Testissä: Back On Trackin Quick Wraps Royal tallisuojat

torstai 9. lokakuuta 2014


 Moikka! Nyt olisi aika palata Back on Trackilta yhteistyönä saadun paketin sisältöön. Esittelin syyskuun alussa satulahuovan ja hanskat (linkki postaukseen), mutta näistä tallisuojista lupasin kertoa vasta vähän pidemmän testauksen jälkeen. Moni lukijoista tietää, että ollaan vähän kantapään kautta opittu hevosen jalkojen hoidon tärkeys ja nimenomaan ennaltaehkäisyn tärkeys. Jäillä kylmäämisen lisäksi mielestäni on tärkeää lämmittää hevosen jalkoja, jotta verenkierto vilkastuu. Lämmittämisestä seuraa monia hyviä vaikutuksia kuten mahdollinen kipu lievittyy, lämpö pistää nesteet liikkelle ja lihasjännitykset aukeavat.

Osalle teistä kyseinen Back on Track tuotteiden toiminta on varmasti ennenstään tuttua, mutta kerron nyt alkuun taas hiukan siitä, mikä tekee näistä tuotteista normaaleja parempia. Kyseisen merkin tuotteet valmistetaan kankaasta, joka heijastaa ruumiinlämpöä takaisin. Wellatex-kangas on kudottua polypropyleeniä tai puuvilla-polyesteriä, johon keraaminen jauhe on sulatettu. Tämä keraaminen tekstiili heijastaa ruumiinlämmön takaisin infrapuna-aaltoina, joka on energiamuoto, jolla on monia hyviä vaikutuksia. Verenkierron tason nousu aukaisee jännittyneitä lihaksia ja auttaa parantamaan suorituskykyä. Pitkäaaltoista lämpösäteilyä hyödynnetään erityisesti vammojen ennaltaehkäisyssä.

Tuotetta voidaan siis käyttää mm. ennaltaehkäisevänä (alkuverryttelyn yhteydessä), palautumiseen, akuutteihin lihasjännityksiin ja särkyihin, jännevammojen hoitoon, nivelongelmien yhteydessä, vanhuuden jäykkyyteen sekä lämmön lisäämiseksi.  Täältä voi lukea lisää toiminnasta
Ainoa miinus mikä näistä suojista  käytössä tullut esiin on suojien melko nopea nukkaanuntuminen alalaidasta. Tässäkin kuvassa nukkaantumisen voi nähdä, vaikka kuva on otettu jo pari viikkoa sitten.

Mielestäni paras tapa turvotuksen vähentämiseksi on pidentää tarhausaikaa tai liikuttaa hevosta kevyesti, aina se ei kuitenkaan ole mahdollista. Meilläkin hepat ovat todella paljon ulkona, mutta yöt ne kuitenkin joutuvat seisomaan karsinoissa, jolloin jalkoihin helposti kertyy nestettä. Olenkin käyttänyt näitä Quick Wraps Royal -tallisuojiia etenkin öisin. Yökäytön lisäksi olen laittanut nämä jalkaan mm. ennen treeniä kuljetuksen ajaksi. 

Varsin hyvät nämä suojat ovat takajaloissa kuljetuksessa, sillä Voitto ei anna normaaleja kuljetusuojia ollenkaan niissä pitää. Näistä kuitenkin on tiukan paikan tullen melkein yhtä paljon suojaa kuin kuljetussuojista. Suojat ovat pysyneet Voitolla hyvin paikoillaan, vaikka Voitto niitä välillä takajaloista yrittääkin potkia samaan tapaan kuin kuljetussuojia. Mutta olin kuitenkin hämmästynyt kuinka hyvin se antoi pitää näitä jaloissa, vaikka välillä on pakko hieman jalkaa nostellakkin. Ei kuitenkaan mitään samantapaista käytöstä kuin kuljessuojien kanssa.

Suojat ovat todella helppo käyttöiset ja ne kietaisee hetkessä jalkaan, toisin kun paksut lämpöpatjat ja pintelit, joilla ennen lämmitettiin hevosten jalat. Näitä käytettyä ei oikein enää huvita palata vanhaan systeemin, pitää varmaan hankkia pari paria lisää, jotta Lillikin saa omat ja Voitolle riittää kaikkiin jalkoihin ;)
 
Suojien käytöstä sen verran, että pitää aloittaa varovasti totuttelulla, sillä suojat voivat aluksi lisääntyneen verenkierron vuoksi aiheuttaa mm. turvotusta. Tarkemmat käyttöohjeet tulee tuotteen mukana ja ne löytää myös Back on Trackin kotisivuilta. Nyt kun olen päässyt totutteluvaiheesta normaaliin käyttöön käytän näitä 2-3 viikkoa, jonka jälkeen olisi hyvä pitää yksi viikkoa taukoa. Sain yhden parin suojia eli vuorottelen vuoro öin etu- ja takajalkojen välillä, joten periaatteessa käytän näitä itse vain joka toinen päivä. Kuuriluontoisen käytön lisäksi näitä voi käyttää myös kovemman treenin/kilpailujen aikana päivittäisessä käyttössä useamman tunnin ajan, taukojaksoa voi olla sitten välissä useampi viikko. Kummalla tavalla te olette käyttäneet?

Kolmea Back on Trackin tuotetta testattuani voin kyllä sanoa tykänneeni merkin tuotteista. Nyt ilmojen kylmetessä ovat hanskatkin päässeet kunnolliseen käyttöön ja täytyy kyllä sanoa, että ihanan lämpimät ovat! Huopakin on käynyt jo ensimmäisessä pesussa ja blingit pysyivät tosi hyvin paikoillaan, aina kun noista koristeluista ei tiedä... Ja varsinkin näihin suojiin olen tykästynyt! Enkä muuten ole ainoa, joka Back on Trackin tuotteista on tykännyt sillä merkin nimeen vannovat mm. esteratsastajat Anna-Julia Kontio ja Kevin Staut, kenttäratsastaja Elmo Jankari, ravivalmentaja ja -ohjastaja Jarkko Vainio sekä kouluratsastaja Isabell Werth. 

Onko teillä kokemuksia näistä suojista, mitä olette pitäneet? Mistä Back On Trackin tuotteesta teillä on parhaimmat kokemukset? 

Yhteistyössä:

58 kommenttia

 1. kivan näköiset! näyttävät aika napakoilta, yleensä löystyvät nopeasti, mutta nuissa näyttää olevan hyvät kiinitykset. toivottavasti Voittohi tykkää ;)

  VastaaPoista
 2. Pintelipatjat ovat olleet todella hyvät liikutuksen aikana ja liikutuksen jälkeen kun jättää vielä jalkoihin niin huomaa miten hyvin se tehoaa! :) Tykkään merkistä!

  VastaaPoista
 3. Kivan näköset! Ei ole kokemusta kun ei ole hevosilla tarvinnut :)

  VastaaPoista
 4. meillä on mm. BOT selänlämmitin, lämpöpatjat jalkoihin ja vielä myssy ratsastukseen (hevonen helposti jännittää niskasta, ja myssyn avulla nyt myötää hyvin niskasta)
  Ite oon tykänny tosi baljon BOT tuotteista!
  Suositteletko sitä huopaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :) Suosittelen todellakin, yksi parhaista huovista mallinsa puolesta. Ulkonäöltään melko simppeli, mutta aina se ulkonäkö ei ole tärkein asia ;)

   Poista
 5. Voitto on ihan sika söpö ja sä meet sillä tosi hyvin:) Tsemppiä tulevaisuuteen👍

  VastaaPoista
 6. Tosi kivan näköset ja useilla talleilla missä käyn niin on monilla hepoilla just näitä samoja suojia! :D Teetkö muuten enään viikon blogihaasteita?

  VastaaPoista
 7. Miun isän hevonen oli ravuri ja käytti noita aktiivisesti toimivat kovien päivien jälkeen mainiosti ja kestävyyskin oli hyvä ja tarrat pydyivät hyvin ja totisesti suoritus kyky kyllä parani joten täällä on ainakin kokemuksista jäänyt hyvät mietteet! Joten susittelen itse ainakin niitä!

  VastaaPoista
 8. Meiltäkin löytyy noi kyseiset suojat, selänlämmitin ja loimi. Ja en voi kun suositella kaikille! :)

  VastaaPoista
 9. Olenkin jo odottanut tätä postausta, olen nimittäin miettinyt hankkivani hevoselleni samaiset suojat. Aiempaa kokemusta bot tuotteista minulla ei ole, joten oli mukava lukea käyttökokemusta niistä :) Saitkin minut vakuuttuneeksi, että tuote oikeasti toimii ja suojat päätyykin nyt varmasti mun hankintalistalle seuraavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä, itselläkin tosiaan nämä saamani tuotteet ensimmäienn henkilökohtainen kokemus kyseiseen merkkiin :)

   Poista
 10. Meillä on kans noi suojat ja todella hyvät ovat ommeet. Meillä ollu tosiaan jo useamman vuoden käytössä ja vieläkin kestävät vaikka ovatkin vähän revenneet. Meillä on myös 2 back on track loimea. Nekin ovat olmeet erittäin hyvät. Itekkin tykästyin näihin suojiin heti.

  Nämä suojat ovat suht helppo vielä laittaa jalkaan! Suosittelen lämpkmästi ostamaan lisää niitä että on kaikissa jaloissa!

  Millon tulee kisavideopostaus? Kun ettekös te tehneet kisavideopäivästä videon? Kiva olisi saada lisää kuvia niistä kisoista! Mut hyvin sie menit kisoissa! Kaikke hyvää teille kaikille. Rapsuttele voittoa munkin puolesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei miten noi loimet on toiminu? Itellä heppa jonka lihakset menee helposti jumii niin oon miettiny tota loimee, onko siitä oikeesti ollu hyötyy? Onko sulla joku syy miks noita loimia käytät ja onko osoittautunut toimivaks?

   Poista
  2. Loimi kuulostaa kyllä hyvälle, olen sitäkin nähnyt paljon tutuilla käytössä. Olisi varmasti hyödyllinen myös Voitolle.

   Kisavideopostaus tulee varmaan viikonloppuna tai heti ensi viikolla, katsotaan, nyt on paljon postauksia arkistoissa valmiina..:) Kiitos samoin!

   Poista
  3. Meillä ainakin jo pelkkä selänlämmitin auttanut tosi paljon, kun jumeili selästä herkästi. Nyt hevonen tyytyväisempi, liikkeet laajemmat ja kantaa muutenkin itsensä vielä entistäkin paremmin. Suosittelen!

   Poista
 11. Tuosta merkistä ei mulla kyllä kokemusta oo, mutta kivan näköiset suojat!, ;-):-P

  VastaaPoista
 12. Jes, olen odottanut tätä postausta! Ehkä se oli vähän syy miksi petyin tähän, mutta toisaalta en keksi mitä parannettavaa sitten olis ollu.. :') Mutta joo, itse olen ajatellut pyytäväni joululahjaksi hepalleni kyseisen valmistajan selänlämmittimen :)

  VastaaPoista
 13. Itselläni ei ole hevosta, joten hevostarvikkeista en tiedä, mutta BOT niska- ja selkäsuoja sekä polvi- ja rannetuet ovat aktiivisessa käytössä! Niskasuoja auttaa todella paljon jäykistyviin hartioihin, selkätuki lämmittää ja pitää selän kunnossa ja polvituen kanssa muuten lähes ympäri pyörivä polveni on kestänyt kasassa. Rannesuojia käytän lähinnä ehkäisevinä, mutta mistään tuotteista minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa! Hinta kohtaa kyllä laadun aivan 100% ja suosittelen tuotteita aivan kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi myös nuo ihmisten tuotteet, varsinkin kipeille polville ja jumissa olevalle niskalle..!

   Poista
 14. Meillä on BOT:n selänlämmittäjä (http://www.horze.fi/yleissatulahuovat/back-on-track-sel%C3%A4nl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4/17583.html#BL) helposti selästä jumiutuvalle ponille. Käytän sitä lähinnä kisareissuilla menomatkalla ja välillä kotonakin. On kyllä nimensä veroinen selänlämmittäjä, koska aina muutaman tunnin jälkeen selkä on ihanan lämmin ja ponikin tuntuu paljon vetreämmältä.

  Jos ja kun ponit juoksisivat vähän lisää rahaa, niin olisi tarkoitus ostaa juuri tämänkin postauksen tallisuojat. Tällä hetkellä käytetään lämpöpinteleitä mitä tykkään kyllä kääriä jalkoihin (ihme kyllä), mutta välillä ihan väsyneenä ei jaksaisi niitä pinteleitä aina niihin jalkoihin kääriä :D Hoidan siis toisen ponin jalat jokaisen liikutuksen jälkeen kunnolla, koska viime keväänä vuohisista ja kintereistä löytyi nestettä mikä aiheutti huonon ravin. Raveja odotellessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selänlämmitin kyllä houkuttaisi minuakin, varmasti tosi hyvä juuri kuljetuksessa!

   Poista
 15. Mua kiinnostais BOT:n selänlämmittäjä ratsastajalle, oma selkä nimittäin kipuilee aika herkästi, varsinkin kylmää saadessaan. Vaikuttaa kyllä kaikinpuolin hyvälle merkille, kaikki joiden oon kuullut tuotteita käyttävän on kyllä pelkästään kehuneet :)

  Ootko muuten huomannut blogger-pohjaisten blogien sivupalkeissa ongelmia? Mulla oman blogin sivupalkki katoilee välillä ja sun blogissa näyttäis sahaavan semmoista pientä ylös-alas-liikettä koko ajan, lisäks oon huomannu osan juttujen puuttumista ym pientä häiriötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole itseasiassa huomannut, mulla ei siis ole samaa ongelmaa ollut... Kummallista!

   Poista
 16. Voitto<3
  Kiva postaus!:)
  http://minunjuttunii.blogspot.fi

  VastaaPoista
 17. Täältä meiltä löytyy molemmille hevosille tallisuojat ja ratsastussuojat :)

  VastaaPoista
 18. Kiva postaus, kiinnostavaa asiaa oli! :) Mulla olisi sulle kysymys, tää ei kuitenkaan kysymyspostaukseen varsinaisesti liity niin laitan sitten tähän. Missä on paikka hevostalli.netissä jossa voi mainostaa blogia? Laitatko/laitoitko sinä kun itse siellä olet mainostanut niin sinne foorumille vai jonnakkin muualle?? Anteeksiepäselvä kysymys, mutta tää on mitetityttänyt mua jo pitkään. Kiitos jos vastaat! :)

  VastaaPoista
 19. BOT -loimet kiinnostaisi helposti jumiutuvalle hevoselle, ehkä sellaisen vielä joskus hankin.
  Meillä on vain yksi BOT tallisuoja, eikä se parittomana ole koskaan päätynyt hevoseni jalkaan, eli kokemusta ei näistä tuotteista oikeastaan ole. Sen sijaan meillä on ollut jo monta vuotta kovassa käytössä MagnetHealth-patjat (http://www.magnethealth.fi/maghealthpatjat-magneetit-keraaminen-kuitu-koko-p-821.html) ja niistä olen tykännyt todella paljon, ovat tehokkaat! Niissä on siis vähän samantapainen toimintaperiaate kuin BOT tuotteissa, ne säteilee kehon omaa lämpöä infrapunan lailla takaisin ja lisäksi niissä on vielä magneetit.

  VastaaPoista
 20. Noi suojat on ihan sairaan hyvät (ja käytännöllisen nopeat!), meillä käytetään aina rankkojen koulutreenien ja hyppyjen jälkeen. Parilla tallin hevosella on myös se fleeceloimi ja oman tamman selkä saatiin auki sillä selän lämmittimellä. Maksavat ihan sikana, mutta mielestäni haukkuu hintansa hyvinkin äkkiä takaisin :)

  VastaaPoista
 21. Meillä on etusiin ihan tavalliset tommoset pehmeet suojat. Ei oikein vaan viitti pitää jos kenttä on kostea. Ainoa - on meillä se että suojat tuli entisen hepan mukana ja on L-kokoa jotka ovat nykyiselle liian isot (valuu),'pitäis varmaan ostaa kokoa pienemmät uudet.:)

  VastaaPoista
 22. Kyllä olen ollut tyytyväinen BOT:iin meillä löytyy loimea ja suojaa. BOT:in valikoima on tosi laaja ja kätevä ja sieltä on tullut ihmispuolellekkin hankintoja. Ravureilla käytetään ja on kyllä hyviksi todettu.

  VastaaPoista
 23. Koska aina "lämmität" hevosen jalat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postauksessa kerroin, mutta siis öisin ja kylmäyksen jälkeen :)

   Poista
 24. Must nää on just hyvät, meidän tallilla yhellä hevosella käytetään näitä ja on kyl hyvät. Ainoo miinus on ehkä se että nää hankaa jalat auki, en tosin tiedä johtuuko huonosta laittamisesta..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole onneksi tollaista ollut, mutta harjaan jalat aina superhuolellisesti, hiekka nimittäin siellä välissä varmasti hinkkaisi. Voisiko olla siitä syystä vai hankaavatko vaikka jalat ihan puhtaat?

   Poista
  2. Juu kyllä jalat on puhtaat, tallilla ollaan nimittäin todella tarkkoja hevosten hyvinvoinnista ja puhtaudesta! :D
   Mutta ehkä johtuu juurikin siitä laittamisesta, tai hevonenkin voi pyöriä karsinassa niin paljon että liikkuu ja pyörii jalassa!? Kuka tietää :D

   Poista
  3. Meillä hankaa toinen takasuoja 😞

   Poista
 25. Mä ainakin kovasti tykkään noista Back on Trackin tallisuojista nimittäin kokemusta on. Tallilla millä käyn niin tallin pitäjällä on hevoselleen tuollaiset :)

  VastaaPoista
 26. Jos horse show:hum ei osta lippuja niin pääseekö sunnuntaina expoon ilman lippuja (tai siis maksaa sinne expoon jotaa 10 euroo et pääsee)? Toivottavasti ymmärsit mitä tarkoitin :)

  VastaaPoista
 27. Tää uus ulkoasu on ihana! Ja voisitteko tehdä jotain videopostauksia esimerkiksi koko päivä tallilla :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitan siis tallin parissa kun se talli teillä kuitenkin pihassa on niin jos kuvaisitte joskus vaikka jonkun MyDay'n :)?

   Poista
 28. Tollaset vois kyllä olla kätevät. Harmi vaan että hevonen puuttuu... :D Mutta, onko tulossa vielä viikon blogihaasteita? :)

  VastaaPoista
 29. Pakko sanoa, että ihailen teidän huolellisuutta jalkojen hoitamisen suhteen! Saavat molemmat hevoset varmasti lisää terveitä vuosia jalkojen osalta noin perusteellisen huollon ansiosta :)

  VastaaPoista
 30. BOTin talliloimi on ihan super talvella klipatulle ponille!

  VastaaPoista
 31. Näitä BOT tuotteita käytetään paljon myös koirapuolella ja pelkkää hyvää kuullut muiltakin.

  VastaaPoista
 32. Meillä yksi hevonen käyttää noita suojia ihan hyvät ne on ollut.

  VastaaPoista
 33. Onko bloggaajilla pakko olla noita sponsoreita/yhteistyökumppaneita tai oikeastaan miksi niitä pitää olla?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkään ole pakko olla, mutta minusta on kiva saada hieman kiitosta tekemästäni työstä mm. näiuden tuotteiden muodossa :)

   Poista
 34. Suositelen olen käyttänyt parilla suokilla noita. Tiia onko vote lämminverinen?

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.