/muista kommentoida. Mun mielestä on kuitenkin ihan älyttömän hienoa nähdä, kuinka paljon näet vaivaa tän blogin eteen. Kuvat on hyvälaatuisia ja suuria, teksti helppolukuista ja selkeää ja videoitakin tulee usein. Sä ja Pinja vaikutatte tosi rennoilta ja mukavilta ihmisiltä ja senkin takia esim. teidän videopostauksia on kiva katsoa. Mun mielestä on myös hienoa, että sä kerrot rehellisesti niistäkin kerroista, kun kaikki ei ole mennyt ihan putkeen. Propsit siis sulle ja pysyt ehdottomasti mun lempiblogien listalla! :)

  VastaaPoista
 40. Tän sun blogin lukeminen oikeasti piristää päivää, kun lukee mitä te ootte tehnyt! Tää sun blogi on niin upea, että miten sulla aika ja kaikki muu riittää tän blogin pitoon? Noi sun bannerit on tosi hyviä, en tajuu miks jotku haukkuu niitä...oon jo kauan aikaa miettinyt mistä sinä ja ainakin Pinja saa taustamusiikit My day- videoihinsa? kiitos taas illan piristyksestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt kun koulut alko niin on vähän kiirettä, kuten postaustahdistakin varmaan huomaa. Ne on youtuben musiikkikirjastosta! Kiitos itsellesi :)

   Poista
 41. Ku me oltiin reissussa ni me käytiin myös tolla vaajakosken abc:llä:D

  VastaaPoista
 42. Ihanaa kun hoidatte hevosianne niin hyvin:)

  VastaaPoista
 43. toooooooosi hyvä postaus :DD

  VastaaPoista
 44. voitko tehä pinjankaa maidein sellasen heppojen kaa

  VastaaPoista
 45. voiko tehä pinjan kaa heppa myveekin

  VastaaPoista
 46. oliko pitkä matka sinne lääkäriin

  VastaaPoista
 47. pinjan blogissa olet 16 vee kisaat 90-100 ja valmentaudut säännöllisesti...ylikehuja :D kannattaisko päivittää että 60-80 kilpatasolla ''ollaan menty alaspäin treeneissä ja pilasin oman kapasiteetti hepan nytten se onkin puskaratsu''...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä mitä tarkoitat tuolla alulla, mutta olen siis 17v ja tosiaan kilpaillut 90-100cm.

   Valmentautuminen on säännöllistä, tosin harmillisen vähäistä nykyään, kun Pinja ei valmentaudu Lillillä niin ei käydä enää niin usein valmennuksissa, joka on tietty tosi harmi juttu...

   En ole kilpaillut useaan vuoteen 80cm tasolla, enkä koskaan hypännyt edes 60cm luokkaa. Mikis päivittäisin niin.

   Miten voisin paljon paljon Voittoa osaamattomampana ylläpitää taikka viedä hevosta eteenpäin? Sen ostaessamme oli jo selvää että tavallaan "pilaan sen", kun en sen tasoa voi mitenkään ylläpitää. Tietysti mun osaamattomuus ja virheet vaikuttaa Voittoonkin, eikä varmastikkaan mitenkään positiivisesti.

   Puskaratsu on mielestäni sellainen joka maastoilee ja ehkä vähän hölköttelee kentällä, mutta ei minua haittaa jos meitä puskaratsuksi kutsutaan :D

   Poista
  2. Voi miten surullista ja säälittävää että jotkut ovat todella näin katkeria ja kateellisia. Tuolla anolla on varmaan itsellään tosi vaikeeta. Ei kukaan hyvällä itsetunnolla varustettu ihminen jaksa murehtia toisten tekemisiä tuolla tavalla.

   Poista
  3. Kommentoin samaa myös Pinjan blogissa, mutta pakko sanoa tähänkin, että lähinnä tuo kertoo siitä että tuon anonyymin taso on se joku 10-20 cm :D Ei kukaan esim. tuon 90-100 hyppääjä tule tuolla tavalla kritisoimaan toisia, silloin on (ainakin pitäisi olla) jo maalaisjärkeä siitä että ratsastukseen ja sen onnistumiseen vaikuttaa aina niin monta asiaa että aina ei vaan voi mennä hyvin.

   Poista
  4. Tiiaa.. Nyt taas vaan sitä rikosilmoitusta. Tyhmästi ja alentavasti sanottu. Todella lapsellista.

   Poista
  5. Ja vielä se, että hevosen kapasiteettia ei voi pilata. Sitä joko on tai ei, mutta ei se mihinkään katoa.

   Poista
 48. tää ei liity tähän postaukseen mutta onko tän blogin se muokkaus sivu blogger ja miten saadaan noi etusivu tiia voitto muut eläimet nii jutut blogiin sillä mulla on blogi bloggerissa ja haluisin tollaset

  VastaaPoista
 49. Heippa! Saako luvan linkkaa blogisi ja kopioida bannerin omaan suosikki-blogi postaukseen, ja kirjoittaa pieni teksti mistä blogi kertoo?

  VastaaPoista
 50. Onks toi klinikka teivon raviradan vieressä?:)

  VastaaPoista
 51. Mun isillä kerran lääkärissä ollaan tungettu toi letku myös nenän kautta suuhun ja kun se letku tuli suuhun niin se piti niellä ja isi sano et sattu ihan hirveesti joten voin kuvitella miltä voitosta tuntu :D

  VastaaPoista
 52. Tein susta ja Votesta videon : https://www.youtube.com/watch?v=N4bqvnujVsU&feature=youtu.be

  VastaaPoista
 53. Kiva postaus :) Kysyn kun olet ennen käyttännyt gimppiä (en tiedä käytätkö vieläkin ) nii miten sinne saa itse laitettua lisää brusheja ? Läysin yhden videon siihen mutta en tajunnut yhtään mitään joten voitko neuvoa?

  VastaaPoista
 54. Kiva postaus.millo teet esim jonku videopostaukse.oon pitkää ootttanu uutta videopostausta.tää oli vaa mun toive.ois kiva jos toteutaisitte mut ei oo pakko.

  VastaaPoista
 55. miten tonne ylös saa noi etusivu ja tollaset ku mulla on blogi blogeriisa ja haluisin tollaset??????????????????

  VastaaPoista
 56. Hahah muistan kun Liinulla oli kova yskä ja se piti tähystää, jouduin pitelemään päästä kiinni siinä toimenpiteessä. Mun oli puolessa välissä pakko sanoa että käyn vähän ulkona kun tuli tosi huono olo katsoa sitä hommaa, lisäks hevosen pää painoi niin paljon ja tuntui todella pahalta kun sitä letkua tungettiin sinne nenään. Hyvä ettei Voitolla ollut mitään pahempaa :) Liinulla oli sillon joku infektio, epäili herpestäkin.. :s

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.