Viikon blogihaaste: Huonot tavat

sunnuntai 31. elokuuta 2014
OHJEET: Nyt paljastateaan meidän ihmisten "huonot tallitavat". Mitä tyhmiä tai liian ison riskin omaavia juttuja teet hevosten kanssa siitä huolimatta, että tiedät niiden olevan huono juttu. Kopioi halutessasi yllä oleva banneri postaukseen ja linkitä tämä haastepostaus, josta ohjeet löytyvät. Haasteen voi tehdä kuka vain ja mukaan voi tulla silloin kun aihe on mieleinen. Linkitä sinun tekemä postaus tämän postauksen lopussa olevaan osioon, jonne kaikkien haasteeseen vastanneiden blogit tulevat. Sieltä minä ja muut voivat käydä sitten lukemassa sinun tekemän postauksen.

Tällä kertaa pistetään haaste kiertämään myös omille lempparibloggaajille. Muista siis haastaa postauksessasi kaksi haluamaasi bloggaajaa mukaan kertomaan heidän huonoista "tallitavoista". Minä haastaan Lauran ja  Kreetan.


1. Puhelimen räpläys hevosen selässä.
 Yleensä aina alku- ja loppukäynnit räplään puhelinta. Selailen instagramia, luen blogeja tai juttelen kavereille. Hyvä puoli tässä on se, että käveltyä tulee usein tosi pitkään, kun unohdun internetin ihmeelliseen maailmaan. Mutta onhan se iso riski, sekä puhelimella että itselle. Huomio on kiinnittynyt puhelimeen, eikä ympäristöön. Hevonen saattaa säikähtää jotain, minkä olisit itsekkin huomannut, jos katseesi ei olisi ollut liimautuneena näyttöön. 

2. Mahan alta kulkeminen.
Älkää kukaan nyt saako hepulia, en tee tätä kovin usein, mutta teen silti. Joskus jos Voitto on poikittain karsinassa ja joutuisin siirtämään sitä, että pääsen pois tai hakemaan jotain tavaroita kuljen sen mahan alitse. Voitto ei tästä yhtään välitä, mutta onhan se melko vaarallinen paikka kulkea.. Ihan turhaa riskin ottoa.

3. Päitsien jättäminen auki
Yleensä en jaksa laittaa pätsien lukkoa kiinni Voittoa tarhasta hakiessa tai sinne viedessä. Mikään ongelmahan se ei ole niin pitkään kun heppa ottaa rauhallisesti, mutta päitset valahtaa melko nopsaan pienestäkin hepulista pois hevosen päästä. Ei olisi iso vaiva napsauttaa lukkoa kiinni.

4. Karsinan oven jättäminen auki
Voitto on tähän asti pysynyt karsinassa tosi nätisti. Se saattaa hivuttautua pikkuhiljaa käytävälle, muttei koskaan rynni tai karkaa. Silti on turha riski pitää varsinkin molempien hevosten karsinoita samaa aikaa aukia, vaikka me tallissa oltaisikin vahtimassa.


Onko teillä samoja "huonoja tapoja"? Jos ette halua tehdä omaa postausta tai teillä ei ole omaa blogia kertokaa teidän huonoista tallitavoista kommentilla.

Lisää postauksesi listaan painamalla Add your link painiketta. Täytä kentät joissa kysytään postauksesi osoitetta (URL), blogisi nimeä (Name) ja sähköpostiosoitettasi (mail), joka ei tule näkyviin muille.

53 kommenttia

 1. haha, pakko myöntää että teen itsekkin usein näit samoja "huonoja tapoja" hevosten kanssa! :D kiva postaus!

  VastaaPoista
 2. Onpas kiva haaste!

  VastaaPoista
 3. Aika kiva haaste ;D mulla on että jätän myös karsinan oven auki jos käy hakemassa nopeasti jotain. Ja kerran menin ponin yli :D

  VastaaPoista
 4. Voisin itsekin toteuttaa, tulisi samalla mietittyä mitä siellä tallissa oikeastaan tekeekään..

  VastaaPoista
 5. Mä teen just noita samoja juttuja :D Kerran olen myös istunut melkein ponin alla kun harjasin kuraa pois sen mahasta..

  VastaaPoista
 6. Mä aina harjailin aikoinaan oman hepan jalat silleen että istuin mahan alla, senku pyöri takapuolellaa ni sai harjattua kaikki kintut joka puolelta näppärästi :'D Jälkikäteen ajateltuna erittäin tyhmä tapa. Ja en jaksanu melkeen koskaan ottaa narua, niin talutin pelkästä riimusta tai en taluttanut vaan kävelin vieressä talliin. Eipä se onneks koskaan lähteny lätkimään mihkään tammojen luo, vaikka ne siinä muutaman kymmenen metrin päässä seisoskelikin (heppa oli siis ori) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun mielestä tällaisessa typerässä vastuuttomassa toiminassa ei ole mitään hehkuttamisen ja nauruhymiöiden arvoista. Toivottavasti et enää harrasta tällaista, mitäs sitten olisit tehnyt kun ori olisi karannut tammojen luo ja astunut jonkun tai pahimassa tapauksessa tamma potkinut orin paskaksi?

   Poista
  2. No, mulla ei oo tapana ajatella hevosta orina, tammana ruunana tms. Kaikilla hepoilla on ollu aina samanlainen käsittelytapa, oli se mikä hyvänsä sukupuoleltaan. Ja mun kokemuksien mukaan orit on aina ollut niistä kaikista fiksuimpia käsitellä, joten.. Toki jos hevonen olis luonteeltaan semmonen et lähtis lätkimään, eikä tulis fiksusti vapaana, niin tilanne olis toinen. Entä jos se olis ollu tamma? Olisko ollu hyväksyttävämpää tuoda se vapaana talliin, vaikka se kiimoissaan olis voinu aivan yhtä hyvin karata orien luokse. En siis näe sen hevosen sukupuolta tässä ongelmana, vaan sen, että onhan toki typerää ylipäänsä mitään hevosta viedä vapaana, vaikka se olisikin todella kiltti. Ja en toki hehkuta typerää tapaani, nimenomaan pohdin, että se on aika typerää.

   Poista
 7. Toteutettu :)

  http://iddejacoda.blogspot.fi/2014/08/25-viikon-blogihaaste-huonot-tavat_0.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korjattu linkki: http://iddejacoda.blogspot.fi/2014/08/25-viikon-blogihaaste-huonot-tavat_80.html#comment-form :)

   Poista
 8. Tunnustan kaikki ihan samat :D joskus hölkkään alkuravitkin puhelin korvalla :D ja jos riimu tallissa esim niin haen monesti hevosen vaan riimunnaru kaulalla...hoidan hevosen vapaana tallin käytävällä ja jätän välillä yksinkin kun haen satulaa. Tosin oma talli ja ulko ovi kiinni mutta silti. Kisoissa hoidan hevosen niin että naru vaan kaulalla jos mulla ei oo kisahoitajaa mukana. Pahin tapa on se että jos kiire päivä enkä ehi molempia ratsiin niin hyppään toisen selkään ja toisen otan naruun... ja molemmat on hebosia, ei poneja

  VastaaPoista
 9. sinut on haastettu :)
  http://heppahumputtelua.blogspot.fi/2014/08/151-haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista
 10. Toi solkien jättäminen auki on muutenkin vaarallista jos esim hevonen heiluttaa päätään niin se lukko voi osua vaikka hevosta silmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen kävi vanhassa tallissa kun en ''jaksanut'' laittaa sitä lukkoa kiinni niin heppa heilutti päätä ja tuli silmätulehdus.. ja tätä tosiaan oolin tehnyt jo monta vuotta ja sitten se tapahtu..

   Poista
  2. No päitsien lukko ei mun mielestä kovin helposti heilahda silmään, ainakaan meidän päitsissä, mutta esim. suitsissa saattaa pikku heilautuksella leukaremmi osua silmään :/

   Poista
  3. Eräällä tallilla yhdeltä hevoselta puhkesi silmä, koska päitsien lukko oli jäänyt auki ja hevonen oli heilutellut päätään jolloin lukko oli osunut silmään:/ silmä jouduttiin poistamaan:(

   Poista
  4. Mä talutan riimulla niin että laitan sen soljen kiinni siihen isoon mihin riimunaru yleensä menee kiinni eli siihen samaan näin ei ole tiellä eikä juutu minnekkään :)

   Poista
 11. Noh..Mulla itselläni tulee ekana mieleen se, että talutan hevosta melkein aina tallistaa tarhaan pelkästä riimusta. Opettajanikin on sanonut, et kannattaa aina ottaa riimunnaru. Tosin hän itsekkin aina sanoo et voit tuoda pelkästä riimusta, jos asiasta kysyn. Yksi hevonen on poikkeus, koska on niin isokokoinen ja sillä on tapana nostaa pää aina tosi ylös, kun sitä vie ulos :D

  VastaaPoista
 12. Solkia en jätä auki, mutta kaikkia muita voin kyllä myöntää tekeväni, hups

  VastaaPoista
 13. Ittelläkin tuo mahan ali kulkeminen ja karsinan oven auki jättäminen on tosi yleisiä tapoja :D tosi kiva haaste!:)

  VastaaPoista
 14. -Talutan hevosta tosi usein pelkästä riimusta, ei kovin vaarallista jos heppa pysyy rauhallisena, mutta jos säikähtää niin voi jäädä alle/hevonen karata.
  -Talutan myös useampaa hevosta samanaikaisesti. Yleensä kahta, mutta joskus jopa kolmea. Tosin useampaa talutan vain jos olen 100% varma että kyseiset hevoset tulee toimeen niin lähellä toisiaan eikä säiky turhia.
  -Usein tulee myös kuljettua oman hevosen mahan ali kun otan suojia pois tai laitan linimenttiä tmv. On vaan niin helppo käänytä mahan ali toiselle puolelle kuin nousta seisomaan ja kiertää toiselle puolelle :D

  VastaaPoista
 15. On tehnyt mieli kulkea Pillerin vatsan alta, mutta en ole uskaltanut, jos se vaikka hirmustuisikin siitä :D yksi paha tapa mitä teen on oven auki jättäminen hepan ollessa vapaana harjauksen ja varustuksen aikana (tosin teen tätä vain kolmen hepan kanssa, jotka eivät ole ainakaan vielä koskaan edes yrittäneet lähteä mihinkään). Olen lähtenyt harjaakin hakemaan onneksi vain parin metrin päästä oven ollessa apposen auki ja hepan kurkistellessa sieltä :D Teen niin vaan koska tiedän niiden heppojen olevan vähän tyytyväisempiä kun saavat kurkistella käytävän elämää (kaikki kolme puskee ovea koko ajan auki, jos sen sulkee muttei laita lukkoon) ja siinä sitä oltaisiinkin sitten kun joku kulkisi ohi ja heppa sinkauttaisi oven päin naamaa... :D Ja taidan myös joskus vähän riskillä mennä hevosen karsinaan, vaikka se olisi pylly ovelle päin.. :P huuups

  VastaaPoista
 16. tää oli tosi kiva, valitettaasti samaistun näihin kaikkiin :D

  VastaaPoista
 17. Ite kulen kanssa hevosen mahan alta sillon tällön :D solkikin joskus sattuu jäämään auki! Mullakin näitä huonoja tapoja löytyy! En oo pitkää aikaa selaillu sun blogia joten en oo varma ootko tehny tälläsen blogi haasteen mutta semmonen blogi haaste ois kiva missä kerrot hevosen huonoista talli tavoista?:)

  VastaaPoista
 18. moi tiia! solkia en jätä auki! muihin myönnän joskus samaistuvani. voisiko seuraava viikon blogihaaste olla sellainen että pitäisi esitellä esim lempivarusteita tai vaikka kisakamoja tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisavarusteiden esittely on mullakin käynyt mielessä :)

   Poista
  2. Ongelmana vain on se, että varmaan eivät puoletkaan haasteiden tekijöistä kisaa...

   Poista
  3. Yli puolet on vain pienia tyttöjä, jotka ei edes ratsasta ehkä rkoululla mutta ei niil nyt mitään kisajuttuja ole! Ku tää blogi on ns pikkutyttöjen idoli blogi :)

   Poista
 19. Itselle on tullut moniakin pahojatapoja :/
  Vien monesti hevosen pelkällä riimulla tai vaan otsatukasta tarhaan.
  Saatam jättää hevosen käytävälle jos lähden hakemaan vaikka kypärää, raippaa tai muuta.
  Monesti suojat otan pois kulkemalla hevosen mahan alla.

  VastaaPoista
 20. Ite päästän hepan välillä kentältä ilman mitään varusteita tai kiinni pitämättä suoraan talliin ja matkaa tietysti sen verran, että jotain ehtisi sattua.. :)

  VastaaPoista
 21. Tein tän, mutten vielä julkase :))

  VastaaPoista
 22. Millä kameroilla kuvaatte ? Mikä on sinusta paras niistä?

  VastaaPoista
 23. jos on ostanut lipun la illaksi niin saako mennä aikaisemmin samalla lipulla shoppailemaan Expoon?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mun mielestä, mutta voin kysyä :)

   Poista
  2. Katsomopaikkalipulla voi tulla Horse Expoon sen voimassaolopäivänä riippumatta näytöksen alkamisajasta.

   Poista
 24. Milloin teet postauksen noista PSOS suitsista ja mitä olet niistä tykännyt? Entä uudesta turvaliivistä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehty jo kuukauden koottujen yhteydessä: "PS of Swedenin suitset ovat aiheuttaneet paljon ihmetystä ja ihastusta. Monet ovat kysyneet mistä nuo on ja miten ne toimii, valmentajiltakin on tullut vaihtelevaa palautetta. Kouluvalmentajaa ei ulkonäkö miellyttänyt ja Backlund totesi, että selviäisin ilman tälläisiä ihme vimpaimiakin. Itse olen kuitenkin pitänyt näistä todella ja mielestäni Voitto toimii huomattavasti paremmin näillä, kun entisillä meksikolaisillaan.

   Joku ihmetteli suitsien esittelypostauksessa, miksi tuo pikalukko on väärällä puolella, yleensä suitset laitetaan kiinni hevosen vasemmalta puolelta. Itsekkin aloin asiaa sitten pohtimaan ja tajusin, että mulla on vain tuo palanen noissa väärin päin. Käänsin leukaosan toistepäin ja nyt pikalukko on oikealla puolella.

   Kerroin Voiton lopettaneen suitsien myötä pään hinkkauksen ja se on totta. Se ei hinkkaa sitä enää järjestelmällisesti joka ratsastuksen jälkeen vaan vain silloin, kun on hikinen. Uskon silloin hien kutittavan, enkä suitsien painavan hermoja. Otsapannan vaihtaminen on ollut todella helppoa, eikä nepparit ainakaan vielä ole löystyneet yhtään, kuten joku minulle väitti. Suitset eivät ole kertaakaan meinanneet tipahtaa, eivätkä ne pois ottaessakaan tule helposti korvien ylitse. Leukahihnan puuttumisesta ei ainakaan vielä ole ollut siis mitään haittaa. Huomasin, että PS of Swedenillä on myös erillisiä leukahihnoja myynnissä, jos joku sellaista noihin kaipaa.

   Nämä ovat siis todellakin olleet paremmat, kuin ikinä uskoin!"

   Ja turvaliivistä parin päivän sisään samoissa merkeissä eli elokuun kootuissa :)

   Poista
 25. Ainut mikä hätkäytti oli tuo kännykän käyttö, herranjumala, etkö pysty edes ratsailla olemaan ilman kännykkää? :o suoditteken kokeilemaan olla päivän ilman kännykkää, tablettia ja tietokonetta, mihin tää maailma on menossa, nostakaa ihmisey se katse joskus pois sieltä netistä ja hankkikaa elämä!!:p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyse ole siitä ettenkö voisi olla sitä aikaa räpläämättä, olen kyllä riippuvainen sen myönnän, mutta tuo kävely on sellasita turhaa aikaa jolloin on musta varsin järkevää selailla nettiä. Sitten kun tulee alas sieltä selästä on vaikka kuinka paljon muutakin puuhaa kun räplätä puhelinta, mutta alkukäyntien aikana ei oikein muuta voi tehdä kun kävellä vierellä tai istua selässä :)

   Poista
  2. Siinä voi vaikka istuntaa harjoitella tekee jumpppaa selässsö , katsoa ja harjoitella suoraa menemistä löysillä ohjikla ja kääntää katseella ja ajatuksella hidastaa hengityksen ja vastalihasen kanssa ym.

   Poista
 26. Mahan alla on tullut palloiltua, se onneksi jäi siinä vaiheessa kun tajusin riskit. Samoin myös mm. juuri hevosen edessä kyykistely. Oon myös talutellut parhaillaan neljää hevosta yhtä aikaa, ja joskus kolmea niin, että ratsastin keskimmäisellä ilman satulaa, ja kummankin puolin oli hevonen riimussa. Turhia, tyhmiä riskejä. Joskus olen myös puhunut puhelimessa ratsastaessa, ottanut maastokuvia selässä puhelimella tai muuten vain kävellyt pitkin ohjin niin että ohjat eivät ole kädessä vaan kaulalla, mutta onneksi tästä yhden tippumisen jälkeen viisastuin. Tosi kiva postausaihe, saa ajattelemaan paljonkin turvallisuutta ja omia tyhmyyksiä, joilla voi olla vakavat seuraukset.

  Hurjan kiva muuten tuo postausmainospalkki tuolla ylhäällä. Wow, sun ulkoasu tulee aina vain ammattimaisemmaksi, oot kyllä tosi taitava ja jaksat panostaa älyttömän paljon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän oisi edes voinut vastata "kiitos:)"

   Poista
 27. Voi kauheeta kun tajuaa et itellä on varmaan kolminkertanen liuta "huonoja tapoja" yhteenkään listaan verrattuna... Mm. talutan tosi usein hepat polkupyörällä tarhaan ja talliin ja kaks aina samaa matkaa, jokun kerran myös skootterin tarakalta. Esim. maastosta tullessa ratsastan monesti talliin sisälle. Heppa seisoo aina käytävällä kiinni kun haen varusteita yms. Hepat olleet myös jokun verran sähköttömässä lankatarhassa. Jajajaaa lisäks sit kännykän räpläykset, ilman hansoja talutukset... Mutta toisaalta tunnen hevoseni ja oikeesaan mitään haavereita ei oo sattunu.

  VastaaPoista
 28. Toi on kiva tuo "lukuvinkki" tuolla ylhäällä! Puhelimella ei sitä näkyny, mutta koneelta näkyy:)

  VastaaPoista
 29. Aiheesta poiketen, että millon voisit tehdä Voitosta jonkinlaisen videon?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai millaisen videon, kyllähän siitä on tullut melko paljon videoita!

   Poista
  2. En tiiä millasta videota hän tarkoitti, mutta mun mielestä olis kiva semmonen editoitu video Voitosta :) Toki ymmärrän ettei sulla oo varmaan aikaa tehä sellasta kun siihen voi vierähtää niin paljon tunteja.. :D

   Poista
 30. Paras haaste tähän mennessä! Hyvä Tiia! 😉

  VastaaPoista
 31. Hevosen huonoja tallitapoja ois aika hyvä seuraava viikon blogihaaste:)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.