Suoristuksia ja vaihtoja

perjantai 1. elokuuta 2014


Moikka! Vitsi mulla on vaikka kuinka monta postausta arkistoissa ja muutama pitäisi vielä kirjoitaa. Kaikki postaukset vain ovat jollain tapaa erikoispostauksia, ei siis tavallisia kuulumispostauksia. Tuntuu, että täällä mun blogissa ei enää muuta olekkaan. Nyt kesällä mulla on vaan putkahdellut kivoja ideoita, joten olen toteuttellut niitä sitten heti kun vain olen voinnut. Eilen sain kuitenkin värvättyä meillä kylässä olleen Suvin kuvaamaan, joten luvassa on nyt kuulumispostaus ihan normaalista kotitreenistä. Mielelläni näitä ratsastus- ja kuulumispostauksiakin kirjottelisin, mutta yleensä ne kaatuu kuvien puutteeseen, vaikka mulla melko hyvä tilanne kuvaajien suhteen onkin.

Pinja oli pari päivää Vekillä ja Lokilla, joten mun vastuulla oli myös Lilli. Eilen sillä oli vapaa, mutta keskiviikkona ratsastin. Meidän serkut Barcelonasta ovat taas tulleet Suomeen, moni varmaan muistaakin heidät talvelta ja aikaisemmilta kesiltä. Nerea ja Einar saivatkin kävellä Lillillä alkukäynnit ja Nerea jopa uskaltautui ravaamaan ilman satulaa! Lillin kanssa meni niin ja näin. Laukassa sain ihan hyviäkin pätkiä, mutta muuten oli kyllä melkosta säätöä.

Iik vesimatto!

Eilen torstaina Voiton poskessa oli ikävä ötököiden syömä kohta, joten laitoin suitsiin vähän pehmikettä ja haavaan betadinerasvaa. Tänään haava oli jo parempi, mutta juoksutin ihan varmuuden vuoksi vain päitsillä, jottei se nyt äityisi pahemmaksi suitsien hiertäessä.

Keskiviikkona Voitolla oli ollut vapaa, joten olin yllättynyt miten kiva Voitto oli kuitenkin ratsastaa. Käyentien jälkeen verkkailin kevennellen. Ravia en verkkaa enempää työstänytkään, vaan nostin laukan. Laukassa tein aluksi pääty-ympyrää ja sitten käänsin hiukan pitkänsivun uran sisäpuolelle ja menin suoraan. Hyvä harjoitus tsekata hevosen suoruus on mennä suoraan kohdissa, joissa aita tai maneesin seinä ei ole antamassa tukea. Voitto oli ihan jees suora, ainakin suorempi mitä pari päivää sitten saman harjoituksen parissa. Välillä mentiin kyllä hiukan mutkitellen, mutta tyytyväinen olen siihen, että hevonen tuntui korpasta suoralle eikä mennyt esim. takaosa sisällä.

Suoristusten jälkeen aloin tekemään vaihtoja kolmikaarisella. Toiseen suuntaan Voitto vaihtoi tosi hyvin, mutta en nyt kuollaksenikaan muista kumpi suunta se oli.. Toiseen suuntaan sain kyllä puhtaan vaihdon, mutat pari askelta mun pyynnön jälkeen. Kun vaihdot kolmikaarisella sujuivat tulin kahdeksikkoa, jolloin vaihdot tulivat suoralla, jossa kaarre ei siis ollut avittamassa vaihtoa. Estehevonen tai ainakin Voitto vaihtaa laukkaa suuntaavaihtavassa kaarteessa automaattisessa.Tällä viikolla hevosilla oli myös kengitys, jolloin Voitolle vaihdettiin hokkikengät, jotta saadaan Lappeenrannan kisoihin nurmihokit paikoilleen. Kisoista tulossa myöhemmin info-postausta, mutta ne järjestetään siis ilmeisesti lappeenrannan raviradalla 8.-10.8. Meidän ekat yli yön kestävät kisat! Ensi viikolla otetaan vielä hypyt Terhin kanssa.  Ei ole yhtään mun kaltaista, mutta pahoittelen nyt mahdollisista kirjoitusvirheistä sillä rynnistän tästä heti puuhailemaan jotain serkkujen kanssa. Oli vain pakko käväistä pikaisesti koneella postailemassa :D

73 kommenttia

 1. Tossa 5 kuvassa katoin ensi että sulla oli piuhat, ku siinä on joku oksa taustalla :Dd

  VastaaPoista
 2. Hienoja kuvia, sekä kiva kirjotus, näitä sun juttuja jaksaa aina lukea ;)

  VastaaPoista
 3. Oikeesti tuutsa lappeenrantaa?Jee!
  Mä tulen kattoo niit kisoi varmaa kaheksas päivä.Ootko sillo kisaamassa?

  VastaaPoista
 4. Lappeenrannassa oli koulukisat heinäkuussa raviradan keskellä nurmialueella. Minusta oikein hyvä alue pitää kisat. Tosin lentokenttä on lähellä joten lentokoneita voi nousta ja laskeutua. Lentokoneet menivät ohitse melko alhaalla ja olivat kova äänisiä. En tiedä pelkääkö Voitto lentokoneita, joka meni niin alhaalta, mutta ajattelin kertoa tälläsen jutun. Olisin mieluusti tullut katsomaan, mutta olin vain pikaisesti vierailemassa sukulaisilla eikä siellä päin tule joka päivä käytyä. Onnea kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *, jotka menee niin alhaalta
   Sama ano kuin ylhäällä.

   Poista
  2. Toivotaan, ettei Voitto sano lentokoneesta mitään. Eihän hevoset yleensä sellaisia pelkää :)

   Poista
  3. Ei meiänkään pollet välitä, mutta ajattelin kertoo, kun siellä koulukisoissa meni parinkin suoritus penkin alle, kun lentokone meni ylitse. (säikähtivät)

   Poista
 5. Kiva postaus! :) Muuten meneekö voitto ns "muodossa" kun se on ihan suora?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se ainakin muodossa menee, mutta se mihin pyritään ei ole muoto vaan peräänanto.

   Poista
 6. Mäkin oon tulossa Lappeenrantaan kisaamaan! Mennään varmaan kolmekin samaa luokkaa! :)

  VastaaPoista
 7. Tosi kiva postaus<3

  VastaaPoista
 8. tosi kiva tällänen kuulumispostaus pitkästä aikaa! kuvia ja tekstiä oli sopivasti ja kirjotat tosi selkeesti :)

  VastaaPoista
 9. Musta nää kuulumispostaukset on just niiin kivoja, mutta toisaalta se on hyvä että niitä tulee välillä vähän harvemmin niin ei sitten tuu sellasta turhanpäivästä toistoo ja liikaa samanlaisia postauksia. Mutta siis joo tosi kiva postaus taas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Heppapäivät ja niistä otetut kuvat usein tahtoo toistaa itseään.

   Poista
 10. Tämä postaus iski nyt jotenkin erityisen kivana minuun! Ja varsinkin tuo lopetus kruunasi kokonaisuuden :) Tsemppiä kisoihin!

  VastaaPoista
 11. "Käyentien jälkeen verkkailin kevennellen." Tuossa ehkä pitäisi lukea että "Käyntien jälkeen...."

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus ja ihania kuvia :)

  VastaaPoista
 13. Onnea tuleviin kisoihin! mäkin tykkään tehdä paljon vaihtotehtäviä, ja vaihdon voi tehdä vaikkapa käynnin kauttakin :) joo tosiaan lappeessa on aika kova meteli mitä ite olen ollu kisoissa siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on estevalmentaja sanonut, että ei kannata tehdä ravin tai käynnin kautta, jos heppa osaa vaihtaa. Tietty sit erikseen, jos kävelee ihan hyvän matkaa siinä välissä :)

   Poista
 14. Kiva postaus :) sun blogia (ja Pinjan) on aina niin kiva lukea ja odotan aina innolla seuraavaa postausta! :)

  VastaaPoista
 15. kiva postaus ! ja mahtavia kuvia:)

  VastaaPoista
 16. Kiva postaus jälleen ❤❤❤❤❤❤💖💖💖💗💗💗💘💘💝💝💜💜💜💜💛💛💛💛💚💚💚💚💚💚💚sun juttujas jaksaa AINA lukee 😆 sä oot Tiia paras😋 PS: oot mun idoli

  VastaaPoista
 17. heii kysyisin semmosta asiaa että tiedätkö minä päivänä horse showta näytetään ylen kanavalla?:)

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus ja sulla on huippu blogi!:) Tykkään tosi paljon sun kirjotustyylistä:)

  VastaaPoista
 19. Vitsi olisin halunnu nähdä videota ratsastuksestasi! :D Hyvä postaus silti ;)

  VastaaPoista
 20. teethän videopostauksen silleen molemmista päivistä vähän myday tyyppistä!! :))

  VastaaPoista
 21. Kiva postaus! Se näyttää Tossa vesimatto ja laukkakuvassa paljon tuhdimman kokoiselle. Tarkoitan siis hyvällä. ♥ Hyvin näyttää Vote kulkevan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on vähän päässy turpoomaan laitumella..:D

   Poista
 22. Kiva taas tämmönen postaus (: Hyviä kuvia, kuten aina! Byähähä mulla alkaa just sillon 8 päivä koulu :(

  VastaaPoista
 23. Vote ja Lilli on ihanii<3<3
  ihana postaus! Tiia mä katon lähes kaikki teijän videot!

  VastaaPoista
 24. Kun tehän tilasitte joskus niitä kuvia missä on ne reunat (tais näkyä huoneen esittelyssäkin), niin mistä ne oli? :)

  VastaaPoista
 25. Kuinka monta vesiskootteria teillä on? :) hienoja kuvia ja kiva postaus :)

  VastaaPoista
 26. Tos yhessä kuvassa näyttää siltä et Voitol olis jonkun näköset apuohjat:D Mut se olikin vaan joku puun oksa:D

  VastaaPoista
 27. MIKÄ TOI VAALEA ON VOITOLLA TOSSA TURPAHIHNASSA?
  JA PYSTYYKÖ GIMP:LLÄ POISTAMAAN ESIM. HEVOSELTA RIIMUN PÄÄSTÄ?
  JA KIRJOITIN TÄMÄN SIKSI ISOILLA KIRJAMILLA, ETTÄ LÖYDÄN OMAN KOMMENTTINI JOS SIIHEN VASTAAT! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaatko sä lukea?

   "Eilen torstaina Voiton poskessa oli ikävä ötököiden syömä kohta, joten laitoin suitsiin vähän pehmikettä ja haavaan betadinerasvaa."

   Poista
  2. Sori anonyymi 2. elokuuta 2014 14.39
   En ole lukenut postausta vielä ollenkaan, joten turhaan siinä kitiset! :''D

   Poista
  3. Mitä järkeä sitten kysyä asiaa joka todennäköisesti on kerrottu postauksessa : D Sulla on ikää varmaan joku 8 v : DDD

   Poista
 28. Jaiks.. Saako lappeenrannas tulla moikkaamaan sua, Pinjaa ja Voittoa? Monelta sun luokat alkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa, mutta toivon, että katsot sopivan välin esim. starttien jälkeen :)

   Poista
 29. Kivoja kuvia ja Voitto liikkuu hienosti! :) Miksi sulla ja Voitolla on muuten aina niin tylsät varusteet? Siis siistit kyllä, mutta vähän mitäänsanomattomat värit ja muutenkin tosi hillittyjä. Välillä on joo punaista, mutta sekin on yksi tämän hetken "muotiväreistä" ja niin arkipäivää. No, on se uusin huopa sentään turkoosi, mutta sekin tosi hillitty tyyliltään. Miksei ikinä mitään kivoja kuoseja tai värejä, kuten sun arkivaatteissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska ratsastusvaatteissa vaan ei näytä hyvälle mikään kamalan erikoinen. En ainakaan itse ole nähnyt sellaista ratsukkoa joka pukeutuisi eri kuoseihin ja väreihin näyttäen silti kivalle :)

   Poista
 30. Heippa,tosi mukava postaus ja kivat kuvat. Huomasitko et joissain kuvissa(viimeisissä) voitolla on kai kieli ulkona nii kulkeeks se aina nii? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suu auki ei ole sama kuin kieli ulkona, kieli ei ainakaan mun katsoman perusteella tule yhtään ohi suun :)

   Poista
 31. Tämä ei liity postaukseen
  Miksi blogi nimi on "Voitto kotiin", kun Voitto on kuitenkin ollut teillä jo suhteellisen pitkään?En siis sano,että sen nimi ei voisi olla se;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aloitin blogin Voitto oli vasta tullut meille. Lisäksi Voitto kotiin on sanonta, joten musta se käy edlleen blogin nimeksi :D

   Poista
 32. mistä ostat sun vaatteet siis suomesta:)

  VastaaPoista
 33. Miten saa tehtyä laukanvaihdon? :) tai mitä ratsastajan pitää tehä että se hevonen vaihtaa jos osaa :D?

  VastaaPoista
 34. Itte menossa koulukisoihin samana viikonloppuna :) Onnea sulle ja Votelle kisoihin ;)

  VastaaPoista
 35. Joo ne kisat on raviradalla ja ainankin mun mielestä kisat oli edellisvuonnakin tosi onnistuneet! Saako teitä tulla moikkaamaan jos törmätään:) ?

  VastaaPoista
 36. Tuli vain tuossa mieleen kysymys kun teidän videoita katselin että miksi kutsutte teidän äitiä omalla nimellänsä ettekä esim sano näin "Moi ÄITI tuun kohta kotiin." Vaan sanotte näin "Moi TYTTI tuun kohta kotiin." Miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaan Tiian puolesta, jos tämä on vielä paikkaansa pitävää.

   Opittu tapa vaan, ei sen erikoisempaa :). Mun mielestä Tiia on useammankin kerran tähän vastaillut...

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.