Itsenäisiä hyppyjä

torstai 7. toukokuuta 2015

Moikka! Terhi on nyt kisannut aktiivisesti, joten meidän lauantaiset hypyt on usein jääneet väliin. Olen kuitenkin hypännyt tunnollisesti kotona tehden erilaisia tehtäviä. Yleensä ideana on tehdä jotain helpolla tavalla meille vaikeita juttuja.Melkein kaksi viikkoa sitten sunnuntaina raahasin koko kaluston ja pari itse tehtyä lisätolppaakin kentälle. Rakensin radan, joka sisälsi kaksi linjaa ja sarjan. Kaikki olivat pystyjä, koska tolppia ei riittänyt oksereiden tekemiseen, joten siinäkin mielessä rata oli jo helppo. Toiselle pitkälle sivulle pystytin  siis yhden laukan sarjan, väli oli muistaakseni about 7m. Halkaisijalle laitoin neljän laukan linjan, joka oli noin 17m ja toiselle pitkälle sivulle 21m linjan, joka oli viisi laukkaa.


Otin ekaa kertaa käyttöön Hamppukaupalta saamani Pikeurin takin, johon on brodeerattu Hamppukaupan osoite selkään ja toiseen käteen. Pahoittelen kun se on näissä esittelykuvissakin jo näin likainen, mutta tallitöissä vaan tahtoo vaatteet likaantua.. Toi takki on ihan tosi kiva päällä ja sinne mahtuu hyvin turvaliivikin alle, jolloin mainostekstikin näkyy koko ajan! Jos joku ei muista/tiedä mistä tässä Hamppukaupan yhteistyössä on kyse, niin kannattaa lukea tämä postaus. Minulla ei muuten taida ollakaan yhtään Pikeurin vaatetta, joten nyt pääsee sekin merkki testaukseen.Verryttelin ihan normaalisti. Voittokin oli normaalin tuntuinen, ei laiska eikä kovin reipaskaan, sellainen että sen saisi kyllä ratsastamalla hyväksi. Sileän verkan jälkeen tulin ympyryllä molempiin suuntiin ensin ristikkoa ja sitten pystyä. Oikeaan kierrokseen oli vähän vaikeuksia saada ulkoavut läpi. Hyppäsin ihan aidassa kiinni olevaa estettä, jolloin voitto oikein imaisi aidalle, vaikka tarkoitus oli hypätä ympyrän kaarella. 

Laitoin tällä kertaa muuten silmälasit päähän. Kiitos teidän vinkkien! Mun näkö on huonontunut entisestään ja alan ihan oikeasti tarvitsemaan laseja koko ajan. Pitäisi siellä silmälääkärissäkin käydä uudelleen, sillä jälleen tuntuu etten näe koulussa taululta mitään... Silmälaseilla tosiaan oli hyvä hypätä, joten olen mennyt nyt niillä. Ei niistä ainakaan haittaa ole ollut, sillä sen jälkeen kun laitoin ne päähän ei ole tullut yhden yhtä kieltoa. Ehkä mä oikeasti näen paremmin etäisyydet! Olen kokeillut monesti piilareita, mutta mun silmät vaan hylkii niitä ja sitten kun saan ne silmään en saa niitä enää pois. Viimeksi kun uskaltauduin kokeilemaan niitä, jäi toinen piilari pois ottaessa jotenkin kasaan ja painui tosi syvälle silmään. Sen jälkeen en ole uskaltanut enää niitä kokeilla, mutta kai se on ratsastuksen takia pakko. Onhan ne lasit nimittäin vähän tiellä ja kaikenlisäksi ne ei oikeasti näytä kovin nätille kypärä päässä..:D
Tulin radan ensin tosi pienenä, jolloin otin molempiin linjoihin yhden extran. Tämä sujui hyvin ja välit olivat hyvät. Kun esteet nostettiin tulin linjat sitten oikeilla askelmäärillä. Viime estevalmennuksessa meidän rata alkoi linjalla, johon mun oli vaikea saada oikeaa askelmäärää, olisin mielellään ottanut yhden extran. Nyt aloitin kaikki radat linjalla, jotta saisin tähän vähän harjoitusta.

Jouduin ratsastamaan ensimmäisen linjan reippaasti eteen, jolloin pääsin hyvään etäisyyteen. Sarja sujui oikeastaan joka kerralla hyvin, mutta seuraavalle viiden laukan linjalle oli vaikea lähestyä. Vasen kierros on meille ollut aina vähän hankala. Mä en saa ulkoapuja läpi, roikun sisäohjassa, enkä tietenkään saa suoristettua hevosta. Voittokin vielä vähän kanttaa tuolta päädystä, kun se on meidän "mörköpääty", joten en kyllä ollut oikeastaan yhteenkään lähestymiseen sille esteelle tyytyväinen. Luulin viiden laukan olevan pitkä, mutta se ei ollutkaan. Tietysti olin edennyt jo hetken, joten meillä oli parempi ratalaukka kun alussa, mutta silti viisi laukkaa oli melko helppo ja normaali.Tämän 90cm radan jälkeen nostettiin esteet 100cm ja tulin saman radan, mutta toisesta suunnasta eli aloitin viiden laukan linjasta. Nyt sujuin jopa hiukan liikaa viisi laukkaa, sillä ajattelin sen olevan pitkä ensimmäiseksi tehtäväksi. Laukka oli kuitenkin niin hyvin kunnossa, että olisi riittänyt vähempikin eteen ratsastus. Sarja sujui hyvin, mutta lävistäjällä olevalle linjalle ajauduin tosi lähelle ja näin ollen sain sujua paljon eteen. Olen melko ylpeä itsestäni ja tietysti hevosestani, joka teki kuten pyysin, että tajusin sujua juuri tarpeeksi. Päästiin toiselle esteelle siis hyvään paikkaan ottaen ihan oikea määrä laukkoja.

Halusin korjata virheeni tulemalla tehtävän uudelleen. Se sujui nyt paremmin, vaikka jouduinkin sujumaan linjalla reippaasti. Linja toisella pitkällä sivulla heti lävistäjän linjan perään sujui ihan ok. En tullut ensimmäiselle mihinkään kovin hyvään paikkaan, sillä kuten alussa jo selitin mun oli tosi vaikea suoristaa ja ratsastaa kunnolla tälle esteelle. Tulin vähän lähelle ja ratsastin eteen, taas ehkä hiukan liikaa tai sitten olisi pitänyt osata tasapainottaa paremmin ennen toista estettä.

Itsekseen hyppääminen tekee kyllä oikeasti hyvää, varsinkin jos vielä videoi suoritukset. Vaikken ehkä itse tilanteessa tiedostaisi kaikkia virheitäni, osaan ne kyllä analysoida hyvin viimeistään videolta. Voitto sai hyppyjen jälkeen tosi paljon taputuksia, on niin kivaa kun homma toimii ja meillä on hauskaa!

Nämä kuvat tosiaan viikon takaa, mutta pakko raportoida vähän eilisiä kuulumisiakin. Voitolla on nimittäin tosi ikävä haava osittain vuohisessa ja osittain kaviossa. Kaikista peloistani huolimatta, haava ei turvottele tai märi ainakaan vielä yhtään, joten taidettiin selvitä säikähdyksellä. Alan nyt vahvasti harkita Voitolle tarhaan bootseja, sillä samassa jalassa on nyt lähtenyt kenkä kaksi kertaa ja lisäksi tämä haava...

61 kommenttia

 1. Olis mielenkiintosta taas nähä postausta jos teette joskus itse erikoisesteitä, noista liikennemerkki sun muista oli kiva lukea niiden teosta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niipä, itsekin ois kiva tehä tommosia mutta!

   Poista
  2. Tiia on tehnyt Youtubeen videon estekaluston esittelystä. Käy kattomassa sieltä! :)

   Poista
  3. Pinjanlla on video miten "liikennemerkit" tehdään :)

   Poista
 2. Miltä sinusta tuntui kun sait silmäläsit? Miten tuo haava, vuotiko verta? Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitenkään ihmeelliseltä :D Ja vuoti tietysti, haavoista kun yleensä verta tulee. Kiitos!

   Poista
 3. Kannattaa käydä optikon puheilla tuosta piilari ongelmasta, se varmasti auttaa sua :) Mutta hyvä postaus ja onnea alkavaan kisakauteen :)

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus ja hyvä, että teillä hypyt onnistuu :) Itellä lasit muuten autto samaan ongelmaan. Kuinka paljon sulla on tehoa laseissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) 1.5 ja 1.75, tosin nyt tuntuu huonontuneen entisestään..

   Poista
 5. Toi sun takki missä lukee hamppukauppa.fi , niin tiedän että oot saanut sen yhteistyön kautta , mutta tiedätkö että hamppu on huumekasvi ? Niin se pikkasen häiritsee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiesitkö, että huumehamppu on eri tavaraa, mitä hyötykäyttöhamppu? ;)

   Poista
  2. Tiesitkö, että kaikki hamppukasvit eivät ole huumekasveja vaan niistä tehdään mm. tätä meilläkin olevaa kuiviketta ja monia muita asioita. Viljelykasvi siinä missä muutkin, mutta ymmärrän kyllä, että ensimmäisenä siitä ehkä mieleen tulee huumehamppu.

   Poista
 6. Kiva estekalusto teillä kotona :) Mulla on vähän samaa ongelmaa että kun on joutunut ensin sujumaan, ja sitten laukka onkin jo tarpeeksi hyvässä temmossa niin ei aina tajua että hei, nyt voikin jo olla rauhassa tai malttaa! Itse en tosin hyppää ilman valmentajaa, ainakaan mitään isompia..

  VastaaPoista
 7. Itselläkin on huono näkö ja ei enää tulisi mieleenkään ratsastaa ilman laseja. Kyllä ne auttaa monessa kohdassa. Piilaritkin oli käytössä pari kuukautta. Aluksi niiden laitto ja pois ottaminen oli ihan tuskaa, mutta lopulta meni ihan rutiinilla. Tosin mun silmät rupes lopulta niistä punottamaan, joten nyt taas rillit päässä :/

  Ja hyvältä näyttää teidän meno! Ootte kyllä kehittyny taas tosi paljon :)

  VastaaPoista
 8. Kaikille ihmisille ei vaan piilarit sovi eli jos on epämukavat tai muuta niin pidä vaan silmälaseja. Itse olen pystynyt pitämään piilareita aina ilman ongelmia mutta voi olla että jossain vaiheessa en pysty niitä enää pitämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä se itse pitäminen ole ongelma, vaan se laittaminen ja pois ottaminen..:D

   Poista
  2. Kokeile viikko tai kuukausilinssejä. Ei tarvis nii usein laittaa ja ottaa pois! :)

   Poista
 9. vähän huvittava toi "hamppukauppa" logo, varsinkin jos ei tiedä että kyse hevosjutusta/kuivikkeesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tosiaan jos ei tiedä, että hamppuja on muitakin lajeja kun ne huume..:D

   Poista
 10. En oikein tykännyt tästä video tavasta että on tää "koko" kuva. Tai sitten en ole vaan tottunut :D Mutta oli kyllä kiva, että oli sekä kuvia että videoita!

  Hyvin teillä näytti kuitenkin menevän! Ja harmi tuo haava :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oteta tavaksi, mutta ei ollut nyt muutakaan mahdollisuutta :/

   Poista
  2. No mitäs, mä taas just ajattelin et ompas hyvä tää kun näkee koko radan kerrankin :D jotenkin paljon paremmin hahmotti millaset tehtävät oli ja millanen rata kun sellasesta liikkuvasta kentän keskellä kuvatusta ? en tiedä onko tää vaan minä sitten mut musta toi oli just kiva vaihtelua. tietty jos aina videot ois tollasia niin sitten vähän tylsää olis ehkä mut esim yks tollanen pätkä treenivideon alussa missä näkyis koko rata ei ois yhtään huono niin sais aluksi kokonaiskuvan siitä miten esteet on aseteltu!

   Poista
  3. Mä kans tykkään paljon näistä koko kentän näyttävistä videoista :) Muutenkin videot tosi kivoja ja kaikki missä höpöttelette, on kans hauskoja :D Oon ihan koukussa :D Teillä on hyvä meininki siellä!

   Poista
 11. Ihan sika kivoja noi kuvat! Joskus voisit tehdä postauksen jossa neuvot esimerkiksi miten arvoidaan hevosen rakennetta tai kertoa millaiselta hyvä laukka tai ylipäätään hyvin menevä hevonen näyttää! :)

  VastaaPoista
 12. Onko Vote hypännyt miten paljon erikoisesteitä (en meinaa nyt mitään lankku/vesiesteitä)? Ois kiva nähdä Voten ensi reaktiot esim. putkiesteelle (esim. sen Armin agility putken sisään puomi jne, tai loimi esteen päälle ja alle, sekä sateenvarjo, takki ym :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ja noista ehdotuksista on turvallisia (eli kaikkia muita paitsi sateenvarjoa) jo kokeiltu. Voitto ei vaan sano oikeastaan yhtään mistään mitään täällä kotona :D

   Poista
 13. Otatko koskaan votesta kunnon rakennekuvii? ois kiva nähä sillee esim. keväällä kesällä syksyllä ja talvella ja verrata

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole pitkään aikaan, pitää ehkä ottaa joku kerta!

   Poista
  2. Kuulostaa vähän siltä että joku haluu käyttää voiton kuvia jossain virtuaali- tai vihkotallissa..... ;)

   Poista
 14. Mikä pohja teidän kentässänne on ja minkä kokoinen se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://www.lillivoitto.fi/2013/01/meidan-kentta.html
   Vastauksen etsimiseen minulla meni muutama sekuntti. Kannattaa siis opetella hyödyntämään sivupalkissa olevaa hakukenttää. ;)

   Poista
 15. Kiva video oli ja oon kateellinen kuinka hyvin meette esteitän voiton kanssa! Itselläkin pitäs alkaa hyppäileen esteitä kun ens vuonna tähän aikaa pitäs tehdä vissiin rata1 ja rata2 mut onneksi ne on silleen helppoja :) Pitäs vaan joku hepo saaha kellä voisin tehdä näytöt. Ja video olisi ollut parempi kun äänet olisi mykistänyt ja laittanut jonkun musiikin koska tuuli tai joku ääni oli aika häiritsevä.

  VastaaPoista
 16. Kivat noi bon bon ja voice of fortuna esteet :D

  VastaaPoista
 17. Mistäköhän haava on tullut? Eikö kannattaisi korjata itse syy/aiheittaja eikä koittaa ehkäistä aiheuttamia seurauksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En keksi syytä/aiheuttajaa sille että heppa astuu omalle jalalleen :D Toiset vaan on kömpelömpiä kun toiset..

   Poista
 18. Mietitkö yhtään, että meitä on paljon sellaisia, jotka eivät näe ilman laseja? Miten me pystymme ratsastamaan silmälaseilla, jos sä et pysty? Jos lasit ovat oikeanlaiset, ne näyttävät hyvältä myös kypärän kanssa. Enkä tiedä ovatko ne edes tiellä.. Ehkä aluksi, mutta kun siihen tottuu niin ei laseja edes huomaa! :) T: Viimeiset viisi vuotta silmälaseilla ratsastanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt joku otti kyllä herneen nenään ihan harmittomasta tekstistä...... D

   Poista
  2. Enhän mä sanonut, että en pystyisi ratsastamaan. Tietysti tiedän, että on sellaisia, mutta usein he käyttävät piilareita. Ja makuasioitahan ne on mistä tykkää, mun mielestä lasit näyttää lähes aina hassuille kypärän kanssa, mutta vaikka olen sitä mieltä niin käytän niitä itsekkin :) Ja toki siihen tottuu, lisäksi myös lasit vaikuttaa, ehkä jotkut vähän sirommat ja kevyemmät kun nämä mun olisi mukavammat!

   Poista
 19. Oon kauan miettiny et eikö teillä oo tallissa vessaa :D Sori outo kysymys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole, meidän koti on tyyliin 100m päässä niin kyllä sinne jaksaa juosta :D

   Poista
 20. Tosi hyvännäköisiä hyppyjä! Toivottavasti pääsisitte vielä joskus starttaamaan isoja luokkia! Oletteko käynyt koskaan voiton kanssa maastoesteillä? :)

  VastaaPoista
 21. Silmälaseilla ratsastuksessa on myös se riski, että jos tippuu, voi lasit hajota. Eikä silmälasit ole kovinkaan halpoja, joten suosittelen opettelemaan piilareiden käyttöä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja jos ne lasit hajoaa ja sirpaleita menrr silmiin... auts :D

   Poista
  2. Olen puhunut tästä asiantuntijoiden kanssa ja he sanoivat että tippuessa suurin riski on toki lasien rikkoutuminen, mutta myös se että naamaan tulee mustelmia. Se että ne menee pirstaleiksi ja silmiin ei kuulemma ole todennäköistä :)

   Poista
  3. Silmälasien linssejähän ei ole edes tehty lasista vaan muoveista : D

   Poista
 22. Ootko miettiyn kombisuojia voitolle? Pysyis varmaan paremmin paikallaan mitä bootsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kun en ole miettinyt bootsejakaan kovin tarkasto, pitää miettiä sit jos niitä ollaan ostamassa :)

   Poista
 23. Paranemista voitolle <3

  T: Laura Kuopiosta

  VastaaPoista
 24. Kiva kuulla, että laseista on saattanut olla hyötyä! :) Mulla melkein samat miinukset kuin sulla ja todellakin laseilla/piilareilla ratsastan paremmin

  VastaaPoista
 25. Kiva postaus, ja meette tosi hyvin 💕 😊 . Hyvä jos laseista on hyötyä!

  VastaaPoista
 26. Minä olen ainaki pystynyt koko ajan ratsastamaan ja touhuilemaan tallissa laseilla. :) Tietysti talvella ongelmana huurtuminen. Ja olen pari kertaa tippunutki laseilla, mutta ei niille ole mitään käynyt. Toki se riippuu tilanteesta...:) kiva postaus :D

  VastaaPoista
 27. Tosi kiva postaus :) Minkä merkkiset sun ratsastussaappaat on? Oon harkinnu itse ostavani uudet, ja noi sun saappaat on jotenki kivan näköset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on Mountain horsen richmondit, suosittelen :)

   Poista
 28. Voisitko auttaa kun mulla on tallilla koulu minimestaruus kisat ja meen sinne beigeillä housuilla (koska mulla ei oo valketa housuja enkä ehdi ostamaan) niin pitääkö siel olla tumma takki tai paita vai onko sillä väliä? ☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on varmaan 1-tason kisat? Niin siellä ei ole mitään väliä millä menee :)

   Poista
 29. Meinaatteko tehä kesällä lisää erikoisesteitä (niinkuin esim. tuo voice of fortuna/bonbon tyylisiä)? Tai maalaatteko yleensäkin vähän vahvemmaksi noita värejä (esim. kuluneista puomeista)? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, ehkä! Hypätään melko vähän kotona nykyään niin ei ole tullut tehtyä oikeen mitään ja puomeja ei tarvi kyllä vielä maalailla, kun kaikki hyvässä maalissa :)

   Poista
 30. Laita ihmeessä Voitolle bootsit jalkoihin, niin ennaltaehkäiset uudet samantapaiset haaverit! :)

  VastaaPoista
 31. Mun mielestä sun lasit on tosi hienot!
  Mulle ei ois mitään väliä jos kypärä ja lasit päässä näyttäisin vaikka lahnalta, kunhan näkee vaan hyvin :)

  VastaaPoista

KOMMENTTI JULKAISTAAN VASTA KUN OLEN HYVÄKSYNYT SEN! Vastauksen kommenttiisi saat varmiten kommentoimalla uusimpaan postaukseet. Luen kaikki kommentit, mutta joskus vastaaminen unohtuu, jos kysymys on tullut vanhaan postaukseen!

© Voitto kotiin by tiiavoitto. Design by FCD.