Videopostaus kisaviikonlopusta

maanantai 11. elokuuta 2014
Moi! Laitoin alkuun muutaman kuvan, jotka löysin ylimääräiseltä muistikortilta. Olinkin ihan unohtanut nuo! Olette paljon toivoneet pitkiä videopostauksia. Kaikki eivät tietenkään niistä pidä, mutta nyt kerrankin kun oli mahdollisuus toteuttaa omasta mielestäni melko mielenkiintoinen pitkä videopostaus tein sen. Loppujenlopuksi videopostaus ei ole pitkä, siihen on vain yhdisttety neljältä päivältä materiaali noin 6min / päivä, kun yleensä jaan päivät aina omiksi videopostauksiksi.

Ainiin mulle valkeni vasta vähän kisojen jälkeen, että nurmihokkeja ei laiteta ilmeisesti kaikkiin hokin reikiin vaan vain kannoille? No, me mentiin sitten pikkusen tukevammalla hokituksella koko viikonloppu... Tekemällä oppii :D Vai olikohan muilla hokit vain kannoilla, koska nurmi oli niin kuiva ja hyvä? Mitä piditte? Liian tylsä ja liian pitkä vai kivaa vaihtelua?

83 kommenttia

 1. Kiva videopostaus! Miksi et muuten hyppää Votella isompia, jos se on hypännyt 120cm ratana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän blogissa on monessa postauksessa selostettu, että miksi mennään sitä korkeutta kuin nyt mennään.

   Poista
  2. No minä en ehkä selviäsi isommista radoista :D

   Poista
  3. Argh.. mä niin ärsyynnyn kun kysytään AINA et miks ei mennä korkeempaa kun voittokin on mennytkorkeampia. So? Entä sitten.... ratsastajan on mentävä omalla tasollaan vaikka hevonenkin menisi isompia. Parempi tehdä niitä mokia ja oppia niistä virheistä matalemmilla.. että ärsyttää nää kakarakommentit.. sorry tiia :D
   Ja tsemppiä sulle tulevaisuudessa

   Poista
 2. tosi kiva! nää videopostaukset on aina tosi kivoja! :>

  VastaaPoista
 3. kivaa vaihtelua kun tulee välillä piitkiä videopostauksia! :) teijän videoita on aina kiva katsoa:)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva:) Oks Tytti sun biologinen äiti? Tää oli ihan tyhmä kysymys. Mut haluisin nähä sut, se on yks mun unelmista. Ja oot niin hyvä ratsastaja. Ja vote on niin hieno hevonen. Ootte super hyvä pari. Ja Pinja ja Lilli. Teki ootte niin hyvä pari:D Ootte niin kauniita ja mukavia. Ja sul on niin hieno blogiiii:DD
  Mul on googleplus tili mut en käytä sitä. Mut oot tosi hyvä ridaaja

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvä video:)
  Miks kutut sun äitiä nimellä, etkä niiku äitiks?

  VastaaPoista
 6. Kiva videopostaus, mutta ehkä vähän liian pitkä ;). Ja kivoja kuvia :) Hyvin hyppäsitte.

  VastaaPoista
 7. Itse rakastan näitä teidän tekemiä pitkiä videopostauksia, tuokin oli todella kiva! ♥

  VastaaPoista
 8. Oli kiva tämmönen pitkä videopostaus, toki lyhyetkin on kivoja mutta ite tykkään katsella pitkiä :) Pääsi kivasti vähän kisafiilikseen mukaan!

  VastaaPoista
 9. Todella kiva video, mutta aika pitkä vaan :D

  VastaaPoista
 10. Nurmihokkeja pidetään yleensä märälläkin nurmella ihan vaan kannoilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä vähän aattelin, kun aloin miettimään :D

   Poista
 11. Mä ainakin tykkään näistä pitkistä videopostauksista ja tykkään muutenkin teidän videoista. Oon kattonu varmaan kaikki teidän videot. Mutta kyllä mä tykkään ihan tavallisistakin postauksista! :)

  VastaaPoista
 12. Nurmihokkeja pidetään vain kannoilla, kärjille laittaessa ne tökkää turhan nopeasti maahan ja vaikuttaa niin hevosen tasapainoon kun liikkeeseenkin :) Joku viisas on sanonut että voi jopa kaataa hevosen kun tulee niin nopeasti vastaan. En tiedä, olen aina käyttänyt säällä kun säällä, nurmella kun nurmella vain normaaleita nurmihokkeja kannoilla. Isot tytöt on vaan kertonut juttuja ^_^

  VastaaPoista
 13. tosi kiva postaus vaikka kisat menikin miten meni.. ite suosin junnulle kyllä sellasta hevosta jonka kanssa pääsee oppimaan ja kehittymään yhdessä ei tollasta kieltävää juniorille! ja musta on ehkä maailman oudointa kutsua omia vanhempiaan nimellä o.o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut se on sun mielipide. Kaikilla on omat tavat kutsua vanhempiaan.

   Poista
 14. Tosi kiva video, eikä ollut tylsä tai pitkästyttävä, vaikka olikin tosi pitkä! :)

  VastaaPoista
 15. mä just tykkään tämmösistä pitemmist videoista, puolisentuntia jaksaa keposesti kattoo, kun aihekin vähän erilainen kun normi pikkukisat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki Tykkään kovasti tälläsistä pitkistä videoista ja vielä kun asun Lappeenrannassa ni oli tosi kiva kattoo tätä! Ja olin Viel kattoo kisoja joka päivä (ja oon Se jonka koiraa silitit:D)

   Poista
 16. Pitkät videopostaukset ovat tosi mielenkiintoisia katsoa. Tee niitä ihmeessä lisää!

  VastaaPoista
 17. Yleensä ei koskaan laiteta hokkeja kuljetukseen turvallisuus syistä... Aina vasta kisapaikalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sen takia ei kotimatkalla laitettu. Nuo hokit oli vaan niin vaikee saada jalkaan, et iskä laitto ne kotona varmuuden vuoksi, että kisapaikalla saan varamsti jokaiseen reikään hokin :)

   Poista
 18. Nurmihokkeja ei kuulu jättää jalkaan vaan vääntää aina startin ajaksi ja sit pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole mikään sääntö. Kyseltiin kisoja kiertäneiltä tutuilta miten he tekevät, osa ottaa pois osa ei. Jos ei ota pois kannattaa jalat suojata jotenkin ainakin yöksi.

   Poista
 19. Tosi kiva video oli! (: Itse ainakin laitoin vain kannoille kun kengittäjä niin suositteli, sitä ennen olin aina luullut että nurmihokkejakin laitetaan samalla tavalla kuin talvellakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kun äiti on tätä asiaa hoitanu nii se ei ainakaa muista kenenkää keltä on kysyny mm. kengittäjä ja hokkien myyjä kertoneen et pitäis laitata vaan kannoille, mut ehkä nyt vahingosta viisastuneena osaan laittaa ne ens kerralla paremmin :D

   Poista
 20. Tosi kiva video ja sopivan pitunen! :)
  Tähän kysymykseen ei oo pakko vastata mutta kysyn koska kiinnostaa: Miks sanotte teidän äitiä Tytiks?
  Juu Tytti on hänen nimi mutta eikös normaalisti äitiä sanota ihan äidiksi eikä hänen nimellä? xD
  Mutta oot tosi hyvä ratsastaan jameette aina niin hyvin!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei siihen ole mitään syytä, kutsutaan vaan :D

   Poista
 21. Todella kiva ja mielenkiintoinen video, te kyllä osaatte tuon kuvaamishomman.:)

  VastaaPoista
 22. Miten bloggerilla laitetaan banneri??

  VastaaPoista
 23. hyvä postaus ja kiva video :) harmi kun kisat ei mennyt niin hyvin mutta hyvä kokemus varmasti.. Paras kohta 24:47 "No mitä se sinua haittaa?" :Dd hahha repesin ! www.iddejacoda.blogspot.fi

  VastaaPoista
 24. ootteko ajatellut vieläkin pitää voiton vai ostatteko vihdoin kunnon junnuhepan :) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme vieläkin ajatelleet. Meille ostettiin hepat perheenjäseniksi ei kilpavälineiksi. Mun tavoitteet ei ole isoissa radoissa, joten en näe mitään syytä vaihtaa epäonnistumsiien jälkeen hevosta.

   Poista
  2. Luulenpa että Voitto on Tiian tarpeisiin juurikin mainitsemasi "kunnon junnuheppa" (:

   Poista
 25. En nää tota videoo?

  VastaaPoista
 26. Aika paljon ns. perusmokia! Mm. noi hokit kaikissa reijissä... Ja sit nurmihokkeja ei pidetä kuin vaan ratsastuksen ajan, ei kulettaessa, ei karsinassa! Ja sit hevoselle ei sais antaa väkirehuja kulettaessa. näin ainakin mulle opetettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai sitten aika paljon asioita mitä tehdään eri tavalla kuin sinä. Nurmihokit oli moka, mutta mistäpä sitä voisi tietää, kun ei kukaan kertonut ja ekaa kertaa nurmikisoissa? Ei tullut mieleenkään, kun talvihokit laitetaan kuitenkin kaikkiin.

   Kyllä nurmihokkeja voi pitää myös muulloin kun radalla. Ennen matkaa kyseltiin ihmisiltä pitävätkö he yön ylikin niitä, osa pitää, osa ei. Jalat pitää vaan yöksi suojata polkemilta.

   Miksei saa antaa väkirehuja? Ei tuossa paljoo ollut eli vähemmän kun normi ruualla, haluttiin pitää kiinni ruokarytmistä matkallakin.

   Poista
 27. Tiia tuo videopostaus oli tosi kiva ja voitko käydä katsomassa mun blogin sen osoite on hepsut.blogspot.com

  Ja voi muutkin katsomassa mun blogin

  VastaaPoista
 28. Tosi kiva ! :) tykkään niiiin teiän videopostauksista :D voitto on varmaan onnellinen ku ail on noin ihana omistaja! Niinku lillilläki :)

  VastaaPoista
 29. Itse käytän aina hokkeja vain kannoilla, paitsi kerran oli niiiiin märkä, liukas ja jopa vetinen nurmi että monet meinas siinä kaatuakkin niin sillon laitoin lähinnä kokeilu muodossa myös eteen hokit mutta ei ne siinä oikein toimineet toivotulla tavalla vaikkei niistä suurta haittaakaan ole:D p.s. youtuben videokuvauksessa pinjan ig nimessä (sukunimessä) oli jotkut kirjaimat vaihtaneet paikkaa ;)
  +ihanan pitkä videopstaus!!!

  VastaaPoista
 30. Kiva postaus.. :D ja ihana uus banneri/ulkoasu <3 ja te anonyymit siell : jokainen tekee asiat omalla tavallaan...

  VastaaPoista
 31. Se on ihan mielipide kysymys tuo nurmihokkien laitto :) Yleensä jos nurmi on hyvässä kunnossa, niin vain kannoille ja jos taas liukas niin kaikkiin.

  VastaaPoista
 32. Pahimmassa tapauksessa hokit nurmella kärjissä saattaa tökätä niin ettei jalka pääse liukumaan ja joustamaan ja silloin jouston ottaa jänne joka voi paukahtaa

  VastaaPoista
 33. Kiva videopostaus jälleen! :) itse olen pitänyt nurmella hypätessä vain ulkokannalla nurmihokkia, näin nurmihokit ei häiritse hevosta, mutta varsinkin kaarteissa tulee tukeva pito! Sisäkannassa ihan talvihokki. Tuo on toiminut tähän asti joka nurmikisassa oikein hyvin, tosin en ole ollut ikinä hyppäämässä missään super vetellä ja liukkaalla nurmella, että en sitten tiedä mitä hokkeja niissä käytetään, mutta tota käyttää aika moni myös ammattilainen. Ja yleensä kuljetuksissa otetaan hokit pois, mutta sen jo nyt tiedätkin :) hokkien pois ottoa suositellaan kyllä kun heppa on karsinassa, nurmihokit ovat meinaan aika ikävät ja epätasaiset seisoa+olen kuullut että jotkut hepat saattaa kipeyttää jalkojakin jos joutuu oleen nurmihokeilla boxissa :/ mutta tehkää miten itse tykkäätte/parhaaksi näette, ensi vuonna on sitten rutkasti enemmän kokemusta matkassa! :) olisikohan muuten toi voiton jalkojen koulauttelu, puomien pudottelu, sekä ainakin omaan silmään melko vaivalloisen näköinen laukka ja hypyt johtaneet noista teidän hokeista? 4 nurmihokkia per jalka on meinaan aika hemmetin järeä varustus, ei ees isommissa luokissa tommosta määrää taideta käyttää, ainakaan kaikki ei oo nurmihokkeina :D vielä kun Lappeenranta oli ainakin viime vuonna tosi kuiva ja pitävä, sileetäkin ihmiset meni ilman hokkeja, niin on varmaan pureutunut hokit maahan aika lailla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep puomit johtuivat aivan varmasti tuosta mokasta, sillä Voitto ei normaalisti ota puomeja. Laukasta ja kielloista en osaa sanoa, mutta ei tuo hokkivarustus ainakaan helpottanut asiaa :D Vahingosta viisastuneena eri tavalla tulevaisuudessa!

   Poista
 34. Oliko kivaa olla tääl Lappeenrannas?:) Huomasitteko että raviradan vieres on ratsastuskoulu hubertus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ja en kyllä huomannut vai olikohan se talli siinä jaba-alueella?:D

   Poista
 35. Vaan kannoille oon ainakin ite aina oppinut laittamaan. Meillä oli kahtena ekana päivänä nelikulmaiset ja selvästi liian lyhyet, ei toiminut heppa yhtään hyvin ja otteli puomeja alas enemmän kun koko edellisenä vuotena.. Sit onneks kuultiin joltain et tuolla turvepohjainen nurmi, joten pitäis olla pyöreet hokit ja meillä isolla hevosella vielä pituuttakin lisää. Vikalle päivälle siis kunnon korkkarit jalkaan ja johan rupes taas toimimaan! :D

  VastaaPoista
 36. Mä en ymmärrä tätä hokki-kriiseilyä. Jos talvellakin monella hevosella on neljä hokkia ja moni käyttää talvella maneesia, kuin ne hokit ei sillon häiritse hevosen liikkeitä mutta nurmella häiritsee? Märällä nurmella neljä hokkia on turvallisempi ja estää liukastumisesta johtuvat revähdykset ja mahdolliset kaatumiset. Hokkeja ei varmasti kukaan poista yöksi talvella, miksi kesällä pitäisi? Kuljetuksen ajaksi talvella harvoin poistetaan hokit, miksi kesällä pitäisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nurmi on paljon tiiviimpi kun maneesi :) Meillä tuo liika hokitus johti esteiden pudotuksiin ja tietysti Voiton oli vaivalloisempaa liikkua. Nurmihokit on hyvin erilaiset (ISOT!), jos vertaa talvihokkeihin, tosin niissä ei sitä terävää osaa sitten ole. Ihan makuasioita tuo pois ottaminen.

   Poista
 37. mistä sen youtuben musiikkikirjaston löytää? :D

  VastaaPoista
 38. Tosi kiva video ja mukavaa vaihtelua! Tykkään katsoa pitkiäkin videoita ja varsinkin, kun aihe oli näin erikoinen kuin kisareissu :) Tykkään muutenkin tästä blogista tosi paljon, vaikka vain noin puoli vuotta olen tätä seurannut, mutta ehdottomasti yksi lempiblogeistani :)

  VastaaPoista
 39. Mie tykästyin iha sikana tähä postaukseeb! Oot tosi hyvä tekee videopostauksia nii sais olla pidempiäki :) Ne o vähä niinku minisarjoi ;)

  VastaaPoista
 40. Itekkin kutsun mun vanhempia nimellä, ärsyttää aina kun kaikki kysyy että miks en sano niitä äitiks ja iskäks kun en vaan osaa vastata siihen! :D Itellä on ainakin vaan jääny kun oon ihan pienestä asti oppinu sanomaan.

  VastaaPoista
 41. Minkä kokoiset voiton ps-suitset on? ja minkä kokoiset ovat otsapannat jotka ei kuulu suitsiin automaattisest? :) (oot varmaan joskus sanonu mutta en jaksanut kaivaa postausta :D)

  VastaaPoista
 42. Miks he tarjosivat tuollaista yhteistyötä? Ei siis tarvitse ihan kertoa kaikkea (koska sinulla ei taida olla lupaa kertoa kaikkea?), mutta en oikein päässyt perille että mikä idea oli siinä että he maksoivat sinulle viikonlopun kisat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hippola on hoitanut tämän yhteistyön, joten en tiedä oikeastaan mitään. Yleensä yhteistyö = mainostusta = näkyvyyttä mainostajalle.

   Poista
 43. Ok... :D En tiiä. Ja onhan tuo postaus ihan kivsua vaihtelua !:)

  VastaaPoista
 44. Oih ihanaa nähdä pareja joilla riittää hermot kilpailemiseen! Mielestäni teillä meni hyvin vaikka ei ihan putkeen mennytkään. Ootte tosi hyvä pari voiton kanssa :) itseäni jännittäisi kisoissa ihan liikaa niin se tuskin on minun juttuni. Toivottavasti teillä menee ensikerralla kisoissa paremmin! :)

  VastaaPoista
 45. tosi kiva pitkävideopostaus tykkään just tommosista ja toivoisin vähä enemmä videopostauksia

  VastaaPoista
 46. Videon pituuden nähtyäni ajattelin että jaksankohan katsoa, mutta sehän menikin aivan liian nopeasti! :D
  Sun videot vaan on nii hyviä!

  VastaaPoista
 47. Tämä oli tosi hyvä postaus, melkein parhain mitä ikinä olenkaan nähnyt! <3

  VastaaPoista
 48. Me kun mentiin viime vuonna koulua tuolla nurmella , oli meillä hepoilla vaan nurmella ratsastaessa hokit jalassa siitä syystä, että ne kuitenkin ovat niin korkeat, joten jalat rsittuvat yönaikana kun kavio joutuu ns etupainoiseen asentoon :)

  VastaaPoista
 49. Mitkä kisat nuo oli?

  VastaaPoista
 50. Seuraavaa kertaa nurmella varten vinkki: nurmi "syö" hevosen laukkaa ja voimaa, joten siellä ei jäädä yhtään himmailemaan tai varsinkaan matkustelemaan vaan mennään kevyessä istunassa (varsinkin kaikki pidemmät välit!) ja reippaasti kaikki välit. Ja nurmihokit tosiaan kannoille mut sen taisit tietääkin jo. Märälle nurmelle pitkät, kuivalle lyhyet ja aina yöksi/kuljetukseen pois. Katoin yhden sun radan ja varmaan itsekin huomasit että heppa ei oikeen liikkunut eteen, ja irtosi tahmeasti meni "töksähtelevästi", johtuu just niistä hokeista kärjissä ja siitä et istut tiukasti satulassa koko matkan (kuten voi ihan hyvin mennä pienemällä kentällä, hiekalla).

  Tää ei oo mikään "et osannu ja mokailit pahasti" -kommentti, vaan ystävällinen neuvo, ens kertaa varten :) Kaikkea ei voi osata ja tietää, tekemällä oppii, eikä sullekaan mitään katastrofia sattunut vaikkei ollut kaikki palikat kohdallaan :) Ratsastat mun silmään kuitenkin todella siististi ja vaikuttaen hevoseen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 51. Hieno postaus! ja kiinnostava video :) kivaa vaihtelua :)

  VastaaPoista
 52. oot tosi hyvä esteillä... mut musta sun kouluratsastus tarvitsee ns. hitsausta. itse olen kouluratsastaja enempi, joten oli pakko sanoa... :)

  VastaaPoista
 53. Joo kiva postaus 😆 ja oon kade, ku ratsastat niin hyvin 😏

  VastaaPoista
 54. Missä te olitte viikonlopun ku haluis mennä ittekki sillee et vie hepan yöks tolleen ja ite menee hotelliin?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.