Kouluvalmennus ja peltoilua!

torstai 23. lokakuuta 2014

Moikka! Tultiin just maneesilta ja koitan tässä samaa aikaa postausta kirjottellessa pakata sekä syödä. Huomenna pitää varmaan herätä aikaisemmin kun kouluaamuna, jotta ehtii ratsastaa ennen Helsinkiin ja Horse Showhun lähtöä. Ärsyttää kun on pari videota sekä kuvia arkistoissa, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa postauksia niistö ja näin ollen tuntuu, että en muista enää kunnolla kyseisiä tapahtumia. Haluan tehdä Sannan valmennuksesta kokonaan oman postauksen, joten nyt kerron valmennusta edeltävästä koulutunnista, eilisestä peltoilusta ja tämän päiväisestä maneesireissusta. Tästä tulee ehkä vähän sekava kun väsymyskin painaa luomia, ei ajatus oikeen pysy kasassa...Sunnuntaina oltiin tosiaan kouluvalmennuksessa Pinjan kanssa kahdestaan. Tehtiin tosi hyviä tehtäviä ja Voitto olikin normaalia parempi seuraavan päivän estevalmennuksessa. Valmennuksen ajan satoi, joten valitettavasti valmentajan kommentit ei oikein teille asti kuulu. Minusta ainakin yksi kivoimmista jutuista muiden blogeissa on videot valmennuksista, kun valmentajat kommentit ja ohjeet kuuluu taustalla. Niistä voi hyvin oppia itsekkin.

Itsenäisen verkan jälkeen siirryttiin ympyrälle, jossa aloitettiin käynnissä. Aseteltiin ulos ja sisään, keskityttiin muutenkin ihan perusjuttuihin, joista kyllä löytyy aina parannettavaa. Ensin käynnissä molemmat suunnat työstettyä siirryttiin raviin, jossa jatkettiin samaa. Ensin normaali asetus hiukan sisään ja sitten välillä taas asetus ulos.

Käveltiin hetki, jonka jälkeen jatkettiin uuden tehtävän parissa. Ollaan tehty tämän tyylisiä tehtäviä usein myös estevalmennuksen sileän osuudessa Sannan kanssa. Mentiin uraa pitkin, mutta tehtiin päätyihin ns. kolmiot, eli käännyttiin ennen lyhyttä sivua, mentiin kohti pituushalkaisijaa ja kun oltiin pituushalkaisijalla käännettiin takaisin kohti toista pitkää sivua tehden vähän kuin kolmion kärjen muotoisen tien. Tehtävässä ei ollut tarkoitus tehdä pyöreitä kulmia vaan kääntää niin, että ulkojalka joutui töihin. Tosi vaikea selittää, mutta näette ehkä videolta paremmin. Videolla tosin on vain ihan muutama pätkä, kun muut olivat ihan heiluvia Lillin heiluttaessa kameraa..


Aloitettiin käynnissä, jonka jälkeen tein urat ravia ja kolmion kärjet käyntiä. Sitten koko tehtävä ravia, jonka jälkeen laukkaa uralla ja kolmion kärjet ravissa. Lopulta tein koko tehtävää laukassa. Minun piti erityisesti muistaa, että käännöksen jälkeen pitää ratsastan hiukan eteen, koska Voitto alkoi helposti koota itseään liikaa käännöksissä. Saatiin muutamia tosi kivan tuntuisia pätkiä kaikissa asklelajeissa ja varsinkin siirtymiset onnistuivat normaali paremmin. Videolla ei tehtääv paljoo valitettavasti näy, olisi ollut kiva itsekkin nähdä. Loppuun tein vielä parit vaihdot, joita sai kyllä varsinkin vasempaan kierrokseen työstää.

Saatiin kehuja, vaikka ei olla taaskaan käyty kouluvalmennuksissa tarpeeksi usein.. Voitto liikkui taas vähän paremmin ja rehellisemmin, jonka lisäksi se oli kuulemma saanut jopa hiukan lihasta oikeisiin paikkoihin. Valmennuksen jälkeen käytiin solariumissa. Onneksi ensi viikolla on klippaus, ettei tarvi aina kuivatella ennen kotiin lähtöä tuota karvaturrukkaa noin kauan.


Eilen käytiin Joonaksen luona olevilla pelloilla Pinjan kanssa. Pelto oli melko kova, vaikka kuvittelin sen olevan pehmeämpi. Pellolla oli onneksi myös kohtia joihin oli jäänyt enemmän heinää, ne olivat melko pehmeitä. Voiton kanssa saikin vähän zoomailla, että pysyttiin heinän peittävillä mutkittelevilla kaistaleilla. Ei ollut ihan helppo juttu, kun hevonen oli innoissan lähdössä vähän joka suuntaan. Ravailin hetken aikaa ympyrällä molempiin suuntiin ajatuksella ratsastaa kuten kentällä, jonka jälkeen sitten tepasteltiin ympäri peltoa ihan käynnissä. Otin lopuksi ylämäkeen muutaman laukkaspurtin ja sitten taas paljon kävelyä ennen kotiin lähtöä. Voitto jostain syystä liukasteli aivan kamalasti käynnissä. Ravissa ja laukassa ei ollut niin pahoja ongelmia, mutta jostain syystä takajalat luisuivat käynnissä.
Tänään käytiin sitten koulun jälkeen Korholassa manessilla. Ratsastettiin ihan itsenäisesti ja maneesissa olikin ihanan vähän porukkaa, vaikka yleensä koulun jälkeen illalla onkin ruuhkaa. Äiti laittoi mulle sitten pari puomiakin. Tein samoja juttuja mitä Sannan valmennuksessa kavaleteillä tehtiin, jonka lisäksi harjoittelin puomeilla vaikeaa lähestymistä, joka valmennuksessa oli sarjalle. Menin ekaa kertaa uusilla suitsilla kunnolla sileää. Aluksi Voitto oli todella vahva ja vaikea ratsastaa laukasta, mutta en osaa sanoa johtuiko se suitsista vai siitä, että hepalla oli koko ratsastuksen ajan melko paljon energiaa. Loppuun hevonen kuitenkin liikkui kivasti myös laukassa, joten pitää nyt vain testailla noita suitsia.

Nyt mä jatkan pakkaamista ja alan pikkuhiljaa nukkumaan. Nähdään Horse Showssa! Muistakaa halukkaat tulla lauantaina klo 18.30 alkaen PS of Swedenin ständille moikkaamaan meitä :)

30 kommenttia

 1. Kivoja kuvia! ja nuo uudet suitset sopii voitolle mun mielestä tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 2. niin kuin monena päivänä ootte siellä horse showssa?

  VastaaPoista
 3. Ootteko te tiia sunnuntaina horse showssa?

  VastaaPoista
 4. Mulla lippu jonka sain tänään niin huomenna 9-18 ehtiikö tavata?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan just matkalla Horse Showhun, että ollaan me ennen klo 18 perillä :)

   Poista
 5. Ihana takki ! Hihsiä odotellessa :)

  VastaaPoista
 6. Meiän tallin heppa oli siellä ja Aku hirviniemi ratsasti sillä XD

  VastaaPoista
 7. Mukava postaus:) Oot muutenkin yks mun suosikkibloggaajista. Kuinka usein käytte kouluvalmennuksissa? Tää ei liity postaukseen mut mainitsit vanhassa postauksessa Google Analytiikka. Mistä sen siis saa?
  Kiitos jos vastaat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, tarkoitin tuossa Google Analyticsia siis, oli ennustava tekstinsyöttö...:)

   Poista
  2. Käydään niin usein kun ehditään ja mahdutaan / saadaan sopimaan aikataulut yksiin valmentajan kanssa. Täällä http://www.google.com/analytics/ pystyy sen tekemään :)

   Poista
 8. Oon ollu kerran horseshow:ssa, ja olin ihan mahtavaa!! :) Mun ratsastusope Titta Fransson kisaa siellä:) On toosi hyvä ope! :)

  VastaaPoista
 9. Tätä on varmasti kysytty tosi monta kertaa, mutta voiko teidät tavata sunnuntaina horse showssa? Ja jos voi niin missä te siellä olette? (Esim jonkun yhteistyö kumppanin kanssa?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla missään tavattavissa, mutta jos meidät sieltä bongaa saa tulla moikkaa :)

   Poista
 10. Anteeksi, huomasin vasta nyt tuolla postauksen lopussa olevan tekstin, että olette PS of swedenin "städillä" . Mutta oletteko siellä siis myös sunnuntaina? Ja tuleeko videota? Toivoisin videota, joka olisi samantapainen kuin hevoset stadikalla- videopostaus, nimittäin se on ihana, erityisesti eka osa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla sunnuntaina, vaan lauantaina. Ja tehdään video :)

   Poista
 11. kuvatkaa videopostausta sieltä!

  VastaaPoista
 12. Näin sut tänää hihsissä :D Näytit jotenki isommalta ku luulin, ei siis pahalla enkä tarkota et oisit läski tms. :D

  VastaaPoista
 13. Nää sun videot on tosi tylsää katottavaa ku laitat melkein samanlaisia klippejä peräkanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehän juuri valmennusvideoissa on idea, että näkee miten tehtävä edistyy tunnin aikana :D

   Poista
 14. Kiva postaus!

  Saanko linkata blogisi sellatteehen lemmpariblogit postaukseen ja kopioida ton bannerin? :) ois kiva jos vastaisit :)

  VastaaPoista
 15. Very nice postaus!:D

  VastaaPoista
 16. Onko teidän hevosilla jo hokit?

  VastaaPoista
 17. Hyvä postaus♥;)

  VastaaPoista
 18. Meillä on oma kenttä vielä ihan ok kunnossa, että on pystynyt taivutteleen ja väistättään käynnis ja ravis. Mutta jos vielä pahenee ni tuuaa varmaa satsi pehmeempää hiekkaa tai maastoillaan. Maneesille hankala päästä, niin ajattelin että pahimmilla keleillä annan hevoselle viikon vapaan, kun se on ollut monta vuotta vain treenikäytössä eikä viikossa ole vapareita, ellen ole kipeenä. Nää on niin kauheita nää ekat pakkaskelit maneesittomille hevosen omistajille :( Rakkentaisin varmaan heti maneesi jos voittasin lotossa :D

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.