Vastauksia kysymyksiin osa 4

keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Nyt on viimeisen vastauspostauksen aika. Kysymykset vaihtelevat sekalaisesti vähän kaikista aiheista. Kaikkin kysymyksiin en mitenkään voinut vastata, joten pahoittelut heille joiden kysymyksiä postauksissa ei näkynyt! Aikaisemmat osat voi lukaista täältä, täältä ja täältä.

Ootko hypänny ikinä ilman satulaa ?
Olen muutamia kertoja sekä Voitolla että ratsastuskoulussa aikoinaan

 Kauan Lilli ja Voitto on ollut teillä? 
Voitto tuli meille 2.8.2010 eli se on ollut neljä vuotta ja Lilli tuli noin vuoden aikaisemmin eli se on ollut viitisen vuotta.

 Onko sulla ikinä murtunu mikään paikka?
En, onneksi!

Monta kertaa olet ratsastanut ilman kypärä ja miksi? Mitä mieltä olet siitä?
Olen muutaman kerran. Pari kertaa valokuvia otettaessa olen ihan vain istunut hevosen kyydissä ilman kypärää ja ainakin kerran Sanna on pistänyt mut jonkun hepan selkään valmennuksessa ilman kypärää, kun piti näyttää hepan omalle ratsastajalle miten se liikkuu maasta. En koskaan vapaaehtoisesti rastasta ilman kypärää, enkä koskaan ole kunnolla ilman kypärää mennytkään. Käynyt siis selässä kuvien ottoa varten tai sitten just mennyt hetken aikaa jonkun muun hepalla.


Oletteko ajatelleet teettää Lillille joskus varsan?
 Onhan siitä unelmoitu, muttei se ehkä olisi kovin järkevää, kun kuitenkin melko tietämättömiä tuollaisten asioiden suhteen ollaan koko perhe.

Innoistaisiko ratsastus, jos et kisaisi ja voisit mennä vain maastossa?
Ei oikein, varsinkaan kun täällä ei mitään huippumaastoja ole lähellä.

 Mikä Lillin jaloissa on?
Mä en muista  sitä tarkkaa lääketieetellistä nimeä ja selitystä, mutta siis sillä oli joku ongelma  etujalassa. Silloin kun eläinlääkäri sen vian löysi, sanoi että poni kestää kunnollista treeniä vielä noin pari vuotta ja hyvin piti ennuste paikkaansa. Nykyään Lilli ei siis hyppää kuin pieniä mielenvirkistykseksi ja on muutenkin hiukan kevyemmällä käytöllä ei kuitenkaa millään eläkkeellä ja joutilaana kuten jotkut luulevat.

Kun Lillillä ei kisata, koska sillä on motivaatio hukassa, miksei Voitollakaan lopeteta kun se kuitenkin kieltää esteitä ja huomaa, ettei sitä kiinnosta kunnon treenielämä?
Mistä sinä olet huomannut ettei Voittoa kiinnosta? Eiköhän ne kiellot johdu siitä, etten minä vain osaa ratsastaa.


Mikset halua maastoilla enempää kuin maksimissaan kerta viikossa?
Halua kyllä, voisin oikeasti maastoilla ihan hyvin vaikka joka toinen päivä, mutta kun täällä ei kovin hyviä maastoja enää ole. Lisäksi talvella on vaikea maastoilla monta kertaa viikossa, koska pimeä tulee ennen kuin on ehtinyt edes kotiin. Mielestäni kerran viikossa maastoilu riittää melko hyvin hevosille, mielelläni kuitenkin lisäisin määrää jos täällä olisi hyväpohjaisia maastoja.

 Ostatteko Pinjalle joskus oman kilpahevonen tai sellasen niinkuin voitto?
Pinja ei ainakaan tällä hetkellä halua.

Mitä teiän tallille sitten tapahtuu kun sä ja Pinja olette muuttaneet pois kotoa? Jatkatko ratsastusta kun muutat omillesi?
En tiedä, ei olla puhuttu asiasta oikeastaan ollenkaan. Pitää miettiä sitten kun asia on enemmän ajankohtainen.

Voisitko selittää tuon kielivammajutun, on jäänyt vähän epäselväksi.
 Voitolta on siis ennen meille tuloa revennyt kieli. Tarkempaa en tiedä eikä ilmeisesti edellisillekkään omistajille ollut selvinnyt miten se on voinut revetä hepan ollessa karsinassa. Voitto on kuitenkin ollut silloin tosi huonona, koska syöminen on ollut vaikeaa. Nykyään kieli on epämuodostunut ja muhkurainen, mutta Voitto pystyy sen kanssa hyvin elämään.

Kuka on Iita?
 Täällä vanhassa postauksessa on lisää aiheesta.


 Mikä on paras hevonen jolla olet ratsastanut, jos Voittoa ei lasketa? Miksi?
Lilli tietty! Se vaan oli niin huippu ja tosi hyvä poni just meidän ekaksi poniksi.

 Ratsastaako tytti/äiti koskaan voitolla tai lillillä?
 On ratsastanut, muttei enää pitkään aikaan.

 Onko sinulla koskaan ollut vuokra ponia/heppaa?
 On ollut Iita oli vähän sellainen ja sitten ennen omia heppoja hoideltiin ja liikuteltiin Liljaa.

 Kumpi on pidempi, sä vai Pinja? Jos oot Pinjaa lyhyempi, miksi sulla ei oo Lilliä ja Pinjalla Voitto?
Pinja on pidempi, mutta eihän sitä voinut tietää silloin kun oltiin pieniä. Eikä meillä nyt niin kauheasti pituuseroa ole.

 Kerro lyhyesti ihan tavallisesta päivästäsi? (Monelta heräät, milloin lähdet kouluun, mihin aikaan ja kauanko olet tallissa, mihin aikaan ja kauanko olet koneella ...?)
 Tässä jaksossa menen oikeastaan joka aamu kahdeksaan kouluun, joten kerron nyt sellaisesta päivästä. Herään klo 6.15, jos ensimmäinen oppitunti on ihan oikeaa koulua, mutta jos mulla on liikuntaa (kuten siis kolmena aamuna viikossa on) herään vasta puolen jälkeen. Liikunta-aamuina puen vain salivaatteet päälle ja syön, mutta muina aamuina sitten meikkaan ja laittaudun ehkä hiukan enemmän muutenkin. Bussi lähtee klo 7.10, joten tasan aikaan pitää lähteä kävelemään pysäkille.

Koulu loppuu mulla tässä jaksossa aina klo 14.20, joten joudun odottelemaan seuraavaa bussi yleensä tunnin. Sen ajan teen läksyjä tai hengailen kavereiden kanssa, joskus saatan ehtiä juoksemaan aikaisempaan bussiin, joka lähtee klo 14.15. Kotona olen siis joko kolmen tai neljän aikoihin, yleensä kuitenkin neljän aikoihin sillä en ehdi aikaisempaan bussiin. Annan kotimatkalla hevosille päiväruuat, tulen sisälle käyn koneella ja syön välipalaa. Siinä sitten yleensä teen blogi- tai koulujuttuja. Illalla menen talliin ratsastamaan ja samalla annan iltaruuata. Jos olen jostain syystä aikaisemmin kotona eli olen saanut kyydin joltain tai sitten ehtinyt aikaisempaan bussiin ratsastan yleensä neljän aikoihin ja teen blogi- ja koulujuttuja illalla.

 Oletko käynyt koeratsastamassa muita hevosia kuin Voittoa ja Lilliä?
Juu ollaan, mutta enemmän juurikin koemielessä eikä niin tosissaan kun Voittoa ja Lilliä.

 Maksatteko itse esim. uudet suojat, kisa maksut, valmennukset?
 Varusteet maksan yleensä itse, mutta muut maksavat vanhemmat.

 Käytätkö yleensä ratsastushanskoja ratsastaessasi?
En käyttäisi ollenkaan, mutta nyt kun alkaa tulemaan kylmä on pakko.

 Millaisia ratsastusvaatteita käytät kotona ratsastaessasi esim.lökäreitä, tennareita, ratsastushousuja jne? 
Yleensä ratsastan ihan ratsastushousuilla tai sitten freddy pantseilla. Ratsastan aina joko ihan oikeilla ratsastusaappailla tai kumppareilla, sillä mielestäni on hirmu vaikeaa ja epäturvallistakin mennä muilla. Kotona päälle saatta eksyä ihan hassuja vaatteita ja usein nauretaankin Pinjan kanssa, että pitäisi ottaa kuvia blogiin siitä millaisissa vaatteissa me täällä oikeesti heppaillaan. Katsotaan pistetäänkö joskus toteutukseen ;)

 Siis millä luokalla olet?
 Lukion toisella


 Ootko kisannu Lillillä, Pinja Voitolla?
Olen kisannut paljonkin, sillä Lilli oli ennen meidän yhteinen. Pinja ei ole kisannut Voitolla.

 Mikä on sun lempivuodenaika ratsastuksen kannalta?
Syksy tai kevät. Kenttä on sula, muttei kuitenkaan ole vielä ötököitä tai hellettä riesana.

 Jinit vai Freejumpit?
Freejumpit turvallisuuden vuoksi.

 Mielipiteesi lämminverisistä ravureista ratsuna? Ja perustelut.
 Ei minulla niistä hevosista ole mitään mielipidettä, vaan usein niiden liian kokemattomista omistajajista. Kokematon hevonen ja kokematon ratsastaja ei ole hyvä yhdistelmä.

Mihin ratsastusseuraan kuulut?
Kuopion Ratsastajiin

 Mikä on unelma-ammattisi, mitä aineita olet ajatellut kirjoittaa ja oletko jo suunnitellut, mihin haet opiskelemaan lukion jälkeen?
Eläinlääkkis olisi unelma, mutta katsotaan.. Kirjoitan näillä näkymin enkun, äikän, pitkän matikan, bilsan, fyysikan, terveystiedon, yhteiskuntaopin. Katsotaan mitä jää pois tai muuttuu joksikin toiseksi aineeksi.

Kinastelitteko koskaan Pinjan kanssa ratsastusvuoroista kun oli vain Lilli?
Ei niinkään ratsastusvuoroista, koska ne oli tarkoin sovittu, mutta sitten kaikesta muusta. Jopa siitä kumpi saa puhdistaa kaviot, nimenomaan saa eikä joudu :D

miksi et halua kisata kenttää tai kouluratsastusta ?
Kenttää en halua, koska suoraan sanoen mua pelottaa kiinteät esteet jotka ei mene tarvittaessa rikki. Kouluratsastusta kyllä haluan ja vielä varmaan kisaankin, kunhan treenaillaan lisää.

mitä eroavaisuuksia on lillin ja voiton ratsastettavuudessa on ?
Lilli on ratsastuskoulutaustansa takia silellää hmm vähän vaikea ja erikoinen, kun taas Voitto on paljon paremmin koulutettu ja näin ollen kulkeekin helpommin paremmin. Esteillä taas Lilli oli aikoinaan tosi helppo, ohjasi vaan oikealle esteelle niin poni hoiti loput. Voitto sitten on paljon vaikeampi ja tarkempi esteillä.

 pääset viikon mittaiselle hevosleirille, jossa leiriläiset saavat itse vaikuttaa leiriohjelmaan. Millaisen leirin sinä haluaisit?
Huiput valmentajat, paljon koulua ja esteitä omalla sekä vierailla hevosilla eli kunnon tehotreeniä. Sitten maastoilua oman hevosen kanssa upeissa maastoissa ja mahdollisesti myös uittamista.  Ja koko ajan mukana kulkisi joku kameran kanssa, jotta blogiin saisi materiaali ;)

Vikellys vai askellajiratsastus?
Vikellys ehdottomasti!

Tarvitseeko mielestäsi tallilla olla SRL:n hyväksyntää jotta sen voi luokitella hyväksi?
Kokemuksella voin sanoa, että se SRL:n hyäksyntä ei takaa hyviä oloja hevosille tai muutenkaan asiallista toimintaa tallilta, joten uskon että voi olla hyviä talleja ilman hyväksyntääkin.

66 kommenttia

 1. Kiva lukea näitä vastauksia! :)

  VastaaPoista
 2. Tehkää se "hassuja tallivaatteita" postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! Antoi hieman uutta tietoakin!

  VastaaPoista
 4. Tää oli kyllä tosi kiva ja luen aina innoissani näitä vastauksia! :)

  VastaaPoista
 5. Tehkää oikeesti se hassut tallivaatteet postaus!! :D

  VastaaPoista
 6. Mieki aina ratsastelen ihan ihme vaatteissa kotona. :D

  VastaaPoista
 7. Kiva postaus :) eikö teitä muute häiritte ku googlesta löytyy teijän osote jo ekalta sivulta ?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En mä ainakaa löydä, että ei oo häirinny :D Millä hakusanalla sä sen muka löydät?

   Poista
  2. Eikös se osoite ole jonkun samannimisen parturin Jyväskylästä :)

   Poista
 8. Minulla on Jinit ja ne on todella hyvät ja myös turvalliset koska ne on niin leveät Nii sinne ei voi jalka jumiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta silti niihin voi jäädä periaatteessa jumiin, freejumpeihin ei oikeen :)

   Poista
  2. Jineihin voi jäädä jalka jumiin juurikin siksi, että ne on niin leveet. Jos jalka menee jalustimesta läpi niin siinä ei paljon leveys auta! :)

   Poista
  3. Jinithän on luokiteltu turvajalustimiksi;) ja se perustuu niiden leveyteen, että se jalka EI voi jäädä jumiin sinne. Minulla on jinit ja olen ihan tarkoituksella koittanut työntää jalkaa sieltä läpi, ja ei mene!

   Poista
  4. no jos on pienempikin jalka niin voi kyllä menn. ja periaatteessa ne ei kyl oo

   Poista
  5. Mullakin jinit ja olen lentänyt kyllä monesti ja miten sattuu, ei ole mitään ongelmaa ollut.

   Poista
  6. Silti Freejumpit on turvallisemmat, mutta uskon kyllä että jinitkin on hyvät :)

   Poista
  7. Lapsen 35 jalka ei mene läpi

   Poista
 9. Toi tallivaatepostaus olis kyllä huippu :D

  VastaaPoista
 10. Oisko lillilä kaviorustoluutuman esiaste? Koska muistaakseni meiän poni sai saman arvion, koska rustoluutuma oli alkuvaiheessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta tutulle kyllä toi nimi, mutta saattohan se olla :D

   Poista
 11. Jos lääkikseen haaveilet niin kantsis kirjottaa tai ainakin lukee paljon kemiaa. Se on niin isossa roolissa, paljo isommassa kun fysiikka!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luen kyllä Kemiaa, mutta tällä hetkellä tuntuu etten sitä kirjoita, tiedä sitten :)

   Poista
  2. Olin kans sanomassa tosta kemiasta... Luet fysiikkaa, oletko hyvä siinä, ymmärrätkö asia?

   Poista
  3. Luen kyllä kemiaa, että en ymmärrä mikä ongelma sen kaa nyt on :D Mutta siis luen, en varmaan kirjoita. Fysiikassa keskiarvo on tasan 8 ja neloskurssin taisin juuri käydä.

   Poista
 12. Kiva postaus ja viel kysymys: miten aloitte suunnittelemaan ponin ostoa ? Kävittekö ensin tunneilla ? (rats.koulussa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytiin ensin tunneilla ja sitten liikuteltiin naapurin hevosta ja olihan meillä kesällä vuokralla kotonakin issikoita :)

   Poista
 13. "Kun Lillillä ei kisata, koska sillä on motivaatio hukassa, miksei Voitollakaan lopeteta kun se kuitenkin kieltää esteitä ja huomaa, ettei sitä kiinnosta kunnon treenielämä?" Tuo kysymys! Joka hyppykuvassa ja -videolla kun Voitto hyppää, sillä kimaltaa silmät oikein innostuksesta! :D

  VastaaPoista
 14. Uskotko että esteratsastajalle on tärkeää osata myös koulupuoli hyvin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tietysti kouluratsastus on esteratsastajallekkin tärkeää! Kouluratsastushan on ratsastuksen perusta, ja esteratsastushan on periaatteessa kouluratsastusta johon on vaan lisätty esteitä. Jos kouluratsastuksesta ei olisi tietoakaan ja lähtisi esteradalle, tuloksena olisi että hevonen todennäkösesti vaan juoksis holtittomasti esteiden läpi/sekaan/rämpisi yli.

   Poista
  2. "Hyvä kouluratsastus on esteratsastuksen pohja"
   Näin sanoi minun ""valmentajani"" jonka tunneilla kävin talven ja kevään :)
   Mielestäni esteratsastajan pitää osata myös koulupuoli hyvin, koska ratsastajan täytyy osata ratsastaa hevosta esteiden välissä ym. :)

   Poista
  3. Aivan ehdottomasti on! Sileän työskentelyähän suurin osa hyppäämisestäkin on, työ tehdään nimen omaan siellä esteiden välillä :)

   Poista
  4. Kouluratsastaja pystyy tarvittaessa hyppäämään esteitä, mutta esteratsastaja ei tarvittaessa pysty kisaamaan koulua ;)

   Poista
  5. Tuohon en kyllä ihan usko, tietty riippuu ihan tapauksesta ;)

   Poista
 15. Voisitko joskus tehdä englanninkielisen postauksen? :)

  VastaaPoista
 16. Se "hassuja talli vaatteita" postaus olis tosi kiva jos toteuttaisit sen.

  VastaaPoista
 17. antaisit pinjan käydä vaikka parit kisat, koska pinja ratsastaa paremmin, kun kerran itse et osaa sen kanssa esteitä mennä kuten myönsit. ja olisi muutenkin kiva nähdä kun pinja kisaisi voitolla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia ja Pinja ei varmaan toimi näiden viisaiden anojen pillin mukaan ;) Ja millä perusteella Tiia ei osaisi ratsastaa ja Pinja olisi parempi? Molemmat ratsastaa ihan sikahyvin mut hyvähän anojen on kuvien perusteella kertoo miten voitolla mennään ja kuka on paras ja huonoin :D

   Poista
  2. Molemmilla tytöillä on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, mutta kumpikaan ei ole huomattavasti toista parempi tai huonompi. Tiialla ja Voitolla on alkannut sujua kisoissa, kun Tiia on kehittynyt, joten ei ole mitään syytä että Tiia ei Voitolla kisaisi. Miten hän oppisi jos Pinja kisaisi Voitolla.

   Poista
 18. Tää e nyt liity tähän postaukseen, mutta pystyykö tuon gimpin lataamaan applen koneelle?

  VastaaPoista
 19. Ihana toi eka kuva! Hyvät kysymukset ja vastaukset. :)

  VastaaPoista
 20. Nyt kun tuota sun ja Lillin kuvaa katsoin, niin olen teidät joskus muinoin kisoissa nähnyt! :) Söpö pari olitte!

  Hui kauhea, itse en osaa ollenkaan ratsastaa ilman hanskoja :D Tietty hanskojen pitää olla tosi hyvät, napakat ja ohuet, sellaiset ettei niiden käsissäoloa edes huomaa. Ei nyt siis miltään KÄSIIN TULEE PALOVAMMAT JA KUOLET juttua, vaan ihan vaan se etten osaa ollenkaan olla ilman hanskoja kun olen niihin niin tottunut :)

  (kiitos muuten sähköpostiin pikaisesta vastauksesta!)

  VastaaPoista
 21. Kauanko teijän alku- ja loppukäynnit yleensä kestää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivästä, treenin rankkuudesta ja siitä ovatko hepat olleet/menossa sisälle riippuen 5-15min

   Poista
 22. "..tai kumppareilla, sillä mielestäni on hirmu vaikeaa ja epäturvallistakin mennä muilla." Eikös tuo ole hieman ristiriitaista, kun ratsastat Hai kumppareilla? Ratsastussaappaista turvallisen kumminkin tekee se ns. kanta, jonka ansiosta jalka ei luiskahda jalustimesta läpi, mutta Hai kumppareissa tätä kantaa ei ole. Ratsastan itsekkin usein Hai-kumppareilla, mutta eivät ne kyllä loppujen lopuksi kovin turvalliset ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tarkoitan lähinnä sitä, että kumpparit on kuitenkin napakat, kun taas esim tennarit hirmu epätukevat. Ja luisuvat paljon helpommin jalustimen läpi eikä jalka pysy oikealla paikalla, mitä hai-saappailla :)

   Poista
 23. Vähän vaikea muotoilla nää kysymykset mut toivottavasti tajuat :D
  1. Jos Pinja olis ollut jo silloin sua pidempi, sulle olis jääny lilli ja pinjalle oltas ostettu voitto, ja se tälläkin hetkellä kisais ja valmentautuis sillä, niin haluaisitko itsekkin uuden ponin, jolla voisit kisata esteitä ja koulua?
  2. Sitten jos muutat pois kotia tässä jossai vaiheessa, sun pitäs muuttaa ehkä vähän jonnekkin kauemmas, etkä jostain syystö voisi ottaa voittoa mukaan, jättäisitkö voiton pinjalle, ja pinja voisi kisata/valmentautua voitolla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1. En uutta ponia, mutta kyllä varmaan hevosen.
   2. Mehän lähdetään Pinjan kanssa samaa aikaa opiskelemaan kun mä teen pitempään lukion, joten en tiedä olisiko sekään kotona :)

   Poista
 24. Ehdottomasti hassut tallivaatteet -postaus! ;)

  VastaaPoista
 25. Ei meilläkään ollut kokemusta varsoista ja astutettiin meidän suokkitamma:) Apua saa paljon kysymällä ja järjellä. Lilli on kyllä niin vanha, että varsomisessa voi tulla ongelmia herkemmin kuin nuoremmalle. Meidän tamma astutettiin 6 vuotiaana ja se oli hyvässä iässä, jonkun mielestä viimeisiä aikoja astuttaa ensimmäistä kertaa.

  VastaaPoista
 26. Ihan uteliaisuudesta haluaisin kysyä perusteluja, miksi vastasit "Vikellys vai askellajiratsastus?" -kysymykseen "Vikellys ehdottomasti!" ? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen vikeltänyt ja se oli musta tosi kivaa ja askellajiratsastuksesta ei ole mitään kokemusta :)

   Poista
 27. Tosi kiva lukea sun vastauksia näihin.Toi kuva missä sulla oli valkonen mekko ja olit voiton seläs Oli tosi ihana♥

  VastaaPoista
 28. Kauanko olitte ratsastaneet kun saitte Lillin?

  Ja rakensitteko koko tallirakennuksenne kun saitte Lillin vai oliko se jo ennen joku varasto?

  VastaaPoista
 29. Sullako on freddy pantsit? Ou nou :D musta ne on karseimmat ja typerimmät muoti villitykset pitkään aikaan.. Pelkillä saumoilla ei pepusta isoa tehdä.. Kaikenlisäksi ne saumat näyttävät vaan rumilta.
  En sano, etteikö joku saisi käyttää housuja joissa on erikoinen leikkaus jos ne oman tyylisikseen näkee, mutta kun niitten idis on se iso ja pyöreä peppu niin voi raukat jotka luulee pelkällä farkkujen ostolla siihen pääsevänsä, valitettavasti kun se vaatii vaan työtä ja päättäväisyyttä :)

  En olisi uskonut, että just sää nää hankit kun sulla on melko kiinteä, pyöreä ja nätti peppu luonnostaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuliko mieleen miksi mä niillä oon tallilla, kotona? Siksi etten kehtaa muualla käyttää, koska en oikeen itsekkään perusta niistä housuista mutta sain ne :D

   Poista
 30. Hyvä postaus! Jatka samaan malliin? Saanko kysyy onko Voitto siun unelmien ratsu?

  VastaaPoista
 31. Jos kysymys oli mielipide "lämppäreistä ratsuna"miksi yleistät omistajia? Millä mittarilla mittaat kokemattoman omistajan? Se että ihminen hankkii huonokuntoisen ravurin ja tekee siitä ratsun. Esim. Kaktu ja futura. Lähes kaikki ratsupuolen ihmiset ovat kokemattomia ravureiden kanssa. Se ei tee ihmisestä kokematonta. Toisekseen sinunlaisesi ihminen joka ei osaa ratsastaa edes omaa pitkälle koulutettua hevosta, tekee sinusta kokemattoman puhumaan muista. Mielenkiinnosta haluasinkin nähdä sinut raa`an ravurin selässä, kun ratsastaminen aadan champillakin tuotti vaikeuksia. Lämminveristen ja niiden omistajien puolesta!

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.