Talven ratsastusmuotia

torstai 28. elokuuta 2014

Pikkuhiljaa alkaa talvi tehdä tulojaan, ikkunasta katsellessa näkyy kesäisen vihreän maiseman sijaan ruskeaa ja keltaisen sävyjä. Tallille ei enää lähdetä t-paidalla ja shortseilla, vaan päällä saa olla jo vähän enemmän. Jos ei sada voi onneksi vielä ratsastaa pelkällä paidalla, mutta ei ole pitkä aika siihen kun kaapin perukoilta saa alkaa kaivamaan toppaliivejä, pipoja ja paksuja huppareita.

Olen tehnyt jo parin vuoden ajan ratsastusvaatemerkkien uusista mallistoista pientä esittelyä, tuttuun tapaan vuorossa siis sellaista syksyn/talven vaatteista. Kingsland ja Hööks taitavat olla melkein ainoita, jotka ovat mallistonsa julkaisseet kokonaisuudessa. Spooksiltakin oli muutama uusi viileämmän kelin vaate ilmestynyt, mutta uskon (ja toivon) heidän julkaisevan vielä myöhemmin kokonaisen malliston. Teen sitten muidenkin julkaistessa mallistonsa mahdollisesti muistakin lempparimerkeistäni tälläistä samanlaista. Nyt vuorossa on Spooks ja Kingsland:

HARMAATA. Kingslandin malliston pikaselaus paljasti jo hallitsevan värin olevan harmaa, enkä pistä yhtään pahakseni sillä harmaa on yksi lempiväreistäni. Harmaan sävyjä löytyi useita, kuten kollaasista varmaan huomaattekin. Spooksiltakin löytyi muutama harmaa vaate. Harmaaseen oli lähes poikkeuksetta Kingslandin vaatteissa yhdistetty turkoosia tai sinistä, toimii ainakin minun mielestä tosi kivasti!



RUSKEAA. Kingsland oli yhdistänyt ruskeaa oranssiin ja punaiseen hyvin monessa vaatteessa, minulle ainakin tuli mieleen Saksan lippu noista väreistä. Ruskeaakin löytyy useasta eri sävystä, kuten harmaatakin. On tummaa, kylmää beigeä, lämmintä beigeä ja Spooksilla oliiviin taittavaa vihreää. Väri olikin nimeltään olive, mielenkiintoista nähdä livenä miltä tuo väri mahtaa näyttää! Minulla ei juuri ruskeita vaatteita ole. Kiva väri, muttei mikään minun lemppari. Mitä te pidätte ruskeasta ratsastusvaatteissa?
SINISTÄ. Sekä Spooksilta että Kingslandilta löytyi klassisen tummansinisen lisäksi kirkkaampiakin sinisiä. Varsinkin tuohon Spooksin turkoosiin hupulliseen takkiin tykästyin, katsotaan päätyisikö tuo vaikka ihan kotiin asti, jos väri luonnossakin näyttää kivalle. Kingsland tosiaan yhdisteli melko useaan harmaaseen vaatteeseen tuota turkoosia, mutta mm. housut ja toppaliivi löytyi vähän tummemmassakin sävyssä. Kirkkaamman sinisen lisäksi oli molemmilla tummeman punaista ja Kingslandilla oransseja sukkia, muita värejä ei juuri näkynyt.


Tähän vielä mun lempparit:

Molemmilta merkeiltä löytyi tosi kivoja vaatteita. Kingslandin mallistosta ei tällä kertaa löytynyt edes mitään järkyttäviä vaatteita tai värejä, kuten yleensä aikaisempina vuosina. Jotkut vaatteet olivat tylsiä ja tosi perus, mutta eivät kuitenkaan aiheuttaneet mitään kummastusta ainakaan minussa. Spooksiin olen merkkinä tykästynyt tosi paljon, joten toivon, että heiltä tulee vielä syksyksi ja talveksi uusia juttuja. Sivuilla olleet uutuudet olivat lähinnä vanhojen mallien värien päivitystä.

Jännityksellä odotan mitä värejä muilta merkeiltä tulee, uskon kuitenkin linjan olevan aika sama kuin näillä kahdella eli ruskeaa, harmaata ja kirkkaampaa sinistä. 

Mitä te piditte väreistä ja malleista?
 Löytyikö jotain "pakko saada" -juttua?
Oliko teillä samoja lemppareita kun minulla?
Mitä varustehankintoja joudutte talveksi vielä tekemään?

74 kommenttia

  1. Kiva postaus ja ihania vaatteita :)

    VastaaPoista
  2. itse olen/olin ostamassa tuota kl untuvatakkia minkä olet valinnut 3. mutta kuulin sen oikean hinnan niin en sitä ainakaan täältä suomesta tule koskaan ostamaan.. en ikinä maksaisi takista 400€

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep nuo jotkut KL:n untuvatakit on tosi kalliita, en itsekkään 400euroa maksaisi tuosta :)

      Poista
  3. Toi spooksin harmaa tupsupipo on aika kiva! :)

    VastaaPoista
  4. nää postaukset on tosi kivoja! :) itte en kyllä yhtään tykkää tuosta takista inkä ehkä ostat, jotenkin se vaan ihan not not, se luukas pinta ja ne "toppaukset" :D mutta jos aiot ostaa sen niin mun mielestä ehdottomasti tummansininen, se näytti aika kivalle, ja sulle muutenkin sopii tosi hyvin tummansininen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on tollanen ihan samanalinen Spooksin tummansininen jo huputtomana, jota oon käyttäny koulussa kun oli niin kiva, joten en varmaan viiti toista samanväristä ja melkeen samannäköstä ostaa vaikka talliin tulisikin :D

      Poista
  5. Nuo kaikki ovat todella ihania! Mutta eniten tykkään kingslandin lempparit nro 3! (:

    VastaaPoista
  6. Kivoja vaatteita, mä olen sinisen ystävä ja tuo KL:n sini-harmaa loimi on siksi myös mun lemppari :) Ihanan värinen tuo turkoosi takki, tuollasesta mallista en ite oikein välitä mutta jos sinä kerran tykkäät niin osta ihmeessä!

    VastaaPoista
  7. Moikka tosi kivan näköisiä vaatteita! Osaatko sanoa/veikata kuinka paljon maksaa tuo KL lemppareistasi tuo 2. eli se huppari? :)

    VastaaPoista
  8. Kivoja, tuo Kingslandin takki (3), näytti tosi kivalta! :)

    VastaaPoista
  9. Káikki on tosi ihania <3 mutta ruskeista en tykännyt. ;)

    VastaaPoista
  10. Minulla taas on ainoastaan ruskeita ratsastusvaatteita! Ihania noi kingslandin ☺

    VastaaPoista
  11. Missä myydään kl:n kamoja? Suositteletko niitä?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein kaikissa sellassia ratsastustarvikekaupoissa missä on vähän laadukkaampaakain tavaraa, kannattaa googlata kingsland niin tulee tosi monia kauppoja ja sit vaikka kingsland ja paikkakunta missä asut :) Suosittelen kyllä, vaikka ovathan ne melko hintavia.

      Poista
  12. Kivoja vaatteita kyllä minunkin mielestäni. :)

    Itsekkin olen erityisesti harmaan ja sinisen ystävä, niin väreistä kyllä tykkäsin. ♥

    Haaveilisin saavani ehkä jonkun KL:llän hupparin, en kyllä vielä yhtään tiedä minkälaisen. :D

    VastaaPoista
  13. Mä oon niin oottanut tätä postausta! Olis hauska jos tekisit saman Horzen ja Hööksin mallistoista, kaikki kun eivät voi esim. Kingslandia ostaa...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedän ettei kaikilla (eikä minullakaan aina ole) varaa tai halua panostaa kalliisiin merkkeihin, mutta nämä merkit kuitenkin tekevät vaatteita jotka ovat muodissa, Hööks ja Horze tulee usein vähän jälkijunassa. Esim. punaisia housuja ei enää "muodissa olevilta" merkeiltä tullut, mutta niitä löytyy edelleen Hööksin valikoimasta. Ei sillä etteikö niitä voisi enää käyttää, itsekkin käytän, mutta toivottavasti ymmärrät pointtini. Hööksiä olin kyllä jo mukaan ottamassa, sillä heillä on usein kivoja juttuja, mutta en sitten oikein löytänyt mitään kivaa ja esittelemisen arvoista. Pitää katsoa jos paneutuisin kunnolla niiden mallistoihin, sillä en löytänyt helpolla mitään sivua missä olisi kaikki niiden uutuudet :)

      Poista
    2. Eihän KL ees oo ollu muodissa enää aikoihi...

      Poista
    3. Itekkin käytän.. Miten itserakasta...pitääkö olla muodissa että sitä voi esittää???? Paskat

      Poista
    4. Tarkoitin sillä sitä, että mun mielestä oikein hyviä tuotteita ja että itsekkin niitä olen ostanut, mutta en koe tarpeelliseksi esitellä blogissa, jossa haluan näyttää niitä uusimpia juttuja. Hööksin jutut melko usein nähty jo muilla merkeillä :) Mutta olen ainaisemmin Hööksinkin tuotteita esitellyt ja kuten sanoin varmaan esittelen tänäkin syksynä.

      Poista
    5. KLn tuottee maksaa maltaita eivätkä edes ole kovin laadukkaita! Samaa laatua saa hööksiltä ja esim hv pololla ja jh collectionin vaattet kivoja! Spooks ihan hyvä mutta kallis

      Poista
  14. Itse en oikein tykkää harmaista tuotteita, kauheen masentavan värisiä :D Malliltaan tosi kivalta noista harmaista näyttää kumminkin tuon toppatakin takana oleva huppari - korkeatkaulukset ja huput on niin kivoja! Tuosta ruskeiden kategoriasta ihastuin tuohon KL:llän karvafleeceen, sekä samanvärisiin housuihin. Spooksin kirkkaansinistä takkia oon kuolanut jo aamusta asti, kun sen ensimmäisen kerran satuin netistä löytämään- aivan älyttömän lämpösen ja kivan näkönen!

    VastaaPoista
  15. ihania, etenkin noi harmaat :) !

    www.iddejacoda.blogspot.fi

    VastaaPoista
  16. Toi sun lemppari Kingsland nro 3 olisi kyllä ihana vaikka joululahjapakettiin! :) rakastan kans harmaita pörheitä KL- pipoja :)

    VastaaPoista
  17. Mulla on toi sininen takki, on kyllä hyvä :)

    VastaaPoista
  18. Itse tykkään.ruskean.eri.sävyistä ratsi.vaatteissa:) seuraavaksi.onkin.sininen ja vaaleanpunainen.

    VastaaPoista
  19. Noi oli just semmosia kivoja, neutraaleja värejä, mitä pitää ihan mielellään! Ja joo, nyt ei voi tallille lähteä pelkässä t-paidassa ja shortseissa. Mutta nyt kun tulee syksy ja kylmemmät ilmat, alkaa olla se aika että mun ja mun hepan 2,5 vuotta alkaa olla lopussa ;( Siis mun kisaheppa joudutaan lopettamaan, koska sen jalka alkaa mennä jo niin huonoks, ettei enää 120 lähellekkään esteradoilla oo kivaa.. eikä se pysty kunnolla edes ravata pahinpina päivinä kivuissaan... oonhan mä jo joulusta lähtie valmistaunut, mutta en mä ikinä pysty ymmärtämään että muutaman viikon päästä, meillä on vaan mun vanha kisaponi tallissa..;(
    Kannattaa siis oikeesti hoitaa ja katella sitä voiton jalkaa, koska en todellakaan toivo kenellekkään tällästä! Ja täkin alko vaan pienestä vammasta ja tässä sitä nyt ollaan..:(

    VastaaPoista
  20. Mukanaan näköisiä kamoja! :)

    VastaaPoista
  21. Harmittaako sua yhtään että 01-02 tytöt menee poneillaan puhtaasti 120-130 kansallisesella tasolla ja EM kilpailuissa ja sä ja vote otatte hylkyjä 90 radoilta? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei harmita yhtään, tietty omat mokat ja se että teen niitä yhä harmittaa mutta ei se että joku muu menee paremmin. Ei mulla olisi taitojen tai rahankaan takia mahdollista tuollainen.

      Poista
    2. Miksi ihmeessä pitäisi harmittaa? Aina on jossain joku parempi ja nuorempi ja kauniimpi jne. Tuollainen kateus on todella hölmöä.

      Poista
    3. Ite oon 01 ja kisaan just noita( ja isompia) luokkia kansallisella ja voin kyllä kertoa että ei oo ilmasta touhua! kaikki maksaa, Se että käyt viikossa kerran viikossa estevalmennuksessa, kerran viikossa puomi-kavaletti valkas ja 1-3 kertaa viikossa kouluvalkassa maksaa älyttömästi! Ja kisa- ja valmennusmatkat maksaa kans! Että oikeesti ei kaikilla oo taloudellisesti edes mahdollisuutta... Mietippä ano miksi Tiiaa harmittaisi, jos hän ottaa ratsastuksen harrastuksena. Esimerkiksi mä ainakin otan tästä ammatin ja harjoittelen sen mukaisesti!

      Poista
    4. JA MIKSI ETT JULKAISSUT MUN TAVALLISTA PITKÄÄ KOMMENTTIA TÄHÄN ASIAAN! Vittu!

      Poista
    5. Viimeinen anonyymi, en julkaissut kommenttia, koska siinä haukuit henkilöitä, jotka eivät millään tavalla liity blogiini tai postauksen aiheeseen. Kommenttisi olisi ollut ilman tälläistä muiden ihmisten haukkumista julkaisukelpoinen, mutta kuten jo sanoin en halua että minun blogini kommenttiboksi on paikka jossa muita haukutaan.

      Poista
    6. En ymmärrä mitä mä muka haukuin siinä????

      Poista
    7. Haukuit poniratsastajia. Kerroit miten he repivät hevosia suustaan yms. En muista enää ihan tarkkaan, kun kommenttin tosiaan poistin, kun en sitä hyväksynyt :)

      Poista
  22. Meillä ainakin täällä Etelä-Suomessa on vielä ihan vihreää. Koivuissa saattaa näkyä pari keltaista lehteä mutta muuten on kesäisen vihreää. :)

    VastaaPoista
  23. Moi! Siinä isin tyttö elokuvassa teillä näin paljo keppareita, harrastitteko keppihevosia? Kävittekö keppari kisoissa? :) ja muuten oliko tellä ennen hevosia, keppari talli? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En voi ymmärtää niksi tiia ei välitä sen lukiosita..et ees vastaa tähän miten tyhmäö!

      Poista
    2. Ida. Harrastetttiin ja pidettiin kaverien kanssa kepparikisoja, leikkimökki ja nykyinen hevostalli toimi kepparitallina :)
      Anonyymi. Minä en istu 24/7 koneen ääressä, joten en EHDI vastata kommentteihin heti. Vastaan tietysti, nyt kun ehdin.

      Poista
    3. Mikähän tuolla anonyymilla on sua vastaan, kun se jatkuvasti kommentoi samanlaisia kommentteja täällä ja myös Aadan blogissakin on näkynyt todennäköisesti saman tyypin kommentteja liittyen suhun : D

      Poista
    4. En tiedä, tosin ei voi mistään tietää onko sama henkilö :)

      Poista
    5. Ei voikaan tietää, mutta samanlaisesta kirjoitustyylistä ja -virheistä voi aina vähän päätellä (:

      Poista
  24. Moi! onko sulla vielä se ratsastusasu blogi ja jos on nii voitko kertoo sen nimen? ja voisitko tehä videopostaukse

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ratsastusasu blogi? Ei ole koskaan ollutkaan, vai enkö nyt ymmärrä :D

      Poista
  25. Teetkö sä viel jossain vaiheessa "viikon blogihaaste"- juttuja, vai ootko jo lopettanu sen homman? :/

    VastaaPoista
  26. Hmm.. Ihan kivoja vaatteita, mutta mietin vaan kun olet etsimässä tallille takkia,. Mikset esim. Etsi kirppareilta? Vaikka olisi varaa ostaa kalliimpiakin tuotteita, kirppareiltakin löytyy usein edullisesti hyviä vaatteita, ja jos ne olisi vielä kotikäyttöönkin.. Myös kummastuttaa tämä muodin mukana meneminen.. Tämä laji on ratsastus, ei missikisat, miksi tästäkin on tehty sellaista että pitäisi merkkivaatteet olla.. Itse käytän milloin mitäkin vaatteita tallilla ja ei kisoissakaan ole merkkivaatteet päällä, eine hevoset kato onko kl sukat jalassa vai ei. Tää oli minun mielipiteeni mutta kukin tyylillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuopiossa ei ole oikein hyviä kirppareita tai ainakin ne missä oon käynyt. Ei siellä mitään takkeja ole jotka pitäisi oikeaasti lämpimänä ja olisivat sopivan kokoisia. Lisäksi takeista esim. sateen ja tuulen pitävyys lähtee useiden pesukertojen jälkeen, joten jos on varaa ostan kyllä takin ihan uutena.

      Kotona kuljen usein mitä kummallisimmissa vaatteissa eli en todellakaan katso mitä on päällä tallillakaan. Eihän kukaan ole katsomassa. Jos lähdetään ihmisten ilmoille tai kuvataan jotain blogiin pukeuden yleensä vähän siistimmin.

      Poista
    2. okei, itse olen löytänyt kirppiksiltä ihan mahtilöytöjä! Joskus oli kl vaatteitakin myynnissä halvalla mutta hyväkuntoisina, en tosin ostanut kun en tarvinnut.. Mutta kiitos kun vastasit :)

      Poista
  27. Talveksi uusi takki tarvitaan, mutta senkin haen raviliikkeestä :)

    VastaaPoista
  28. xD, R-A-V-I-L-I-I-K-K-E-S-T-Ä-!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse haen raviliikkeestä mutta raviliikkestä, en ole kuullutkaan mutta okei :)

      Poista
  29. Kingslandin lempparit on ehdottomasti huppari (Kingslandin lempparit 2.) ja Kingslandin loimi (Kingslandin lempparit 1.). Spooksin lemppari on ehdottomasti tuollainen musta takki! Osat noista listalla olevista on itselläni jo, mutta osat taas on jäänyt suosiolla kauppaan. ;)

    VastaaPoista
  30. Oikeest oot niin paras bloggaaja! :) Oot tosi kaunis ja Vote on tosi ihana!♥ Oon seurannu sua youtubessa ja sun blogissa sua koht 2 vuotta, oikeesti. :) Oot vaa niin paras!! Muute voitko joku kerta tehä taas kuvapostauksen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootpa pitkään jo seuraillut :) Ai toivekuvapostaus vai ihan vaan kuvapostaus, tein juuri kuvapostauksen tallista!

      Poista
  31. Tää postaus oli tosi kiva! Multa löytyy mun tallivaatteista melkein kaikki ruskeena. Että tykkään tallilla käyttää ruskeeta,ja harmaakin menee :) Voisit tehä tän tyyppisiä postauksia enemmän!

    VastaaPoista
  32. Oi vitsi mä tykkään kun jaksat aina näitä kollaaseja tehdä tulevan kauden tuotteista! Harmaa on kyllä mun ihan ehdoton lempiväri ollut aina ja innostuin kun näin nuo kingslandin tuotteet, vaikka en ole moneen vuoteen KL:n tuotteista tykännyt yhtään. Mistä löysit materiaalia muuten näistä tuotteista? Yritin googlettaa, mutta ei löydä ei löydä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun pidät :) Täältä on KL:n kuva: thttp://www.kingsland.no/?CatID=1341

      Poista
  33. Itse en vielä ostele kauheen kalliita merkkejä kun kasvan nyt nopeesti joten ne kävis pieneksi! Tosi kivan näköisiä vaatteita ja ehkä joskus tulevaisuudessa ostan jotakin tommosia :) kiva postaus

    VastaaPoista
  34. Oot tosi hyvä tekemään näitä ihania vaatekollaaseja! Omia lemppareita oli KL tummansininen satulahuopa, tosi nätti ja sopis tosi hyvin mun hoitohevoselle :) Lisäksi lemppareita oli myös tuo Spooks ruskea toppaliivi ja KL harmaa huppari vasemmalta pipon vierestä. Muutkin tuotteet oli tosi nättejä :) ainoa josta en niin tykännyt oli KL kirkkaan sininen pipo.

    VastaaPoista
  35. onko sulla viellä se lifestyle blogi ? :) jos nii millä nimellä löytyy ?

    VastaaPoista
  36. Ääh! Oon tyhmä enkä tiiä miten voi laittaa sen lukija jutun omaan blogiin! Auta! Kiva postaus :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. http://blogikoodeja.blogspot.fi/2013/09/nain-lisaat-lukijapalkin.html

      Poista
  37. Kivan näköisiä vaatteita, varsinkin nuo harmaat :)

    VastaaPoista
  38. Jäi vähän vaivaamaan mikset julkaissut sitä minun laittamaa kommenttia kirppiksien hyödyllisyyksistä ja että aina ei tarvitsis olla kallista ja muodissa olevaa..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun sanoit, kommentti oli mennyt jostain syystä roskapostiin. En tiedä mistä syystä jotkut kommentit sinne menevät, joskus merkkaan roskapostiksi ne jotka lähettävät typeriä haukkumakommentteja, jolloin hänen loputkin kommentit sinne menevät. En tiedä oliko kyse nyt siitä vai jostain muusta, muutin kommenttisi kuitenkin ei-roskapostiksi ja nyt se on julkaistu :)

      Poista
  39. Vau, upeita noi Kingslandin jutut! Mistä ootte ostanut ne hupparit mitkä sulla ja Pinjalla on teidän YouTube kanavan kuvassa? :)

    VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.