Horse Shown kulisseissa

keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Moikka! Postauksessa, jossa arvoin liput Horse Showhun kyselin postaustoiveita. Yhdeksi toiveeksi nousi postaus Horse Shown kulisseista, paikoista jonne katsojat eivät pääse. Sain Horse Shown yhteistyökumppanina hienon mahdollisuuden päästä kiertelemään kulisseihin ja räpsin teillekkin pari kuvaa.

Tätä käytävää pitkin hevoset menivät areenalle.


Estevarastossa maalattiin esteitä vielä perjantainakin, mutta ei turhaan, sillä kaikissa luokissa esteet näyttivät tosi puhtailta ja huolitelluilta.


 Toimisto, joka toimi samalla myös ns. kansliana. Pisteiden laskua, ratapiirroksia, ilmottautumista, lähtölistoja jne.

 Tästä kuljettiin hevosten kanssa verkkaan. Kisahevoset kulkivat käytävää varmoin askelin, mutta veikkaan että olisi voinut tulla Voitollakin vähän pupu pöksyyn, jos tuollaiseen olisi joutunut menemään..

 Verkkahan ei tänä vuonna varsinaisesti kulissien takana ollut, sillä kuka vain sai tulla seuraamaan huippujen verryttelyä. Kuinka moni kävi katsomassa? Itse en valitettavasti ehtinyt pitkään missään välissä käydä katsomassa, mutta ne lyhyet hetket mitä tuolla katselin olivat tosi mielenkiintoisia!


Hevsoille oli aidattu oma kulkuväylä, jota pitkin niitä talutettiin tai ratsastettiin tallialueelta areenalle. Hevosten alueet olivat niin tarkoin vahdittuja, että minä en itse niihin päässyt kuin ulkoisesti tutustumaan. Minua kierrättänyt henkilö kuitenkin kävi pari kuvaa teille ottamaassa, jotta näkisitte vähän paremmin millaisissa paikoissa hevoset kisareissulla asuvat. Vaikka harmitti etten päässyt "talleihin" sisälle, oli kuitenkin hevosten rauhan kannalta hyvä, että talleihin ei päästetty ketään ylimääräisiä, ei edes kaikkia kisoissa töissä olevia.Mahdollisimman paljon karsinoita oltiin sijoitutettu Stadionin alakerroksiin. Alla olevassa kuvassa näkyy myös väliaikainen teltta, jonka sisälle oltiin rakennettu talli.  Näissä paremmissa talleissa majoittuvat kv-kisaajien hevoset. Moni majoitti myös hevosensa lähialueen talleille.


Mm. Amateur Tourissa kisaavia hevosia oltiin majoitettu ulkona oleviin jaboihin pressutallin ja Stadionin edustalle. Kuulin, että melko paljon oli saanut hevosille näihin ulkokarsinoihin pukea loimia päälle, sillä tähän aikaan vuodesta ei enää kovin lämmintä ainakaan öisin.Tallialue oli ympäri vuorokauden vartioitu ja ovilla päivysti toimihenkilöt, jotka kysyivät kulkuluvat ennen kuin pääsi lähemmäksi karsinoita.

Miltä näytti teidän mielestä?

39 kommenttia

 1. Tosi kiva tää! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus tallainen (: pääsi itekki kuvien avulla kurkkaamaan vähän toiselle puolelle!

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Olis ollut tosi mielenkiintoista päästä myös käymään kulisseissa, mutta hyvä vaan ettei sinne ketään ylimääräisiä päästetty. :)

  VastaaPoista
 4. Oltiin mun kaverin kanssa esiintymässä siellä keppareilla. Ja kun käveltiin niitten puomien ja estetolppien ohi niin suu loksahti auki kun sen verran hienoja olivat. Hyvää syksyä sinne päin!

  VastaaPoista
 5. Minä taisin olla sw sy "estäjäsi" kvtalliin kyn mietin mistä olet tutun näköne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saatoit olla, tosin mua ei tarvinut "estää" kun jäin jo valmiiksi odottelemaan kun mulle paikkoja esittelevä ihminen kertoi, ettei sinne pääse :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus vaikka ite olin horseshowssa mutta kun otit kuvia niistä talleista jne niin oli kiva nähdä missä ne hevoset asustelevat,oletka miettinyt ottaa jossain vaiheessa poste restanten taas käyttöön vaikka 2viikoksi ois kiva låhettää postia<<<<33333

  VastaaPoista
 7. Mikset menisi itse Voitolla joskus Horse showhun? Ookko koskaan ees ajatellut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, ei Hihsiin niin vaan osallistuta :D ei riitä että on heppajulkkisbloggari, täytyy olla aikapaljon hyviä tuloksiakin

   Poista
  2. Amateur Tourille kyllä pääsisi Tiiankin tasolla, kunhan vaan suorittaisi karsinnat ja semifinaalin hyvin :)

   Poista
  3. Maksaa aika paljon, mutta periaatteessa Amateur touriin olisi teoriassa mahdollisuus päästä :)

   Poista
 8. Voi vitsit, kun ois itekkin päässyt Horse Showta katsomaan! Tosi kiva postaus tällainen, vaihtelu virkistää! :)

  VastaaPoista
 9. Tää oli iha sika hyvä postaus !! Oon aina halunnu tonne! :D

  VastaaPoista
 10. Kiva nähdä kuvien kautta sellasiin paikkoihin minne ei ite päässyt!:) Olin siellä lauantaina, mutta ei käyty missään välissä katsomassa verkkaa, vaikka ois ollu kyllä kiva nähdä miten ne valmistautuu radalle menoon.. Ne puomit oli kyllä älyttömän hienoja ja joka välissä siistittiin ne jos oli tullut tiputuksia, että ne ois seuraavallekin ratsukolle yhtä siistit. Tiedätkö mitä materiaalia ne oli? Kun näytti että ihan pieni hipaisukin sai ne tippumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa, mutta syy miksi puomit tippuvat helposti on hyvin "matalakuppiset" miltei tasaiset kannattimet, josta puomi pyörähtää helposti pois.

   Poista
  2. Puomit ovat ihan puuta! :) Toki painoeroa niissä saattoi sarjoittain olla, tosin kevyempiä nyt mitä esimerkiksi viime vuonna kun paljon oli uusia käytössä. Ja kannattimet ihan samanlaiset mitä koko kesän kisoissa, joissa estekalusto lainassa liitolta! Mieltä lämmittää kuulla, että yleisö pitää tosi nätteinä - itse kun alkaa kovin kriittiseksi kun vuosi toisensa jälkeen niitä on maalattu ja näkee ne kolhut ensimmäisenä! ;)

   Poista
 11. Ja tarkennuksena, noissa ulkokarsinoissahan yöpyivät KAIKKI kotimaiset ratsastajat eli kirjo on paljon laajempi kuin pelkät Amateur tour ratsukot, joista puoletkaan eivät yöpyneet paikanpäällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossahan lukikin _mm._ amateur tourilaiset :)

   Poista
 12. Taas kerran ihan super hyvä postaus!! mää kävin kattomassa siellä verkkoja ja ne oli kyllä mielenkiintoisia :)
  Voisitteko joskus tehä sellaisen videon tubeen jossa näytätte hevosen ruumiinosia niinko hevosen avulla että missä kohtaan on lautanen,rinta,lapa ja kaikkee tollasta että näyttäisitte voiton tai lillin kanssa niitä paikkoja :D toivottavasti ymmärsit =D

  VastaaPoista
 13. Hyvä postaus ja ihanaa vaihtelua ja mielenkiintosta nähä tonnekki:)

  VastaaPoista
 14. Tosi mielenkiintoinen postaus! :-) Kiva kun toteutit!

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 15. Tosi mielenkiintoiset muuten nuo tedän suitset. Ajattelin itsekkin hevoselleni tilata, mutta kun menin sivulle niin huomasin niiden olevan järkyttävän kalliit. Miten kellään on edes varaa laittaa lähemmäs viittäsataa euroa suitsiin? :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät suitset nyt ihan 500euroa maksa vaan reilu 200euroa :)

   Poista
 16. Mielenkiintoinen postaus! :) Olisi kiva jos voisit tehdä sellaisen "Kuvaus vinkkejä hevostapahtumiin" postauksen jossa kertoisit millaisia asetuksia suosittelet/käytät hevostapahtumissa. Lähinnä tällaisiin "areena" kisoihin, joissa joutuu olemaan aika kaukana itse radasta. Tuli tämä idea mieleen vasta tuon lippu kisan jälkeen...

  VastaaPoista
 17. Pitääkö olla paljon sijoituksia yms että pääsisi hihsiin Amateur Touriin? Mutta oliko hihsissä alueluokkia? Mitä korkeuksia alueluokissa oli? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää olla neljä kpl nollaratoja omalta tasolta ja sitten saada onnistunut tulos karsinnoissa. Luokat taitaa alkaa 80cm tai sitten 90cm on matalin, mutta siellä Amateur tourissa on tosiaan ihan mataliakin luokkia:)

   Poista
  2. Onko siis alueluokissa 90cm stä ylöspäin?

   Poista
  3. Koko horse shown pienin luokka on 80cm. Riippu mihin osallistuu, ja ovat alueluokkia nou pienimmät :)

   Poista
 18. Tosi kiva tällänen postaus! Itse oli siellä horse showssa ja nyt jälkeenpäin on todella mielenkiintoista katsella noita minne katsojat eivät päässyt! Eli ihan super kiva postaus! Muuten aijotteko te ostaa teidän talliinne vielä jossain vaiheessa kolmannen hevosen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) En tiedä, ei ainakaan tällä hetkellä olla ottamassa.

   Poista
 19. Kiitti Tiia tästä ihanasta postauksesta:)! Näytti tosi kivalta. Ootko Voiton kanssa ikinä osallistunu Horse Showhun? Vai onko siellä vaan isoja luokkia? Ite en oo ikinä Horse Showssa katsomassa ollu enkä tiedä Horse Shown kisaluokista mitään :D! Ensi vuonna ehkä meen kattomaan. Aiotko säkin, Tiia, mennä ens vuonna? Ihailen sua ja Voittoa tosi paljon, koska ite oon menny vaan jotain kolkytsenttisii esteitä. Kuinka korkeita esteitä Voitto ja sä ootte hypännyt? Terkkui Voitolle ja Lillille<3!

  VastaaPoista
 20. Tosi kiva postaus<3

  VastaaPoista
 21. Mitä tarkoittaa kv-ratsastaja?

  VastaaPoista
 22. Lueskelin noita aiempia kommentteja ja siellä oli yksi super hyvä ehdotus! My Day lillin ja voiton näkökulmasta. tehkää pliis!

  VastaaPoista
 23. Tosi mielenkiintoinen ja hyvin tehty postaus! Mahtava tilaisuus sinulle päästä katsomaan alueita, joihin muut eivät saa mennä. Samoin tuo haastattelukin, oli varmasti ainutlaatuinen tilaisuus.
  Itse olin menossa illalla vielä töihin, joten käväisin nopeasti parin tunnin keikalla HIHSissä, sillä sain lipun pilkkahinnalla. Kojuilla lähinnä kiertelin, sillä uusi hevoseni tarvitsee paljon tavaroita. Hyvin sai laatutavaroita halvalla.
  Verkka oli mielestäni idealta hyvä. Mahtavaa saada tietää, että miten huppuhevosia verkataan. Verkkaa katsomalla tosin sai nähdä aivan liikaa rullaamista yms. mitä en arvosta paljoakaan. Tavallaan sai nähdä sen "totuuden", mitä ihmisiltä piilotelaan. Nyt kun oli julkinen verryttely, tuli "totuudet" hevoskäsittelystä ja ratsastuksesta esille.

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.