Pinja ja Voitto eilen

lauantai 16. elokuuta 2014


Moi! Lappeenrannan kisapostausten jälkeen iski väsymys blogin suhteen. En tainnut kertaakaan edes avata konetta sitten tiistaina jälkeen. Yksi syys siihen, ettei postaaminen innostunut oli myös koulun alkaminen. Oli kyllä ihan kiva palata taas kouluun ja nähdä kavereita. Eilen oli ykkösten ryhmäytymispäivä, joten se päivä meni Kuopiohallilla tutoroidessa. Itse opiskeltua ei siis tullut viime viikolla hirveästi harrastettua. Nyt viikonloppuna pitäisi varmaan vähän raottaa koulukirjoja, kun olen maanantainakin poissa. Lähdetään maanantaina siis Tampereelle klinikalle ns. vuositarkastukseen, mutta siitä lisää sitten maanantain jälkeen. Pidetään peukut pystyssä, ettei sieltä löydy mitään ikäviä yllätyksiä...

Eilen olin niin väsynyt, että koulun jälkeen serkkujen kanssa leikittyäni ja pari jaksoa Pretty Little Liarsia katsottuani otin päikkärit. Nukuin pari tuntia ja sitten olikin jo aika lähteä talliin. Valittelin siinä Pinjalle, kuinka ei millään jaksaisi ratsastaa. Kerrankin meidän tuntemukset kohtasivat, sillä Pinja ehdotti, että voisi mennä Voitolla. Yleensä, kun mua laiskottaa, laiskottaa Pinjaakin. Sitten kun Pinja haluaisi mennä Voitolla, mulla on itsellä inspiraatio ratsastella. Lähdin tietty auttamaan talliin ja siivosin mm. molempien heppojen karsinat Pinjan ratsastaessa.

 Pikaharjaus kahdella harjalla

Voiton kanssa olen tehnyt tällä viikolla  muutaman teidän vinkin mukaan laukassa pieniä voltteja huolehtien, että laukka pyörii kunnolla. Teinkin tehtävää mitä ollaan vuosia sitten tehty aluevalkuissa. Eli isoa ympyrää, jonka sisälle suoralla hevosella pieni voltti ulkopohkeella pääasiassa kääntäen. Tuon tehtävän lisäksi tein vastalaukkaa. Pitää nyt panostaa laukkatyöskentelyyn entistä enemmän, vaikka se ravikin on tietysti tärkeää. Jos joku ei videopostauksessa olevaa infoa huomannut, niin yksi syy meidän tahmeaan menoon Lappeenrannassa oli ilmeisesti vääränlainen liian järeä hokitus... Ensikertalaiset nurmikisoissa, jospa ensi kerralla vähän onnistuneemmin.


Pinjalla meni eilen Voiton kanssa todella hyvin! Ehkä se, että olin vähän huutelemassa maasta miltä Voittoa näyttää auttoi. Voitto meni paljon rennompana eikä vähän sellaisessa kippurassa jännittyneenä. Onhan se selvää, että menee hetki ennen kuin oppii yhdistämään sen selkään tulevan tunteen siihen miltä hevonen näyttää. Ravissa oli alkuun hiukan hakemista, eikä asiaa auttanut se, että Voitto tuijotteli melko paljon järvellä kiljuvia lintuja. Laukasta löytyi kuitenkin melko nopeasti hyvä vaihde! Pinjan on hyvä ratsastaa Voittoa, sillä hän ei ole ainakaan yhtä vino kuin minä oikeaan kierrokseen. Ollaan Voiton kanssa molemmat nimittäin huonompia oikealle. Ja tietysti minä pahennan Voiton vinoutta omalla vinoudellani ja taas päinvastoin Voitto pahentaa vinoudellaan minun vinouttani.


Pinjan lopetettua hyviin laukkapätkiin kävelytin Voittoa maasta ja Pinja lähti varustamaan Lilliä. Käytiin pihassa sokereilla tien kautta ja samaa reittiä takaisin. Sain pari päivää sitten paketin Back on Trackilta, josta löytyi vaikka mitä ihanaa! Voitolla onkin näissä kuvissa uusi huopa ja treenin jälkeen se sai jalkaansa Quick Wraps Royalit. Kirjoitan postausta tuotteista, kunhan olen niitä ensin testannut kunnolla.

ps. Viimeisiä viedään! Vielä ehdit osallistua kilpailuun, jossa palkintona 50 euron lahjakortti Hööksiin. Tsekkaa kilpailu tästä postauksesta.

64 kommenttia

 1. Tosi hyvältä näyttää! Tiiän ton laiskuus tunteen :D

  VastaaPoista
 2. Oi, kiva että taas postaus :) Hyvältä näyttää! Ja tosi hyvin sopii toi huopa Voitolle (:

  VastaaPoista
 3. Pinja ratsasti kivan näkösesti Voitolla ;) Mutta kyllä sä sillä silti paremmin ratsastat :D

  sepekiksu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Oliko pinja eilen sittarissa :0

  VastaaPoista
 5. Minkä takia käytte Tampereella asti klinikalla? Eikö kuopuo tai laukaa kelpaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska siellä on eläinlääkärit, jotka ovat tutkineet meidän hevoset aikaisemminkin. Lillin viimeksi hoitanut, Voiton viimeksi leikannut ja Voittoa "entisessä elämässään" hoitanut :) Ja jos eläinlääkäriin mennään ja siihen rahaa laitetaan niin sama varmistaa sitten ainakin kunnollinen hoito/tutkimus, kun eläinlääkäri on yksi Suomen parhaista ja hevoset sille ennestään tuttuja. Kelpaisivat, mutta kun saatiin viimeksi niin hyvää hoitoa, ohjeet ja ennusteet (paikkaansa pitävät) Tampereelta mennään ehdottomasti sinne.

   Poista
 6. Etkö saanut, kuin kolme onnistunutta ratsastuskuvaa? Olisi ollut mukavampi katsella enemmänkin ratsastusta kuvista :)

  VastaaPoista
 7. moikka!

  minkälainen tuo paikka, mistä oot ottanu sun taustakuvan (theinspirationgallery.com) on? saako sieltä vapaasti kopioda vai onko jotain tiettyjä sääntöjä? :)

  VastaaPoista
 8. Minkä aikaa Pinja ratsasti, kun voitto menee noin hyvin? Tunnin vai kaksi? 😊

  VastaaPoista
 9. Suomen paras eläinlääkäri harrastehevoselle...onko totta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanonut paras, vaan yksi parhaista ainakin jalka-asioiden suhteen. Näin meille ainakin on mainostettu,hänet yleensä listataan mukaan joukkoon, jos joku kyselee hyvää eläinlääkäriä jalka-ongelmiin. Eläinlääkärit eivät käsittääkseni valitse asiakkaitaan hevosen kilpailumenestyksen mukaan.

   Poista
  2. Tampereelle on oikeasti parhaimmat eläinlääkärit, mitä tulee hevosten jalkoihin. Tiedän montakin hevosen omistajaa täältä etelästä, jotka ovat kuskanneet "jalkavikaiset" hevosensa Tampereelle. :) Eli ihan oikeanlaista mainostusta olet saanut!

   Poista
  3. Kyllä mä ainakin omalle perheenjäsenelleni haluaisin tarjota parasta.. ainakin jos se on mahdollista!

   Poista
 10. Hei, Tiia!
  Milestäni sinulla on ihana ja persoonallinen tapa kirjoittaa blogia
  -et matki ketään
  -olet kokenut

  mutta pari huomautustakin löytyy:
  -kirjoita huolellisesti, olen seurannut blogiasi säännöllisesti jo vuoden ajan ja olen huomannut,
  että kirjottamissasi teksteissä on ollut jonkun verran "kirjoitusvirheitä"
  - jos et "keksi" mitään kirjoitettavaa älä tee postausta "turhaan" Esim. tämä postaus
  - joissain videoissasi, kun kävelet, niin kamera heiluu, ettei saa mitään selvää...

  jos noi jutut voisit toteuttaa?... Kiitos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä turhaa tässä postauksessa oli?

   Poista
  2. Tiesitkö että suomalaiset osaavat lukea sanan vaikka kaikki kirjaimet on sekaisin?

   Poista
 11. Hienosti Pinja ratsastaa! :)
  Mutta kyllä kummatkin menevät mielestäni omilla paremmin! ;)

  VastaaPoista
 12. Onko voitolla koskaan ajettu? Miten Se toimii siinä? Jos ei niin miten voisit kuvitella sen toimivan siinä? Mitä mieltä olet raviurheilusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ajettu ja en kyllä osaa sanoa mitä se tuumaisi. Tietty järkyttyisi jos vaan löisi kärryt perään eikä kouluttaisi niihin. Ei mulla ole sen kummempaa mielipidettä raviurheilusta, kun esim. jalkapallostakaan :D

   Poista
 13. Olin katsomassa Sorsasalossa heppatapahtumaa. Siellä oli Tuomas Jauhiaisen tallin estenäytös. Hyppäsivät lopuksi kahdella tuntihepalla radan, jonka vika este oli 135 cm, muut esteet 100-120 cm. Kumpikin meni puhtaasti. Tuli mieleen, että,sun kannattaisi käydä siellä hyppytunneilla. Saisit,varmuutta korkeisiin esteisiin, kun voisit mennä hyvillä,estehevosilla. Itselläni oma heppa kielsi usein ja jännitin korkeita esteitä. Kävin hyppäämässä hyvillä hepoilla ja nyt parantunut meno omalla hepalla. Mukava postaus.

  VastaaPoista
 14. Todella hienoja kuvia ja Voitto näyttää menevän kivasti :)

  VastaaPoista
 15. Hei Tiia! oli taas kerran hyvä postaus. :)

  Tiia, ootko harkinnu menemään ikinä estetunneille? ei siksi että et osaisi ratsastaa, koska osaat ratsastaa harvinaisen hyvin, vaan siksi että vaihtaisit välillä hevosta. juurikun sanoit että kallistut oikeassa kierroksessa vinoon ja voitto samalla tavalla, niin kun menisit jollain muulla hevosella tunnilla, niin ne opettaisi sua mitä voitto ei osaa, enkä myöskään tarkoita ettei voitto olisi hyvä, koska voittokin osaa, ja menee hyvin. :)

  btw, hyvää viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt nyt viime aikoina varsinkin, katsotaan onnistuuko :)

   Poista
 16. Missäpäin Tamperetta se klinikka on? :) Ja kiva postaus!:)

  VastaaPoista
 17. " Tuon tehtävän lisäksi tein vastalaukkaa. Pitää nyt panostaa laukkatyöskentelyyn entistä enemmän, vaikka se ravikin on tietysti tärkeää. " Tuosta lauseesta tuli mieleen, että hirveen moni unohtaa myös sen käyntityöskentelyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavana päivänä työskentelin lähes koko treenin käynnissä, joten ei sitäkään unohdeta ainakaan meillä :)

   Poista
 18. Osaat tehdä tällaisista "tavallisista" postauksistakin todella mielenkiintoisia ja kivoja.:) ja hienosti näyttää pinjalla ja voitolla menevän.:)

  VastaaPoista
 19. Pinja menee tosi hyvin Voitolla!! Onko Pinjalla muuten ihottumaa poskessa vai muuten vain punaista?? Ratsastuskuvassa ei näkynyt yhtään punaista! :D Oli pakko kysyä! :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko arpia, jotka vaan korostuu kun muokkasin tota valosammaks :D

   Poista
 20. Tää ei liity nytt oikeen mitenkään tähän postaukseen mutta... Käyn ratsastaan vaan joka toinen viikko ku mun vanhempien mielestä se tulee niin kalliiksi kuukaudesa (yks tunti 22€) ja musta tuntuu et oon aina jotenki vähä jälesä meijän tunnilla... Miten voisin tienata ite rahaa ku oon vasta 13 eikä täälä meijän pikkukyläsä otettu vielä näin nuorii kesätöihin... Onko kellää mitään hyviä vinkkejä miten rahaa saa tienattua semmoset 22€ viikossa?? Kiitti jo valmiiks joss joku auttaa mua tän ongelman kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko sulla tuntikortti, yleensä tunnit on silleen halvempia? Mä en oikeen keksi mitään muuta kun työt, mut jos niitä ei ole:/ Saako teillä tunteja jos taluttaa pikkusia tunneilla?

   Poista
  2. Onko teidän tallilla talutus tunteja? :-) Täällä ainakin saa viidestä puolen tunnin talutus tunnilla taluuttamisesta (=2,30 h) ilmaisen tunnin.

   Poista
  3. Voisit myös kysyä talli töitä esim:karsinan siivousta ja tiian ehdottama pikkuisten taluttelu tunneilla. ;-)

   Poista
 21. siis jos otat musiikin youtuben musiikkikirjastosta et osaa sanoa mistä sen löytää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En koska mulla onse linkkinä suosikeissa eli en tiedä mistä sinä voit löytää sen :D Se on ehkä vain partnershipeillä kun jotkut sano, etteivät löydä sitä.

   Poista
 22. Onko mitään muuta tapaa osallistua arvontaan kun mulla ei oo blogia?

  VastaaPoista
 23. Et voisko niinkun kirjottaa sen jutun tänne kommentiks?

  VastaaPoista
 24. Oletko Tia hyvä piirtämään? tai siis ku joku hevospiirustus postaus olis kiva. :)

  VastaaPoista
 25. Noissa kuvissa näkyy hevosen etupainoisuus. Kaukana peräänannosta on vielä Voitto. Ei käytä takaosaa ja selkää oikein. Kun, saatte em.toimimaan, niin laukkakin paranee. Kyllä Se siitä.

  VastaaPoista
 26. Varmaan monta kertaa kysytty, mutta mikä kuolain Voitolla on? Nivel vai kolmipala?
  Ja teit tuossa keväällä sen lukijakyselyn. Olisi ollut mukavaa jos olisit tehnyt siitä ns. yhteenvedon. Eli kertonut juttuja jotka nousivat yleisesti pintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuminen oliviinivel. Olisin tehnyt yhteenvedon, jos jotain mielenkiintoista olisi tullut esiin. Ei kuitenkaan anakaan mitään minua yllättävää.

   Poista
 27. Koska julkaiset parhaat lempiratsatsuspaikkani postaukset?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun kilpailu loppuu:)

   Poista
  2. Miten pian noita tuloksia voi odottaa? :)

   Poista
  3. Jos jaksan valvoo nii tänään, jos en niin huomenna illalla kuhan ollaan tultu klinikalta :)

   Poista
  4. Monenko aikaan voi arvella että et aijo enää tänään tehdä? :o

   Poista
 28. Tuli mieleen kun katsoin vanhoja videoitasi ni kuka se Silver oli? Ja minne se meni?

  VastaaPoista
 29. Tätä on varmaan monta kertaa kysytty,mutta mistä saa videoihin taustamusiikkia? Ois kiva jos vastaisit.:)
  elamaajossunsilmin.blogspot.fi

  VastaaPoista
 30. Voitto on ihana. Monta vuotta Se on.

  VastaaPoista
 31. ratsastiks pinja voitolla ja miten ratsastusmeni

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.