Takapakkia

perjantai 17. lokakuuta 2014


Moikka! Nyt olisi luvassa treenipostausta tän päiväsestä Terhin valmmennuksesta. Tällä kertaa ajan puutteen vuoksi päätin kertoa vaan itse valmennuksesta enkä muusta heppailusta.
Aloitettiin tulemalla ympyrällä kavalettia, muutama kerta molempiin suuntiin. Erityisen tarkkana sain olla laukan kanssa, sillä se meinasi koko ajan vaihtua vääräksi kuten viimeksi Sannan valmennuksessakin. Itsenäisesti kun menin kavaletteja kotona ei mitään tälläistä ongelmaa ollut ja nyt sain ihan oikeasti tehdä kaikkeni ja keskittyä hommaan kunnolla, että oikeassa kierroksessakin oltaisi laskeuduttu samassa laukassa mistä ponnistettiinkin kavaletille. Ympyrän jälkeen tultiin molempia kavaletteja linjana, välistä en tiedä yhtään, mutta otettiin neljää sekä viittä laukkaa. Ekalla kerralla tosin otin liikaa kiinni ja tulin kuudella. Välit onnistuivat ensimmäisen kerran jälkeen hyvin ja Voittokin toimi hyvin sekä eteen että taakse.

Kavalettien jälkeen tultiin tehtävää ihan esteillä, mutta esteiden yläpuomit oli laskettu maahan. Nämäkin sujuivat ihan hyvin. Kerran tulin jopa kaarevan viidellä laukalla, vaikka sen olisi pitänyt olla vasta ratatempossa viisi. En sen kummemmin laskenut laukkoja, kun ajattelin kuuden olevan ihan normaali ja sitten oltiinkin tultu se viidellä. No parempi näin, harvoin Voitolla tulee otettu liian vähän askeleita...

Verkan jälkeen tultiin rata noin 90cm korkeudella. Rata alkoi hyvin, vaikka Voitto tuntui hiukan tahmealle. Muuripysty ja laineokseri hyvin, vaikka laineella olikin pientä kiemurtelua. Sitten mokasin, hyvin perinteisesti ajoin vain eteen. Aloitin koko radan alusta ja jälleen ykkönen ja kakkonen jees, laineelle vähän pohjaan, mutta jälleen samaiselle pystylle kaarteesta. Että ärsytti, ratkaisu mitä tein tuli ihan jostain alitajunnasta yhtään tarkemmin mietittyä... Eikun uudestaan, Voitto lähti vähän itsekkin jo eteen parista liiasta eteenratsastuksesta oppineena, mutta yli päästiin ja suora linja hyvin. Sitten kaarteesta kaarevalle, joka sujui oikeastaan melko kivasti. Kaarteesta laineelle, jossa pientä epäröintiä, koska jälleen olin liian hidas suoristamaan. Sitten melko vaikeasta kaarteesta pystylle, josta kuusi laukkaa sarjalle. Loppurata sujui siis hyvin.


Tässä välissä tultiin yksi rata vähän isompana eli noin 100cm korkeudella, josta Pinja otti pari kuvaa eli videota ei ole. Voitteko kuvitella että mulla ei ole mitään mielikuvaa miten se meni, enkä voi edes videolta luntata..:D Onkohan mulla dementia? Mentiin kuitenkin ihan sama rata mitä matalammallakin korkeudella. Mä en oikeasti saa päähäni, että tuliko tälläkin radalla kielto siihen pinkille pystylle, jossa oli sateenkaaret alla kuten aikaisemmallakin radalla vai päästiinkö rata loppuun ilman kieltoja.. No, saattoi tulla yksi kielto vaaleanpunaiselle tai sitten koko rata meni ilman kieltoja.

Tultiin vielä kolmas rata samalla korkeudella, mutta tällä kertaa esteet eri järjestyksessä ja linjat yms. eri suunnasta mitä ekoilla radoilla. Tässä vaiheessa alkoi sitten ongelmat. Rata alkoi kaarevalla, johon otin heti extra laukkoja. En millään saanut laukkaa pyörimään vaan meno tuntui ja näyttikin videolta vähän tahmaiselle. Okseista kuitenkin yli ihan ok, mutta pystylle kielto. Luulin ratsastavani hyvin eteen, mutta loppujen lopuksi Voitto ei juuri laukannut isompaa laukkaa ja kaiken lisäksi tultiin ihan päin tolppaa. Tässä vaiheessa oikeasti alkoi jo hermostuttamaan, m-i-k-s-i   e-n   o-s-a-a! Terhi sanoikin mulle pariin kertaan, että nyt rauha ja nollaa tilanne, mutta kuten olette varmaan jo oppineet mun on tosi vaikea saada tilanne nollattua kun se on jo "päällä". Mitenköhän mä sen oppisin?

Aloitin radan alusta. Ykköselle ihan liian pohjaan. Taas liikaa laukkoja kaarevaan, mutta nyt sain omasta mielestäni liikuttua vähän paremmin kaarevan jälkeen kohti okseria. Päädyssä olevat hevoset olivat kuitenkin melko lähellä ja Voitto vähän varoi niitä, joten mulla meni ihan sekasin okserille lähestyminen. Käänsin jo hyvissä ajoin voltin ja tulin uudestaan. Nyt Voitto varoi jo vähän enemmän hevosia ja käänsin uudestaan kulmasta jo voltille. Hepat siirtyi sitten pois ja uusi yritys, koko rata alusta. 

Ja jälleen huono aloitus, mikäköhän tossa pinkissä pystyssä oli mulle ongelmana kun en osannut siihen sitten yhtään ratsastaa. Nyt sain oikean määrän laukkoja kaarevaan ja vähän pohjasta okserinkin yli. Sujuin trapeeksi välissä ja pinkistä pystystäkin selvittiin. Seuraavana vuorossa oli kaareva okserilta okserille, jota vähän jännitin, mutta se sujuikin varmaan parhaiten koko radasta! Sitten oikaisin, tuudittauduin siihen että nyt meni hyvin ja kielto. Missä suoristaminen, hyvä tie ja ratsastus ylipäätänsä? Rauhoitus ja uudestaan rata loppuun. Voitto paikkasi tosi hyvin loppuradan ja saikin radan jälkeen taputuksia. Tuollainen se saisi olla aina, kieltää kun on aihetta, mutta hypätä sitten kun saan virheeni korjattua. Tänään se oli siinä mielessä asiallinen, ettei pahemmin kiellellyt ainakaan mun mielestä turhia vaan rankaisi mua ihan oikeesti huonosta ratsastuksesta.

Terhi sanoi valmennuksen loppuun, että tämä kuuluu kehitykseen. Välillä, vaikka tuntuukin että on päästy ns. ongelman yli ja ns. seuraavalle tasolle tulee takapakkia. Jostain selkäytimestä ne vanhat virheet vaan puski esiin ja sitten kun pari kertaa mokasin aloin tekemään huonoja, hätiköityjä ratkaisuja näin muutenkin. Mutta eihän sitä nyt voi olettaa, että aina menisi hyvin. Minun mielestä meillä on nyt treenit menneet viime aikoina hyvin yhdellä, kahdella tai nollalla kiellolla, puomejahan me ei lasketa ;) 

Maanantaina olisi sitten Sannan valmennus, pakko koittaa ennen sitä pistää hermot kuriin, jottei kävisi samalla tavalla...

130 kommenttia

 1. Tää ei sit oo negaatiivinen :) Mut Voitosta tulis varmaa hyvä western heppa ku se nuissa kielloissa luisuu tollee nuil takajaloil:D

  VastaaPoista
 2. Haha vähän mua nauratti kun sä aloit nauraa kun voitto kielsi :D

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus, harmi että meni vähän huonommin... Mulla on muuten sama juttu ratsastuksen kanssa, että en muista tunneilla tapahtuneita juttuja, vaikka muuten onkin hyvä muisti :D

  VastaaPoista
 4. Milloin selviää psofswedenin sponsori tuote?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan ensi viikon alussa, koska mun pitää odottaa uutta pakettia, joka on nyt jo Suomessa, mutta en sitä varmaa saa kun posti ei valo kulje :/

   Poista
  2. tarkotit varmaa vklp tolla valolla xD

   Poista
 5. Ootteeko miettiny Voiton viemistä ratsuttajalle? Vaikka ei teillä nyt mitään sen suurempaa ongelmaa ole, mutta esim. viikon/parin kuuri ratsuttajalla voisi tehdä todella hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole. Valmentajat on Voittoa ratsastaneet, mutta hyppäämistä ei heidän mielestä ole tarpeellista tehdä vaan mun on parempi itse harjotella. Sileällä ei tietty olisi ikinä mitään haittaa vaikka Ellu taas pitkästä aikaa vähän ratsastelisi :)

   Poista
 6. Jäätävä määrä kirjotusvirheitä.... muuten kiva postaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua sori, en ehtinyt oikolukea, mutta halusin yön julkaista silti!

   Poista
  2. valmmenuksesta
   olla lauka kanssa

   Hyvä hyvä, kieli hallussa !

   Poista
 7. Toivottavasti ens kerralla menee paremmin! :)

  VastaaPoista
 8. Mun silmiin näyttää vähän siltä että lähdet "työntää" voittoa kohti estettä ja sit se kieltää. En missään nimessä tarkota tätä pahalla, olette muuten tosi hieno pari ja ratsastat voitto hyvin. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri teen, kuten postauksessa sanoinkin. Kiitos!

   Poista
 9. Mulla oli just sama fiilis tän päivän hyppelyissä, alkuverkat kyllä sujui tosi hyvin mut viimesellä radalla hevonen joka ei kovin usein kiellä, kiels varmaan joka toiselle esteelle, ihan mun takia kun en osannut ratsastaa ja en pystymyt millään vaan nollaamaan tilannetta...

  VastaaPoista
 10. Ensi kerralla voit sitten parantaa :D

  VastaaPoista
 11. Ainahan sitä ei voi onnistua, kyllä se siitä lähtee vielä nousuun! Mutta mua naurattaa kyllä tossa bannerissa toi sun katse, se on tommonen "Valoa! Nään valoa!" Tykkäsin enemmän siitä ei-normaalista ulkoasusta.

  VastaaPoista
 12. Tohon hermojen nollaamiseen on ainaki mulla auttanu Se, et kiellon jälkeen tulee pienen pystyn tai kavaletin et saa vähä rytmiä ja paremmin nollattua ku lähteä heti uudestaan. Kisoissa tietysti mahdoton, mutta itse näytän kiellon jälkeen esteen hevoselle. Voitto ei juuri kyttää, mutta rauhoittaa tilannetta. Meette tosi hienosti ja kiva ku jaksat päivittää blogia niin usein :)

  VastaaPoista
 13. Pitäkää esteet joku kerta valmennuksessakin verryttelykorkeuksilla ja toit koko aika lähelle tai jätit yksin. Muutassa kohdassa näin ratatempoa. Pylly penkkiin viimeiseen asti ja älä jätä Voittoa yksin! Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
 14. No hyvinhän Voitto meni silti! :) Olispa mullakin tollanen hevonen 😍

  VastaaPoista
 15. sun pitäis keskittyä enemmän pitämään tuntuma suussa myös eteen ratsastaessasi. voitto kieltää aina, jos ratsastat eteen ja samalla heität ohjan pois, mutta hyppää kiltisti myös vähän huonommasta etäisyydestä jos ratsastat eteen pitäen silti tuen suussa :) itse olen pitkään paininut saman ongelman kanssa, tosin mun hevonen vaan hyppää puomit kolisten eikä kiellä, jos heitän käden pois ennen estettä. tsemppiä kuitenkin treeneihin, muista että tästä suunta ei voi olla enää kuin ylöspäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän, helpommin sanottu kun tehty, vaikka asian tiedostaakin;) Kiitos ja tsemppiä sullekin!

   Poista
 16. Meillä oli vähän kohmeessa ja kovana kenttä, mutta pystyttiin silti laukkaamaan. Kyllähän siinä nyt ravia ja laukkaakin voi mennä, eihän se nyt niin kova voi olla, vai? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietippä mitä se kova/jäinen kenttä tekee hevosen jaloille.. Ethän sä varmaa asfaltillakaan laukkaa? ;)

   Poista
  2. Itseasiassa satunnainen kovalla, mutta tasaisella pohjalla meno on oikeastaan hyväksi hevosen jaloille. Pehmeä ja epätasainen pohja taas on paljon haitallisempi.

   Poista
  3. Itse en mene kovalla kentällä kun käyntiä ja max. siirtymisiä. Mutta kuten viimeinen anonyymi sanoi satunnaisesti kovalla meneminen on ihan hyväksi, nyt syksyllä kuitenkin kovalla meneminen on lähes joka päiväistä joten en viitsi laukata ja ravata hevosen jalkojen takia, mutta kun muuten mennään pehmeällä tai joustavalla pohjalla esim. kesäisin on välillä ihan hyvä käydä vaikka maastossa ja mennä vähän kovemmillakin teillä ravia ja laukkaa :)

   Poista
 17. Hyvinhän toi valkku meni! Terhi oli kyllä oikeessa ku sanoi, että älä lähde kaarteessa tykittämään :)

  VastaaPoista
 18. Harmi ettei teidän valmennus mennyt tänään ihan putkeen, toivottavasti kuitenkin Sannan valmennus sujuisi hyvin :) Olisi muuten kiva saada postausta siitä, miten teillä onnistuu hevosten liikutus nyt kun kaikkialla on kovat pohjat. Onko teillä hepat vaan vähän kevyemmällä kunnes pohjat paranevat vai käyttekö maneesilla ratsastamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kuulumispostauksissa tulen kertomaan miten se onnistuu eli huonosti. Kentällä en viitsi kovalla kuin kävellä tai tehdä max. siirtymisiä. Pellolla voi sitten mennä vähän enemmän, mutta maneesille saa kyllä pari kertaa viikossa lähetä jos aikoo kunnolla treenata..

   Poista
 19. ehditkö hyvin opiskelujen lisksi pitää blogia ja tehdä videoita? ihmettelen vaan et kun melkein joka päivä tulee postaus, ja silti kuitenkin käyt lukiota ja ehdit niin hyvin!:) itellä tuottaa ongelmia keretä kirjoitta kerran viikossa,vaikka käynkin ekaa vuotta sosiaali -ja terveysalaa.. mutta sun postauksia on TOSI kiva lukea, ja oon jopa sun blogista muutaman vuoden aikana oppinut uutta mitä voisin tehdä hoitohevoseni kanssa!:) jatka samaan rataan!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on loma, koulupäivinä ei joka päivä postauksia ehdi tehdä, jossei viikonloppuna ole jo valmiiksi kirjoittanut :) Ehkä se on vähän kiinni siitä, mihin ja miten aikansa käyttää, mä käytän vapaa-ajan blogiin ja hevosiin.

   Poista
 20. Kiva postaus :) On tosi kiva ku sanotte rehellisesti että joku esim. Kielto oli oma vikanne! :) teidän poatuksia on muutenkin erittäin kiva ja kiinnostava lukea. Ei voi vaan jättää kesken vaan pakko lukea loppuun :D

  VastaaPoista
 21. Ei aina voi onnistua. Mutta menitte silti hienosti! ;) Hei minkä korkuset noi tolpat on ku näyttää niin isoilta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En kyllä yhtään tiedä 160cm olisiko vai voiko olla vielä isommat? :)

   Poista
 22. Ratsastajan mieli/hermot on se pahin "vastustaja" ratsastuksessa :P

  VastaaPoista
 23. Mulla menee hermot tosi nopeasti, kun epäonnistuu - tai oikeastaan turhautuminen olisi parempi sanavalinta, en vaan voi sietää epäonnistumisia. Aina kaikki sanoo, että laske kymmeneen, kun hermostuttaa, mutta kuten sanoit, tilanteen nollaaminen ei ole helppoa.

  Tsemppiä teille treeneihin, on hienoa, että jaksatte ahkerasti treenata ja tiedostat omat virheet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, turhautuminen se oikea sana mullakin on. Kiitos ja tsempit myös teille!

   Poista
 24. Itsellä taas oli tamman kanssa eilen toisinpäin... Ratsastin kerrankin rauhassa, nollailin tilanteet ja keskityin, mutta hevonen kielteli ja pukitteli, valmentajankin silmään ilman syytä. Voi tietysti olla että karkureissu juuri ennen tuntia ja muuten tyhjä maneesi olivat aika hyviä tilanteita antaa muutenkin energiaa keränneelle hevoselle purkaa sitä energiaa :D No mutta lopussa meni hyvin, super ♥ Onnea teille treeneihin, kyllä se teilläkin alkaa taas sujua! Hyvin kuitenkin hyppäät, samoin Voitto. Aina ei vaan voi onnistua, sen sain itsekin huomata eilen!:)

  VastaaPoista
 25. Hienostihan te meette! Tuli vaan sellanen mieleen että hyppäätte tunnilla aika paljon. Voiton luulisi väsyvän siitä. Alussahan meni hyvin mutta viimeset huonommin, eikö? Mun mielestä eka alku tehtävät sit esim kaks kertaa rata läpi ja ehkä jotain korjauksia niin se on hyvä määrä mutta sekin paljon. Siis tää oli vaan mun oma ääneen sanottu pähkäily että ehkä voitto väsy eikä jaksanu yrittää niin paljon? Mut sähän sen paremmin tiedät kun kukaan muu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, normaalisti mennään kaksi rataa nyt mentiin kolme, että vähän enemmän kun normaalisti. Mutta ei nuo virheet siitä johdu, vaan mun omasta ratsastuksesta. Liekö sitten itse väsyin :D?

   Poista
 26. Mulla on ongelma. Olen kysellyt muiltakin, mutta mitä teen kun ratsastuksesta meinaa mennä maku? Mietitte et miten on mahdollista... Menen issikoilla ja kierrän kenttää ja tylsistyn joka tunti enkä jaksa enää yrittää, mutta en haluaisi lopettaakkaan... Mitä teen?? Ideat ovat varsin tervetulleita!
  t: tylsistynyt issikka ridaaja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oot sellasella tunnilla että kierrät kenttää, niin luulen että et oo tarpeeks taitava vielä kunnon askellajitunneille? Ite ratsastan issikoilla ja ei oo tylsää :-D!
   Ja jos et jaksa yrittää niin sitten on kyllä sussa itsessä vikaa eikä ratsastuksessa.

   Poista
  2. Siis omat hevoset vai tunnilla? Kentän kiertäminen kuulostaa mustakin tylsälle, keksi jotain uuttaa! Maastoile, mene puomeja, tee joka kerralla erijuttuja, mene ilman satulaa jne :)

   Poista
 27. http://terhil.blogspot.fi/2014/10/tutustu-psyykkiseen-valmennukseen.html?m=1

  VastaaPoista
 28. Pienenä vinkkinä, että kannattaa oikolukea teksti ennen julkaisemista kirjoitusvirheiden kannalta. Raskasta lukea kun paljon virheitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienenä vinkkinä, onko sun pakko lukea?

   Poista
  2. Tiedän, yleensä luen nyt en ehtinyt.

   Poista
 29. 4.09 Pieni ilmavara :DD Kiva postaus, kyllä se siitä :)

  VastaaPoista
 30. Lantiol työntämiin pois ja näpäytä pari kertaa kovempaa raipal.
  Ootko aatellu ostaa Voitolle koulupenkin bloggauksesta saatavilla rahoilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tai ehkä vaan rauhallinen ratsastus eikä tuollaista eteenpäinratsastusta ollenkaan ;)
   En tiedä, tietty koulusatula olisi kiva.

   Poista
 31. Tulihan siellä tosi paljon hyviäkin hyppyjä, keskity ennemmin niihin kun epäonnistumisiin. Muista vaan odottaa estettä, etkä lähde ohjat löysällä jahtaamaan voittoa/estettä, niin hyvä tulee :) itsellä tepsii kun hoen mielessäni aina ennen hyppyä "odota, odota..." :D

  VastaaPoista
 32. Aina ei voi onnistua! :( Pakko nyt vaan sanoa, että hyvä, kun silti kirjoitat rehellisesti miten teillä menee ;)

  VastaaPoista
 33. Voi harmi, että teille nyt tuli takapakkia. Ei liity nyt tähän mitenkään, mutta kuinka leveä tämä blogi on pikseleinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan 1200 tai 1300, en muista nyt ulkoa :)

   Poista
 34. Tämä ei nyt kuulu tänne mutta mikä traileri teillä on? :) ja hyvin te meette voiton kanssa! Aina ei voi onnistua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Böckmann, mutten mallia kyllä muista. Kiitos!

   Poista
 35. Kiva postaus :) Aina ei voi mennä hyvin. Toivottavasti sitte ens kerralla onnistuu :)
  Voisitko muuten tehdä sellasen videon, jossa näkyis sun ja voiton kehitys? Silleen että ois pätkiä siitä ku Voitto tuli teille ja siitä sillee vähitellen tähän missä nyt ollaan..?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun ihan alkuajoista ei oikeen ole videota tallella, mutta katsotaan!

   Poista
 36. Hyppäät hyvin ja aina ei voi onnistua :).
  Mut saanko kysyä että miks kaikissa videoissa kuuluu tollasta pärinää tai tärinää?
  Ja sitten tallissa kuvatuissa videoissa tulee sellasia raitoja joskus siihen kuvaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kamera tarkentaa niin se kuuluu siitä ja kamera asettanut itselleen huonot asetukset niin värisee kuva.

   Poista
 37. Ihan hyvinhän toi meni :). Kiva postaus <3!

  VastaaPoista
 38. Ei aina voi mennä ihan täydellesesti! Mutta tulihan sieltä hyviäkin hyppyjä! Tajusin muuten vasta äsken, että Voitolla on omaan silmään aika nätti hyppy :)

  VastaaPoista
 39. OON NIIIIIIIN KATEELLINEN SUN JALALLE HYPÄTESSÄ!! :)

  JA OOTKO KOSKAAN MIETTINYT ET MENISIT VOITOLLA JOTKU KOULUKISAT NYT? MUST OIS KIVA NÄHÄ TEILTÄ KOULUSUORITUSKI!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah kiitos! Olen miettinyt ja menenkin varmaan vielä josku, kun sattuu hyvät pikkukisat.

   Poista
 40. Voitto hyppää hienosti, jotenki sillee ''sulavasti'' jos näin voi sanoa :)

  VastaaPoista
 41. Aijotko enää tehdä blogihaasteita? :) Innolla odotan niitä aina, mahtava lukea muiden bloggaajien juttuja!

  VastaaPoista
 42. Mulla oli aikanaan sama ongelma. Valkuissa ja reeneissä autto että HETI EKAN KIELLON jälkeen pari kertaa helppo lähestyminen kavaletille/ristikolle tms muulle helpolle. Jos hevonen kieltää sun epävarmuuden/huonon ratsastuksen takia, niim hevoselle on ihan sama mikä este hypätään seuraavaks. Toki jos se pelkää vaikka jotain tiettyä porttia esteellä johon kielsi, niin sillon tämä ei ole ratkaisu. Eikä kisoissa voi hypätä jotain muuta estettä kiellon jälkeen :D

  VastaaPoista
 43. Onko sulle käynyt ikinä koneen kanssa niin, ettei se voi näyttää mitään gimpistä tuotuja kuvia? Joko windows ei tue kuvatyyppiä tai ei ole uusinta päivitystä. Päivitin koneen, eikä vieläkään toiminut. Niin ärsyttävää kun tein uuden bannerin eikä toimi! Edes blogger ei avaa kuvaa... Osaatko auttaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole käynyt kun en käytä gimppiä, mutta onkohan sulla väärä tiedostomuoto?

   Poista
 44. Moi! Itelläni auttoi aikoinaan tuossa tilanteessa, kun oman hepan kanssa alkoi tuntua ihan toivottomalta, se että pääsin paristi hyppäämään kaverin "varmalla" hyppääjällä ja valmentaja hyppäsi oman pari kertaa. :) Molemmat saivat vähän varmuutta ja homma alkoi taas toimimaan "uusilla raiteilla" :)

  VastaaPoista
 45. Mä en kyllä tiedä mitään muita blogia missä kirjottaja saa näin hurjan määrän "asiantuntevia neuvoja" ja "huomioita :D ei aina tiedä pitäiskö nauraa vai ei. Voimia niiden lukemiseen (; ja tsemppiä treeneihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää aina vähän miettiä mitä neuvoja uskoo vai uskooko mitään ;) Kiitos!

   Poista
 46. Mielestäni ratsastat voittoa liian kovaa eteen ja lähdet tyrkkäämään... Älä ota ittees tästä kommentista niinkuin yleensä teet

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi ottaisin itseeni kun kerroin itse tuon asian postauksessa :D

   Poista
 47. Pitääkö Terhi sulle valmennuksia useinkin ? Sattuuko olemaan joensuusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin kerran viikossa ja ei ole Joensuusta vaan ihan Kuopiosta :)

   Poista
 48. Moikka, jos ostaa perjantain FINLAND FINALS & INTERNATIONAL WELCOME näytökseen lipun niin pääseekö sillä expo alueelle? :)

  VastaaPoista
 49. MITÄ MIELTÄ OLET POSSESTA? :)

  VastaaPoista
 50. Ratsastuskoulussa jossa käy on eräs hevonen joka aina suitsien laiton aikana vetää pään ihan maahan jotta suitsien laitto vaikeutuisi. Miten saisin sen lopettamaan tuon että minun ei tarvitsisi aina kyykistellä sinne maan lähelle..? :D kiitti jo etukäteen jos joku viittii mua helppii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voitto tekee tota joskus niin mä kyykistyn tai sit koitan nostaa sen päätä nätisti, jos ei nosta laitan ne siellä maassa :)

   Poista
  2. Kokeilepa sitä, että laitat hevosen kahta puolta kiinni ja riimun pois ottamisen sijasta siirrätkin riimun korvien yli kaulalle. Hevonen on riimussa kiinni. Sama auttaa niillekin, joilla on taipumus nostaa päätä niin korkealle ettei kukaan ylety.

   Poista
  3. Voitto kyllä saa laskettua pään alas vaikka tekee noin ja samoin nostettua :)

   Poista
 51. Voitti näytti hyppäävän tosi hyvin!! ;)Vaikka kieltoja tuli,mutta hyvä te! :)

  VastaaPoista
 52. Youtubessa on se paras kanava esittely video niin alussa siinä lukee olemme bloggaaja siskokset niin siinä näytetään vain sun naamaa miks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin huomasin eilen videon katsoessani että videossa on suurimmaksi osaksi Tiia ja Voitto. Lilli ja Pinja voisi näkyä useammin, koska kanavalla on heidänkin videoita:)

   Poista
  2. En nyt osaa sanoa miksi, etsin vaan pätkiä mun koneelta siihen ja en yhtään aatellu niitä tekstejä niihin kuviin sopiviksi.

   Siitä, ettei Pinjasta ole niin paljoo videoita kannattaa sanoa Pinjalle :)

   Poista
  3. Tarkoitin enemmän, että tuossa esittelyvideossa ei ole montaakaan pätkää Pinjasta ja Lillistä. Suurimmaksi osaksi esittelyvideo on sinua ja Voittoa:)

   Poista
 53. Sulla on muuten tosi ihana blogi ja toi banneri on kans hieno :) Ja muuten onko sulla ollut ennen semmoset kiinteet tappiraudat kun sulla on noin nätit hampaat ? Mullekkin tulee semmoset ja en oo siittä asiasta kovin innostunnut. Ja vielä yks kysymys mikä sen sovelluksen nimi oli jolla saitte Lillin ja Voiton nostamaan korvat pysyyn ? Oliko se joku hirnunta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut, kiva että sen huomaa :D Ja se oli vaan joku hirnunta ääni youtubesta eli ei mikään sovellus.

   Poista
 54. Hei osaisitko kertoa miten päivämääräotsikot ja gadgetien otsikot (tuolla sivussa tuo Tervetuloa, Lukijat, Arkisto...) saa erikokoisiksi?
  Kun sieltä mallin suunnittelutyökalun asetuksista ja sieltä päivämääräotsikon kohdasta ei erikseen voi muuttaa kokoa ja kun muokkaa niitä gadgeteja niin sitten suurenee myös päivämäärä?
  Toivottavasti tajusit ja olisi ihanaa jos voisit auttaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Html-koodeilla pitää se tehdä, googlaamalla löytyy paljon ohjeita tai sitten jos osaa koodailla muuten niin osaa sen varmaan tehdä ilman ohjeitakin :)

   Poista
 55. Paras blogi! ♥ Ja bon bon kans

  VastaaPoista
 56. Hei, saanko piirtää kuvan voitosta? Voin lähettää kuvan sinulle :)

  VastaaPoista
 57. Ei liity mitenkää aiheeseen, mutta kuinka usein Sini ratsastaa Lillillä tai Voitolla? Ja saakohan Siniki jossain vaiheessa oman ponin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei usein, ei ole varmaan puoleen vuoteen ratsastanut kummallakaan ja ei tule, koska sini ei halua :)

   Poista
 58. Hups, aloin äsken säätää jotain tän kommentin kanssa niin en tiedä tuliko se, mutta tässä nyt uudestaan! :D Että onko noi suitset olleet hyvät? Ku ne on aika kalliit kumminkin niin ajattelin että onko se hintalaatu suhde sitten hyvä :D

  VastaaPoista
 59. Tosi hyvin menitte silti:)
  Toivottavasti ens kerralla paremmin:)

  VastaaPoista
 60. Minkä takia joudut odottamaan peruutuspaikkaa Sannan valmennukseen? Sinähän olet ollut hänen valkussaan vakioratsastaja. Miksi olet nyt peruutuspaikalla? Etkö kuulu enää hänen valmennustiimiin? Valmentaako huiput vain niitä, jotka hyppäävät korkeita ja ovat maakunnan kärkeä? Minusta sinulle kuuluisi vakiopaikka valkkuihin, vaikka et kärjessä olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska unohdin ilmottautua ajoissa ja poikkeuksellisesti mukaan otettiin vain 12 ekana ilmottautunutta, koska Sanna ei ehtinyt pitämään enempää tunteja. Hän siis tulee tänne aina lentäen, joten niiden aikataulujen mukaan. Ei täällä mitään sovittua valmennustiimiä olekkaan, mukana yleensä vakioporukka ja joitakin uusia aina välillä. Sanna valmentaa kyllä kaikkia, että ei siihen tuollaiset asiat ole vaikuttaaneet.

   Poista
 61. Te ootte Pinjan kanssa ihan parhaat ratsastajat!! Voitto ja lilli on tosi hienoja. Tiia sie ja Voitto sovitte yhteen!! Voitko seurata minua instagramissa :mettemaaritelisa kiva juttu jos seuraisit minua :) muuten mie kysyn nyt ettei jää kysymättä :D onko voitto siun unemien hevonen?

  VastaaPoista
 62. Sulla on kiva blogi;-);-)

  VastaaPoista
 63. Olen miettinyt, että kun Voittohan on ulkomailla kisannut 120 luokkia niin mikset sä sillä menis vähän korkeampia koska onhan Voitolla kapasiteettia ihan korkeisiin luokkiin asti :)
  Ja onko teidän valmentajat hypänny Voitolla et meneekö se niillä paremmin?
  en sitte millään pahalla! Mietin vain ku oon uus lukija ja muuten tosi kiva blogi sulla !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä idea olisi mennä isompaa luokkaa, kun Tiialla ei suju vielä tämäkään taso kunnolla:) Se että Voitto pääsisi korkeampaa ei riitä. Myös Tiian tason pitää olla yhtä korkealla.

   Poista
  2. Kuten vastattiinkin jo, jos minä olen max 100cm tasonen niin ei me voida mennä isoja luokkia, koska Voitto tarvii varsinkin niissä sit paljon apua multa ja jos en sitä osaa antaa aina pienilläkään esteillä niin mitäs sitten :D?

   Poista
 64. Saanko tehdä videon sinusta ja Voitosta? :) Voin linkata sitten sinulle. Sanon vain etten ole siinä mestari :D

  VastaaPoista
 65. Anonyymi 20.10.2014 klo 2.16: Hevosen taito ei auta, jos myös ratsastaja ei ole sillä tasolla. Blogissa on monta postausta valmennuksista ja kisoista, joissa 90 sentin radoillakin tulee usein kieltoja. Siis myös kotitreenissä. Jos kotitreenissä 90 cm ei suju jouhevasti, niin ei silloin mennä kisoihin hyppäämään 120 sentin ratoja. Sellainen ei kehitä hevosta eikä ratsastajaa.

  VastaaPoista
 66. Minkä ikäinen pinja on tossa missä koitti te kuvata videopostausta 3 vuotta sitten ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä mäkin oon miettiny, kun video oli kai muistaakseeni julkaistu joskus vuonna 2011 nii oliko se kuvattu kolme vuotta sitä aiemmin eli joskus 2008 vai? :D

   Poista
  2. Videon nimeä on vain nyt tänä vuonna muutettu muistaakseni :D

   Poista
 67. Ei oo ihan normaalia jos oot omistanu voiton jo 4 vuotta, mutta silti kerta toisen jälkeen kiellätte ulos radalta. Eiköhän kannattais ruveta vähä miettimään mikä on vialla?! Luulis että ois jo neljässä vuodessa oppinu ennkoimaan ja ratsastamaan tiettyä hevosta.

  VastaaPoista
 68. voi luoja ku et voinu julkasta mun kommenttia, vaikka se oli ihan asiallinen? :DD älä ota ittees tästä kommentista niinkuin yleensä teet, mutta lähdet tyrkkäämään ja antamaan voitolle ohjaa ja ratsastat liian kovaa kohti estettä, joten voisiko tässä olla syy miksi voitto kieltää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ollut asiallinen jos en sitä julkaissut. Haukuit tai kiroilit paljon, koska julkaisen kyllä kaikki muut kommentit. Ja kannattaa lukea postaus, koska juuri tonhan mä syyksi sanoin :)

   Poista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.